Wat is vegetarisch eten?

Je hoort de laatste jaren ongetwijfeld steeds vaker dat men vegetariër is geworden. Heb jij enig idee wat precies met vegetarisch eten bedoeld wordt? We spreken van vegetarisch eten als je géén vlees en vis eet. Daarbij ‘mag’ je wel zuivel en eieren eten. Als je óók geen zuivel en eieren eet, ben je een veganist.

Mensen gaan bewust vegetarisch eten vanwege meerdere, uiteenlopende redenen. Zo doen sommige mensen dit met het oog op het milieu. Het verwerken van al het vlees is simpelweg een belasting voor het milieu. Anderzijds zijn er ook veel mensen die vegetarisch eten vanwege het dierenleed. Het slachten van de dieren gaat niet altijd op een nette en prettige manier. De mensen die daar moeite mee hebben, kiezen ervoor om als vegetariër door het leven te gaan.

Bij vegetarisch eten ben je qua variatie wel ietwat beperkt. Gelukkig komen er steeds meer maaltijdvervangers op de markt. Zo kan je tegenwoordig al genieten van een vegetarische hamburger. Dat is een hamburger gemaakt van groente en andere gezonde voedingsmiddelen. Een belangrijk kenmerk/voordeel hiervan is dat de dieren niet geleden hebben. Voor veel vegetariërs is dat dé reden om vegetariër te worden.

Onder de noemer ‘vegetarisch eten’ vallen dan ook alle vlees- en vissoorten. Het maakt daarbij niet uit of we het over kip of kibbeling hebben. Alle vlees- en vissoorten vallen simpelweg onder de noemer vegetarisch eten. Overigens is het zo dat de Vegetariërsbond een iets breder begrip aanhoudt. Zij benoemen namelijk ook nadrukkelijk dat een vegetariër óók geen insecten of gevogelte eet.

In mijn Vega Chef review lees je alles over vegetarische recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *