150 Days Of Leadership Inspiration Review

Wordt jij dankzij dit online programma een betere leider?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

In de huidige maatschappij ligt de nadruk behoorlijk op het leveren van prestaties. Het is eigenlijk de verwachting dat iedereen ambitieus is en dat iedereen, ook bijvoorbeeld ’s avonds, veel arbeid levert. De werkdruk is behoorlijk hoog en dat wordt, uiteraard, niet door iedereen gewaardeerd.

Enige tijd geleden las ik een interessant artikel over het verband tussen de werkdruk en het gedrag van een leidinggevende. Door de juiste leiding over jezelf te nemen, kan je jezelf op de juiste manier aansturen. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar óók voor andere. Als je als leidinggevende actief bent, is het van belang om je team op de juiste manier aan te sturen. Daardoor behaal je met jouw team uiteindelijk de beste resultaten. Daarnaast weet je ervoor te zorgen dat de werkdruk bij je team afneemt, zodat iedereen ook lekker in hun vel blijft zitten.

Om één of andere reden heb ik bovengemiddeld veel interesse in leidinggevende mensen. Ik ben zelf actief als ondernemer – ik ben DJ -, maar ik heb daarbij geen personeel. Toch vind ik het onwijs interessant om te bekijken hoe leidinggevende c.q. ondernemers om gaan met hun werknemers. Op welke manier kan je werknemers motiveren? Op welke manier kan je de werkdruk af laten nemen? En op welke manier kan je medewerkers op de juiste manier aansturen? Nadat ik hier meerdere artikelen en onderzoeken over had gelezen, kwam ik in aanraking met de cursus 150 Days of Leadership. Of nou ja, dit is eigenlijk een combinatie van een cursus en een e-book.

In deze 150 Days of Leadership review lees je meer over deze interessante cursus. Ik vertel je alles over de ontwikkelaar van de cursus, over het doel van de cursus en over de inhoud van de cursus. Daarnaast bespreek ik ook allerlei belangrijke randzaken, zoals het prijskaartje, de meegeleverde bonussen en voor wie deze cursus geschikt is. Na het lezen van deze cursus kan je voor jezelf bepalen of je je hiervoor aan wilt melden. Als je een ondernemer of leidinggevende bent, is het op papier in ieder geval een hele interessante cursus. Of de cursus ook een daadwerkelijke meerwaarde heeft, lees je in deze uitgebreide review!


Wat is de 150 Days of Leadership cursus?

‘Ontdek wat werkt in je leidinggevende rol en hoe je veel meer uit je team haalt’. Die zin omschrijft eigenlijk direct waar deze cursus om draait. De cursus is volledig gericht op leiderschap, op het onderste uit de kan halen en op het aansturen van werknemers.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb ik een bovengemiddelde interesse in leiderschap. Ik vind het onwijs indrukwekkend om te zien hoe goede leiders, zoals Obama en Rutte, leiding kunnen geven aan bijvoorbeeld een gehele natie. Je kunt het wel of niet eens zijn met de ideeën van deze heren, maar feit is dat ze wel perfect de leiding op zich kunnen nemen. Ze weten hoe ze een team aan moeten sturen, hoe ze mensen aan moeten spreken en hoe ze moeten handelen bij tegenslagen. Ook in het bedrijfsleven zijn dit stuk voor stuk belangrijke facetten.

Als ik naar mijn eigen werk kijk, heb ik heel af en toe ook met een teleurstellende avond te maken. Een avond waar de sfeer nooit echt tot bloei komt en waar er dus ook niet al te veel gedanst wordt. Ligt dat aan mijn muziek? Of ligt dat aan gehele andere zaken? Had ik het publiek misschien beter aan moeten sturen? Dergelijke vragen vind ik ook uiterst interessant om naar te kijken, waardoor ik deze cursus uiteindelijk met veel plezier ben gaan volgen. Al mijn bevindingen omtrent deze cursus wil ik graag in deze review met je delen. Ben je benieuwd naar mijn kritische, onafhankelijke en eerlijke mening over de 150 Days of Leadership cursus? Lees deze review op je gemakje door en laat je verrassen!

Bekijk in onderstaande video de inhoud van deze complete online training.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Een succesvol bedrijf valt of staat met goede leidinggevende. Een goede leidinggevende is immers in staat om het beste bij het personeel naar boven te halen. In mijn ogen is leiderschap dan ook een zeer serieus én belangrijk onderwerp. Mede daarom vind ik dat dergelijke cursussen ook door een ervaren en vakkundig persoon ontwikkeld moeten worden. Is dat het geval bij de 150 Days of Leadership cursus? Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Op de website van deze cursus kwam ik direct de naam van de ontwikkelaar tegen. Mariska Wijbenga heeft deze cursus ontwikkeld en is niet bang om transparant te zijn. Integendeel zelfs; op de website staat ze met naam én afbeelding. Dat spreekt mij bijzonder aan, aangezien ze hiermee een betrouwbaar gevoel op wekt. Ze laat zichzelf graag zien aan de wereld en dat is, in mijn ogen, altijd een goed teken.

Mariska Wijbenga vertelt op de website dat ze organisatiepsycholoog is. Kijk, dat spreekt mij ook aan. Mariska weet hierdoor immers hoe organisaties in elkaar steken en hoe je de medewerkers binnen een organisatie aan kunt sturen. Verder geeft Mariska aan dat zij een expert is op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Ze heeft zelf 8 jaar lang leiding mogen geven en vele teams mogen begeleiden op het gebied van ontwikkeling. Nadat ze doorhad dat ze hier bovengemiddeld veel kennis over had, besloot ze dat het tijd was om een andere weg in te slaan.

De cursus 150 Days of Leadership is het daar het levende bewijs van. Met deze cursus richt zij zich op ondernemers en het in ontwikkeling laten komen van allerlei soorten teams en afdeling. Via haar één-op-één coaching en deze cursus heeft zij reeds 100-en ondernemers en leidinggevende blij kunnen maken.

Het hele verhaal van Mariska Wijbenga spreekt mij onwijs aan. Ze is transparant, ze komt betrouwbaar over en ze komt bovenal heel vakkundig over. Gezien haar ervaring en kennis weet zij absoluut waar ze het over heeft. Ze heeft mooie functies in het verleden mogen bekleden en daardoor veel ervaring op weten te doen. Het is in mijn ogen een zeer nobel doel dat ze die kennis met alle ondernemers en leidinggevenden in Nederland wilt delen. Ik ben in ieder geval erg enthousiast over Mariska Wijbenga en haar verhaal!

Wat is het doel van deze cursus?

Teamontwikkeling en leiderschap zijn twee bijzondere brede termen. Waar richt deze cursus zich dan specifiek op? Het hoofddoel van deze cursus is om te ontdekken wat werkt in jouw leidinggevende rol. Door daar achter te komen, kan je veel meer uit jouw team gaan halen.

Op haar website heeft Mariska andere (sub)doelen ook nog op een rijtje gezet:

  • Je team als een geoliede machine laten werken en de best mogelijke resultaten boeken
  • Meer plezier aan je leidinggevende rol beleven en meer energie overhouden
  • Rust voelen in plaats van stress

Deze doelen klinken voor mij allemaal heel legitiem. Bovendien zijn het, naar mijn mening, ook echt doelen waar elke leidinggevende iets aan heeft.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Mariska Wijbenga richt zich met deze op een behoorlijk groot publiek. De cursus is namelijk geschikt voor alle leidinggevende en ondernemers. Dit zijn er in Nederland behoorlijk veel, waardoor veel mensen deze cursus zouden kunnen volgen. Op haar website geeft Mariska echter aan dat deze cursus specifiek geschikt is voor leidinggevende en/of ondernemers die de volgende problemen ondervinden:

  • Ben je zelf onwijs druk en krijg je niet genoeg pro-activiteit vanuit je team terug?

  • Heb je het idee dat je allemaal maar met ‘gedoe’ bezig bent?

  • Ben je regelmatig gefrustreerd over gang van zaken?

  • Zijn jouw teamleden niet net zo gedreven als dat jij bent?

  • Ervaar je veel stress in plaats van dat je lol beleeft aan jouw werk?

  • Heb je het idee dat je team vooralsnog alles moeilijker maakt in plaats van makkelijker?

Heb je op één of meerdere vragen ‘ja’ beantwoord? Dan is de cursus voor jou op het lijf geschreven. Mariska Wijbenga richt zich dus niet zomaar op leidinggevende en ondernemers, maar vooral op leidinggevende die niet het onderste uit de kan weten te halen. Veel teams en afdelingen functioneren niet naar wens, waardoor ook niet de beste prestaties behaald kunnen worden. zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zou dat na het volgen van deze cursus wel mogelijk moeten zijn.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Eerder in deze 150 Days of Leadership review gaf ik aan dat dit eigenlijk niet een echte cursus is. Het is namelijk een combinatie van een cursus en een e-book. Hoe dit exact zit, vertel ik je graag hieronder.

Allereerst wil ik graag uitleggen op welke manier de cursus opgebouwd is. Mariska Wijbenga weet uit eigen ervaring dat alleen op de lange termijn de beste resultaten behaald kunnen worden. Zij heeft er daarom voor gekozen om deze cursus over een uitgebreide periode uit te strijken. Per dag krijg je één mail in je mailbox. In deze mail staan handige tips, nuttige informatie en tips omtrent boeken die je kunt lezen. Ook stelt Mariska in deze mailtjes belangrijke en persoonlijke vragen, waar je uiteindelijk voor jezelf het juiste antwoord op moet zien te vinden.

Deze mailtjes krijg je voor een periode van 150 dagen achter elkaar. Dit betekent dat je 5 maanden lang elke dag een mailtje kunt verwachten. Aan de hand van deze mailtjes ga je nadenken over je rol als leidinggevende, krijg je meer inzicht in belangrijke aspecten en ga kan je jezelf gaan verbeteren. Dat is ook te danken aan de oefeningen die door Mariska in de mails verwerkt worden. Aan de hand van deze oefeningen kan je ook echt de gewenste resultaten gaan behalen.

Deze 150 mails kunnen gezien worden als een cursus, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het ook een soort van e-book. Hoe dat in elkaar zit? Nou, na deze 150 dagen krijg je een e-book van Mariska opgestuurd. In dat e-book heeft zij al haar mailtjes gebundeld en samengevat. Dat e-book dient vervolgens voor jou als handig naslagwerk om alle opgedane kennis nogmaals door te kunnen lezen. Het e-book dat je na 150 dagen opgestuurd krijgt, is dus eigenlijk een complete samenvatting van alle tips die je in de vijf maanden daarvoor gekregen hebt.

Wat mijn mening over de opbouw en inhoud van de cursus is? Nou, ik ben er om meerdere redenen onwijs over te spreken. Allereerst ben ik te spreken over de interactie die Mariska met deze opbouw weet te creëren. Uiteindelijk moet elke verandering uit de leidinggevende/ondernemer zelf komen. Die verandering komt er echter niet zomaar; nee, daar gaat de nodige tijd over heen. Mariska kauwt met deze cursus niet alles voor, maar geeft je juist handige tips en schotels de juiste oefeningen voor. Je moet dus zelfstandig en proactief te werk gaan, waardoor je uiteindelijk de beste resultaten kunt gaan behalen.

Ook over de termijn van 150 dagen ben ik te spreken. Je bent vijf maanden lang bewust met deze cursus bezig, waardoor je dagelijks bewust met je persoonlijke ontwikkeling bezig bent. Alleen dat is al een goed teken in mijn ogen. Doordat de cursus zo uitgestrekt is, heb je bovendien voldoende tijd om alle tips en nuttige informatie in je op te nemen. Vervolgens heb je voldoende tijd om deze tips met behulp van de oefeningen in de praktijk toe te passen.

Tot slot ben ik óók te spreken over het e-book dat je uiteindelijk geleverd krijgt. In dit e-book staan nogmaals alle tips samengevat, waardoor je altijd de beschikking over een perfect naslagwerk hebt. Ben je even vergeten hoe het ook alweer met die ene tip zat? Dan kan je dit op een later tijdstip alsnog even terug kijken. Ideaal!

Mariska Wijbenga geeft zelf op haar website het volgende aan: Elke dag een stap! In die woorden kan ik mij volledig vinden. Ik denk dat Mariska perfect werk afgeleverd heeft met de opbouw en inhoud van deze cursus. De tips die door Mariska worden gegeven, zijn namelijk ook van een hoog niveau. Bij die tips valt mij namelijk nog iets op; die tips zijn geen droge theorie, maar zijn voornamelijk gebaseerd op de ervaringen die Mariska zelf opgedaan heeft. Mede daardoor zijn de tips, in mijn ogen, onwijs waardevol.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Tegenwoordig is het min of meer gebruikelijk om bonussen mee te leveren. Heeft Mariska daar ook voor gekozen? Ja, zeker. Zij heeft echter niet voor kwantiteit gekozen, maar juist voor kwaliteit. Je krijgt namelijk ‘slechts’ twee bonussen meegeleverd, maar die bonussen zijn wel van een hoog niveau.

De eerste bonus is de toegang tot een besloten Facebookgroep. In deze Facebookgroep zitten eigenlijk alle deelnemers van deze cursus. Door met elkaar in gesprek te komen, kan je van elkaar nog veel meer leren. Bovendien is dit de aangewezen plek om al jouw vragen te stellen, zodat jullie elkaar ook kunnen gaan helpen.

De tweede bonus heeft betrekking op het e-book. Dat je dit boek na afloop van deze cursus gratis aangeleverd krijgt, wordt door Mariska ook als een bonus gezien. Je hebt reeds hierboven kunnen lezen wat ik denk (lees: hoe positief ik ben) over dit e-book.

Wat vinden andere volgers van deze cursus?

Iets wat mij direct bij deze cursus opviel, is dat er nog niet heel veel naamsbekendheid is. Mariska heeft nog niet heel erg aan de naamsbekendheid van haar cursus gewerkt, waardoor het aantal volgers ook nog mee valt. Feit is dat er her en der wel enkele beoordelingen over deze cursus te vinden zijn. Ik heb met veel plezier deze beoordelingen doorgenomen.

Bij het doornemen van de beoordelingen vielen mij enkele dingen op. Allereerst viel het mij op dat nagenoeg alle volgers onwijs positief zijn. Ze zijn te spreken over de opbouw van de cursus, de inhoud van de cursus en de lengte van de cursus. Ook zijn veel volgers super positief over Mariska Wijbenga. Dat kan ik mij goed voorstellen; ik ben immers ook super positief over haar transparantie, haar betrouwbaarheid én haar kennis.Om je een indruk van de beoordelingen te geven, heb ik één beoordeling gekopieerd.

De volgende beoordeling is in mijn ogen typerend voor deze cursus en de beoordelingen van volgers van de cursus: ‘150 Days of Leadership Inspiration heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag. Omdat ik er nog mee bezig ben om het in de praktijk te brengen, kan ik nog niet zeggen wat het concreet allemaal oplevert, maar ik kan dit zeker aanbevelen aan elke ondernemer die worstelt met delegeren.’

Wat kost deze cursus?

Ben je op dit moment als leidinggevende aan het worstelen? Of heb je het idee dat je als ondernemer niet al het potentieel van je medewerkers weet te benutten? Dan is deze cursus dus heel interessant voor jou. Ik heb verder nog meer goed nieuws voor je; je kunt namelijk van een hele interessante prijs genieten.

Mariska vraagt voor deze cursus slechts 97 euro exclusief BTW. Voor dit relatief lage bedrag krijg je dus 150 dagen lang elke dag een zeer waardevol mailtje in je box. Een mailtje waarmee je niet alleen jezelf naar een hoger niveau kunt tillen, maar voornamelijk ook de prestaties van jouw team/afdeling.

Kan ik deze cursus aanraden?

Zo, ik ben alweer aangekomen bij het einde van deze 150 Days of Leadership review. Het mag duidelijk zijn dat ik onwijs te spreken ben over deze cursus. Ik ben te spreken over de inhoud van de cursus én over de opbouw van de cursus. Het feit dat je na afloopt een e-book geleverd krijgt met daarin alle informatie samengevat, vind ik een onwijs groot pluspunt.

Daarnaast ben ik óók zeer te spreken over Mariska Wijbenga. Zij is in mijn ogen een autoriteit op het gebied van leiding geven en de ontwikkelingen binnen een team. Dat heeft ze volledig zelf af weten te dwingen.

Kan ik de cursus dus aanraden? Ja, dat kan ik zonder ook maar enige twijfel. In mijn ogen is deze cursus eigenlijk onmisbaar voor alle leidinggevende en ondernemers. Of beter gezegd; de leidinggevenden en ondernemers die niet het onderste uit de kan weten te halen. Met deze cursus ben je namelijk wél in staat om het beste uit je team te halen en daardoor de beste prestaties te behalen!

150 days of leadership
150 days of leadership

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

11 jun 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *