Afslank Receptenbijbel Review

Zijn de recepten in dit boek de beste afslankrecepten ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Steeds meer Nederlanders zijn bewust bezig met afvallen. Om af te vallen, heb je een goede afslankmethode nodig. Ik ben voor jou op onderzoek gegaan om die goede afslankmethode te vinden. De grote daarbij is: Is de afslank receptenbijbel de juiste manier om af te vallen?
Persoonlijk ben ik ook druk bezig om op een natuurlijke manier af te vallen.

Ik weet als geen ander dat je daarvoor een juist voedingspatroon moet hebben.

De omschrijving van de afslank receptenbijbel leverde dan ook direct een nieuwsgierig bij mij op. Ben jij ook benieuwd?

Lees dan zeker even deze onafhankelijke en kritische afslank receptenbijbel review!


Wat is de Afslank receptenbijbel?

De afslank receptenbijbel is een dieet- en kookboek met daarin ruim 100 overheerlijke recepten. Deze recepten zorgen voor een snelle vetverbranding en zorgen daarmee voor het kwijtraken van het overtollige vet.

De afslank receptenbijbel heeft, in mijn ogen, behoorlijk veel te bieden. Zo vind je in dit boek handig dag- en weekmenu’s terug. Je hoeft hierdoor zelf niet meer na te denken over wat je wilt gaan eten.

Dat wordt nog verder vergemakkelijkt doordat in het boek ook allerlei boodschappentips staan. Het doel hiervan? Het voor jou zo makkelijk mogelijk maken om van de overtollige kilo’s af te komen.

Voor veel mensen is dit, met name op de lange termijn, een uitdagend proces. Met de afslank receptenbijbel is het mogelijk om óók op de lange termijn slank te blijven. Althans; dat is wat de makers van de afslank receptenbijbel beweren.

Uiteraard ben ik zelf op onderzoek gegaan. Al mijn bevindingen over dit dieet- en kookboek kan je hieronder beginnen. Voordat ik echt op de inhoud inzoom, wil ik graag eerst naar de schrijver van dit boek kijken.

75% compleet

Ontvang 10 Waardevolle Tips Om Eenvoudig en Snel Af Te Vallen!

Vul je naam en emailadres in

Wie heeft de afslank receptenbijbel geschreven?

De afslank receptenbijbel is door Drs. Oscar Helm geschreven. Deze naam kwam mij direct bekend in de oren voor. Oscar heeft namelijk óók andere boeken op het gebied van afvallen geschreven. Bij het schrijven van dit boek heeft Oscar enkele belangrijke punten opgeschreven. Zo wil hij dat je tijdens het volgen van dit boek nooit honger gaat lijden.

Ook wil hij dat je zo snel mogelijk al het overtollige buikvet gaat verbranden. Tot slot wilde hij dat de recepten makkelijk te bereiden zijn. Het resultaat van al deze ‘wensen’ is uiteindelijk de afslank receptenbijbel. Is Drs. Oscar Helm geslaagd in zijn opzet met de afslank receptenbijbel? Je leest het hieronder!

Wie is Oscar Helm eigenlijk?

Zoals ik hierboven al zei, kwam de naam Oscar Helm mij erg bekend voor. Dat komt wellicht doordat hij ook de man achter Oscars dieet is. Dit is een dieet waarbij alles draait om supplementen. Deze supplementen dienen als aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon. Volgens Oscar Helm heeft het lichaam deze supplementen nodig om nóg beter te kunnen functioneren.

Oscar is een zogeheten dieetgoeroe. Die titel heeft Oscar deels te danken aan het feit dat hij afgestudeerd is aan de Universiteit van Amsterdam. Doordat hij daar afgestuurd is, mag Oscar met trots de titel ‘Master of Science’ dragen. Naar mijn weten is hij één van de weinige dieetgoeroes die een dergelijke titel mag/kan dragen.

Toen ik dat de eerste keer hoorde, had Oscar al direct een streepje voor bij mij. Doordat hij afgestudeerd is, had ik namelijk direct de indruk dat hij ook écht bewust met diëten omgaat. Tijdens zijn opleiding heeft hij logischerwijs veel onderzoek gegaan naar diëten, naar voedingspatronen en naar het coachen van mensen.

Naar eigen zeggen is Oscar Helm zowel een afslankcoach als een dieetpsycholoog, een orthomoleculair therapeut en een voedingsdeskundige. Al deze kennis probeert hij samen te vatten in zijn boeken. In 2016 is de afslank receptenbijbel uitgekomen, terwijl daarna nog meerdere boeken uitgekomen zijn. De namen van die boeken zijn onder andere ‘Slank in 15 minuten’ en ‘Strakke Buik Bijbel’.

Oscar Helm is overigens ook deels eigenaar van S&H uitgeverij. Deze uitgeverij geeft in feite alle boeken van Oscar Helm uit. Hierbij wordt er voor gekozen om de boeken niet via groothandels zoals Bol.com en Bruna te verkopen. Nee, de verkopen verlopen via Paypro. Een digitale plek waar je allerlei soorten boeken kunt kopen, dus ook de afslank receptenbijbel.

Als ik mijn persoonlijke mening over Oscar Helm nog even mag geven: ik vertrouw hem volledig. Bij veel zogenoemde dieetgoeroes heb ik wel eens mijn bedenkingen. Via het internet is het tenslotte relatief makkelijk om mensen op te lichten of voor de gek te houden.

Dat is bij Oscar Helm absoluut niet het geval. Zijn kennis staat als een paal boven water en zijn boeken zijn ware bestsellers. Dat geldt ook zeker voor de afslank receptenbijbel. Sluit mijn mening aan bij de mening van andere? Dat gaat verderop in deze review blijken.

De visie van Oscar Helm

Oscar Helm is dus één van de weinige dieetgoeroes met een Master Of Science titel. Eigenlijk moet ik hem daarom ook Drs. Oscar Helm noemen, maar dat terzijde. Door deze titel heeft Oscar een unieke plek weten te bemachtigen. Hij is namelijk één van de weinige dieetgoeroes die zijn boeken volledig op de wetenschap baseert.

Tijdens zijn studie heeft Oscar tenslotte ongelooflijk veel kennis opgedaan. Hij weet daardoor alle ins en outs op het gebied van de wetenschap. De visie van Oscar Helm richt zich daarom ook grotendeels op de wetenschap, maar tegelijkertijd heeft Oscar Helm nog enkele andere belangrijke uitgangspunten:

 • Culturen
 • Ervaring
 • Logica
 • Oermens
 • Wetenschap

Al deze uitgangspunten spreken, denk ik, wel tot de verbeelding. Voor de volledigheid hieronder per uitgangspunt nog een korte toelichting:

Culturen

Oscar doet veel ervaring op in andere culturen. Zo kijkt hij hoe mensen het in andere landen voor elkaar krijgen om af te vallen. De opgedane kennis in die culturen neemt Oscar mee naar Nederland om in zijn boeken/advies te verwerken.

Ervaring

Tijdens zijn studie heeft Oscar geleerd dat men in de wetenschap teveel naar het gemiddelde kijkt. Op basis daarvan kijkt Oscar daarom het liefst naar zijn eigen ervaring. In de afgelopen jaren heeft Oscar immers voldoende ervaring opgebouwd.

Logica

Afvallen is voor een groot deel het gevolg van logisch nadenken. Althans; dat is wat Oscar Helm vindt. Bij het schrijven van de afslank receptenbijbel heeft Oscar dan ook geprobeerd om die logica in alle recepten te verwerken.

Oermens

De oermens is volgens Oscar het voorbeeld zoals men met eten om moet gaan. De oermens at namelijk alleen maar pure en natuurlijke voeding. In de afslank receptenbijbel vind je dan ook alleen maar pure en natuurlijke ingrediënten in de recepten terug.

Wetenschap

Tijdens het schrijven van zijn boeken richt Oscar zich deels op de wetenschap. Hij combineert de uitkomst van verschillende wetenschappelijke onderzoeken met zijn eigen bevindingen.

4 weken bezig en 7,8 kilo kwijt. Voel me beter dan eerst. Er is meer balans in mijn lichaam, minder trek. Recepten zijn lekker dus gewoon gezonde lifestyle en geen saai dieet.

Karin van de Pasch

Welke recepten kun je vinden in de afslank receptenbijbel?

In de inleiding van deze afslank receptenbijbel review gaf ik al aan dat het boek meer dan 100 recepten bevat. Maar, wat voor recepten zijn dat zoal? Oscar Helm heeft er bewust voor gekozen om de recepten onder te verdelen in de verschillende eetgelegenheden. Zo vind je veel recepten terug voor het ontbijt, voor de lunch en voor het diner. Ook vind je meerdere recepten terug voor de snacks.

In de afslank receptenbijbel zijn alle recepten gebaseerd op de basisprincipes van Oscar Helm. Zo zijn alle recepten makkelijk te maken en zorgen deze voor een snelle vetverbranding. Met name dat laatste punt is volgens Oscar belangrijk om blijvend van de overtollige kilo’s af te komen. Hieronder heb ik per eetgelegenheid enkele voorbeeldrecepten uitgeschreven.

Ontbijt

Een goede start van de dag is ontzettend belangrijk. Volgens Oscar Helm is het dan ook belangrijk dat je veel aandacht aan je ontbijt besteedt. Een voorbeeld van een ontbijtrecept is dan ook havermout met zwarte chocolade en grapefruit. Ik durf te wedden dat je zelf niet op zo’n combinatie uit zou komen.

Oscar Helm heeft echter voldoende bewijs voor zichzelf dat een dergelijk recept bij draagt aan het kwijtraken van de overtollige kilo’s. Naast bovengenoemd recept vind je nog veel meer recepten terug voor het ontbijt. Alle recepten voor het ontbijt zijn geschreven voor 2 personen; houd daar wel even goed rekening mee.

Snacks

De snacks zijn volgens Oscar Helm ook ontzettend belangrijk. Juist de snacks vormen voor veel mensen de valkuil. Het is namelijk ontzettend verleidelijk om toch even een koekje of een bakje chips te pakken. Dat is echter niet de bedoeling van de afslank receptenbijbel.

Nee, in de afslank receptenbijbel vind je allerlei gezonde recepten terug voor de snack. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een avocado smoothie. Een dergelijke smoothie herbergt eigenlijk alle benodigde voedingsstoffen. Bovendien is een dergelijke smoothie ook nog erg lekker.

Lunch

De lunch vormt voor veel mensen het omslagpunt van de dag. De werkdag duurt immers nog een stuk korter als je de lunch genuttigd hebt. Des te meer reden om veel aandacht aan de lunch te besteden. In de afslank receptenbijbel vind je veel makkelijk te bereiden lunchrecepten terug. Al deze recepten zorgen voor een snelle vetverbranding en daarmee voor een efficiënte manier van afvallen. Een voorbeeld van een lunchrecept uit de afslank receptenbijbel is bijvoorbeeld een omelet met paddenstoelen, broccoli en komijn. Heerlijk, toch?

Diner

Tot slot kan je de dag perfect in stijl afsluiten met een heerlijk diner. Ook alle dinerrecepten uit de recepten afslankbijbel zijn gemakkelijk te bereiden. Deze recepten zorgen eveneens voor een snelle vetverbranding; dat is belangrijk zodat je lichaam daar ’s nachts minder mee bezig is. Dat komt je nachtrust weer ten goede. In de recepten afslankbijbel kan je onder andere het volgende recept terugvinden: biefstuk met zoete aardappel.

Afslank receptenbijbel week menu’s

In de afgelopen jaren heeft Oscar veelvuldig gezien dat hij volgen van een dieet lastig is. Veel mensen haken halverwege af, onder meer vanwege een gebrek aan motivatie. Ook geven veel mensen al op omdat ze in de eerste weken niet alle kilo’s kwijtraken. Een dieet is echter vaak een kwestie van een lange adem.

Op basis hiervan heeft Oscar Helm besloten om in de afslank receptenbijbel allerlei weekmenu’s te verwerken. Deze weekmenu’s bieden jou een perfecte basis voor de gehele week. Het wordt daarmee een stuk makkelijker, en leuker, om het dieet te volgen. Je weet voor de hele week al waar je aan toe bent en je kunt je boodschappen hier dan ook op aanpassen. Persoonlijk ben ik absoluut een voorstander van deze weekmenu’s.

Een bijkomend voordeel is dat Oscar in deze weekmenu’s nog ruimte heeft ingebouwd voor je eigen favorieten. In het boek vind je zes flexibele weekmenu’s terug. Deze weekmenu’s zijn grotendeels door Oscar ingevuld, met uitzondering van enkele recepten. Voor die recepten kan je zelf bepalen welke favoriete recepten je uit het kookboek in gaat passen. Hierdoor ben ik van mening dat dit een niet al te streng dieet is.

Mijn ervaringen met de afslank receptenbijbel

Bij het volgen van veel diëten ben ik vooraf vaak een beetje twijfelachtig. Tegenwoordig bestaan er namelijk zo ontzettend veel diëten. Zelfs ik zie door de bomen het bos niet meer. Welk dieet is nou wel goed? En welk dieet is gemaakt door een cowboy? In mijn ogen is het absoluut een voordeel dat Oscar Helm een prachtige opleiding op de UvA gevolgd heeft. Dat geeft voor mij direct enkele pluspunten.

Met de afslank receptenbijbel heb ik persoonlijk louter goede ervaringen. Zo vind ik het ontzettend prettig dat het geen al te streng dieet is. Met de flexibele weekmenu’s heb je zelfs nog eigen inbreng. Dat is iets waar veel mensen ongetwijfeld naar op zoek zijn. Bij veel diëten is het namelijk zo dat zij na enkele weken al stoppen.

Dat heeft puur met een gebrek aan motivatie te maken óf met het feit dat het dieet veel te streng is. De afslank receptenbijbel is echter heel goed te volgen. Dat komt, denk ik, ook doordat de recepten allemaal makkelijk te bereiden zijn. Je hoeft niet urenlang in de keuken te staan.

De moeite om dit boek te volgen, is dan ook niet al te groot. Op basis hiervan ben ik bijzonder onder de indruk van de afslank receptenbijbel. Ik snap dan ook volledig waarom dit boek al jarenlang één van de bestsellers is bij Paypro.

Wat zeggen anderen over de afslank receptenbijbel?

Ik ben uiteraard ook op zoek gegaan naar wat andere mensen van de afslank receptenbijbel vinden. Ik kan op het internet eigenlijk alleen maar positieve ervaringen lezen. Alle mensen die de afslank receptenbijbel volgen, blijven gemotiveerd en raken zodoende de overtollige kilo’s kwijt. Een bijkomende opvallende uitspraak is dat veel mensen aangeven dat ze blindelings op Oscar Helm vertrouwen. Dat heeft ongetwijfeld met zijn verleden te maken. Veel mensen beschrijven het e-book dan ook als een absolute aanrader.

Wat zijn de voor- en nadelen van dit e-book?

Het staat voor mij als een paal boven water dat de afslank receptenbijbel veel voordelen met zich mee brengt. In onderstaande rijtjes heb ik de voor- en nadelen in het kort uiteengezet:

Voordelen:

 • Recepten zijn allemaal makkelijk te bereiden

 • Recepten zorgen allemaal voor een snelle vetverbranding

 • De afslank receptenbijbel is geen al te streng dieet

 • De afslank receptenbijbel bevat ruim 100 lekkere recepten

 • De flexibele weekmenu’s zijn tamelijk uniek en bijzonder prettig

 • Met de afslank receptenbijbel raak je daadwerkelijk de kilo’s kwijt


Nadelen:

 • De afslank receptenbijbel is alleen als e-book verkrijgbaar

 • De afslank receptenbijbel maakt alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten, waardoor je duurder uit bent met het doen van boodschappen

Is de afslank receptenbijbel de moeite waard?

Kan ik het aanraden om de afslank receptenbijbel aan te schaffen? Ja, absoluut. Bovenstaand rijtje met voordelen zegt eigenlijk al genoeg. De recepten zijn allemaal makkelijk te bereiden en zijn bovendien overheerlijk.

Doordat je zelf ook nog de flexibele weekmenu’s in kunt vullen, voelt het dieet absoluut niet streng aan. Tegelijkertijd krijg je wel allemaal voedingsstoffen binnen die zorgen voor een snelle vetverbranding. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen van de overtollige kilo’s af kan komen met dank aan de afslank receptenbijbel.

Waar is de afslank receptenbijbel te koop?

Zoals ik eerder al zei, is de afslank receptenbijbel niet bij Bol.com of Bruna te koop. De reguliere boekhandels verkopen dit boek niet. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat de afslank receptenbijbel alleen als e-book verkrijgbaar is. Je kunt het boek dan ook via Paypro aanschaffen.

Wil je het boek direct aanschaffen? Dan kan je dat direct via onze website doen! Koop nu direct het boek, profiteer van een mooie korting en raak je overtollige kilo’s kwijt. In deze review is duidelijk naar voren gekomen dat de koop van de afslank receptenbijbel absoluut de moeite waard is. Waar wacht je nog op?

De Afslank Receptenbijbel Kopen? Dat Doe Je Via Onderstaande Kortingspagina!

Ga direct naar de kortingspagina!
de Afslank Receptenbijbel
de Afslank Receptenbijbel

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

14 nov 2019
5

Ik ben zeer tevreden met de Afslank receptenbijbel en vooral met alle informatie daarrond.
Alles is zeer duidelijk en door deze recepten toe te passen ben ik 2 kilo afgevallen.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *