50 Recepten In 30 Minuten Review

In korte tijd gezond afvallen ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

In de huidige maatschappij is er steeds minder tijd om uitgebreid te koken. Iedereen is druk, alles vindt in de hoogste versnelling plaats en ook de smartphone slokt een hoop van onze tijd op. Merk jij ook aan jezelf dat je niet altijd de tijd voor het koken neemt? In dat geval merk je ongetwijfeld ook dat je steeds ongezonder gaat eten.

Over het algemeen zijn de makkelijk en snel te bereiden recepten niet altijd even gezond. Denk hierbij aan kant-en-klaar maaltijden of maaltijden die je in de magnetron/oven op moet warmen. Voor jouw gezondheid is het uiteraard wel onwijs belangrijk om gezond te eten. Enige tijd terug heb ik een ware terugval meegemaakt. Een tijdje besteedde ik geen tijd aan het koken.

Die tijd had ik simpelweg niet. Ik werkte veel en daarom heen was het ook nog behoorlijk druk. Maar, dat doet er verder niet toe in deze 50 recepten in 30 minuten review. Omdat ik geen tijd voor koken had, ging ik mezelf er makkelijk vanaf maken. Dit heb ik gemerkt; ik kwam de nodige kilo’s aan en ik kwam overdag simpelweg energie tekort.

Omdat ik dit al redelijk snel bijzonder zat was, ging ik op onderzoek uit. Er moest toch wel een cursus of boek bestaan waarin beschreven werd hoe je in een kort tijdsbestek gezonde recepten kon bereiden? Ja, die bestond gelukkig. Ik kwam namelijk uit bij het boek ’50 recepten in 30 minuten’. In deze review wil ik graag mijn bevindingen met jou delen.

Ik heb niet alleen mijn meningen uiteengezet, maar ook naar de meningen van andere gebruikers gekeken. Uiteraard heb ik ook alle relevante informatie over het boek, de auteur en aanverwante zaken op een rijtje gezet. Ben je benieuwd geworden naar dit interessante boek? Ben je benieuwd of en hoeveel ik afgevallen ben met dit boek? Je leest het allemaal in deze onafhankelijk en eerlijke review.


Wat is het 50 recepten in 30 minuten boek?

In dit kookboek staan in totaal 50 recepten vermeld. Deze 50 recepten hebben allemaal twee gemeenschappelijke kenmerken: ze zijn binnen 30 minuten te bereiden en zijn uitermate gezond. Snel en gezond koken; dat is alles wat je in dit boek terug vindt!

Zoals gezegd hebben steeds meer mensen minder tijd om te koken. Dit betekent dat ongezonde voedingsproducten uit de kast worden gehaald. Dit levert niet alleen onnodige extra kilo’s op, maar is ook een gevaar voor de Volksgezondheid.

Recent onderzoek wees namelijk uit dat zo’n 50% van alle Nederlandse volwassenen met overgewicht kampt. Laat dit even op je inwerken; ongeveer de helft van alle volwassenen in ons land heeft overgewicht.

Dat is een schrikbarende statistiek waar eigenlijk zo snel mogelijk verandering in moet komen. Dat dacht ook de auteur van dit boek. Met dit boek zou het namelijk mogelijk moeten zijn om binnen 30 minuten heerlijke maaltijden op tafel te zetten.

Je staat dus maximaal 30 minuten in de keuken, terwijl je wel op een gezonde manier kunt eten. Behoor jij ook nog tot de 50% volwassenen met overgewicht? Dankzij dit boek is het mogelijk om tot de overige 50% te gaan behoren. Dat is ook hoognodig, aangezien overgewicht de nodige gezondheidsgevaren met zich mee brengt.

Je loopt een verhoogd risico op meerdere aandoeningen en je hebt weinig conditie. De tijd is (gelukkig) voorbij dat je urenlang in de keuken hoeft te staan om gezonde maaltijden te bereiden.

Hoe je deze gezonde maaltijden snel kunt bereiden, lees je in het 50 recepten in 30 minuten boek. Maar, wie heeft dit boek geschreven? Hoe is het boek opgebouwd? Wat zijn de meningen van lezers van dit boek? En wat is mijn persoonlijke mening? De antwoorden op deze vragen vind je in deze uitgebreide review.

In onderstaande video krijg je een goede indruk van de inhoud van dit receptenboek.

Wie heeft dit boek ontwikkeld?

Bij elk boek, en ook bij elke online cursus, vind ik het belangrijk om naar de ontwikkelaar geschreven. Ik kijk daarom altijd naar twee vragen:

 • Wat was de reden voor de ontwikkelaar om dit boek te schrijven?
 • Is de schrijver capabel genoeg om een boek op hoog niveau te schrijven?

Op basis van de uitkomst van deze twee vragen kan ik al direct bepalen of het boek van een hoog niveau is. Uit ervaring weet ik namelijk dat veel gelukszoekers dergelijke boeken uitbrengen.

Zij denken veel geld te verdienen door mensen ‘voor de gek te houden’. Ook bij dit boek ging ik daarom direct op zoek naar de ontwikkelaar, maar daar hoefde ik niet al te lang naar te zoeken. Ik stuitte namelijk al snel op de naam Ria Kamelle. Ha, dat is absoluut een bekende naam.

Ria Kamelle is namelijk auteur van meerdere boeken, waaronder ‘Overwin je overgang’. Uit ervaring weet ik dat Ria Kamelle absoluut capabel genoeg is om dergelijke boeken te schrijven. Maar, ik heb hier wel één belangrijke opmerking bij. Het is namelijk zo dat Ria Kamelle een pseudoniem is. De ware identiteit van Ria Kamelle is niet bekend. De foto’s die bij haar naam staan, zijn ook altijd stockphoto’s van een willekeurige vrouw. Dit roept altijd bij mij een onbetrouwbaar gevoel op.

Waarom zou een capabele schrijver besluiten om met een schuilnaam naar buiten te treden? En zit er één persoon achter deze schuilnaam of is het een heel team? Als het een heel team is, is het namelijk niet zeker dat een ieder hetzelfde kennisniveau heeft. Ik had dan ook graag gezien dat Ria Kamelle haar/zijn identiteit bekend zou maken. Dat zou bij mij persoonlijk meer vertrouwen oproepen. Feit is wel dat de andere boeken van Ria Kamelle van een hoog niveau zijn.

Toen ik aanraking met dit boek kwam, besloot ik dan ook om het boek een kans te geven. Ik wist dat Ria Kamelle veel kennis van (gezonde) voeding heeft en dat was voor mij een goedmaker voor het feit dat ze niet transparant is.

Al met al zijn mijn bevindingen over de auteur dus overwegend positief, maar het is niet volledig naar mijn wens. Desondanks besloot is om het boek wél een kans te geven. Wat mijn bevindingen zijn en hoe het boek opgebouwd is, lees je in het restant van deze review.

Voor wie is dit boek geschikt?

Op wie heeft Ria Kamelle zich gericht bij het schrijven van dit boek? Het is een feit dat Ria Kamelle zich op een tamelijk breed publiek richt. Het gebrek aan tijd is voor veel mensen namelijk dagelijkse kost. Met dit boek richt Ria Kamelle zich op mensen die weinig tijd, geen tijd hebben om te koken en dus ook niet al te gezond eten.

Met dit boek zou het, naar eigen zeggen, wél mogelijk moeten zijn om in een kort tijdsbestek gezonde maaltijden op tafel te zetten. Het boek is dan ook geschikt voor hardwerkende, voor mensen met onregelmatige werktijden en voor mensen die af willen vallen.

In principe is het boek dus voor nagenoeg elke Nederlandse volwassen geschikt. Aangezien ongeveer de helft van alle volwassenen met overgewicht kampt, is het boek voor een groot publiek uitermate interessant.

Waarom heeft Ria Kamelle dit boek geschreven?

Als ik naar de verschillende boeken van Ria Kamelle schrijf, zit daar altijd een persoonlijk verhaal aan vast. Dat deed mij besloten om nader uit te zoeken waarom Ria Kamelle besloten heeft om dit boek te schrijven. Al snel kwam ik er achter dat dit boek geschreven is omdat Ria Kamelle dagelijks tegen dezelfde problemen aan liep.

Hij/zij had weinig tijd om te koken en vond het zonde om lang in de keuken te staan. De tijd die hij/zij in de keuken stond, kon hij/zij immers niet aan andere bezigheden besteden. Ria Kamelle had echter ook door dat je niet gezond kon eten als je maar kort in de keuken staat. Mede hierom probeerde Ria Kamelle een gulden middenweg te vinden en dat werd uiteindelijk dit boek.

Het boek is dan ook vanuit persoonlijk perspectief geschreven. Ria Kamelle was op zoek naar snelle gerechten die ook nog eens gezond zijn. Deze recepten waren in weinig andere kookboeken te vinden, waardoor Ria Kamelle besloot om zelf aan de slag te gaan.

Hoe is het boek opgebouwd?

Het mag duidelijk zijn; in dit boek staan 50 recepten centraal. Deze 50 recepten hebben twee gemeenschappelijke kenmerken: ze zijn gezond én ze zijn binnen 30 minuten klaar te maken. Toen ik het boek voor het eerst opensloeg, was ik razend benieuwd naar de opbouw van het boek. Op welke manier heeft Ria Kamelle dit boek opgebouwd en vormgegeven?

Laten we bij het begin beginnen; het boek begint met een korte inleiding. In deze inleiding valt onder meer te lezen dat je sowieso een blender, een waterkoker, een staafmixer en een keukenmachine nodig hebt. Deze keukenapparaten stellen je in staat om gezonde gerechten op een snelle manier te bereiden. Na de inleiding krijg je een uitgebreide inhoudsopgave voorgeschoteld.

In deze inhoudsopgave zie je direct de verschillende maaltijden terugkomen: ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten en desserts. Per maaltijd staan 10 recepten uitgewerkt. Als voorbeeld heb ik de recepten van het diner even op een rijtje gezet:

 • Gegrilde tonijn met sperziebonen salade
 • Courgette met paprika en gehakt
 • Biefstuk met sperziebonen en oesterzwammen
 • Zoete aardappel stamppot
 • Kabeljauw met pesto en groenten uit de oven
 • Pasta
 • Rijst met groene groenten en kalkoen
 • Wok met Chinese kool, prei en kip
 • Rijst met knolselderij, spinazie en gehaktballetjes met saus
 • Zalm met zilvervliesnoedels en zoete groentemix

Van dit lijstje valt je mond open, niet waar? Toen ik deze gerechten voor het eerst zag staan, kon ik niet geloven dat deze gerechten binnen 30 minuten te bereiden waren. Ik had bovendien van sommige gerechten nog nooit gehoord. Al deze recepten zijn op een duidelijke manier vormgegeven in het boek.

Je ziet er foto’s bij staan, in het boek staat vermeld wat de benodigdheden en de ingrediënten zijn en je krijgt een complete bereidingswijze voorgeschoteld. Het enige wat jij moet doen, is de juiste producten aanschaffen. Gelukkig kan je daarvoor ook gebruik maken van de boodschappenlijstjes. Je krijgt namelijk, als bonus, ook nog vele boodschappenlijstjes meegeleverd.

Aan de hand van deze boodschappenlijstjes kan je per week de juiste producten in huis halen. Het voordeel van deze boodschappenlijstjes? Je hoeft niet zelf te bepalen wat je in huis moet halen en je wordt niet/minder in verleiding gebracht om ongezonde producten mee te nemen.

Wat krijg je allemaal als je dit boek koopt?

Loopt bij jou het water al uit de mond bij het lezen van bovengenoemde recepten? Dan hebben we goed nieuws voor je! Als je dit boek aanschaft, krijg je namelijk ook nog enkele extra’s meegeleverd.

Met dank aan deze extra’s wordt het koken nog makkelijker en verlies je ongetwijfeld de overtollige kilo’s. Een van de extra’s hebben we reeds hierboven kort beschreven; de boodschappenlijstjes. Behalve de boodschappenlijstjes en het uitgebreide kookboek krijg je ook nog de volgende zaken geleverd:

 • Uitgebreide maaltijdenplanners
 • Een pdf bestand met daarin 10 broodvervangers
 • Een pdf bestand met daarin 10 gezonde traktaties

Door dit boek aan te schaffen, geniet je dus van nog veel meer handige producten. Bijkomend voordeel is dat je levenslange updates krijgt met betrekking tot dit receptenboek. Hierdoor ben je óók in de toekomst verzekerd van een perfecte ondersteuning om snel en gezond te koken.

Wat zijn de meningen van gebruikers?

Het receptenboek van Ria Kamelle is al enige tijd geleden uitgegeven, waardoor reeds veel mensen hier gebruik van hebben kunnen maken. Ik vind het bij alle boeken en cursussen belangrijk om ook naar de meningen van andere gebruikers te kijken. Op die manier kan ik concluderen of deze meningen op één lijn liggen met mijn mening en kan ik mogelijk nog interessante bevindingen lezen.

Ik kan in ieder geval verklappen dat de recensies onwijs goed. Heel veel mensen hebben met heel veel plezier gebruik gemaakt van het kookboek van Ria Kamelle. Veel mensen maken tegenwoordig nog steeds met veel plezier gebruik van het boek.

Zij merken onder andere dat ze zich fitter voelen, dat ze minder tijd in de keuken staan en dat ze van de overtollige kilo’s af komen. Dat zijn dan ook precies de drie dingen waar dit kookboek omdraait. In andere recensies vallen ook positieve berichten over de inhoud van het boek en de boodschappenlijstjes te vinden.

Zo benoemen veel mensen dat de boodschappenlijstjes onwijs duidelijk zijn. Bovendien zijn de ingrediënten van de gerechten makkelijk te vinden en kosten deze niet al te veel geld. Het receptenboek is derhalve niet altijd gezond, maar zorgt ook nog voor een kostenbesparing. Al met al kan ik concluderen dat de meningen van andere gebruikers louter positief zijn.

Veel mensen lopen weg met dit boek en hebben hier onwijs veel plezier van. Met het oog op het overgewicht in Nederland is dit boek absoluut een ware aanwinst. Veel mensen hebben last van overgewicht, maar volgens de positieve beoordelingen brengt dit boek daar zeker verandering in aan.

Wat kost dit boek?

Je bent nu ongetwijfeld nieuwsgierig wat je voor dit boek neer moet tellen. Het is goed om te weten dat je eenmalig een bedrag hoeft te betalen, waarna je toegang krijgt tot het e-book + alle bijbehorende extra’s.

In totaal moet je hiervoor een bedrag van 27 euro neertellen. Maar, let op; dit is een tijdelijke actie. Normaliter ligt de aanschafprijs van dit boek tussen de 49 en 79 euro. Door deze tijdelijke korting kan je dus van een flinke korting profiteren. Hoe prettig is dat?

Kan ik dit boek aanraden?

Ik ben alweer aan het einde van de 50 recepten in 30 minuten review gekomen. Wat denk je tot nog toe van dit boek? Ik kan je in ieder geval één ding verklappen: dit boek heeft mij onwijs veel geholpen. Ik ben van de overbodige kilo’s afgekomen en ik hoef niet meer zoveel tijd in de keuken door te brengen.

Ik vind het onwijs belangrijk om gezond te eten, maar ik vind de tijd in de keuken altijd een beetje zonde. Dit boek heeft mij in ieder geval, tijdig, in laten zien dat je ook in 30 minuten heerlijke én gezonde recepten op tafel kunt zetten. Graag wil ik dit boek dan ook van harte aanraden. In mijn ogen kunnen onwijs veel mensen de vruchten plukken van de inhoud van het boek.

In mijn ogen klopt nagenoeg alles aan dit boek. Het boek is prachtig opgebouwd, het boek bevat 50 recepten en het boek ziet er fraai uit. Daarnaast zijn de meegeleverde bonussen ook onwijs fijn, waarbij in mijn ogen vooral de boodschappenlijstjes zeer praktisch zijn. Tot slot ben ik ook onder de indruk van Ria Kamelle.

Deze auteur heeft meerdere succesvolle boeken uitgebracht, waarbij dit boek ook zeker in het rijtje met succesvolle boeken staat. Het enige jammere is dus dat de ware identiteit van Ria Kamelle niet bekend. Maar, ik kan dit boek dus zeker aanraden. Geniet nu direct van de hoge korting en ga aan de slag met dit gezonde kookboek. Het bereiden van gezonde recepten is nog nooit zo makkelijk en snel gegaan!

50 recepten in 30 minuten
50 recepten in 30 minuten

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

19 feb 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *