Het Grote Puppyboek Review

Het allerbeste handboek voor de opvoeding van je puppy ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 25 minuten

Ben jij ook zo gek op puppy’s? Dan ben je zéker niet de enige. Het is namelijk een feit dat behoorlijk veel mensen in ons land gek zijn op puppy’s. Logisch ook, aangezien puppy’s heel lief, schattig en ondeugend zijn. Met name het ondeugende karakter kan bij veel mensen op waardering rekenen, maar kan bij minstens net zoveel mensen het geduld flink testen.

Als je een puppy in huis gaat nemen, moet je gewoonweg van goeden huize komen. Je moet namelijk met veel factoren rekening houden, je moet stevig in jouw schoenen staan en je moet jouw overgewicht zien te verkrijgen. Eigenlijk moet je aan jouw puppy gaan bewijzen dat jij dé baas bent. In plaats van andersom.

Maar, hoe doe je dat nou? Dat is een vraag die ik mezelf ook gesteld heb. Persoonlijk ben ik echt gek van puppy’s, maar ik ben nooit in de gelegenheid geweest om een puppy in huis te nemen. Waarom niet? Omdat ik nogal veel en onregelmatig van huis weg ben. In mijn ogen moet je er altijd voor een puppy/hond zijn, dus mijn thuissituatie is niet ideaal voor een hond.

Toch heb ik een grote voorliefde voor puppy’s. Ik vind puppy’s geweldig, ik vind puppy’s gezellig en ik ben dol op puppy’s. Bovendien zag ik meerdere mensen om me heen puppy’s nemen, waardoor mijn liefde meer en meer aangewakkerd is. Ik besloot dan ook dat ik me graag nader in het leven van een puppy wilde verdiepen.

Waarom? Omdat ik het gewoonweg leuk vind om nieuwe dingen te leren. Door mijn liefde voor puppy’s leek dit me ook een geschikt onderwerp om me in te verdiepen. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar informatiebronnen, maar dat viel niet mee. Op het internet kom je onwijs veel informatie tegen, maar deze informatie is vaak niet compleet of de informatie op verschillende websites spreekt elkaar verschrikkelijk tegen.

Mede daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieve informatiebronnen. Uiteindelijk kwam ik daarbij uit op Het Grote Puppyboek. Ik heb dit boek besteld, heb het boek doorgenomen en werd eigenlijk direct enthousiast! Mijn bevindingen over dit boek wil ik graag met je delen in deze review. In deze Het Grote Puppyboek review bespreek ik eigenlijk alles wat met dit boek te maken heeft.

Heb je mogelijke interesse om het grote puppyboek aan te schaffen? Dat kan ik me goed voorstellen. Zo op het eerste oog ziet het boek er namelijk zeer interessant uit. Of dit boek ook écht interessant is? Dat ga ik je graag vertellen in deze uitgebreide Het Grote Puppyboek review. Neem deze review op je gemakje door en laat je verrassen!


Wat is Het Grote Puppyboek precies?

Maak van je pup een lieve en gehoorzame hond! Op de voorpagina van Het Grote Puppyboek zie je deze tekst prijken. Met deze tekst wordt eigenlijk ook direct duidelijk waar het bij dit boek precies omdraait. Met de informatie uit dit boek zou je in staat moeten zijn om jouw puppy op de juiste manier op te voeden.

Overigens gaat het hierbij niet alleen om Het Grote Puppyboek. Nee, als je dit boek gaat bestellen, krijg je direct toegang tot twee extra e-books. Deze e-books kun je eigenlijk als een bonus zien en bespreek ik verderop in deze Het Grote Puppyboek review ook nog.

Kan ik nú al iets meer verklappen over dit boek? Nou, eigenlijk niet. Ik wil je in deze Het Grote Puppyboek review namelijk alles uitgebreid vertellen. Wel kan ik alvast aangeven dat dit boek mij op positieve wijze heeft weten te verrassen. Hoe dit precies zit, lees je in het restant van deze uitgebreide review!

Wie heeft Het Grote Puppyboek review geschreven?

Toen ik Het Grote Puppyboek voor het eerst zag, werd ik direct nieuwsgierig. Dit kwam onder meer door het onderwerp van het boek, maar ook door het design van de voorpagina van het boek. Men heeft namelijk bewust voor een rode voorgrond gekozen, zodat het boek goed opvalt.

Iets wat mij op de voorpagina ook opviel, was de naam van de schrijver; Geert Vanzant. Direct onder zijn naam prijkt echter de naam ‘Stiff Ebooks’. Door deze dubbele namen was het mij niet direct duidelijk wie dit boek nou exact geschreven heeft. Dat was voor mij aanleiding om op zoek te gaan naar de schrijver van dit boek, inclusief zijn beweegredenen.

Toen ik de naam Geert Vanzant op Google intypte, kwam ik gelijk op zijn website uit. Deze website – de URL is gelijk aan de naam van dit boek – ziet er overigens gelikt uit. Op deze website las ik dat Geert Vanzant een auteur is uit België. Hij is een Vlaamse schrijver en doet dat absoluut niet onverdienstelijk. Hij heeft meerdere boeken uitgebracht, waarvan Het Grote Puppyboek ook de stap naar ons land heeft gemaakt.

Tot zover dat wat mij in eerste instantie duidelijk werd. Toen ik nader op onderzoek uitging, kwam ik erachter dat Geert Vanzant een fictief persoon is. Het verhaal dat hij een Vlaamse auteur is, is ook volledig verzonnen. Ik kwam er vervolgens achter dat dit boek in het rijtje past van veel andere hondenboeken; al deze hondenboeken zijn geschreven door Guy Stijven. Guy Stijven is een Schrijver uit België.

Waar de benaming Stiff Ebooks dan vandaan komt? Ook daar heb ik geen antwoord op kunnen vinden. Bovendien is het mij tot op heden onduidelijk waarom Guy Stijven voor de naam Geert Vanzant gekozen heeft. Opvallend hierbij is overigens ook dat er een foto van een man met twee puppy’s in zijn handen gebruikt is. Wie is deze man? En heeft Guy Stijven deze foto wel zomaar mogen gebruiken? Het zijn stuk voor stuk vragen waar ik persoonlijk geen antwoord op heb.

Kan ik stellen dat de schrijver van dit boek dan wél betrouwbaar is? Ja, dat kan ik uiteindelijk wel stellen. Ik heb namelijk een uitgebreide online zoektocht naar Guy Stijven verricht. Uit die zoektocht bleek dat hij de zaakjes in ieder geval prima op orde heeft. Ook zijn er geen opvallende of negatieve beoordelingen online te vinden.

Iets wat mij ook opviel, is dat Guy Stijven veel hondenboeken geschreven heeft. Op basis daarvan zou je mogen verwachten dat de eigenaren/werknemers van dit bedrijf de nodige kennis over honden hebben. Wat dat betreft zou dit bedrijf dus geschikt zijn om Het Grote Puppyboek te schrijven.

Mijn conclusie over de schrijver

Al met al blijf ik een beetje in het ongewis. Datgene wat ik wel zeker weet, is dat Guy Stijven te vertrouwen is. Dat bleek ook toen ik het boek ging bestellen. Het bestelproces verliep aangenaam, de betaling lukte in één keer en ik kreeg direct een downloadlink voor het boek doorgestuurd.

Het steekt mij alleen een beetje dat Guy Stijven op deze manier zaken doet. In mijn ogen had het bedrijf veel beter open kaart kunnen spelen. Transparantie en eerlijkheid wint het namelijk altijd van dergelijke fictieve namen/personen. Een wijze les voor Guy Stijven, maar dat doet niks af aan de inhoud van het boek. Op dit moment kan ik je namelijk alvast het volgende verklappen; het e-book Het Grote Puppyboek is écht van een hoog niveau.

Wat is het doel van dit boek?

Zo, je hebt in deze Het Grote Puppyboek review uitgebreid kunnen lezen door wie dit boek geschreven is. Toen ik daar zelf ook achter kwam, vroeg ik me af wat nou het doel van dit boek was. Waarom heeft Guy Stijven ervoor gekozen om dit boek te schrijven? Nou, daar was ik zelf ook benieuwd naar.

Tot mijn grote verrassing heeft dit boek helemaal geen voorwoord. Ik vond dat met name verrassend omdat de andere boeken van Guy Stijven dit altijd wel hebben. Gelukkig staat op de voorpagina van dit boek wel precies wat het doel is: Maak van je pup een lieve en gehoorzame hond!

In principe kun je dit boek als een uitgebreide training zien. Een uitgebreide training waarmee je jouw pup op weet te voeden. Op weet te voeden tot een lieve, gehoorzame en loyale hond. Als jij graag zo’n hond zou willen hebben, zou dit boek voor jou op het lijf geschreven zijn.

Het feit dat Guy Stijven al veel andere hondenboeken geschreven heeft, is in mijn ogen in dit geval een pluspunt. Dit geeft namelijk aan dat dit bedrijf enige verstand van zaken heeft wat betreft honden. Overigens is dat ook iets dat ik gemerkt heb aan de inhoud van dit boek, waarover later meer in deze review!

Voor wie is Het Grote Puppyboek geschikt?

Is het zo dat Het Grote Puppyboek voor alle baasjes van een puppy geschikt is? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Dit boek is eigenlijk voor alle baasjes geschikt. Alle baasjes die een jonge pup in huis hebben (gehaald) en de pup graag goed op willen voeden.

Heb je op dit moment een jonge pup in huis rondlopen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat het opvoeden van een pup niet makkelijk is. De pup is ondeugend, is druk, is onstuimig en is ook erg nieuwsgierig. Bovendien moet een pup altijd wennen aan nieuwe situaties en aan nieuwe personen om hem/haar heen. Met dit boek zou je echter in staat moeten zijn om dit allemaal in goede banen te leiden.

Verwacht je binnenkort jouw pup op te kunnen halen? Dan is dit boek voor jou geschikt! Heb je sinds kort een pup in jouw huis rondlopen? Ook dan is dit boek voor jou geschikt. Hierbij maakt het in principe niet uit wat voor hond je hebt. Elk hondenras vraagt om een specifieke opvoeding, maar daar wordt in dit boek uitgebreid bij stilgestaan. De basisprincipes van elke opvoeding van elke pup zijn namelijk hetzelfde!

Hoe is Het Grote Puppyboek opgebouwd?

Spreekt Het Grote Puppyboek jou vooralsnog erg aan? Dat kan ik me goed voorstellen. Toen ik zelf voor het eerst met dit boek in aanraking kwam, werd ik zelf namelijk ook direct enthousiast. Dat enthousiasme is eigenlijk ook nooit meer afgenomen. Toen ik dit boek aan het doorlezen was, viel ik namelijk van verbazing in verbazing. Wat mij betreft is dit boek écht van een hoog niveau.

Daarbij ben ik ook te spreken over de opbouw van het boek. In totaal telt dit boek iets meer dan 100 pagina’s. In mijn ogen is dat echt een forse hoeveelheid aan pagina’s; het gaat in dit boek immers alleen maar over puppy’s. Overigens betreft het wel een volledig digitaal boek. Je kunt Het Grote Puppyboek dus niet in jouw handen vasthouden, maar je kunt het boek wel digitaal lezen. 

Om je een indruk van dit boek te kunnen geven, heb ik de verschillende hoofdstukken even voor je op een rijtje gezet:

 • Hoofdstuk 0: Inleiding
 • Hoofdstuk 1: Zo ziet een puppy de wereld
 • Hoofdstuk 2: Van puppy tot volwassen hond
 • Hoofdstuk 3: De eerste dagen thuis
 • Hoofdstuk 4: Je pup zindelijk maken
 • Hoofdstuk 5: Socialisatie
 • Hoofdstuk 6: Aanraken en dagelijkse verzorging
 • Hoofdstuk 7: Goede manieren leren
 • Hoofdstuk 8: Knagen en leren alleen zijn
 • Hoofdstuk 9: Puppy’s leren op 2 manieren
 • Hoofdstuk 10: Belangrijkste commando’s

Het mag duidelijk zijn: dit boek is echt uitgebreid opgebouwd. Iets wat mij persoonlijk ook aanspreekt, is de logische opbouw. Het boek begint met veel feitelijke informatie over puppy’s, waarmee je alvast veel kennis op weet te doen. Naarmate je verder en verder in het boek komt, gaat de materie steeds dieper op de stof in. Dit betekent dat je écht veel praktische kennis op kunt gaan doen.

Wat mij betreft is Het Grote Puppyboek ook behoorlijk overzichtelijk. Dit is te danken aan de sub-hoofdstukken waar Guy voor gekozen heeft. Om je hier een indruk van te geven, heb ik het complete derde hoofdstuk even op een rijtje voor je gezet:

 • Hoofdstuk 3.1.: Kinderen
 • Hoofdstuk 3.2.: Andere honden
 • Hoofdstuk 3.3.: Katten
 • Hoofdstuk 3.4.: De eerste nacht
 • Hoofdstuk 3.5.: Hondenbench
 • Hoofdstuk 3.6.: Halsband en riem

Zoals je kunt zien, is ook elk hoofdstuk weer uitgebreid opgebouwd. Ook hierbij geldt weer dat de opbouw logisch is en dat de inhoud van een hoog niveau is. Al met al kan ik stellen dat ik over de inhoud én opbouw van dit boek echt te spreken ben.

Iets wat mij echter minder aanspreekt, is de volledige lay-out van het boek. In mijn ogen heeft Guy voor een iets té eenvoudige lay-out gekozen. Het boek krijgt hierdoor een ietwat amateuristische uitstraling. Bovendien heb ik het idee dat er over het lettertype niet heel goed nagedacht is. In mijn ogen had het lettertype een stuk beter en duidelijker gekund.

Wat vind ik van Het Grote Puppyboek?

Over de inhoud van Het Grote Puppyboek ben ik echt onwijs te spreken. Het boek bevat veel kennis, is op een leuke manier geschreven en is ook uitgebreid opgebouwd. Het feit dat de schrijver ook voor allerlei subhoofdstukken gekozen heeft, spreekt mij erg aan. Je kunt hierdoor op een aangename manier door het boek heen bladeren en lezen.

Over de opmaak ben ik dus een stukje minder te spreken. Uiteindelijk is dat minder van belang; het draait uiteindelijk allemaal om de inhoud van het boek. Het enige wat ik jammer vind, is dat het boek geen duidelijke afronding kent. Eigenlijk stopt het boek nogal abrupt op pagina 103.

Overigens ben ik ook over de spelling niet echt tevreden. Om je hier een voorbeeld van te geven, heb ik even een passage gekopieerd; En wie weet, misschien wordt je, na hard werken en plezier hebben, zelfs wel Nationaal Kampioen Gehoorzaamheid met je hond!!

In deze zin vallen mij drie dingen op:

 • De zin is veel te lang en er worden veel te veel komma’s gebruikt. Het lezen van de zin is hierdoor niet al te prettig
 • De twee uitroeptekens aan het einde van de zin staan nogal vreemd. Dit is bovendien niet conform de Nederlandse spelling.
 • De vervoeging van het werkwoord ‘word’ is bij het stukje ‘misschien wordt je’ uiteraard niet correct. In mijn ogen mogen dergelijke spellingsfouten níet voorkomen in een professioneel e-book.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?
Wat denk je vooralsnog van Het Grote Puppyboek? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ben ik in ieder geval erg te spreken over de inhoud en opbouw van het boek. Daarbij zijn er echter ook enkele zaken die mij helemaal niet aanspreken. Zo zet ik mijn vraagtekens bij de lay-out, maar ook bij de spelling.

Er zijn echter ook zaken waar ik wél erg enthousiast over ben. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bonussen. Als je Het Grote Puppyboek gaat bestellen, krijg je namelijk standaard meerdere bonussen meegeleverd. Over deze bonussen wil ik je graag hieronder uitgebreid informeren.

Bonus 1: e-book Zo denkt een hond

In dit e-book, ook geschreven door dezelfde schrijver, wordt ingegaan op het brein van een hond. Zo wordt uitgebreid besproken hoe een hond denkt, wat de emoties van een hond kunnen zijn en of een teef bijvoorbeeld ook een ‘moederwens’ kan hebben. 

Zelf vond ik dit echt een super leuk e-book. Met name het onderwerp vind ik leuk bedacht, maar de uitvoering is ook nog eens van een hoog niveau. Overigens is ook dit e-book behoorlijk uitgebreid; het digitale boek telt meer dan 60 pagina’s.

De opbouw van het boek is overigens ook wel leuk. De schrijver heeft besloten om allerlei vragen te stellen; elke vraag is vervolgens een hoofdstuk geworden. Om je hier een indruk van te geven, heb ik de eerste paar vragen/hoofdstukken op een rijtje gezet:

 • Waarom wil mijn hond per sé daar plassen waar eerder andere honden geplast hebben?
 • Waarom durven kleine honden zo fel tekeer gaan tegen veel grotere honden?
 • Waarom draait mijn hond rondjes vooraleer hij poept?
 • Mijn hond zit dolgraag met zijn neus in de vuile was; waarom toch?
 • Telkens als ik de opneem om te bellen, begint mijn hond kabaal te maken; waarom toch?

Zoals je aan deze vragen kunt zien, is het echt een heel origineel boek. Wel is het jammer dat ook de spelling van dit boek van een bedenkelijk niveau is. Op dat gebied kan Guy nog ongekend veel progressie boeken.

Bonus 2: e-book Mijn hond is ziek!

In dit boek leer je alles over ziekten, aandoeningen en kwaaltjes bij honden. Door je hierin te verdiepen, kun je jouw hond op de best mogelijke manier verzorgen. Je krijgt bovendien meer inzicht in de verschillende mogelijke ziekten, waardoor je de ziekten ook sneller kunt signaleren/herkennen.

Ook over dit boek ben ik behoorlijk te spreken. Het boek is met ruim 80 pagina’s uitgebreid te noemen, terwijl de inhoud ook van een prima niveau is. Bovendien heeft Guy ook bij dit boek gekozen voor een uitgebreide opbouw:

 • Hoofdstuk 1: Angst bij honden
 • Hoofdstuk 2: Hormoonafwijkingen
 • Hoofdstuk 3: Hersenafwijkingen bij honden
 • Hoofdstuk 4: Hartafwijkingen
 • Hoofdstuk 5: Kanker bij honden
 • Hoofdstuk 6: Mond en gebit
 • Hoofdstuk 7: Oogaandoeningen
 • Hoofdstuk 8: Ooraandoeningen
 • Hoofdstuk 9: Ruggengraatafwijkingen
 • Hoofdstuk 10: Vergiftigingen
 • Hoofdstuk 11: Wonden en blessures
 • Hoofdstuk 12: Heupdysplasie
 • Hoofdstuk 13: Vlooien en teken
 • Hoofdstuk 14: Ouderdomskwalen

Zoals je kunt zien, is ook dit boek lekker uitgebreid. Ik val in herhaling, maar ook in dit boek is de spelling heel matig. Bovendien is de opmaak van dit boek ook té simpel; Guy had hier wat mij betreft meer aandacht aan mogen/moeten besteden.

Bonus 3: levenslange updates

Nadat je dit boek gekocht hebt, behoud je levenslange toegang tot het boek. Guy belooft hierbij het volgende: Wij blijven updates uitvoeren en alle nieuwe edities worden automatisch naar je toe gezonden. Kijk, dat is nog eens een mooi gebaar!

Wat vinden andere lezers van dit boek?
Met name in de afgelopen periode is Het Grote Puppyboek behoorlijk populair geworden. Hoe ik dat weet? Nou, ik ben op internet vrij veel recente beoordelingen tegengekomen. Opvallend hierbij vond ik dat de meeste beoordelingen behoorlijk positief zijn. Ik ben zelf ook positief, maar toch kent dit boek ook enkele mindere punten.

Onder meer de volgende beoordelingen vond ik veelzeggend:

Zoals je kunt zien, zijn deze drie vrouwen behoorlijk te spreken over dit boek. Ook veel andere beoordelingen liggen in de lijn van de hierboven geplaatste beoordelingen. Al met al kan ik stellen dat de meeste lezers bijzonder te spreken zijn over dit boek!

Wat kost Het Grote Puppyboek?

Heb ik je met deze Het Grote Puppyboek warm weten te maken voor dit boek? Heb je daarom interesse om dit boek direct aan te schaffen? Dan heb ik goed nieuws voor je: je krijgt tijdelijk 10 euro korting op dit boek. Normaal gesproken moet je 37 euro voor dit boek betalen, maar tijdelijk betaal je slechts 27 euro.

Voor dit bedrag krijg je de beschikking over Het Grote Puppyboek én de drie bonussen. Wat mij betreft een prima doel. Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere betaalmogelijkheden kiezen. Zoals ik eerder in deze Het Grote Puppyboek review al aangaf, gaat het betalen bovendien snel en veilig.

In mijn ogen is het een prima prijskaartje voor dit uitgebreide boek. Dat wordt nog verder versterkt als ik naar de twee extra e-books kijk; ook die zijn immers van een hoog niveau. Wat mij betreft heeft Guy voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding gezorgd!

Garantie

Krijg je bij dit boek ook nog een garantie? Ja, zeker. Guy heeft gekozen voor een niet goed geld terug garantie van maar liefst 60 dagen. Ja, je leest het goed; je krijgt pakweg 2 maanden de tijd om dit digitale boek eventueel te retourneren. 

Mocht je daarvoor kiezen, kun je contact opnemen met Guy Stijven. De klantenservice zorgt er vervolgens voor dat je jouw geld terug gaat krijgen.

Kan ik Het Grote Puppyboek aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde van deze Het Grote Puppyboek review aangekomen. Om deze review af te sluiten, wil ik graag mijn persoonlijke bevindingen met je delen. Als je deze review volledig doorgenomen hebt, heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat ik behoorlijk te spreken ben.

Onder meer de opbouw, inhoud en de bonussen zijn wat mij betreft subliem. Eigenlijk aan alles merk je dat Guy Stijven verstand van zaken heeft. Aan de andere kant is het ook jammer dat men her en der wat steekjes heeft laten vallen. Zo is de keuze voor een fictieve schrijver een heibel punt. Iets wat ook geldt voor de matige opmaak en de matige spelling in het boek.

Neemt niet weg dat de inhoud van het boek subliem is. Uiteindelijk is dát alles waar het om draait. Met dat in mijn achterhoofd wil ik je graag het volgende aanraden: bestel zo snel mogelijk Het Grote Puppyboek. Als je dat op korte termijn doet, krijg je ook nog eens 10 euro korting. Klik direct op deze link, neem het boek door, neem de 2 extra e-books door en voed je puppy direct goed op! 

David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *