Bluema Ecom Blauwdruk E-book Review

Meer omzet halen uit je webshop dankzij dit e-book ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Wil je geld verdienen op het internet? Dan is het Bluema Blauwdruk e-book iets voor jou. In dit e-book lees je alle inzichten over hoe jij geld kunt verdienen met Facebook Ads, in combinatie met e-commerce.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met online ondernemen, wist ik nog niet zo veel van de mogelijkheden die er zijn om online marketing toe te passen. Daarom heb ik besloten om dit e-book aan te schaffen en mijn online marketing skills te vergroten.

In dit e-book lees je al mijn bevindingen over het boek. Ook vertel ik je of het aanschaffen van dit boek de moeite waard is en of het mij heeft geholpen.

Internet marketing is zeer veelzijdig en je kunt er gigantisch veel mee bereiken  als je het goed aanpakt. Aan de andere kant kan online marketing ook heel weinig voor je betekenen als je niet de juiste dingen doet.  Lees daarom zeker verder.

Inhoudsopgave


Wat is het E-book Bluema Ecom Blauwdruk?

Het E-book Bluema Ecom blauwdruk is een e-book dat je leert hoe je met een webshop veel geld kunt verdienen door het toepassen van de juiste Facebook marketing strategie├źn. Het e-book beweerd dat je met de methodes uit dit boek in staat moet zijn om van ÔéČ 0,- naar ÔéČ 50k in een maand moet kunnen gaan.

Het e-book laat je precies zien wat de schrijvers van het boek hebben gedaan om deze immense groei door te maken met hun webshop, zodat jij de zelfde strategie kunt toepassen om dit ook te bereiken.

Het e-book leert je meer over het maken van succesvolle Facebook advertenties en Facebook marketing strategie├źn.

Ook krijg je in dit e-book meer informatie over dropshipping (de methode die zij gebruiken voor hun webshop).

In de onderstaande video kun je de inhoud van dit e-book bekijken.

Wie heeft dit e-book ontwikkeld?

Het e-book is gemaakt door het bedrijf Bluema. Dit is een bedrijf dat zich vooral specialiseert in het opzetten van facebook marketing projecten en doet Facebook marketing voor andere bedrijven.

Ook is E-commerce bekend terrein voor dit bedrijf en is daardoor de combinatie van e-commerce met Facebook Ads geboren in dit e-book.

Ook staat op de cover van het boek dat het boek is geschreven door Jochum Smids en Lars Keijzers.

Op de website van Bluema staat ook informatie over de twee auteurs van het e-book. Hieruit kan ik opmaken dat beide auteurs van het boek werkzaam zijn bij Bluema.

Lars Keijzers is een online ondernemer die vooral passie heeft voor e-commerce. Voordat hij aan de slag ging met zijn eigen webshops, heeft hij een professional Master in Online Marketing en Social media behaald. Tijdens het opzetten van zijn eigen webshops kwam hij achter de effectiviteit van Facebook Ads en is hij daarin nu gespecialiseerd.  

Hoewel Jochum Smids wel een auteursprofiel heeft op de website van Bluema.nl, kon ik daar niet direct informatie vinden over hem.

Als ik vervolgens naar zijn LinkedIn profiel ga zie ik dat hij mede-eigenaar is van Bluema.nl en zelf ook een andere onderneming heeft, namelijk Natuurlijkpresteren.nl.

Ook Jochum heeft op zijn LinkedIn profiel staan dat hij een Master heeft behaald in Online Marketing en Social media.

Hieruit kan ik opmaken dat beide auteurs goed weten waarover ze het hebben en dat je de informatie uit dit e-book serieus kunt nemen.

Voor wie is dit e-book geschikt?

De titel van het e-book zegt eigenlijk al voor wie dit e-book vooral geschikt is. Het is vooral geschikt voor mensen die geld willen verdienen met e-commerce en vooral in combinatie met Facebook Marketing.

Toch is dit e-book ook interessant om te lezen als jij een webshop hebt in het algemeen. Alle strategie├źn die worden verteld in het e-book zijn voor vrijwel alle soorten webshops geschikt.

Wat is het doel van dit e-book?

Het doel van dit e-book is vooral om je kennis te verreiken over hoe jij met behulp van Facebook Ads, meer kunt bereiken voor je webshop. Facebook Ads zijn zeer krachtig maar worden vaak niet goed of helemaal niet toegepast.

Het doel van dit e-book is daarom ook om je wegwijs te maken in het gebruik van Facebook Ads zodat jij nog meer geld kunt verdienen met je eigen webshop.

Hoe is dit e-book opgebouwd?

Als je aan de slag gaat met het lezen van dit e-book krijg je eerst een korte inleiding. In de inleiding maak je kennis met het bedrijf Bluema en wat zij hebben gedaan om de grote resultaten te behalen.

Daarna geven ze je een korte uitleg over wat dropshipping precies is en welke tools zij hebben gebruikt om bedragen van 50k per maand te kunnen verdienen.

Daarna gaan ze inhoudelijk in op welke stappen ze hebben doorlopen en presenteren ze je de stappen ook in een  daadwerkelijk stappenplan.

Stap 1 Winnende producten vinden

In de eerste stap leer je precies waar winnende producten aan moeten voldoen en waarom bepaalde criteria zo belangrijk is bij het kiezen van producten. De methode die ze gebruiken om winnende producten te vinden is met behulp van Facebook. Via Facebook is het namelijk heel makkelijk om te bekijken hoeveel likes een bepaald product heeft gekregen. Zo weet je direct hoe populair producten zijn.

Stap 2: Producten testen

Als je eenmaal winnende producten hebt gevonden, ga je in stap 2 aan de slag om deze producten te testen. Het testen doe je vervolgens door er een Facebook Ads campagne te maken en daarvoor verschillende varianten van Ads te maken. Hierbij is er vooral een verschil in de doelgroep die je kiest, de leeftijd van je doelgroep en welke budgetten je gaat gebruiken voor je advertenties.

Stap 3: Resultaten maximaliseren

In de derde stap ga je aan de slag met het maximaliseren van je resultaten. Vanaf dit moment heb je als je alles goed hebt gedaan al een aantal winstgevende advertenties opgezet. Om nog meer resultaten te behalen ga je in deze stap aan de slag met het splittesten van advertenties en het testen op engagement van je Ads.

Stap 4: Horizontaal schalen

In de tweede stap heb je wat tijd besteed aan het analyseren van data en ben je in stap 3 aan de slag gegaan om te kijken hoe jij je advertentie verder kunt optimaliseren. Daardoor heb je nu een winstgevende advertentie die voor jou constant nieuwe conversies genereert.

In deze stap leer je hoe jij nog meer uit je advertenties kunt halen met horizontaal schalen. Dat betekent dat je niet je advertentiebudget hoeft te verhogen, maar juist meer advertentiesets gaat maken met het bestaande budget.

Stap 5: Waarde van bestellingen verhogen

Naast dat je nu continu bezig bent met het horizontaal schalen van je advertenties, is het ook belangrijk om de waarde van een bestelling te verhogen. Op deze manier kun je nog meer geld verdienen via je Facebook Ads. Dit doe je door meer uit klanten te halen die al wat van je gekocht hebben. Zij hebben namelijk al aangegeven dat ze van je willen kopen.

Daarmee is de kans groot dat ze ook geïnteresseerd zijn in andere producten die je aan te bieden hebt.

Je leert in deze stap wat Volume pricing is (een upsell methode) en hoe je aan je bestaande klanten en met behulp van Cross Selling. Hiermee verkoop je producten aan je bestaande klanten die perfect aansluiten bij de producten die ze al hebben gekocht.

Stap 6: Retargetting

In stap 6 ga je aan de slag met Retargetting of ook wel re-marketing. Dit is een methode om bezoekers die jouw website hebben bezocht, via Facebook te benaderen voor een aanbieding. Zij hebben namelijk al laten zien dat zij geïnteresseerd zijn in een bepaald product door de pagina te bezoeken. Met Retargetting kun je dan een aanbieding doen aan iedereen die bijvoorbeeld een bepaald product in je webshop heeft bezocht. Ook leer je in deze stap precies wat er belangrijk is bij het opzetten van een retargetting campagne en waarop je moet letten.

Stap 7: Verticaal opschalen met CBO

CBO staat voor Campaign Budget Optimization. Dit is een relatief nieuwe manier van adverteren op Facebook. Het grote voordeel van CBO is dat jij niet meer zelf hoeft aan te vinken welk budget er voor welke advertentie set wordt uitgegeven, maar bij CBO laat je Facebook kiezen welke Ads juist meer en minder budget nodig hebben. In veel gevallen leid het instellen van CBO tot hogere conversies.

Stap 8: Stijgende advertentiekosten voorkomen

Als je een advertentie voor een langere tijd laat draaien, bestaat de kans dat een aantal mensen uit jouw doelgroep een advertentie vaker hebben gezien, maar niet hebben geklikt op je advertentie. Het wordt dan steeds duurder om je advertentie te laten draaien omdat Facebook simpelweg denkt dat je advertentie niet waardevol genoeg is. Eigenlijk word je dan als ware gestraft.

Om dit te voorkomen krijg je in stap 8 een aantal praktische tips die je helpen je advertentiebudget te beschermen, zodat je niet steeds te veel betaalt voor het laten draaien van je advertenties.

Wat krijg je als je dit e-book aanschaft?

Ben je van plan om het e-book aan te schaffen? Dan is het goed om te weten wat je precies krijgt als je het e-book wilt gaan bestellen.

Vaak zie je bij dit soort aanbiedingen dat er altijd wel een aantal bonussen bij te verkrijgen zijn. Wat me vooral opviel is dat dat bij dit e-book niet het geval is.

Bij het aanschaffen van dit e-book krijg je alleen het digitale boek geleverd. Wel krijg je en gigantische korting op het boek dat natuurlijk zelf al een bonus is.

Ook is het goed om te weten dat je het boek kunt bestellen met een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Als je niet tevreden bent over het boek, kun jij je geld binnen 30 dagen terug krijgen zonder opgaaf van reden.

Wat zeggen anderen over het e-book?

Op het internet lees ik vrijwel alleen maar positieve reacties over het e-book en de strategie├źn die je leert in dit boek. Het e-book heeft al veel ondernemers geholpen om meer uit hun e-commerce business te  halen.

Hierbij zijn andere lezers van het e-book vooral ook heel enthousiast over de inhoud van het boek. Zo hebben sommige lezers van het boek hun conversiepercentage verhoogd en weer andere lezers door middel van retargetting, een nog groter bereik kunnen behalen dan dat ze al hadden.

Hieruit blijkt dat de informatie van dit e-book ook echt waardevol is en dat je er echt betere resultaten mee kunt behalen.

Wat kost het e-book?

Om aan de slag te gaan met het lezen van dit e-book ben je slechts een paar tientjes kwijt. Zelf had ik verwacht dat er een behoorlijk prijskaartje zou zitten aan dit e-book omdat het e-book enorm waardevol is. Toen ik keek wat de prijs van dit e-book was zag ik dat het slecht 37 euro kost om dit boek aan te schaffen. Wel is de 37 euro een kortingstarief en heb ik geen idee hoe lang de korting blijft bestaan.

De normale prijs van dit e-book is namelijk 250 euro. Dat is behoorlijk prijzig voor een e-book, maar de informatie in het boek is zelfs de 250 euro meer dan waard.

De kans is namelijk groot dat je veel meer dan 250 euro gaat verdienen als je de strategie├źn uit dit boek leert toepassen.

Kan ik dit e-book aanraden?

Zoals je van mij gewend bent sluit ik mijn reviews altijd af met mijn eigen oordeel en mening. Na lezen van dit e-book was ik vooral behoorlijk enthousiast.

Toen ik de cover van dit e-book las, dacht ik in eerste instantie dat het vooral ging om het opzetten van een e-commerce business. Na enkele stukken te hebben gelezen kwam ik er al snel achter dat het boek vooral ging over het opzetten van succesvolle Facebook Ads voor e-commerce. Dit kun je niet direct halen uit de titel van het boek.

Toch moet ik wel zeggen dat ik behoorlijk verrast was over de strategie├źn die gedeeld worden in dit boek. Als je alle stappen doorloopt die je in dit e-book leest, is de kans groot dat jij succesvolle Facebook Ads hebt lopen voor je e-commerce business.

Dit boek heeft me vooral enthousiast gemaakt om meer aan de slag te gaan met het opzetten van Facebook advertenties. Het boek heeft me doen overtuigen dat het inzetten van Facebook marketing extreem waardevol is en dat het aan geen enkele online business mag ontbreken.

Als jij een webshop hebt en aan de slag wilt gaan met het opzetten van succesvolle Facebook advertenties, raad ik je zeker aan om dit e-book te lezen en de stappen te doorlopen.

Alle stappen in het boek zijn makkelijk uitgelegd en je kunt er veel geld mee verdienen als je precies doet wat er in het e-book wordt uitgelegd.

Bluema Ecom Blueprint
Bluema Ecom Blueprint

Beoordeling door Jerik van Nuenen,

22 apr 2020
4
Jerik van Nuenen
Mijn naam is Jerik van Nuenen. Met betrouwbarereviews.nl wil ik je inzicht geven over diverse producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews. De reviews die ik schrijf zijn vanuit een kritisch oogpunt geschreven. Dat betekent dat je niet alleen de goede, maar ook de slechte punten van een product leest. Na het lezen van een review, weet je dan ook direct zeker of je een product juist wel of niet moet aanschaffen. Naast het onderhouden van mijn website, haal ik ook veel plezier uit Golfen, Snowboarden, lekker koken en ben ik onwijs fan van de Efteling!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *