Senang Masterclass Review

Meester van je energie worden zonder zweverig gedoe?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Elke dag stap ik vol goede moed uit mijn bed. Ik weet namelijk dat het weer een leuke dag gaat worden. Een dag vol met leuke dingen en met positieve energie. In de afgelopen jaren heb ik namelijk gemerkt dat dit echt iets is waar ik veel waarde aan hecht; positieve energie in plaats van negatieve energie.

Daarbij moet ik wel het volgende opmerken: ook ik heb moeite gehad om positieve energie te verkrijgen. Zo heb ik met enige regelmaat perioden gehad waarin ik eigenlijk niet voor uit te branden was. Ik had het idee dat er geen energie in mijn lichaam zat. Ik had het idee dat er geen energie in mijn brein zat. En ik had daardoor eigenlijk het idee dat ik stilstond.

Destijds ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om hier iets aan te gaan doen. Al snel kwam ik uit bij meditatie en vergelijkbare ‘oplossingen’. Ik heb dit enige tijd geprobeerd, maar het heeft me toch nooit volledig kunnen grijpen. Dit komt mogelijk omdat ik hier iets te nuchter voor ben. Ik wil uiteraard helemaal niemand afdoen, maar met dat zweverige gedoe heb ik over het algemeen niet al te veel.

Ik blijf liever met beide benen op de grond staan en ik pak graag het probleem bij de oorzaak aan. Het was dan ook voor mij de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de oorzaak van het ontbreken van energie. Waarom zat er zo weinig energie in mijn lichaam? En waarom lukte het me niet om de negatieve energie om te zetten in positieve energie?

Om de antwoorden op die vragen te kunnen vinden, ben ik op onderzoek uitgegaan. Eindeloos heb ik avonden heel internet door zitten spitten, waarbij ik op meerdere interessante websites uit kwam. Sommige van deze websites wisten echt mijn aandacht te pakken, maar nagenoeg geen enkele website wist echt mijn volledige aandacht te pakken.

Eén van de weinige websites die dat wel voor elkaar wist te krijgen, was de website van Senang School. Deze website had een rustgevende uitstraling én wist mij behoorlijk te confronteren. Veel teksten die op de website geplaatst waren, leken wel voor mij persoonlijk geschreven te zijn. Uiteraard was dat niet het geval, maar ik voelde wel direct een sterke binding met deze website. Dat deed mij besluiten om me eens nader in deze website te gaan verdiepen.

Al snel kwam ik erachter dat dit de website was van een groter bedrijf. Een bedrijf dat zich bezighoudt met de meester worden van jouw energie. Kijk, dat paste destijds perfect bij mijn problemen. Ook kwam ik op de website een interessante training/cursus/workshop tegen. Deze training heb ik met veel plezier gevolgd, waarover ik je in deze review graag meer wil vertellen.

In deze Senang School review neem ik je mee in de wondere wereld van dit bedrijf. Ik bespreek wie dit bedrijf opgezet heeft, wat het doel van Senang School is, waar het bij de Senang School omdraait en wat mijn persoonlijke bevindingen omtrent de training zijn. Sowieso staat de training in deze Senang School review volledig centraal. Neem de review op je gemakje door en laat je verrassen!


Wat is de Senang School precies?

Als je op de website van de Senang School een kijkje neemt, zie je direct de volgende tekst naar voren komen: Hoe je meester wordt van jouw energie, zonder te mediteren of zweverig gedoe. Kijk, dat sprak mij direct aan. Daarnaast las ik ook direct het volgende op de website: en leer hoe je jouw trauma’s kan verwerken. Ook dat sprak mij aan. Ik heb zelf geen last van trauma’s, maar ik ken wel meerdere mensen die hier (behoorlijk) last van hebben.

Daarbij viel me ook al direct op dat de Senang School super uitgebreid is. Dit is namelijk een compleet online platform, waarop gelijkgestemden met elkaar in contact kunnen komen. Ook kun je via de Senang School tal van trainingen/lessen volgen, kun je naar een online muzieklokaal toe en kun je naar de ‘huiskamer’ van deze school toe.

Eigenlijk is het voor niet mogelijk om in één zin samen te vatten wat de Senang School precies is. Dat is dan ook één van de redenen voor mij geweest om deze uitgebreide Senang School review te schrijven. Met deze review wil ik je graag kennis laten maken met deze uitgebreide en online school. Een school waarin alles draait om de meester worden van jouw energie. Zonder daarbij zweverig gedoe of bijvoorbeeld meditatie. Mij sprak het in ieder geval in eerste instantie aan.

In onderstaande video krijg je een goede indruk van deze complete cursus.

Wie is het grote gezicht achter de Senang School?

Toen ik voor het eerst op de website van de Senang School terechtkwam, wist ik niet zo goed waar ik moest kijken. Ik zag namelijk tal van teksten naar voren komen, dus ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Eén van de eerste dingen die ik graag wilde weten, was wie nou het grote gezicht achter deze school is.

Hiervoor hoefde ik gelukkig niet al te lang te zoeken. Ik kwam namelijk al snel de naam ‘Broer Rasta’ tegen. Als je het nieuws gevolgd hebt, heb je mogelijk deze naam wel eens voorbij zien komen. Dit is namelijk de naam die Robert-Jan Mastenbroek zichzelf gegeven heeft. Hij houdt zich al langere tijd bezig met het veerkrijgen van energie, maar is ook recentelijk negatief in het nieuws gekomen.

In 2020 doken nieuwsberichten op dat Robert-Jan Mastenbroek met zijn website Dream or Donate de zaakjes niet op orde had. Mensen gaven aan dat zij hun geld kwijt waren geraakt, terwijl Robert-Jan aangaf dat zijn website gehackt had. Hij beloofde dan ook aan alle gedupeerden om hen zo snel mogelijk terug te betalen.

Volgens de nieuwsberichten heeft Broer Rasta dit volledig gedaan. Hij zei daar zelf tijdens een interview het volgende over: ‘Ik ben een man. Een man een man, een woord een woord. Anders ben ik niets waard’. In mijn ogen is deze uitspraak typerend voor Robert-Jan Mastenbroek a.k.a. Broer Rasta. Hij weet namelijk precies hoe hij met mensen om moet gaan en hoe hij het beste uit zijn leven moet halen.

In de afgelopen tientallen jaren heeft hij in ieder geval een flinke carrière weten te maken. Zo is hij een succesvol internet marketing expert, coacht hij ondernemers, is hij consultant en startte hij met zijn eigen biologisch dynamische landgoed. Op dit landgoed wilde hij graag een zelfvoorzienende commune creëren, maar daar gooide bovengenoemd verhaal roet voor in het eten. Hij besloot namelijk om dat landgoed te verkopen, zodat hij de gedupeerden terug kon betalen.

Over Broer Rasta kan ik echt volledige boeken schrijven. Je kunt het op internet heel veel informatie over hem vinden, waarbij de meningen nogal uiteenlopen. Sommige mensen vinden hem ietwat zweverig, terwijl andere mensen juist zijn ondernemerschap prijzen. Iets wat ik absoluut kan prijzen, is zijn ondernemerschap.

Ook vind ik dat Broer Rasta onwijs open en transparant is. Hij wil jou nu ook leren hoe je positieve energie kan creëren. En hoe je meester wordt van jouw eigen energie. Het feit dat hij hier andere mensen mee wil helpen, is in mijn ogen ook veelzeggend. Ik kan me voorstellen dat je geen hoge pet van Broer Rasta op hebt, maar daar is eigenlijk geen reden voor. Ik ben in ieder geval om meerdere redenen erg te spreken over hem!

Wat is het doel van de Senang School?
Zo, je hebt hierboven al veel informatie over Broer Rasta kunnen vinden. Maar, wat is nou zijn doel om met de Senang School te beginnen? Hij heeft hier zelf een uitgebreide video over opgenomen, welke je kunt bekijken als je lid van de Senang School bent geworden.

In deze video legt hij uit dat hij een eigen school ontwikkeld heeft. Een eigen school waarin liefde en positieve energie centraal staan. Mocht je als lid zijnde geen liefde opmerken, kun je aan de bel trekken bij Broer Rasta. Hij geeft namelijk aan dat het écht de bedoeling is dat iedereen zich binnen deze school veilig voelt.

Met zijn Senang School probeert hij één ding te bereiken: dat iedereen op een positieve manier aan zichzelf kan werken. Dit probeert hij te bereiken met zijn eigen training, maar ook met de online huiskamer. In deze huiskamer kun je in contact komen met gelijkgestemden, kun je jouw trauma’s delen en kun je jouw winsten delen. Uiteindelijk is het hierbij zaak dat je meester gaat worden van jouw energie; dat is uiteindelijk het hoofddoel van de Senang School van Broer Rasta Senang.

De prijs van de Senang Masterclass is momenteel 377 Euro. Dit is de vaste prijs die door Broer Rasta is vastgesteld.

Er is een 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de Senang Masterclass. Dit betekent dat je binnen 7 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Mijn persoonlijke ervaring is dat Broer Rasta zeker te vertrouwen is als het gaat om de Senangschool. Hij reageert altijd snel en behulpzaam via mail. Daarnaast heb ik geen echte klachten kunnen ontdekken.

De video’s en verdere content van de training is van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Voor wie is de Senang School geschikt?

In deze Senang School review heb je reeds veel informatie kunnen vinden. Zo heb je kunnen lezen wat het doel is van de school én waarom Broer Rasta met deze online school/community gestart is. Maar, voor wie heeft Broer Rasta deze school nou precies opgericht? Ik ben op zoek gegaan!

Al snel bleek dat Broer Rasta zich met deze school op meerdere ‘soorten’ personen richt. Allereerst op mensen die last van een trauma hebben. Als je last van een trauma hebt, is het volgens Broer Rasta belangrijk dat je dit trauma zo goed mogelijk probeert te verwerken. De kans is aanwezig dat dit in je eentje niet lukt, waardoor je de hulp van andere kunt gebruiken. Om je daarbij te helpen, heeft Broer Rasta deze school/community opgericht.

Daarnaast richt Broer Rasta zich ook op mensen die negatieve energie voelen. Op mensen die de negatieve energie van andere mensen overnemen en zichzelf daardoor nooit echt aangenaam weten te voelen. Met deze school zou je in staat moeten zijn om meester over jouw eigen energie te worden, waardoor je jouw energie een stuk beter kunt gaan sturen. Dit is iets waar je in het dagelijkse leven, maar ook bijvoorbeeld op jouw werk veel profijt van kunt gaan hebben.

In mijn ogen is de Senang School dus voor een breed publiek geschikt. Kun je je in één van bovenstaande situaties vinden? Dan is het dus zeker interessant om je eens nader te verdiepen in de Senang School. Mogelijk gaat deze school van Broer Rasta jou wel naar het volgende niveau in jouw leven tillen. Een niveau waarin jij veel meer van jouw leven én van de positieve energie in het leven kunt genieten.

Hoe is de Senang School opgebouwd?

Heb je op dit moment oren naar de Senang School? Wil jij je mogelijk voor deze school van Broer Rasta aan gaan melden? Dan is het goed om te weten dat deze school uit verschillende onderdelen bestaat. Ik heb de verschillende onderdelen even voor je op een rijtje gezet:

 • Huiskamer: dit is een gedeelte in de online community waarin je jezelf voor kunt stellen en waarin je andere mensen welkom kunt heten.
 • Huiswerkclass ‘Senang Masterclass’: dit is een gedeelte in de online community waarin je bepaalde huiswerkopdrachten uit moet gaan voeren. Broer Rasta noemt dit zelf ‘Ruimte voor jouw ontwikkeling en ervaring door de gehele cursus heen’.
 • Schoolplein: tot het schoolplein hebben alle leden van de Senang School toegang. Ook mensen die géén student bij deze school zijn, kunnen hier bijvoorbeeld hun vragen stellen.
 • Muzieklokaal: in dit gedeelte van de online community kun je jouw eigen favoriete muziek delen. Je kunt hiermee andere leden van de school inspireren, terwijl je hiermee zelf ook super aangename muziek kunt leren kennen.
 • Hoe gebruik ik dit platform? in dit gedeelte van de Senang School vind je een uitgebreide video van Broer Rasta. Met deze video word je welkom geheten en krijg je uitleg over het gehele platform.
 • Nieuws: in dit gedeelte van de Senang School plaatst Broer Rasta allerlei updates. Dit zijn updates met betrekking tot het platform zelf of het zijn belangrijke nieuwsberichten.
 • Gratis Senang lessen: dit zijn enkele gratis lessen die je van de Senang School kunt vinden. Je hoeft je hier dus niet voor aan te melden.
 • Gratis Senang Muziek: dit is muziek van de Senang School waar je gratis naar kunt luisteren. Als het goed is, ga je door deze muziek direct een stuk dichter bij jezelf komen te staan.
 • Masterclass: dit is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de Senang School. Graag vertel ik je hieronder meer over de Masterclass van de Senang School.

Als je in het platform van Senang School terecht bent gekomen, kun je aan de bovenkant op ‘Lessen’ klikken. Op dat moment kom je eigenlijk in de online leeromgeving van de Senang School terecht, waarbij je vijf verschillende cursussen kunt vinden. Mijn aandacht is hierbij uitgegaan naar de Senang Masterclass, aangezien dit de meest uitgebreide Masterclass is.

Deze Masterclass is opgebouwd aan de hand van maar liefst 45 lessen. Deze 45 lessen zijn over de volgende 7 modules verdeeld:

 • Energie: 8 lessen
 • Frequenties & Vibraties: 7 lessen
 • Trauma’s & Overtuigingen: 7 lessen
 • Van Oud naar Nieuw: 7 lessen
 • Liefde, Rust & Overvloed: 6 lessen
 • Delen: 7 lessen
 • Gevorderde Methodes: 3 lessen

Al deze modules bieden onwijs veel meerwaarde in mijn ogen. Per module ga je namelijk onwijs veel van Broer Rasta leren. Hij heeft filmpjes opgenomen c.q. ingesproken, waarmee jij direct onwijs veel kunt leren. In de eerste module maakt hij kennis met je, vertelt hij wat je met zijn lessen gaat leren en begint hij direct met het bespreken van alles wat met Energie te maken heeft.

Over de Masterclass van de Senang School ben ik echt te spreken. Deze masterclass is namelijk uitgebreid opgesteld, de masterclass bevat onwijs veel informatie en de masterclass is leuk om te volgen. Dat laatste is met name te danken aan de energie die Broer Rasta uit weet te stralen. Als je hem hoort praten, voel je eigenlijk aan de ene kant een ontspannend gevoel, terwijl je anderzijds ook geïnspireerd raakt door zijn energie. Al met al is het zeer prettig om naar hem te luisteren; je hebt hoogstwaarschijnlijk de verschillende lessen van deze cursus dan ook snel afgerond.

Er bestaan dus nog meerdere cursussen binnen de Senang School. Deze cursussen heb ik even voor je op een rijtje gezet:

Wat vinden andere studenten van de Senang School?

In de afgelopen jaren heeft Broer Rasta een flinke naam op weten te bouwen. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat al snel veel studenten zich voor de Senang School aan gingen melden. Hoe ik dit zo zeker weet? Nou, in bijvoorbeeld de huiskamer van de Senang School kom je tal van profielen tegen. Dit zijn stuk voor stuk mensen die zich ook voor deze school aangemeld hebben.

Zijn de meeste van deze studenten te spreken over de Senang School? Ja, absoluut. In de huiskamer vind je veel inspirerende en ontroerende verhalen. Deze verhalen zijn echter behoorlijk heftig en horen dan ook thuis te blijven in de Senang School huiskamer. Normaal gesproken zou ik de ervaringen delen, maar in de Senang School review heb ik ervoor gekozen om dat niet te doen. Dit heeft puur te maken met de privacy van de studenten van de Senang School.

Het is hoe dan ook een feit dat de meeste studenten erg te spreken zijn over deze school. Of beter gezegd: eigenlijk alle studenten zijn te spreken over de Senang School. Veel mensen roemen niet alleen de verschillende onderdelen van de school, maar ook Broer Rasta zelf. Het is echt opvallend dat hij onwijs veel complimenten krijgt binnen deze community; dat is wat mij betreft ook veelzeggend.

Krijg je nog bonussen?

Bij veel trainingen is het zo dat er standaard meerdere bonussen meegeleverd worden. Is dat ook het geval bij de Senang School? Nou, Broer Rasta heeft zeker voor enkele interessante bonussen gekozen. De belangrijkste bonussen heb ik in onderstaand rijtje voor je opgesomd:

 • Senang Muziek Playlists & Senang Werkboek: met deze bonus geniet je van de beste muziek waar je volledig rustig van wordt. Daarnaast vind je in het werkboek een overzicht van YouTube en Spotify playlists.
 • Senang Geleide Meditaties: ook krijg toegang tot meerdere audiobestanden. Deze audiobestanden kun je bijvoorbeeld via jouw telefoon of in de auto afspelen, waardoor je volledig tot rust kunt komen.
 • 1 Jaar Lang Lid Senang Studenten Community: als je je voor de Senang Masterclass aanmeldt, krijg je ook direct 1 jaar lang gratis toegang tot de community van de Senang School. In deze Senang School review heb je al kunnen lezen welke onderdelen te vinden zijn in deze community.

In mijn ogen heeft Broer Rasta voor een mooi pakket aan bonussen gezorgd. De bonussen zijn niet alleen waardevol, maar zijn ook een ware aanvulling op de Senang Masterclass. Wat mij betreft heeft Broer Rasta dus zéker de juiste keuzes gemaakt!

Wat kost de Senang Masterclass?

Heb je interesse om je voor de Senang School aan te melden? Dan is het voor de hand liggend om je aan te melden voor de Senang Masterclass. Met deze Masterclass krijg je namelijk toegang tot de belangrijkste training en alle bonussen. Maar, wat moet je hier nou precies voor betalen?

Voor toegang tot de Senang Masterclass betaal je een bedrag van 377 euro. Voor dit bedrag krijg je niet alleen toegang tot de Senang Masterclass, maar ook tot de hierboven genoemde bonussen.

Daarbij geeft Broer Rasta aan dat je ook nog een 7 dagen niet goed, geld terug garantie hebt. In mijn ogen is het prima dat hij dit aanbiedt, maar wettelijk gezien moeten dit 14 dagen zijn. Neemt niet weg dat je alsnog binnen 7 dagen jouw volledige aankoopbedrag retour kunt vragen.

Kan ik de Senang School aanraden?

Ik ben alweer aan het einde van deze Senang School review uitgekomen! In deze review heb je onwijs veel informatie kunnen vinden; mogelijk heb ik je ook direct warm gemaakt voor de Senang School. Ik kan je in ieder geval het volgende aanraden: meld je zo snel mogelijk als student bij deze school aan.

Met onder meer de masterclass kun je jouw leven echt compleet anders gaan ervaren. Je ervaart een stuk meer energie én een stuk meer plezier. Voor het bedrag van 377 euro is dat een prima investering; de gewenste energie en plezier in het leven is immers onbetaalbaar. Meld je daarom direct voor de Senang School aan!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

4 reacties op “Senang Masterclass Review

 1. Lieve mensen ,
  De informatie die hier gedeeld is , is een werkelijke uitgave van wat je kunt ervaren in je nieuwe leven als je meegaat in de senang school , het is de school van het leven , van ons zelf en van elkaar, wij zijn samen 1 in licht en liefde, zo sta ik er in , en samen zijn we sterk 💪🙏 daar bij heb je ook je zelf in het levensproces, waar je mag groeien ,en bloeien en snoeien in je zelf tot een prachtige💐💚🦋🤗💎🌄in eenheid met alles zo boven ,zo beneden .⛲
  Ik zie jullie ,het is een groot feest om hier te zijn 🙏🌄🤭💋
  Veel liefs Marina 💋

 2. Ik ben zelf nu al 13 dagen studente aan de Senang Masterclass en ben tot nu toe heel tevreden over de lessen. Het geeft een heel aangename en positieve blik op het leven en over hoe het WEL kan: positieve energieën, vibraties, dankbaarheid… Ik kijk ontzettend uit naar de volgende modules. 🙂 De video’s zijn goed opgemaakt, ook al dwaalt broer Rasta soms wel een beetje weg van zijn uitlegspad, maar komt er uiteindelijk wel altijd op terug haha. Voor mij is het elke dag uitkijken naar de volgende video, om mij nog beter te voelen. Ik raad deze cursussen echt aan. Want uiteindelijk is 377 euro echt niet duur, voor wat je er in ruil voor krijgt. Echt een aanrader!
  Dank je Jerik dat je zo’n mooi artikel schreef.
  Groetjes, Isabelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *