Als digitaal ondernemer streef ik continu naar groei en perfectie. Dat doe ik onder meer door veel cursussen te volgen, door veel boeken te lezen en door continu mijn websites te optimaliseren. Het woord ‘optimaliseren’ is bij mij echt uitgegroeid tot één van de belangrijkste woorden in mijn leven.
Hoe dat komt? Omdat ik meer en meer in het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ ben gaan geloven. Met name op het internet gaan de ontwikkelingen razendsnel, waardoor je continu bij moet blijven. Als ik mijn concurrentie voor wil blijven, moet ik me dus continu blijven verbeteren.
Dat geldt niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor bijvoorbeeld de systemen en software waar ik mee werk. Ook in de wereld van software volgen de ontwikkelingen zich in ongekend hoog tempo op. Dat zie je bijvoorbeeld aan het bedrijf AFAS Software.
Bij dit bedrijf heb ik ooit een rondleiding gekregen. Dat is echter al vele jaren terug, toen het bedrijf nog een stuk kleiner was. Toen was het echter al een groeiend en revolutionair bedrijf. In de afgelopen jaren heeft AFAS Software continu nieuwe systemen en softwarepakketten op de markt gebracht, waardoor zij hun concurrentie voor zijn gebleven.
Om twee redenen dient AFAS Software voor mij dan ook een beetje als een voorbeeld. Aan de ene kant omdat zij echt op de juiste manier gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen. Zij wachten niet af totdat deze ontwikkelingen uitgerold zijn, maar ze rollen deze ontwikkelingen juist zelf uit. Op die manier weten zij al direct een voorsprong op hun concurrenten in te nemen.
Daarbovenop komt nog eens dat zij ook continu naar groei streven. Het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ lijkt ook bij dit bedrijf een centrale rol te spelen. Ook om die reden ben ik fan van het bedrijf AFAS Software, ondanks dat hun softwaresystemen niet helemaal op mijn business aansluiten.
Het mag duidelijk zijn; persoonlijk ben ik continu op zoek naar groeimogelijkheden. Niet alleen op het persoonlijke vlak, maar dus ook op het gebied van software. Mede daarom ben ik via het internet continu op zoek naar nieuwe softwaresystemen, naar nieuwe mogelijkheden en naar nieuwe verbeteringen.
Nou, ik kan je één ding verklappen: in de loop der jaren heb ik onwijs veel softwaresystemen uit mogen proberen. Lang niet alle systemen voldoen aan mijn verwachtingen, maar andere systemen doen dat juist wel. Is dat ook het geval bij het systeem Huddle van de Internet Marketing? In deze Huddle review ga je het antwoord op die vraag vinden.
Hierboven heb je al kunnen lezen dat ik fan van het bedrijf AFAS Software ben. Tegelijkertijd ben ik ook fan van het bedrijf IMU, aangezien zij ook in mijn vakgebied actief zijn. Sterker nog: de IMU is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste online marketingplatform van ons land. Ook hebben zij verschillende softwaresystemen ontwikkeld, waaronder dus Huddle.
In deze Huddle review laat ik je graag kennis maken met deze software. Ook bespreek ik alles wat met het bedrijf Internet Marketing Unie te bespreken heeft, geef ik aan wat ik zelf aan Huddle heb (gehad) en deel ik allerlei belangrijke informatie. Zo vind je in deze review meer informatie over de bevindingen van andere mensen, over de kosten van deze software en over de vele mogelijkheden. Ben je nu al nieuwsgierig naar Huddle? Lees deze review dan op je gemakje door!
Wat is Huddle precies?
Als je momenteel in de digitale wereld succes wilt hebben, heb je de juiste software nodig. Dat is één van de weinige zekerheden waar elke digitale ondernemer mee te maken heeft. Maar, welke software ga je nou gebruiken? Om meerdere redenen is het interessant om gebruik van Huddle te maken.
Huddle is een uitgebreid softwarepakket waar je veel kanten mee op kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen digitale community op te starten, om je eigen online programma’s op te starten, om je eigen online membership op te starten of om een complete online cursus op te starten. Dit kun je stuk voor stuk met Huddle gaan doen.
Wat Huddle precies is, lees je eigenlijk in onderstaande schermafbeelding. Deze schermafbeelding heb ik van de website van Huddle gepakt en geeft eigenlijk een compleet beeld van dit softwarepakket:
Kortom: je kunt echt alle kanten op met Huddle. Dat is ook terug te zien in de populariteit van dit softwarepakket in de afgelopen jaren. Meer en meer digitale ondernemers maken gebruik van Huddle, waardoor ik met recht kan stellen dat het één van de populairste softwaresystemen van dit moment is.
Maak ik zelf ook gebruik van Huddle? Ja, dat doe ik zeker. Juist doordat ik zelf ook gebruik van deze software maak, heb ik deze Huddle review kunnen schrijven. Deze Huddle review schrijf ik volledig op basis van mijn eigen bevindingen. Op dit moment wil/kan ik je alvast één ding verklappen: persoonlijk ben ik echt onder de indruk van deze software. Waarom? Dat lees je in het restant van deze Huddle review!
In onderstaande video geef ik jou een kijkje in het dashboard van Huddle. Dit heb je tot nu toe nog in geen enkele andere video gezien!
Wie heeft Huddle ontwikkeld?
Eerder in deze Huddle review heb ik de naam van de Internet Marketing Unie al laten vallen. Het is hierdoor geen verrassing meer dat zij de ontwikkelaars van deze software zijn, maar wat is de Internet Marketing Unie nou precies?
In de afgelopen jaren is de IMU uitgegroeid tot het grootste online marketingplatform van ons land. Het bedrijf organiseert jaarlijks meerdere events, heeft meerdere boeken geschreven, heeft meerdere online trainingen/cursussen ontwikkeld én biedt ook meerdere softwaresystemen aan.
Met al deze digitale diensten probeert de Internet Marketing Unie om alle digitale ondernemers te helpen. Te helpen om succes te behalen op het digitale vlak én te helpen om op het digitale vlak flink te groeien. In mijn ogen is dit doel van de Internet Marketing Unie echt heel nobel te noemen, aangezien zij zelf ook hadden kunnen beslissen om alle kennis voor zichzelf te houden. Daar hebben ze overduidelijk niet voor gekozen.
Maar, wie heeft de Internet Marketing Unie nou opgezet? In eerste instantie is dit bedrijf opgericht door Tonny Loorbach. Hij startte zijn eigen online marketing bedrijf, waarmee hij andere mensen ging helpen om te groeien op het digitale vlak. Zijn eerste klant was Martijn van Tongeren; al snel konden deze twee ondernemers het goed met elkaar vinden.
Ze besloten dan ook al snel om hun handen in een te slaan. Ze begonnen samen met het opbouwen en uitbouwen van de Internet Marketing Unie. Iets wat hen bijzonder goed afgegaan is, aangezien ze de Internet Marketing Unie tot het grootste online marketingplatform van Nederland uit hebben laten groeien.
Mijn persoonlijke bevindingen over Tonny en Martijn zijn ook super positief. In de afgelopen jaren heb ik meerdere malen intensief contact met hen gehad. Tijdens al deze contactmomenten bleek continu dat ze sympathiek, vriendelijk en heel gedreven zijn. Bovendien beschikken zij over kennis. Heel veel kennis waarmee ze in principe elk digitaal concept tot een succes uit kunnen laten groeien.
Ook over het huidige aanbod van IMU ben ik zeer te spreken. Het bedrijf biedt hoogwaardige softwaresystemen aan, heeft interessante boeken geschreven en biedt ook meerdere online trainingen en cursussen aan. Al deze digitale producten zijn bij mij in ieder geval goed in de smaak gevallen!
Wat is het doel van Huddle?
Je hebt hierboven kunnen lezen dat IMU meerdere softwaresystemen ontwikkeld heeft. Wat is dan de reden geweest dat zij Huddle ontwikkeld hebben? Nou, het hoofddoel hiervan was eigenlijk om digitale ondernemers te helpen. Te helpen om snel een community, een online cursus of een e-learning omgeving op te kunnen bouwen.
Het uiteindelijke doel is uiteraard om de omzet/winst van digitale ondernemers te verhogen. Binnen Huddle spelen wederkerende inkomsten een cruciale rol. Als je bijvoorbeeld abonnementen aan klanten weet te verkopen, bouw je wederkerende inkomsten op. Om die wederkerende inkomsten op te kunnen bouwen, moet je wel een geschikte dienst in een abonnementsvorm aan kunnen bieden. Nou, óók dat is mogelijk als je gebruik van Huddle gaat maken.
Over het doel van Huddle zegt de Internet Marketing Unie zelf het volgende: Met Huddle creëer je supersnel je eigen ledensite/ e-learning platform in eigen beheer, op je eigen domeinnaam. Voeg je digitale producten zoals online programma’s toe en laat je leden deze altijd en overal volgen. Huddle helpt jou aan een ideale, volledig geautomatiseerde online business.
Voor wie is Huddle geschikt?
Ben je op dit moment actief als een digitale ondernemer? Ben je bezig om jouw eigen producten of diensten te ontwikkelen? En wil je deze in de vorm van een e-learning programma aan jouw klanten aan gaan bieden? Dan is Huddle eigenlijk voor jou op het lijf geschreven.
Met Huddle kun je immers razendsnel een e-learning omgeving, een community forum en aanverwante online diensten opzetten. Met deze diensten kun je geld gaan verdienen en kun je jouw online business (flink) laten groeien.
In mijn ogen is Huddle dan ook voor een breed publiek geschikt. Indien jij zelf ook een digitale ondernemer bent, is het systeem hoe dan ook voor je geschikt. Ben je op dit moment aan het kijken naar de mogelijkheden om jouw online business uit te breiden? Ook dan is Huddle voor je geschikt.
Overigens is Huddle in de afgelopen jaren al vrij populair geworden. Zo maken momenteel al meer dan 1100 websites gebruik van Huddle. Dat aantal geeft des te meer aan dat de Internet Marketing Unie de zaakjes prima op orde heeft!
Waar bestaat Huddle precies uit?
In deze Huddle review heb je al veel informatie over Huddle kunnen vinden. Je weet nu in ieder geval wat voor software dit is, wat je met deze software kunt en wie deze software ontwikkeld heeft. Een terechte vraag is echter wel waar Huddle nou precies uit bestaat.
Doordat ik zelf van dit systeem gebruik maak, kan ik je volledig uitleggen waar Huddle precies uit bestaat. Om dat te kunnen doen, moet ik je eerst wijzen op het volgende feit: als je gebruik van Huddle maakt, heb je nergens meer omkijken naar. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat Huddle direct op je eigen domeinnaam, op je eigen hosting en in eigen beheer geïnstalleerd kan worden.
Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je van vrij veel functies/mogelijkheden genieten:
- E-learning opzetten: Huddle biedt de mogelijkheid om een compleet e-learning programma op te zetten. Het maakt hierbij niet uit of je nou een online training of een online cursus geeft. Nee, met Huddle kun je jouw complete e-learning programma opzetten.
- Community opzetten: ook ben je met Huddle in staat om jouw eigen community op te zetten. Hiervoor kun je onder meer gebruik maken van het standaard community forum dat binnen dit softwarepakket te vinden is. Dankzij een dergelijke community kun je meer en meer klanten (vast) aan je gaan binden.
- Membership levels: binnen jouw online programma kun je ook verschillende membership levels hanteren. Zo kun je bepaalde trainingen alleen beschikbaar stellen aan bepaalde klanten.
- Social media: ook is het mogelijk om te gebruik te maken van verschillende social media functies binnen Huddle. Op die manier weet je het e-learning programma nog interessanter te maken én weet je meer interactie te creëren.
- Gamification: binnen Huddle kun je ook gebruik van onder meer een leaderboard, van trofeeën, van karmapunten, van toetsingsmodules en van challenges. Allemaal extra functies om jouw e-learning programma interessanter en leuker te maken.
- Huddle app: ook kun je dankzij de Huddle app jouw klanten mobiele toegang tot jouw e-learning programma geven. Dit is absoluut een voordeel, gezien de hoeveelheid mobiele devices die tegenwoordig gebruikt worden.
- Supportsectie: binnen jouw e-learning programma kun je ook een complete supportsectie opzetten. Zo kun je een live chat integreren, kun je een FAQ integreren en kun je een ticketcenter integreren.
- Veel koppelingen mogelijk: tot slot is het ook nog mogelijk om jouw e-learning programma aan andere systemen te koppelen. Je kunt de software bijvoorbeeld rechtstreeks aan jouw CRM systeem of e-mailmarketing systeem koppelen
Al met al kun je met Huddle dus moeiteloos een online community op zetten. Binnen die community kun je producten/diensten verkopen, kun je memberships opbouwen en kun je van tal van handige functies gebruik maken. Als je graag online producten of diensten wilt gaan verkopen, is dit dus een ideaal softwaresysteem.
Wat ik zelf van het gebruik van Huddle vind? Nou, aan het begin had ik even moeite om mijn weg binnen het systeem te vinden. Dat lag echter niet aan Huddle, maar puur doordat ik zelf niet wist wat ik nou precies wilde. Toen ik dat wel duidelijk voor ogen had, was het gebruik maken van Huddle direct een fluitje van een cent. Het softwaresysteem spreekt direct tot de verbeelding, biedt veel interessante functies aan en is dus zeer veelbelovend te noemen!
Krijg je nog bonussen meegeleverd?
Bij veel online trainingen en online cursussen krijg je direct meerdere bonussen geleverd. Is dat ook het geval bij Huddle? Nee, dat is zeker niet het geval bij Huddle. De Internet Marketing Unie heeft ervoor gekozen om geen bonussen mee te leveren.
Is dat een gemis in mijn ogen? Nee, zeker niet. Het is een weloverwogen keuze geweest die ik volledig kan begrijpen. In mijn ogen is het softwarepakket zelf waar alles uiteindelijk omdraait. Naar mijn mening heeft IMU het dan ook goed gedaan om geen bonussen mee te leveren!
Wat vinden andere gebruikers van deze software?
Op het moment van schrijven maken al meer dan 1100 websites gebruik van Huddle. Deze 1100 websites kennen gemiddeld 900 leden per website, waardoor het totaal aantal leden binnen de Huddle community ’s ruim boven de miljoen uitkomt. Dat zijn nog eens indrukkende cijfers!
Toen ik deze cijfers zag, was ik nog nieuwsgieriger naar de meningen van andere gebruikers. Wat vinden deze gebruikers nou van Huddle? En komen hun bevindingen enigszins overeen met mijn persoonlijke bevindingen? Ik ben op onderzoek gegaan en ben vrij veel beoordelingen tegengekomen.
Opvallend is sowieso dat heel veel van deze beoordelingen onwijs positief te noemen zijn. Zo geven veel gebruikers aan dat zij daadwerkelijk een groei door hebben weten te maken én dus dat zij zeer tevreden over Huddle zijn. Dat is ook iets wat je in onderstaande beoordelingen naar voren ziet komen:
Wat deze beoordelingen mij zeggen? Onder meer dat deze beoordelingen volledig op mijn eigen bevindingen aansluiten. Ook ik ben zeer te spreken over deze software en ook ik heb een prachtige groei door weten te maken. Net zoals de gebruikers die hierboven hun bevindingen over Huddle gedeeld hebben.
Wat kost Huddle?
Wat denk je vooralsnog van Huddle? Heb je naar aanleiding van deze Huddle review interesse gekregen om gebruik te gaan maken van deze software? Dat is iets wat ik volledig kan begrijpen. Voordat je van deze software gebruik kunt gaan maken, moet je je wel eerst aanmelden. Als je je aan gaat melden, heb je de keus uit twee betaalmogelijkheden:
- 695 euro per jaar. Bij deze betaalmogelijkheid betaal je éénmalig een bedrag van ongeveer 700 euro, waarna je een jaar lang gebruik van Huddle kunt maken.
- 70 euro per maand. Bij deze betaalmogelijkheid betaal je elke maand een bedrag van 70 euro, waardoor de totale jaarkosten uitkomen op 840 euro. Een snelle rekensom leert dan ook dat het veel interessanter is om een jaarbetaling aan te gaan.
In mijn ogen kun je het beste direct voor een jaarbetaling kiezen. In dat geval hoef je slechts eenmalig een bedrag van 695 euro te betalen, waarna je nergens meer omkijken naar hebt. Wat vind ik zelf van het bedrag van bijna 700 euro? In mijn ogen is dat een prima bedrag te noemen. Als je op de juiste manier met Huddle aan de slag gaat, kun je dit bedrag namelijk binnen de kortste keren weer terug verdienen. Dat is althans iets wat mij persoonlijk gelukt is!
Ik wil je ook graag nog wijzen op de gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze twee weken kun je het softwaresysteem uitproberen en alle functies uittesten. Bevalt het systeem? Dan kun je direct kiezen voor één van bovengenoemde betaalmogelijkheden. Ben je niet tevreden over het systeem? Dan kun je dit laten weten, waarna je nergens meer aan vast zit. Juist door deze gratis proefperiode is het interessant om dit softwaresysteem eens uit te proberen!
Kan ik Huddle aanraden?
Aan het einde van deze Huddle review wil ik graag mijn persoonlijke bevindingen met je delen. Zoals je her en der in deze review al hebt kunnen lezen, ben ik in ieder geval zeer te spreken over deze software. Die tevredenheid komt met name door de veelzijdigheid van dit softwaresysteem.
In mijn ogen is dit één van de weinige softwaresystemen waarmee je meerdere kanten op kunt. Bovendien kun je concrete programma’s of systemen ontwikkelen, waar je direct de vruchten van kunt gaan plukken. Ook ben ik te spreken over de bediening en mogelijkheden; je hebt eigenlijk geen technische kennis nodig om met dit softwaresysteem aan de slag te gaan.
Verder ben ik ook te spreken over de Internet Marketing Unie én de prijsstelling. Een jaarlijks bedrag van 700 euro uiteraard niet niks te noemen, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Mocht je er onverhoopt niet helemaal uitkomen, kun je altijd nog contact met de klantenservice van de Internet Marketing Unie opnemen. Zij helpen je graag op weg!
Onder aan de streep kan ik je dan ook van harte aanraden om gebruik van Huddle te gaan maken. Als ik naar mijn eigen resultaten kijk, zie ik dat mijn online community ‘s echt flink gegroeid zijn. Dat is niet alleen aan mijn eigen inzet te danken, maar ook absoluut aan Huddle! Meld je dus direct voor dit softwaresysteem aan, maak er direct gebruik van en geniet van positieve resultaten op korte- én lange termijn!
Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen
Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.