Wat is dropshipping?

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer mogelijkheden voorhanden gekomen om online geld te verdienen. De online kanalen bieden simpelweg onwijs veel mogelijkheden, waarbij onder meer dropshipping op veel positieve reacties kan rekenen. Middels dropshipping is het mogelijk om een behoorlijke som geld te verdienen, terwijl je daar zelf niet al te veel werk voor hoeft te leveren. Maar, wat is dropshipping nou precies? En hoe kan je succesvol worden met dropshipping?

Dropshipping is het aanbieden van producten in je eigen webwinkel, waarbij je deze producten níet zelf op voorraad hebt. Op het moment dat een klant in jouw webshop een order plaatst, schiet jij deze order direct door naar de fabrikant of de groothandel. Deze partij regelt vervolgens de verwerking van de order en verzorgt bijvoorbeeld ook de verzending van de artikelen. In principe ben je als webshopeigenaar dus alleen maar een doorgeefluik; je verbindt de producten van de fabrikant/groothandel met de eindgebruiker. Voor die koppeling verdien jij een bepaald bedrag per order. Wat dit bedrag is? Dat is het verschil tussen jouw inkoopprijs bij de fabrikant/groothandel en de verkoopprijs die je hanteert richting je klanten. Het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs is datgene wat jij per order gaat verdienen. Als je veel orders op één dag hebt, kunnen de verdiensten behoorlijk oplopen.

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Door met dropshipping te beginnen, kan je van enkele zwaarwegende voordelen profiteren. Eén van de voordelen is terug te vinden in de kosten om hiermee te starten. Die kosten zijn namelijk nihil, aangezien je volledig zelf je website kunt ontwikkelen. Meer dan je website heb je eigenlijk niet nodig om met dropshipping te starten; het enige waar je veel aandacht aan moet besteden, is de samenwerking met de fabrikant/groothandel. Je moet immers eerst wel een fabrikant/groothandel vinden die bepaalde producten aanbiedt en met jou samen wil werken.

Bijkomend voordeel is dat je zelf geen risico’s loopt met betrekking tot voorraad en verzending. Je hoeft namelijk zélf geen voorraad te houden; dat doet de fabrikant/groothandel voor jou. Die partij is ook verantwoordelijk voor de verzending, waardoor je daar ook geen omkijken naar hebt. Dit zorgt er eigenlijk voor dat je weinig tot geen omkijken naar de orders hebt die via jouw webshop geplaatst worden. Zeker als je allerlei processen weet te automatiseren, kan het een oneindige bron van inkomsten gaan worden. Ondertussen hoef je daar zelf dus niet al te veel moeite voor te doen en niet al te veel risico’s te lopen.

Tot slot heb je ook nog volledige zeggenschap over je eigen online business. Je bepaalt zelf wanneer je werkt, je bepaalt zelf waar je werkt en je bepaalt zelf met welke producten je aan de slag gaat. Eigenlijk het enige wat je moet doen, is om een betrouwbare dropshipping-partner te vinden.

Hoe kan je met dropshipping beginnen?

Klinkt bovenstaand verhaal bij jou als muziek in de oren? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe je met dropshipping kunt beginnen. In de Dropshipping Academy legt Joshua Kaats uitgebreid uit hoe je kunt starten en waar je zoal rekening mee moet houden. Voor het overzicht heb ik de belangrijkste stappen voor jou op een rijtje gezet:

  • Start je eigen webshop. Registreer daar een domeinnaam voor, regel een hostingabonnement en maak zelf je webshop. Dat kan je doen met behulp van bijvoorbeeld Shopify.
  • Ga de samenwerking aan met een dropshipping-partner. Als je producten wilt gaan verkopen, moet je daar uiteraard wel een samenwerking voor hebben met een dropshipping-partner. Leg dus contact met een fabrikant/groothandel en ga de samenwerking aan.
  • Koppel je webshop met het systeem van de fabrikant/groothandel, zodat alle orders automatisch doorgezet worden naar de fabrikant/groothandel.
  • Ga aan de slag met het verbeteren van de naamsbekendheid van jouw website.

Met name het laatste punt kost de nodige tijd en moeite. Je moet jouw website bekend gaan maken bij een groot publiek. Gelukkig is het met bijvoorbeeld Facebook Ads mogelijk om de juiste mensen te bereiken en zodoende ‘jouw’ producten bij de juiste doelgroep te tonen. Hoe je dit exact doet, leer je ook in de Dropship Academy van Joshua Kaats.

Onder aan de streep is het goed om te weten dat je óók met dropshipping hard moet werken. Als je eenmaal goedlopende websites hebt, kan je iets verder achterover leunen. Op dat moment is er sprake van passief inkomen, maar dat kan je niet zonder onwijs veel inzet, doorzettingsvermogen en geduld bereiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *