Wat is Yoga Nidra?

Ben je aan de slag gegaan met yoga? Of heb je verregaande belangstelling voor yoga? Dan kom je ongetwijfeld al snel met Yoga Nidra in aanraking. Yoga Nidra is een variant van yoga waarbij je een bepaalde houding aanhoudt. Deze liggende houding is typerend voor deze vorm van yoga. Sterker nog; Yoga Nidra heeft de naam te danken aan deze liggende houding. Letterlijk vertaald betekent het namelijk ‘Slaap van de yogi’s’. Dankzij de liggende houding en bepaalde oefeningen is het mogelijk om in een diepe ontspanning te komen. Uiteindelijk is dat waar Yoga Nidra om draait.

Door in een diepe bewuste ontspanning te raken, kan je volledig tot rust komen. Op die manier is het ook mogelijk om alle chakra’s weer in balans te krijgen. Het energieveld wordt weer hersteld en zodoende heb je elke dag voldoende energie om actief aan de slag te gaan. Dat is dus allemaal aan Yoga Nidra te danken.

Deze variant van yoga heeft enkele specifieke oefeningsvormen, waarbij je dus sowieso op de grond (of op een yoga mat) moet liggen. Tijdens deze oefeningen dien je je focussen op jouw ademhaling. Op die manier kan je volledig tot rust komen. Vanwege deze mogelijkheid is Yoga Nidra in de afgelopen jaren onwijs populair geworden in Nederland.

In mijn Yoga Nidra review lees je alles over deze complete cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *