Mental Fitness Bootcamp Sanne van Paassen review

In korte tijd betere prestaties leveren zowel zakelijk als op sportvlak ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Als sporter streef je altijd het hoogst haalbare na. Je wilt elke dag presteren, presteren en nog eens presteren. In hoeverre is het mogelijk om elke dag te blijven presteren? Voor veel topsporters is dit geen probleem, maar stel nou dat je ‘gewoon’ een baan hebt?


In hoeverre ben je dan in staat om elke dag met sporten bezig te zijn? Heeft sporten alleen betrekking op het lichamelijke aspect of speelt het geestelijke aspect ook een rol? Op al deze vragen wordt uitgebreid ingegaan bij de Mental Fitness Bootcamp cursus.

De Mental Fitness Bootcamp cursus is een cursus van 30 dagen. Tijdens deze 30 dagen ga jij bij jezelf het onderste uit de kan halen. Althans; dat is het doel zoals de ontwikkelaar die voor ogen had.

Toen ik door een mindere periode in mijn leven ging, kwam ik in aanraking met de golfsport. Ik was hier direct verkocht aan. Prachtige, lange tochten door mooie omgevingen maken en ondertussen volledig afzien. Het gaf mij behoorlijk veel energie, ik haalde er veel voldoening uit en ik werd ook nog vele malen fitter.

Na verloop van tijd merkte ik echter dat ik er minder tijd voor had. Wat moest ik op dat moment? Toevallig kwam ik toen met Sanne van Paassen in aanraking. Ik werd door haar direct weer gemotiveerd.

Als vervolgstap heb ik me dan ook aangemeld voor de Mental Fitness Bootcamp cursus. Wil je mijn onafhankelijke, kritische en eerlijke bevindingen lezen? Bekijk deze review dan en laat je verrassen.


Wat is de Mental Fitness Bootcamp cursus?

Deze 30 dagen durende cursus helpt je met het behalen van gestelde doelen op het gebied van sporten. Je wordt met name geestelijk klaargestoomd voor het grote werk. Dankzij de cursus zou je in staat moeten zijn om alle sportieve doelen te behalen.

Heb je enig idee hoeveel mensen tegenwoordig druk aan het sporten zijn? Een bewuste leefstijl is steeds belangrijker geworden en daar valt voldoende beweging ook onder. Uit ervaring weet ik echter dat voldoende bewegen op de lange termijn lastig is. Een drukke baan, kinderen, familie en vrienden slokken ook veel tijd op.

De tijd die je dan nog over hebt, ga je misschien liever liggend op de bank doorbrengen dan fietsend of hardlopend. Maar, die beweging is juist onwijs goed voor jouw lichaam én geest. Daar weet ik alles van.

Nadat ik een tijdje gestopt was met golfen, merkte ik dat ik snel achteruit ging. Ik had minder energie, ik had minder concentratie en ik bedacht elke keer smoesjes voor mezelf. Deze zogeheten mindfucks komen ook aan bod in deze uitgebreide cursus.

Het mag duidelijk zijn; toen ik in aanraking met deze cursus kwam, was ik behoorlijk nieuwsgierig. Ik was benieuwd hoe de ontwikkelaar deze cursus vormgegeven had en wat nou het exacte doel van de cursus was.

Al snel merkte ik waar deze cursus me mee kon helpen en welke doelen ik zoal kon behalen. Zover was het echter nog lang niet. Om de doelen te kunnen behalen, moet je uiteraard ook voldoende trainen. De cursus gaf mij in ieder geval inspiratie en motivatie om weer volle bak te gaan trainen.

Ik haalde mijn golfclubs weer uit de kast en ging weer aan de slag. Eigenlijk heb ik nu al direct verklapt wat deze cursus voor mij betekend heeft. Graag wil ik in het restant van deze review meer inhoudelijke informatie over de cursus geven.

Daarbij geef ik je ook nog informatie over de kosten en kijk ik naar de meningen van andere gebruikers. Ben je benieuwd geworden? Lees deze Mental Fitness Bootcamp review dan zeker even door!

Bekijk in onderstaande video de inhoud van deze complete training.

Wie heeft de Mental Fitness Bootcamp cursus ontwikkeld?

De naam Sanne van Paassen komt je misschien niet onbekend voor. Van Paassen is namelijk een voormalig professionele wielrenster. In het seizoen 2010/2011 behaalde ze haar grootste prestatie door het wereldbekerklassement te winnen.

In de jaren daarna had Van Paassen onder meer met een zware beenblessure te kampen, waarna ze op 21 februari 2016 haar laatste wedstrijd reed. Vanaf dat moment ging Sanne van Paassen zich volledig richten op haar carrière als Peak Performance Coach.

Zij helpt nadere sporters om het onderste uit de kan te halen wat betreft sportieve prestaties. Met het uitbrengen van deze cursus wordt het voor recreatieve sporters ook opeens mogelijk om perfect te gaan presteren.

Sanne van Paassen was niet alleen talentvol op de fiets. Nee, ze had al snel door dat ze ook andere mensen goed kon motiveren. Ze was zelf een trainingsbeest, maar zag dat andere daar wel eens moeite mee hadden.

Ze merkte ook dat sommige sporters bepaalde smoesjes voor zichzelf bedachten. Deze smoesjes komen óók in het dagelijkse leven en in de zakelijke wereld veelvuldig voor. Sanne van Paassen is daarom ook gestart met het motiveren en helpen van ondernemers. Ambitieuze professionals zijn dankzij haar in staat om topprestaties te kunnen leveren.

In mijn ogen is het prima dat Sanne van Paassen de ontwikkelaar van deze cursus is. Als voormalig topsporter weet zij hoe belangrijk voldoende training is. Doorzettingsvermogen en inzet zijn bepalend om uiteindelijk de wereldtop te kunnen halen.

De kennis van Sanne van Paassen probeert zij over te brengen op andere professionals en (recreatieve) sporters. Ook jij kunt daar nu de vruchten van gaan plukken.

Wat is het doel van de Mental Fitness Bootcamp?

Het doel van de cursus is om je binnen 30 dagen klaar te stomen voor grootse sportprestaties. Volgens Sanne heeft iedereen het in zich om boven zijn/haar kunnen uit te stijgen. Iedereen is in staat om wereldprestaties te leveren.

Voor de een is het een wereldprestatie om een triatlon te voltooien, terwijl het voor een ander een wereldprestatie is om 10 kilometer bij een plaatselijke hardloopwedstrijd te voltooien. Moraal van het verhaal; de wereldprestaties varieert van persoon tot persoon.

Het gaat er maar net om wat je wilt bereiken en welke motivatie je zoal hebt. Met deze cursus tracht Sanne van Paassen om jou deze motivatie bij te brengen.

Daarnaast is het doel van de cursus ook om rust in je hoofd te creëren. Met rust in je hoofd ben je veel beter in staat om de beste prestaties te leveren. Om rust in het hoofd te creëren, heeft Sanne van Paassen meerdere handige tips en trucs. Deze komen allemaal aan bod in deze, toch wel, uitgebreide cursus.

Op de website is overigens nog een lijstje te vinden. In onderstaand lijstje kan je vinden in welke situaties deze cursus interessant voor je is:

 • De situatie waarin je jezelf nooit weet te overtreffen
 • De situatie waarin je blessures terug blijven komen
 • De situatie waarin je droomdoelen niet gerealiseerd worden
 • De situatie waarin je naar het stemmetje in je hoofd blijft luisteren
 • De situatie waarin je de lol in het sporten verloren bent
 • De situatie waarin je een tegenslag niet kunt verwerken
 • De situatie waarin je de juiste focus tijdens het sporten mist
 • De situatie waarin je niet geniet van je eigen sportieve prestaties

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat in totaal uit vijf lessen. Voordat je met de eerste les kunt beginnen, krijg je een korte video van Sanne van Paassen te zien. In deze video vertelt zij wat je de komende 30 dagen zoal gaat doen.

In de komende 30 dagen word je klaargestoomd om een wereldprestatie te leveren. Om deze wereldprestatie te leveren, heeft Sanne van Paassen vijf lessen opgesteld:

 • Les 1: Doelen stellen
 • Les 2: Trainen op gevoel
 • Les 3: Jouw mindfucks
 • Les 4: Van spanning naar ontspanning
 • Les 5: Het Sportmoment

Per les krijg je allereerst een video van Sanne van Paassen voorgeschoteld. In deze video’s weet Sanne van Paassen de spijker op de kop te slaan. Ze vertelt per les wat het doel van de les is en gaat vervolgens onwijs veel informatie aan je overbrengen.

Dankzij deze informatie krijg je meer informatie over het kunnen leveren van wereldprestaties. Ondertussen word je mentaal klaargestoomd om deze wereldprestatie te kunnen behalen. Om de beste prestaties te leveren, moet je namelijk zowel lichamelijk als geestelijk volledig in orde zijn.

Daarnaast vind je per les ook nog een korte opdracht terug. Zo moet je aan het begin van de cursus 2 dingen opschrijven die je wilt verbeteren in de komende 30 dagen. Deze 2 dingen staan vervolgens in de rest van de cursus voor jou centraal.

Overigens is het bij deze cursus bij elke les de bedoeling dat je dingen op gaat schrijven. Volgens Sanne van Paassen werkt het namelijk verhelderend om dingen op te schrijven. Door dingen op te schrijven, creëer je rust in jouw hoofd. Precies datgene wat je nodig hebt om de wereldprestatie te kunnen leveren.

Wat mijn mening over de opbouw en de inhoud is? Ik ben hier behoorlijk positief over. In mijn ogen is het goed dat Sanne van Paassen bij het nulpunt begint. Je moet eerst jouw eigen doelen stellen, waarna je die doelen kunt gaan behalen.

De video’s die je hierbij helpen, zijn stuk voor stuk onwijs duidelijk. Ze zijn op een prettige manier gefilmd en de stem van Sanne is ook erg prettig om naar te luisteren. Het Brabantse accent is in mijn ogen een leuke aanvulling op video’s. Dankzij dit accent bleef ik in ieder geval geboeid luisteren naar de motiverende video’s.

Wat krijg je nog meer geleverd?

Als je eenmaal toegang tot de Mental Fitness Bootcamp omgeving hebt, krijg je ook nog toegang tot andere zaken. Zo krijg je exclusieve toegang tot de Facebook groep. In deze Facebook groep zitten alleen maar volgers van deze cursus.

Dit zijn volgers die hetzelfde als jij voor ogen hebben. Iedereen in deze Facebook groep wil een wereldprestatie gaan leveren. In de Facebook groep kan dan ook informatie uitgewisseld worden en kan men elkaar verder motiveren.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de Sport Visualisatie. Deze bonuscursus bestaat ook nog uit vijf lessen:

 • Les 1: Gewoon zijn

 • Les 2: Jouw sportflow

 • Les 3: Jouw sportdroom

 • Les 4: Jouw angsten

 • Les 5: Sport fun!

In mijn ogen is dit nog een prima aanvulling op de Mental Fitness Bootcamp cursus. Het mag duidelijk zijn dat de ontwikkelaar weet waar ze het over heeft. Haar topsportverleden heeft haar zeker geholpen bij het ontwikkelen van deze cursussen. Ook deze cursus is overigens opgebouwd aan de hand van allerlei video’s. In deze video’s geeft Sanne van Paassen je meer informatie\

Tot slot wil ik graag nog benoemen dat je tijdens de cursus altijd in contact kan komen met Sanne van Paassen. Je kunt gerichte vragen stellen, waarna je een gericht antwoord terug krijgt. Deze antwoorden kunnen jou weer verder helpen in jouw weg naar het leveren van de wereldprestatie.

Wat kost deze cursus?

heb je mogelijke interesse om met deze cursus aan de slag te gaan? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Ik heb goed nieuws voor je omtrent de kosten. Je kunt namelijk tijdelijk genieten van een flinke kortingsactie. Normaliter kost de Mental Fitness Bootcamp 199 euro. Tijdelijk hoef je hier slechts 47 euro voor te betalen.

Na betaling krijg je direct toegang tot de online omgeving van de cursus. Hierin krijg je ook toegang tot de cursus Sport Visualisatie en je krijgt ook exclusieve toegang tot de Facebook groep.

Bijkomend voordeel is dat je gebruik kunt maken van een niet-goed-geld-terug-garantie. Als je niet tevreden over de cursus bent, kan je dat aan Sanne van Paassen melden. Je krijgt dan jouw geld weer terug.

Over de prijs kan ik kort zijn; die is onwijs scherp. Je krijgt toegang tot een uitgebreide cursus waar je écht de vruchten van kunt gaan plukken. Dit alles kost slechts 47 euro. Ik wil bijna stellen dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je deze kans laat schieten.

Wat zijn de meningen van andere gebruikers

In deze review heb je kunnen lezen dat ik behoorlijk positief over deze cursus ben. Maar, hoe zit dat met andere gebruikers? Zijn zij net zo positief? Nou, op de website van Sanne van Paassen zijn veel recensies te vinden.

Het grootste gedeelte van deze recensies is onwijs positief. Hieronder heb ik drie recensies overgenomen waaruit blijkt wat de resultaten van deze cursus zoal zijn:

Veel tips en tools gekregen om me beter voor te bereiden op de wedstrijden, maar ook hoe ik meer uit mijn trainingen kan halen. Heel motiverend en inspirerend.

Door deze training ben ik meer ontspannen tijdens spannende momenten op de fiets. Ik weet mezelf te coachen en kan de juiste focus behouden. Waar dat eerst een probleem was en in de verkramping schoot, kan ik nu de juiste focus en ontspanning houden.

Dankzij de Mental Fitness Bootcamp en sportvisualiatie ben ik sneller hersteld van mijn blessure. Ik kan hierdoor mijn skeelerseizoen mooi afsluiten.

Het mag duidelijk zijn: Sanne van Paassen heeft niet alleen mij weten te motiveren. Ook andere sporters hebben absoluut veel baat gehad bij deze cursus.

Kan ik deze cursus aanraden?

Zoals altijd staat in mijn review deze eindvraag centraal. Kan ik de Mental Fitness Bootcamp cursus aanraden? Ja, dat kan ik zeker. In mijn ogen is dit dé perfecte cursus om de juiste prestaties te gaan leveren op het gebied van sport.

De cursus is uitgebreid opgezet en de inhoud is van een onwijs hoog niveau. Daaraan kan je direct zien dat Sanne van Paassen een voormalig topsporter geweest is. Zij weet als geen ander hoe je het beste kunt presteren en wat je daar allemaal voor moet doen en laten.

Heb jij ambities om te gaan knallen? Wil je graag de beste worden? Dan kan ik je deze cursus van harte aanraden. Maar, let op; de cursus is alleen bestemd voor winnaars!

Mental Fitness Bootcamp Sanne van Paassen
Mental Fitness Bootcamp Sanne van Paassen

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

26 feb 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *