Overgangstransformatie review

Zorgt deze complete videotraining echt voor meer rust in je leven ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

In de overgang krijgt een gemiddelde vrouw met behoorlijk wat klachten te maken. Van welke klachten een vrouw in de overgang last krijgt, verschilt van vrouw tot vrouw. Ook de intensiteit van de klachten verschilt per vrouw. Feit is simpelweg dat veel vrouwen last hebben van typische overgangsklachten.

Onder deze noemer vallen onder meer de stemmingswisselingen, de opvliegers en de slapeloosheid. Veel vrouwen geven aan dat zij gedurende de overgang last van slapeloosheid hebben. Zij ervaren veel slaapproblemen, waardoor ze zich overdag uitgeblust voelen. Ze hebben weinig tot geen energie om dingen te ondernemen, ze kunnen zich lastig concentreren en ze kunnen behoorlijk geprikkeld zijn.

Als ik bovenstaand verhaal zo lees, klinkt het net alsof ik mijn moeder terug zie. Tijdens de overgang had zij namelijk écht last van slapeloosheid. Ze lag hele nachten wakker en kwam onwijs lastig in slaap. Na verloop van tijd werd ik dit behoorlijk zat.

Dit had onder andere te maken met het feit dat ze met nagenoeg iedereen ruzie kreeg. Door haar slaap tekort, in combinatie met andere overgangsklachten, was ze gewoon niet te genieten. Daarom was het tijd om hier iets aan te gaan doen.

Ik ging op Google zoeken naar ‘slapeloosheid overgang’. Al snel kwam ik de Overgangstransformatie tegen. Toen ik de omschrijving van deze cursus doorlas, werd ik direct enthousiast. Ik besloot dan ook á la minute om mijn moeder voor deze cursus aan te melden. Heeft deze cursus haar geholpen? Wie is de ontwikkelaar van deze cursus?

En wat leer je precies met deze cursus? Op al deze vragen geef ik deze uitgebreide Overgangstransformatie review antwoord. Deze review is volledig onafhankelijk en is kritisch samengesteld op basis van mijn eigen bevindingen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door; je gaat daar geen spijt van krijgen!


Wat is de Overgangstransformatie?

Met deze cursus krijg je alle relevante informatie en handige tips voorgeschoteld om van slaapproblemen tijdens de overgang af te komen. De overgangstransformatie helpt om meer balans in je leven aan te brengen; iets wat zeker tijdens de overgang onwijs belangrijk is.

Tijdens de overgang is het zo dat de hormoonhuishouding gaat veranderen. Deze verandering zorgt er uiteindelijk voor dat een vrouw – na de overgang – niet meer vruchtbaar is. Het is ná de overgang dus niet meer mogelijk om zwanger te raken.

Aangezien de overgang een natuurlijk proces is, is het niet mogelijk om de overgang tegen te houden. Het is echter wél mogelijk om de klachten tijdens de overgang zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kan je onder andere met behulp van deze Overgangstransformatie doen. Althans; dat is de bewering van de ontwikkelaar van deze cursus.

Uit ervaring weet ik dat je tijdens de overgang behoorlijk veel last van bepaalde klachten kunt krijgen. Deze klachten variëren nogal; sommige vrouwen hebben pijn in de borst, last van stemmingswisselingen en last van opvliegers.

Andere vrouwen hebben weer last van hoofdpijn, oververmoeidheid en/of last van gewrichten. Tijdens de overgang is elke vrouw overgeleverd aan de grille van het haar lichaam. Dit zorgt ervoor dat vrouw A last van bepaalde klachten heeft en vrouw B weer last van andere klachten heeft.

Zoals gezegd heb ik zelf behoorlijk veel van slapeloosheid gehad. Als mogelijke ‘reactie’ daarop heb ik me aangemeld voor deze Overgangstransformatie. Graag wil ik je in deze review nader kennis laten maken met deze cursus.

Ik bespreek graag wie de ontwikkelaar van de cursus is, hoe de cursus opgebouwd is en wat mijn algehele mening is. Uiteraard kijk ik óók naar de mening van andere gebruikers.

In onderstaande video krijg je een goede indruk van deze complete cursus.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

De cursus is ontwikkeld door een welbekend persoon; Ria Kamelle. Dit is de schuilnaam van een ondernemer, een man/vrouw of een team van mensen. Ik kan dit niet met zekerheid zeggen, aangezien Ria Kamelle altijd met een schuilnaam naar buiten treedt. Alle boeken die door Ria Kamelle geschreven zijn, zijn in ieder geval een hoog niveau.

Dit weet ik omdat ik ervaring heb met andere boeken van deze schrijver. Onder andere het boek ‘Overwin je Overgang’ en kookboeken heb ik van deze schrijver mogen lezen. Over die boeken/cursussen was ik behoorlijk tevreden, waardoor deze aandacht al snel mijn aandacht trok. Maar goed, terug naar Ria Kamelle. Het is vooralsnog dus nog onbekend wie achter deze schuilnaam zit.

Ik durf echter wel te stellen dat Ria Kamelle behoorlijk capabel is. Onder deze schuilnaam zijn namelijk meerdere hoogwaardige boeken/cursussen uitgebracht. Ik vind het echter wel onwijs jammer dat de schrijver zich schuil houdt achter een pseudoniem.

Hierdoor weet ik ook niet zeker of deze cursus wel door dezelfde schrijver als bijvoorbeeld de cursus ‘Overwin je overgang’ ontwikkeld is. Gezien mijn goede ervaringen met Ria Kamelle heb ik in ieder geval de voordeel van de twijfel gegeven aan de Overgangstransformatie.

Normaliter hecht ik er veel waarde aan als een ontwikkelaar/schrijver zich transparant open stelt. Dat is bij Ria Kamelle dus zeker niet het geval, maar ik wilde toch super graag deze cursus eens uitproberen. Dat had ook te maken met het feit dat ik tijdens de overgang écht veel last van slaapproblemen had.

Toen ik op deze cursus stuitte, las ik dat dit de enige cursus is die zich richt op slapeloosheid tijdens de overgang. Precies dát is waar ik zo onwijs veel last van had. Toen ik op een gegeven moment ruzie met mijn beste vriendin kreeg, was ik er helemaal klaar mee. Ik wilde voorgoed van de slapeloosheid afkomen en heb me destijds dus snel voor deze cursus aangemeld.

Bij het lezen van de introductie had ik al direct het idee: ja, deze cursus is echt door Ria Kamelle geschreven. Het verhaal greep me direct aan, de zinsopbouw was zoals ik van Kamelle gewend ben en de cursus zag er weer keurig verzorgd uit.

Dat zijn vooralsnog mijn eerste bevindingen van deze cursus; de rest van mijn bevindingen verklap in de rest van deze review. Eerst wil ik nader kijken naar de doelgroep van deze cursus. Voor wie heeft Ria Kamelle deze cursus ontwikkeld?

Voor wie is deze cursus geschikt?

Zelden is een antwoord op een dergelijke vraag zó makkelijk geweest. Het boek is namelijk geschikt voor vrouwen die in de overgang zitten en tegelijkertijd last van slapeloosheid hebben. Uit ervaring weet ik hoe vervelend dit is, maar ik weet ook dat meerdere vrouwen hier last van hebben.

Niet alleen de slapeloosheid is vervelend, maar dat geldt ook voor negatieve gedachten, een onrustig gevoel en angstgevoelens. Heb je hier tijdens de overgang last van? Ook dan is de Overgangstransformatie voor jou op het lijf geschreven.

De cursus is overigens niet alleen geschikt voor vrouwen die in de overgang zitten. Ook andere vrouwen en mannen kunnen namelijk profijt van deze cursus hebben. Door de Overgangstransformatie krijg je namelijk meer inzicht in het natuurlijke proces van de overgang. Als man zijnde ga je hoogstwaarschijnlijk meer begrip voor de gehele situatie krijgen.

Je gaat hierdoor ook meer accepteren dat jouw vrouw/partner/vriendin tijdens de overgang iets geprikkelder over kan komen. Dit heeft puur met de slapeloosheid, angstgevoelens en overige klachten tijdens de overgang te maken.

Wat is het doel van deze cursus?

Met deze cursus moet je in staat zijn om de chakra’s in jouw lichaam weer in balans te brengen. De chakra’s vormen in feite het energiesysteem in jouw lichaam. Als je wel eens yoga gevolgd hebt, ken je deze termen ongetwijfeld wel. De chakra’s spelen in de yogi namelijk ook een centrale rol. Op het moment dat je in de overgang zit, is de balans in je lichaam compleet weg.

Dit heeft puur met de veranderingen in de hormoonhuishouding te maken. Deze veranderingen zorgen ervoor dat je lichaam uit balans raakt, dat je last van klachten krijgt en dat je dus ook last van slaapproblemen krijgt/kunt krijgen. Met deze cursus is het mogelijk om de balans in je lichaam weer te herstellen, zodat je van de klachten af kunt komen.

Door de balans in je lichaam te herstellen, kan je in ieder geval van de slapeloosheid en andere klachten afkomen. Dat is dan ook het grootste doel van deze cursus. Volgens Ria Kamelle kan je van de volgende klachten tijdens de overgang afkomen:

 • Continue pikeren over het verleden en/of de toekomst
 • Angstgevoelens
 • Slapeloosheid
 • Negatieve gedachten
 • Stress
 • Depressieve gevoelens

Hoe is de cursus opgebouwd?

Graag wil ik nu de inhoud van de cursus met je gaan bespreken. Laten we beginnen bij het begin; de introductie. De eerste module heeft namelijk de titel ‘Introductie’ meegekregen. In deze eerste module krijg je uitleg over hoe de gehele cursus opgebouwd is. In totaal bestaat deze module uit de volgende componenten:

 • Een korte introductie
 • Thema: chakrasysteem en de kracht van Hallo (een video van 14 minuten)
 • Verhaal en levensles (een video van 3 minuten)
 • Oefening 1: gewaarwording van energie (video van 4 minuten)
 • Oefening 2: zien van energie (video van 2 minuten)
 • Oefening 3: op één lijn brengen van de chakra’s (video van 2 minuten)
 • Oefening 4: de kracht van hallo (video van 3 minuten)
 • Downloads: transcript en podcasts

Eigenlijk staat de indeling van de eerste module symbool voor de rest van de modules. Elke module bestaat uit een klein beetje praktische informatie. Voor de rest vind je allerlei handige video’s met nadere uitleg én video’s met verschillende oefeningen terug. Deze oefeningen stellen jou in staat om de balans in je lichaam weer te herstellen. In totaal bestaat deze cursus uit 8 modules:

 • Module 1: Introductie
 • Module 2: Wortelchakra
 • Module 3: Buikchakra
 • Module 4: Zonnevlechtchakra
 • Module 5: Hartchakra
 • Module 6: Keelchakra
 • Module 7: Voorhoofdchakra
 • Module 8: Kruinchakra

Per module ligt de focus dus op één specifieke chakra. Door bij alle modules de oefeningen uit te voeren, kan je de balans in deze chakra’s weer herstellen. Hierdoor ben je ook in staat om de algehele balans in jouw lichaam te herstellen. Het gevolg daarvan is dat je afstand kunt nemen van de verschillende overgangsklachten, waaronder de slapeloosheid.

Wat zijn mijn bevindingen over de opbouw van dit boek? Ik ben hier uitermate over te spreken. In mijn ogen heeft Ria Kamelle voor een logische en hoogwaardige opbouw gekozen. De modules zijn stuk voor stuk op een prettige manier opgebouwd en bevatten veel informatie. Met name de verschillende video’s spreken mij onwijs aan. In mijn ogen zeggen beelden namelijk véél meer dan woorden.

Ik vind het persoonlijk dan ook bijzonder fijn dat Ria Kamelle bij deze cursus voor meerdere video’s gekozen heeft. Dankzij deze video’s worden de oefeningen direct duidelijk, kan je de oefeningen direct uitvoeren en kan je genieten van de chakra’s die weer in balans raken.

Wat krijg je als je je voor deze cursus aanmeldt?

Bij veel hedendaagse cursussen krijg je verschillende bonussen meegeleverd. Is dat ook het geval bij de Overgangstransformatie? Ja, zeker weten. Je krijgt standaard namelijk vier bonussen meegeleverd:

 • Bonus 1: Aarden. Een uitgebreide video waarin je extra uitleg krijgt over het verkrijgen van extra energie. De verschillende aardetechnieken worden in deze bonus aan je uitgelegd. De video duurt ongeveer 9 minuten.
 • Bonus 2: Ademhalingstechnieken. In deze video van 12 minuten krijg je meer uitleg over verschillende ademhalingstechnieken. Je kunt deze ademhalingstechnieken direct uitproberen, zodat je altijd de optimale controle over jouw ademhaling gaat krijgen.
 • Bonus 3: Affirmaties. Tijdens de overgang kan het helpen om positief tegen jezelf te praten. Hoe je dat doet, leer je met deze bonus. Deze video duurt ruim 17 minuten.
 • Bonus 4: Meditatie. Tot slot krijg je ook nog veel informatie over meditatie inclusief bijbehorende meditatieoefeningen. Met deze video krijg je meer dan 1 uur aan meditaties voorgeschoteld je komt hierdoor volledig tot rust, je krijgt een meer ontspannen gevoel en je kunt hierdoor ook meer zelfvertrouwen verkrijgen.

Dankzij deze meegeleverde bonussen heeft Ria Kamelle deze cursus nóg interessanter te maken. In mijn ogen vullen deze bonussen de cursus perfect aan. Vinden andere gebruikers dat ook? Je leest het hieronder.

Wat zijn de meningen van andere gebruikers?

Vooralsnog ben ik behoorlijk positief geweest over de Overgangstransformatie. Uiteraard kijk ik niet alleen naar mijn eigen mening, maar vind ik de meningen van andere gebruikers minstens zo belangrijk. Ik ben daarop op het internet actief op zoek gegaan naar ervaringen van andere gebruikers. Gelukkig duurde die zoektocht niet al te lang; al snel kwam ik vele positieve reacties tegen.

Eén reactie stak er voor mij met kop en schouders boven uit. De onderstaande reactie slaat namelijk precies de spijker op zijn kop: “Laatste maanden heb ik veel last gehad van angstgevoelens. Zodra ik wakker werd, kreeg ik direct een brok in de keel. Deze brok in de keel ging gepaard met een nerveus gevoel. In het verlengde hiervan voel ik me ook vaak rusteloos en ben ik bang voor de toekomst.

Totdat ik met de Overgangstransformatie in aanraking kwam. Mijn angstgevoelens zijn weg en ik word elke ochtend weer vrolijk wakker. Wat een bevrijdend gevoel. Dank je wel Ria!” Over het algemeen zijn de recensies/beoordelingen over de Overgangstransformatie bijzonder positief. Voor mij is dit een goed teken; ik ben dus niet de enige die positief over deze cursus is.

In onderstaande video kun je een positieve ervaring van een klant bekijken.

Wat kost deze cursus?

Heb je mogelijke interesse in deze cursus? Dan wil je ongetwijfeld weten welk bedrag je voor de cursus neer moet tellen. Ik heb goed nieuws voor je: je kunt tijdelijk genieten van een kortingsactie. Je betaalt momenteel slechts 149 euro voor deze uitgebreide cursus. Normaliter kost deze cursus 199 euro, maar je krijgt tijdelijk dus 50 euro korting!

Hierbij kan je eventueel ook een beroep doen op de 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Dankzij deze garantie loop je eigenlijk geen risico. Het aanschaffen van deze cursus is hierdoor nóg aantrekkelijker.

Kan ik deze cursus aanraden?

Ik ben alweer aan het einde van deze Overgangstransformatie review aangekomen. Zoals je van mij gewend bent, sluit ik deze review graag met een algehele conclusie af. Kan ik deze cursus aanraden? Ja, dat kan ik zonder enige twijfel. In mijn ogen is dit dé cursus om van de overgangsklachten af te komen. Persoonlijk heeft deze cursus mij geholpen om van mijn slapeloosheid af te komen.

Uit ervaring weet ik dat andere vrouwen ook van hun angstgevoelens, hun negatieve gedachten en andere overgangsklachten afgekomen zijn. In mijn ogen is deze cursus daarom ook absoluut aan te raden. Dankzij de huidige korting en de 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie is de cursus eigenlijk nóg aantrekkelijker geworden. Als je last van overgangsklachten hebt, kan ik de cursus dus al met al zeker aanraden.

Wil je deze cursus aan jouw partner, moeder, schoonmoeder of welke andere vrouw dan ook cadeau geven? Ook dat kan ik van harte aanraden. Het is immers dé cursus om van de overgangsklachten af te komen. Volg de cursus en maak de overgang een stuk aangenamer en draaglijker.

Overgangstransformatie
Overgangstransformatie

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

19 feb 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *