20 Dagen Suikervrij Review

Werkt dit complete detoxprogramma ECHT ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Het is een gegeven dat steeds meer mensen bewust(er) door het leven gaan. Zij proberen voldoende te bewegen en proberen een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te houden. Helaas is het een constatering dat in Nederland behoorlijk veel mensen last van overgewicht hebben.

Recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat ongeveer 50% van alle volwassen Nederlanders last van overgewicht heeft. Dit kan variëren van enkele kilo’s overgewicht tot aan tientallen kilo’s overgewicht. Heb je enig idee hoe dit overgewicht tot stand komt? Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit grotendeels door suikers komt.

Een aantal jaar geleden, ging ik fulltime aan het werk. Tijdens het werk had ik vaak niet zo’n honger, maar als ik ’s avonds thuiskwam pakte ik direct een zak chips en (veel) frisdrank. Als je dat voor één avondje doet, is dat prima. Bij mij werd het echter steeds vaker: een zak chips, veel lekkere koeken en lekkere frisdrank.

Ook dronk ik graag een biertje waar uiteraard ook de nodige suikers in zitten. Dit alles zorgde ervoor dat ik rond mijn 25e levensjaar een veel te hoog BMI had. Hier werd ik pijnlijk mee geconfronteerd toen ik wilde gaan golfen.

Ik merkte direct dat ik na een halve ronde al moe was en dus eigenlijk geen energie meer had om de hele ronde te lopen. Ik had totaal geen conditie en geen uithoudingsvermogen. Deze confrontatie zorgde er wel direct voor dat ik hier iets aan wilde doen. Via Google kwam ik uit op het programma ’20 dagen suikervrij’.

Ik heb eigenlijk destijds direct besloten om me aan te melden voor dit programma. Na het aanmelden kreeg ik al snel digitale toegang tot dit programma, waarna ik vol goede moed aan de slag ging. Heeft mij dit geholpen? Ben ik van de overtollige kilo’s afgekomen?

En ben ik tevreden over dit gehele platform? Je leest het allemaal in deze 20 dagen suikervrij review. Ik wil namelijk graag mijn bevindingen over dit gehele platform met jou delen. Heb je ook last van overgewicht en wil je hier iets aan doen? Mogelijk heb je iets aan dit online platform; lees direct deze review door!


Wat is het 20 dagen suikervrij platform?

Dit platform bevat onder ander een startergids, meerdere boodschappenlijstjes en een e-book. Het doel van al deze onderdelen is om jou 20 dagen suikervrij door het leven te laten gaan. Je merkt al snel dat je je hierdoor een stuk energieker voelt en de overtollige kilo’s kwijt raakt.

Het is nu eenmaal een feit dat suikers in veel voedingsproducten tegenwoordig verstopt zitten. Deze suikers zijn niet alleen (deels) de boosdoener van de overtollige kilo’s, maar brengen ook andere gezondheidsproblemen met zich mee. Het is namelijk zo dat je ook je hersenen ‘aangetast’ worden door de suikers. De suikers zorgen er namelijk voor dat je continue zin in de suikers blijft hebben. Krijg je geen suikers binnen?

Dan krijg je last van een vermoeid en lusteloos gevoel. Dit gevoel zorgt uiteindelijk voor een beperkte concentratie en productiviteit. Het heeft dus meerdere voordelen om suikervrij door het leven te gaan, maar dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan.

Suikers zijn nu eenmaal verslavend en daardoor is het moeilijk om ze links te laten liggen. Of is dat niet al te moeilijk met het 20 dagen suikervrij platform? Ik ben voor jou – en voor mezelf – op onderzoek uit gegaan. Mijn onafhankelijke, eerlijke en kritische bevindingen lees je in deze uitgebreide review.

In onderstaande video kun je de inhoud van dit complete programma bekijken.

Wie is de ontwikkelaar van dit platform?

Overgewicht is een behoorlijk serieus onderwerp. Het is tegelijkertijd ook een onderwerp waar enigszins een taboe op rust en waar dus niet al te graag over gesproken wordt. Ook zijn in de afgelopen jaren onwijs veel diëten en afvalboeken op de markt gebracht. Hierdoor zien sommige mensen door de bomen het bos niet meer. Welk boek/dieet werkt wél en welke varianten werken absoluut niet?

Uit ervaring weet ik dat het lastig is om onderscheid te maken tussen goede en slechte dieetboeken. Mede daarom doe ik dagelijks mijn best om de verschillende dieetboeken te testen en te keuren. Dat heb ik dus ook bij het 20 dagen suikervrij boek gedaan, waarbij ik allereerst op zoek ging naar de auteur van dit boek.

Binnen het 20 dagen suikervrij platform is een belangrijke rol weggelegd voor het bijbehorende e-book. Als je dit e-book opent, zie je op de voorpagina direct in het groot de naam ‘Ria Kamelle’ staan. De kans is groot dat je deze naam eerder tegen gekomen bent.

Ria Kamelle is namelijk ook de auteur van bestsellers zoals ‘Overwin je overgang’ en ‘Slank door de overgang’. In alle boeken die onder deze naam uitgegeven zijn, is een tendens zichtbaar. De boeken gaan namelijk óf over de overgang óf over diëten. Dit gaf mij in ieder geval direct een goed gevoel; ik weet namelijk wat Ria Kamelle kan en hoeveel kennis zij in huis heeft.

Het enige nadeel aan Ria Kamelle vind ik altijd dat ik geen idee hebt wij hij/zij is. Ria Kamelle is namelijk een pseudoniem van een bestaand persoon. Maar, wie is deze persoon dan? Het antwoord op die vraag moet ik jou schuldig blijven.

In het boek, en op de website, gebruikt Ria Kamelle namelijk stock foto’s en illustraties. Hierdoor heb ik simpelweg geen idee wie Ria Kamelle nou daadwerkelijk is. In mijn ogen is dat onwijs jammer. Als je een serieus dieetboek uit wilt brengen, is het namelijk van belang dat je betrouwbaarheid uitstraalt.

Dat laat ietwat te wensen over bij de boeken van Ria Kamelle. Je hebt namelijk geen idee wie dit boek heeft geschreven en hoeveel kennis hij/zij heeft. Doordat Ria Kamelle ook andere boeken geschreven heeft, kan je enigszins van een hoge kwaliteit uit gaan.

Maar, wie garandeert dat dit boek geschreven is door dezelfde persoon van de andere boeken? Dat kan niemand je garanderen; het is namelijk goed mogelijk dat meerdere auteurs gezamenlijk onder de schuilnaam Ria Kamelle werken.

Moraal van dit verhaal: in mijn ogen zou het beter zijn geweest als Ria Kamelle open en transparant zou zijn. Dat straalt simpelweg veel meer vertrouwen uit.

Hoe is dit platform opgebouwd?

Zoals je reeds hebt kunnen lezen, haal ik twee termen door elkaar hen. Ik heb het namelijk over het 20 dagen suikervrij platform, maar ik heb het ook over het bijbehorende e-book. Dat e-book maakt namelijk een significant onderdeel van het gehele platform uit. Naast dit e-book krijg je echter nog meer dingen aangeleverd binnen dit platform:

 • Een startergids
 • Een e-book met daarin 10 suikervrije dranken
 • Een e-book met daarin 10 suikervrije lekkernijen
 • Boodschappenlijstjes
 • Motivatie e-mails
 • Toegang tot de Facebook community

Het 20 dagen suikervrij platform is dus tamelijk uitgebreid te noemen. Graag wil ik het laatstgenoemde onderdeel nog nader bespreken. Door je voor dit platform aan te melden, krijg je namelijk gratis toegang tot de Facebook community. Binnen deze community kom je allerlei lotgenoten tegen; mensen die eveneens van de overtollige kilo’s af willen komen.

Je kunt met deze lotgenoten communiceren, jullie kunnen elkaar helpen en jullie kunnen elkaar blijven motiveren. Uit ervaring weet ik dat deze Facebook community onwijs prettig is. Ik heb hierdoor in ieder geval het idee gekregen dat ik niet de enige met ‘problemen’ was. Dat sterkte mij in ieder geval om sowieso van de problemen af te komen.

Voor wie is dit boek geschikt?

Bij elk boek vind ik het ook belangrijk om te achterhalen voor wie het boek nou geschreven is. In het voorwoord van het e-book beschrijft Ria Kamelle eigenlijk precies voor wie het boek geschikt is. Ben jij op zoek naar meer energie, wil je genieten van heerlijke recepten en/of wil je gewicht verliezen?

Dan is dit boek voor jou geschikt. Volgens Ria Kamelle zorgen de 20 dagen suikervrij voor een behoorlijke omslag in jouw leven. Je gaat allereerst afscheid nemen van de overtollige kilo’s, terwijl je jezelf ook veel energieker gaat voelen. Zoals gezegd; de suikers kunnen een lusteloos effect op jou hebben. Door de suikers te vermijden, kan je dus zowel gewicht verliezen als veel meer energie voelen.

Hoe is het e-book opgebouwd?

Zoals reeds gezegd; het e-book vormt een belangrijk onderdeel van het totale platform. In dit boek met de naam ’20 dagen suikervrij’ krijg je verschillende recepten voorgeschoteld. Het doel van dit boek wordt dankzij de ondertitel direct duidelijk: In 20 dagen geen trek meer in zoet en blijvend gewichtsverlies. Dat klinkt goed! Maar, hoe is het boek precies opgebouwd?

Allereerst begint Ria Kamelle met een voorwoord. In dit voorwoord wordt besproken wat je zoal met het boek kunt bereiken. Ook brengt Ria Kamelle een wetenschappelijk onderzoek ten sprake. Uit één van deze onderzoeken bleek onder meer dat frisdranken behoorlijk gevaarlijk zijn. Uit andere onderzoeken blijkt echter dat suikers niet gevaarlijk zijn. Het opvallende aan deze onderzoeken?

Ze zijn gefinancierd door de voedingsindustrie. Deze industrie heeft er uiteraard belang bij dat de resultaten zo gunstig mogelijk zijn. Ria Kamelle heeft daarom zelf ook onderzoek gedaan en weet het ondertussen zeker: de suikers zijn schadelijk voor je hele lichaam en geest.

Na het voorwoord is het tijd voor de inhoudsopgave. Uit deze inhoudsopgave blijkt direct dat we met een uitgebreid boek te maken hebben. In onderstaande lijst heb ik de verschillende hoofdstukken opgesomd:

 • Suikerdetox programma
 • Dagplanning

Op zich is dit niet al te indrukwekkend, maar dat zijn het aantal dagplanningen wel. Je krijgt namelijk voor 20 dagen een dagplanning voorgeschoteld. Deze dagplanning bestaat uit een ontbijt, een lunch en een diner. Hieronder kan je de dagplanning van dag 17 vinden:

 • Ontbijt: Kokosmelk smoothie
 • Lunch: Zelfgemaakte guacamole met groenten naar keuze
 • Diner: Bloemkool smaaksensatie met gehakt

Wat direct opvalt aan deze gerechten? Er komen geen suikers aan te pas. Daar draait namelijk het hele Suikerdetox programma om. In de eerste 20 pagina’s van dit boek krijg je dan ook uitleg over dit programma.

Hierin wordt andere besproken wat detox precies inhoudt en welke hulpmiddelen je voor dit programma kunt gebruiken. Ook vind je al in de eerste pagina’s verschillende kruidenmixen die je zelf kunt maken. Met deze kruidenmixen kan je meer smaak aan de gerechten toevoegen; normaliter is dat een ‘functie’ van alle suikers.

Graag wil ik nog even terugkomen op de 20 dagplanningen. Als je dagplanning 17 erbij pakt, zie je bij zowel het ontbijt, de lunch als het diner een uitgebreide bereidingswijze staan. Ook zie je prachtige foto’s in het boek terugkomen, waardoor je exact weet wat voor maaltijd je moet gaan maken.

De instructies zijn duidelijk en je vindt ook nog allerlei handige tips. Deze tips hebben onder andere betrekking op het bewaren van overgebleven porties. De overgebleven porties kan je de volgende dag altijd weer gebruiken.

Wat zijn mijn bevindingen over de opbouw van dit e-book? Ik kan louter positief zijn. Het is in mijn ogen onwijs goed dat je met dit boek écht 20 dagen suikervrij kunt eten. Daarbij lever je absoluut niks op de smaak in.

Je kunt heerlijk genieten van de verschillende maaltijden. Dat komt onder andere ook doordat Ria Kamelle veel variatie in de gerechten aangebracht heeft. Dankzij deze variatie eet je elke dag weer iets anders, waardoor het relatief makkelijk vol te houden. Ik kan dus alleen maar mijn lof uitspreken over de inhoud van dit e-book.

De overige onderdelen van het programma

Naast het hierboven beschreven e-book krijg je dus nog meer onderdelen geleverd. Allereerst krijg je de startersgids; dit is een gids waarin je allerlei uitleg over het 20 dagen suikervrij platform kunt vinden. Het advies is om deze gids goed door te lezen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan met het e-book ’20 dagen suikervrij’. In dit boek staan vijf hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1: een goede start
 • Hoofdstuk 2: lijstjes, vragen en tips
 • Hoofdstuk 3: suiker
 • Hoofdstuk 4: koolhydraten
 • Hoofdstuk 5: hormonen

Daarnaast krijg je nog twee e-books geleverd: 10 suikervrije dranken en 10 suikervrije lekkernijen. Deze twee e-books bevatten verschillende drankjes en lekkernijen waar je onbeperkt van kunt genieten tijdens deze 20 dagen. Na deze 20 dagen heb je eigenlijk geen behoefte meer aan Cola, Fanta en andere suikerhoudende drankjes. Nee, je wilt niks anders meer dan water en de suikervrije dranken die in dit e-book beschreven worden. Dat geldt eveneens voor de heerlijke, suikervrije lekkernijen.

Je krijgt ook nog eens meerdere boodschappenlijstjes voorgeschoteld. Print de boodschappenlijstjes uit en neem deze mee naar de supermarkt. Je weet dan exact wat je moet kopen. Bijkomend voordeel? De drempel om andere, ongezonde producten aan te schaffen, is een stuk hoger. Deze producten staan immers niet op de boodschappenlijstjes.

Tijdens de 20 dagen krijg je ook regelmatig motivatie mails opgestuurd. In deze mails krijg je meer informatie over het proces. Maar, nog belangrijker: je wordt ook gemotiveerd om het programma te blijven volgen. Hierdoor sta je nét iets steviger in de schoenen om de 20 dagen volledig vol te maken.

Tot slot krijg je nog toegang tot de Facebook community. Meer informatie over deze community is terug te vinden onder het kopje ‘Hoe is het platform opgebouwd?’.

Wat vinden andere gebruikers van dit platform & het boek?

In deze 20 dagen suikervrij review heb je meerdere keren kunnen lezen dat ik bijzonder positief ben. Geldt dat ook voor andere gebruikers van dit platform? Ja, absoluut. Overal op het internet zijn louter positieve woorden over het platform en over het boek te vinden.

Het leuke is dat enkele van deze recensies ook terug te vinden zijn in het e-book. Hieronder heb ik voor de duidelijkheid twee van deze recensies overgenomen:

“De weegschaal gaf een verschil van -3,8 kg aan. Metingen op de sportschool: mijn middel -2 cm, mijn buik -1 cm, mijn heupen -5 cm en mijn dijen -2,5 cm. Ik heb afgelopen zaterdag het programma beëindigd. Ik ben zeer enthousiast over de recepten!”

“Ik ben in 20 dagen 3 kilo afgevallen en vooral mijn buik is een stuk platter geworden en ik voel me heerlijk”.

Deze recensies laten precies zien waar dit platform om draait. Je kunt kilo’s kwijtraken én je kunt je veel fitter/energieker gaan voelen. Wat dat betreft sluiten deze recensies dus perfect aan op mijn bevindingen.

Wat kost de aanmelding voor dit platform?

Ik ben alweer bijna aan het einde van deze review uitgekomen. Uiteraard mag in geen enkele review een hoofdstuk over de prijs ontbreken. Wat betreft de prijs heb ik goed nieuws voor je. Normaliter kost de aanmelding voor dit platform namelijk 79 euro. Ria Kamelle heeft echter besloten om tijdelijk een bedrag van 49 euro te hanteren. Voor nog geen vijf tientjes kan je dus al onbeperkte toegang tot dit uitgebreide en waardevolle platform krijgen.

Kan ik dit platform & het boek aanraden?

In deze review heb je veel informatie over het platform en het boek ’20 dagen suikervrij’ kunnen vinden. Her en der heb ik reeds ook mijn meningen omtrent het boek en het platform verwerkt. Uit deze meningen blijkt dat duidelijk dat ik onwijs te spreken ben over dit platform.

Dankzij het platform ben ik namelijk van de overtollige kilo’s afgekomen. Ik voelde me bovendien een stuk gelukkiger én energieker. Met dank aan dit platform heb ik ook voldoende energie en motivatie gekregen om mijn huidige gewicht vast te blijven houden.

Al met al kan ik dit platform, en het boek, van harte aanraden. Wil je ook van je overtollige kilo’s kwijt en wil je veel gezonder door het leven gaan? Dan ben je absoluut gebaat bij de aanschaf van dit platform en het bijbehorende boek. Gezien het prijskaartje van 49 euro durf ik ook te stellen dat dit platform een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding heeft!

20 Dagen Suikervrij
20 Dagen Suikervrij

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

05 feb 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *