FitChef Family Review

Het beste kookboek voor het hele gezin op dit moment?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Naarmate je ouder begint te worden, begin je ook een stuk wijzer te worden. Eerder geloofde ik niet zo zeer in die uitspraak, maar tegenwoordig wel. In de afgelopen jaren ben ik me namelijk met mijn leefstijl bewust bezig gaan houden. Ik zag namelijk – tijdig – in dat een ongezond voedingspatroon absoluut geen toegevoegde waarde heeft. Zo kwam ik er achter dat ik door een ongezond voedingspatroon behoorlijk moe was én dat dit ook mijn humeur aan wist te tasten.

Enkele jaren geleden kwam ik voor het eerst met een kookboek van Mark van Oosterwijck in aanraking. Deze auteur c.q. diëtist wist de boeken FitChef en FitChef Turbo uit te brengen én wist daarmee veel goede beoordelingen te scoren. Persoonlijk heb ik ook zeer veel gehad aan het boek FitChef. Dit boek heeft mij echt in laten zien dat goede voeding van cruciaal belang is. Ook heb ik me door dat boek aangeleerd om veel tijd te besteden aan het klaarmaken van gezond eten én om ook echt van het eten te genieten.

Door de jaren heen heeft Mark van Oosterwijck niet stil gezeten. Integendeel zelfs; samen met zijn team is hij weer verder aan de slag gegaan met een nieuw kookboek. Dat boek heeft de treffende naam FitChef Family gekregen. Als je de ondertitel van het boek ziet, weet je direct waar dit boek zich op richt: ‘Gezond koken met het hele gezin”.

In deze FitChef Family review bespreek ik graag mijn bevindingen over dit relatief nieuwe kookboek van Mark van Oosterwijck. Deze review is echter niet alleen op mijn bevindingen gebaseerd, maar ook bevindingen van familieleden van mij. Zij hebben dit boek namelijk samen met hun kinderen uitgeprobeerd, waardoor ik een nóg beter beeld van dit boek heb gekregen.

In de FitChef serie is dit het derde boek dat uitgebracht is. Kan dit boek aan de eerste twee boeken tippen? Op welk vlak weet dit boek zich te onderscheiden? Voor wie is dit boek uitermate geschikt? Wat is de opbouw van het boek? En wat zijn de kosten voor dit boek? Op eigenlijk al deze vragen vind je een uitgebreid antwoord in deze FitChef family review.

Met deze review wil ik jou graag zo uitgebreid mogelijk informeren over dit boek, zodat je voor jezelf direct de juiste keuze kunt maken; ga je dit boek kopen en vervolgens gebruiken of kies je toch voor een ander kookboek? De keus is aan jou; met behulp van deze FitChef family review voorzie jij jezelf in ieder geval van alle benodigde informatie om die keuze te gaan maken!


Wat is het FitChef family boek precies?

Volgens de schrijver van dit boek, Mark van Oosterwijck, doe je gezond eten nooit alleen. Met dit boek richt hij zich dan ook op volledige gezinnen, zodat elk gezinslid een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan kan houden. Door de gerechten uit dit boek klaar te maken, weet je zeker dat jij én jouw kinderen alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Dat is althans hetgeen wat Mark van Oosterwijck zelf over dit boek zegt.

Door de jaren heen zijn er onwijs veel kookboeken op de markt verschenen. Dit ligt puur in de lijn van de bewuste leefstijl waar meer en meer mensen voor kiezen. Steeds meer mensen willen van de overtollige kilo’s afkomen, willen op een duurzame wijze leven en zijn daarbij zeer zuinig op hun lichaam. In mijn ogen een juiste en wenselijke situatie, aangezien nogal veel Nederlanders last van overgewicht hebben.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van alle volwassenen Nederlanders last van overgewicht heeft. Dit is uiteraard géén goed signaal naar kinderen toe en dus moet er zo snel mogelijk iets aan dit overgewicht gedaan worden. Daarbij is het ook direct zaak dat gewicht bij kinderen voorkomen; helaas lukt dat nog niet altijd. Ik zie namelijk relatief veel jonge kinderen die toch echt al teveel kilo wegen.

Niet alleen voor ouders is een gezond voedingspatroon van cruciaal belang, maar ook voor kinderen. Gelukkig ben ik niet de enige die dat inziet; Mark van Oosterwijck heeft dat ook tijdig ingezien. Hij heeft daarom ook besloten om het derde boek uit zijn FitChef serie op het volledige gezin te richten. Of hij in die opzet geslaagd is en of hij de juiste keuzes heeft gemaakt? De antwoorden op die vragen vind je in deze uitgebreide FitChef Family review!

Wie is Mark van Oosterwijck precies?

In deze review heb ik tot nog toe enkele keren de naam van Mark van Oosterwijck laten vallen. Dat heb ik uiteraard niet zonder gedaan. Nee, Mark is de ontwikkelaar/auteur/bedenker van de FitChef Serie. Met deze serie aan boeken heeft hij al behoorlijk veel mensen geholpen om het streefgewicht te behalen.

Zijn eerdere boeken, FitChef en FitChef Turbo, zijn bij een behoorlijk breed publiek goed in de smaak gevallen. Mark van Oosterwijck besloot daarom om – samen met zijn team – een nieuw boek op de markt te brengen. Uiteindelijk is het FitChef Family daar het gevolg van geworden.

Als je op de website van FitChef een kijkje neemt, krijg je eigenlijk direct een glimlach op jouw gezicht. De website ziet er gelikt uit, de website ziet er vrolijk uit en je vindt eigenlijk direct waarnaar je op zoek bent. Als je in de footer van de website op bijvoorbeeld ‘Team’ klikt, krijg je bijvoorbeeld direct een hele lijst met alle werknemers van FitChef te zien. Opvallend daarbij is dat iedereen met voornaam, achternaam én functie benoemd wordt; kijk, dat straalt nog eens transparantie uit.

Op de website van FitChef vond ik zelf echter niet al te veel informatie over Mark van Oosterwijck. Gelukkig kwam ik al snel uit op de website drogespieren.nl, waarbij ik de volgende passage las: “Mark van Oosterwijck is oprichter van deze website, auteur en online voedingscoach. Via zijn website, boeken en voedingsschema’s helpt hij online duizenden mensen”.

Kijk, dat geeft mij al direct een duidelijker beeld van wie Mark van Oosterwijck nou precies is. Hieruit blijkt ook direct dat hij behoorlijk veel kennis in huis heeft én dat hij al behoorlijk veel mensen heeft geholpen om een gezond gewicht te behalen. Dat doet hij niet alleen met de boeken van de FitChef serie, maar ook met zijn eigen website drogespieren.nl. OP deze website zag ik de onderstaande ‘Over ons’ pagina staan:

Aan deze pagina vallen mij enkele dingen op:

 • Mark van Oosterwijck laat terecht zien wat hij in de afgelopen jaren bereik heeft.
 • Mark van Oosterwijck is behoorlijk transparant; hij toont namelijk zijn eigen LinkedIn pagina en zijn KVK nummer op deze website

Over het algemeen kan ik met geen kwaad woord over Mark van Oosterwijck spreken. Het was eventjes zoeken naar de bovengenoemde aanvullende informatie, maar ik heb uiteindelijk een duidelijk beeld van deze online voedingscoach gekregen. Onder aan de streep durf ik te zeggen dat Mark van Oosterwijck vakkundig, betrouwbaar, transparant en succesvol is. Alle seinen staan dus op groen voor het boek FitChef Family!

Wat is het doel van FitChef Family?

Met de eerdere twee boeken uit de FitChef serie probeerde Mark van Oosterwijck om mensen te helpen met af te vallen. Dat deed hij door een makkelijk te volgen dieet samen te stellen met allerlei recepten die relatief makkelijk te bereiden zijn. Met dit boek, de derde uit de serie van FitChef, heeft hij een nét iets ander doel voor ogen.

Hij wil namelijk hele gezinnen helpen om een gezond voedingspatroon te verkrijgen. Gezond eten is namelijk niet alleen voor volwassenen van cruciaal belang, maar ook voor kinderen. Dat is althans de mening van Mark van Oosterwijck en persoonlijk kan ik me volledig in die mening vinden.

Het doel van dit kookboek is dus relatief nobel te noemen. Je hoeft er niet vanuit te gaan dat je binnen 2 weken al 5 kilo afvalt of dat je direct een droog lichaam hebt. Nee, je kunt er echter wel van uitgaan dat jij, jouw partner en jouw kinderen alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat komt jou alleen maar ten goede, maar jouw kinderen ook zeker.

Door de juiste voedingsstoffen is het lichaam van jouw kind immers in staat om op de juiste manier te groeien. Ook heeft jouw kind genoeg energie om dagelijks goed zijn/haar best op school te doen, om met vriendjes/vriendinnetjes te spelen en om een sport te beoefenen. Het doel van het boek FitChef Family heeft dus eigenlijk betrekking op het verbeteren van de algehele lifestyle van jouw gehele gezin!

Voor wie is FitChef family geschikt?

Ga jij bewust met het voedingspatroon van jezelf om? Wil jij dat jouw kinderen ook een gezond voedingspatroon krijgen? Ben je bereid om daar een – klein – bedrag voor te investeren? Dan is dit boek eigenlijk voor jou geschikt. Met dit boek richt Mark van Oosterwijck, zoals hierboven al gesteld, zich volledig op het gehele gezin.

Dat is ook duidelijk terug te zien aan de illustraties en de opzet van het boek. In het boek kom je namelijk allerlei vrolijke foto’s, vrolijke presentaties en leuke kleurtjes terug. Hiermee probeert Mark van Oosterwijck om het boek voor jouw kinderen ook zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Mede door de opzet van het boek is dit boek dus eigenlijk voor het gehele gezin geschikt. Bijkomend voordeel is dat het boek gerechten voor iedere maaltijd bevat, de gerechten gezond én lekker zijn en dat het relatief eenvoudige recepten zijn. Met dit kookboek kan je dus ook samen met jouw kinderen in de keuken aan de slag.

Als jouw kinderen zich al op relatief jonge leeftijd met koken bezig houden, komt dat hun bewustwording alleen maar ten goede. De kans is groot dat zij zich hierdoor in de toekomst bezig blijven houden met een bewuste en gezonde leefstijl. Dat geven zij op hun beurt ook weer aan hun kinderen door, waardoor de toekomstige generaties een stuk duurzamer en bewuster door het leven gaan dan de voorgaande generaties!

Hoe is FitChef Family opgebouwd?

Van de twee eerdere boeken uit de FitChef serie weet ik dat de boeken er keurig verzorgd uit zien. Dat is óók absoluut het geval bij FitChef Family; dat zie je eigenlijk al direct als je de voorkant van het boek bekijkt. Op de voorkant zie je een heel gezin gezellig in de keuken staan en met elkaar een gezonde maaltijd bereiden.

Ook hierbij is bewust voor vrolijke illustraties in combinatie met opvallende kleuren gekozen. Hierdoor is het boek niet alleen voor jou interessant, maar dus ook voor jouw kinderen. In de volledige opbouw en opmaak van het boek komt dat eigenlijk overal terug. Zoals hierboven al gesteld, zij namelijk alle illustraties en alle pagina’s op een vrolijke en leuke manier vormgegeven.

Maar, hoe is dit boek nou precies opgebouwd? Nou, Mark van Oosterwijck heeft voor een uitgebreide opbouw gekozen. Dat zie je terug in de inhoudsopgave, in de inleiding én in de verschillende recepten die je in het boek tegen kunt komen. Laat ik eens aftrappen met het bespreken van de inhoudsopgave. Om je hier een duidelijk beeld van te geven, heb ik de inhoudsopgave hieronder even uitgewerkt:

 • Inleiding: Gezond koken met het hele gezin
 • Hoofdstuk 1: Als er echt weinig tijd is om te koken
 • Hoofdstuk 2: Als er meer ruimte is voor koken
 • Hoofdstuk 3: Als er iemand gaat sporten
 • Hoofdstuk 4: Gezellig weekend koken
 • Hoofdstuk 5: TV diner
 • Hoofdstuk 6: Ontbijt
 • Hoofdstuk 7: Meeneemlunch
 • Hoofdstuk 8: Snacks om mee te nemen
 • Hoofdstuk 9: Familie over de vloer
 • Hoofdstuk 10: Kids in de keuken
 • Hoofdstuk 11: Basisrecepten

Wat uit deze inhoudsopgave direct blijkt? Nou, onder meer dat Mark van Oosterwijck zich écht verdiept heeft in de gemiddelde dag van een gezin. De kans is namelijk groot dat er weinig tijd is om te koken, aangezien één van jouw kinderen (of jijzelf) naar de sportvereniging toe moet. Ook is de kans groot dat je ’s ochtends weinig tijd hebt om het ontbijt klaar te maken.

De opbouw en de inhoud van het boek is al met al volledig afgestemd op een gemiddeld gezin uit de hedendaagse hectische maatschappij. Alles moet tegenwoordig snel, snel, snel en daar lijkt dit boek perfect afgestemd op te zijn.

Daarbij wil ik ook nog benoemen dat echt alle hoofdstukken super uitgebreid opgebouwd zijn. Het laatste hoofdstuk – Basisrecepten – start namelijk op pagina 224. Dit betekent dat de voorgaande 10 hoofdstukken + de inleiding maar liefst 223 pagina’s in beslag nemen. Als je dit boek aanschaft, weet je dan ook één ding zeker; je krijgt een behoorlijk dik boek thuis geleverd.

Uiteindelijk draait het in een dergelijk boek ook om de recepten die in het boek te vinden zijn. Nou, de opmaak van deze recepten is eigenlijk subliem te noemen. Aan de bovenkant zie je staan hoe lang de bereidingstijd is, voor hoeveel personen de maaltijd geschikt is, welke ingrediënten je nodig hebt en wat de verschillende voedingswaarde per persoon zijn.

Vervolgens zie je een duidelijk stappenplan – bijvoorbeeld van 5 stappen – in combinatie met een duidelijke foto. Dankzij deze opmaak is het recept geheel duidelijk én is het ook leuk voor jouw kind om te helpen bij het koken. Het maakt daarbij overigens niks uit om welke maaltijd het gaat; voor zowel het ontbijt als de lunch en het diner vind je in dit boek méér dan genoeg recepten terug.

Onder aan de streep kan ik maar één ding concluderen; de opbouw, inhoud en opmaak van dit boek is subliem te noemen. Eigenlijk sluit het boek qua niveau en qua stijl naadloos aan op de eerdere twee boeken uit de FitChef serie. In dit boek heeft Mark van Oosterwijck echter de nadruk op een geheel gezin gelegd, wat je uiteindelijk ook weer in de opmaak van het boek terug ziet.

Al met al zijn in dit boek alleen maar de juiste keuzes gemaakt. Het boek is leuk om door te nemen, de recepten zijn zeer duidelijk en het boek is ook nog eens super uitgebreid te noemen. Jij en de rest van jouw gezin gaan sowieso veel plezier beleven aan dit geweldige kookboek!

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Als je het boek FitChef Family aan wilt gaan schaffen, hoef je geen rekening met bonussen te houden. Het boek is namelijk van zichzelf al super uitgebreid; geen enkele bonus zou eigenlijk nog van echte meerwaarde zijn voor dit kookboek.

Daarbij wil ik je wel graag nog wijzen op de andere mogelijkheden die FitChef biedt. Het is namelijk ook mogelijk om een volledig menu via FitChef te gaan volgen, waarbij je kunt kiezen tussen twee abonnementen: een maandabonnement of een jaarabonnement. Gedurende deze periode krijg je wekelijks een compleet menu voorgeschoteld.

Dit menu is perfect op jouw lichaam afgestemd en voorziet jou van alle benodigde voedingsstoffen. Mocht dit jou interessant lijken, vind je op de website van FitChef hier nog meer informatie over. Dit is echter een extra dienst én wordt dus niet gratis aangeboden bij het FitChef Family boek.

Wat vinden andere mensen van dit boek?

De eerste druk van dit boek komt uit september 2020. Deze review is aan het einde van september 2020 geschreven; op het moment van schrijven waren er echter al meerdere reviews op het internet te vinden. Niet geheel toevallig zijn al deze reviews onwijs populair te noemen. Zo heb ik bij Bol.com de volgende beoordelingen gevonden:

Al met al sluiten deze beoordelingen exact op mijn bevindingen aan. Ook is het een feit dat de bovengenoemde benoemde voordelen juist het initiële doel van Mark van Oosterwijck waren bij het schrijven van dit kookboek. Hij heeft dus zeker goed werk afgeleverd.

Zoals eerder in deze FitChef Family review al gesteld, heb ik deze review ook gebaseerd op bevindingen van mijn familie. Nou, ik kan je één ding verklappen; mijn familie is ook van harte te spreken over dit boek. Ik heb aan hem de bovenstaande beoordelingen laten lezen en zij kunnen zich ook volledig in deze beoordelingen vinden!

Wat kost de FitChef Family?

Wil jij graag ook gezellig samen met jouw kinderen gaan koken? Wil je er ondertussen ook nog voor zorgen dat jij en jouw gehele gezin de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen? Dan is het boek FitChef Family voor jou op het lijf geschreven. Maar, wat moet je nou voor dit boek betalen?

Als je dit boek aan wilt schaffen, moet je rekening houden met een bedrag van 29,95 euro. Voor dat bedrag wordt het boek gratis naar jouw huisadres opgestuurd; je hoeft dus geen rekening te houden met extra verzendkosten.

Wil je graag twee van deze boeken tegelijkertijd bestellen? Dan geniet je van een extra voordeel; in dat geval krijg je namelijk 10 euro korting van FitChef. Je betaalt voor deze twee boeken een totaalbedrag van 49,90 euro; dat is 24,95 euro per boek!

Over de prijs van FitChef Family kan ik kort zijn; de prijs ligt perfect in lijn met de kwaliteit van dit boek. Je hebt aan dit boek simpelweg onwijs veel en dus is het boek zijn aanschafprijs dubbel en dwars waard. Mocht je graag veel boeken tegelijkertijd willen bestellen, is het advies om contact met FitChef op te nemen. Zij maken dan graag een zéér interessante prijs voor jou!

Kan ik FitChef Family aanraden?

Nou, het mag geen verrassing meer zijn als je deze FitChef Family review doorgelezen hebt; ik kan dit kookboek van harte aanraden. Eigenlijk kan ik weinig tot geen minpunten benoemen. Het boek is namelijk onwijs uitgebreid, het boek richt zich op het gehele gezin (echt super!), het boek is leuk om door te nemen en de recepten staan ook zeer duidelijk afgebeeld/uitgelegd.

Voor het gehele gezin is het dus super leuk én gezond om met dit kookboek aan de slag te gaan. Jouw kinderen beleven hier een hoop plezier aan, terwijl ze ondertussen ook nog alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Met de FitChef Family sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Koop dit onwijs leuke en nuttige kookboek direct via deze link!

Gezond koken met het hele gezin?

Bestel dan NU het FitChef Family kookboek!

Ga DIRECT Naar De GEHEIME Kortingspagina!
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *