Afvallen met Nederland review

Is dit het meest complete dieetprogramma van Nederland ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

In de afgelopen jaren is er een tendens zichtbaar in Nederland; steeds meer mensen houden zich bezig met afvallen. Dat is eigenlijk ook hard nodig, aangezien overgewicht een flinke invloed op de volksgezondheid heeft. Uit cijfers blijkt tevens dat onwijs veel Nederlanders last van overgewicht hebben.

Uit een rapport bleek bijvoorbeeld dat in 2018 zo’n 50,2% van de Nederlanders (ouder dan 18 jaar) last van overgewicht had.

Sommige Nederlanders hebben daar geen moeite mee, terwijl andere Nederlanders graag van de overtollige kilo’s af willen komen. Hoe kan je van de overtollige kilo’s afkomen? Wellicht met het Afvallen met Nederland programma.

Zelf heb ik ook jarenlang last gehad van overgewicht. Ik had hier echt last van, aangezien ik me niet eens meer naar wens kon bewegen. Een stukje wandelen? Ik was al bekaf na een paar minuten. Even de trappen op en neer lopen?

Nee, ik pakte overal waar ik maar kon de lift. Dit resulteerde uiteindelijk in een ware zoektocht vanuit mijn kant naar een mogelijke oplossing. Ik heb meerdere diëten en afvalprogramma’s geprobeerd. Helaas zonder succes, totdat ik met het Afvallen met Nederland programma in contact kwam.

Ik was direct oprecht geïnteresseerd in dit programma en heb me dan ook direct aangemeld. Wil je alles weten over dit programma en over mijn bevindingen van dit programma? Dan kan ik je van harte aanraden om deze Afvallen met Nederland review te lezen.

Hierin bespreek ik wat dit programma te bieden heeft, wat de voordelen ervan zijn en wat de bijbehorende kosten zijn. Kortom: mijn onafhankelijke, eerlijke en kritische bevindingen zijn in deze uitgebreide review te vinden.

Wellicht is het Afvallen met Nederland programma ook wel voor jou hét juiste middel om van de overtollige kilo’s af te komen. Laat je verrassen.


Wat is het Afvallen met Nederland programma?

Het Afvallen met Nederland programma is een uitgebreid programma op het gebied van eten, bewegen, educatie, motivatie en omgeving. Met dit programma ben je in staat om in een kort tijdsbestek van de overtollige kilo’s af te komen.

Zoals gezegd kampen behoorlijk veel Nederlanders met overgewicht. In de afgelopen jaren zijn er gelukkig allerlei diëten en programma’s op de markt gekomen. Het nadeel hieraan is dat sommige diëten bij jou wel aanslaan, terwijl jouw buurvrouw 0,0 kilo afvalt door het dieet.

Het geschikte dieet vinden is dan ook vaak een langdurig proces. Ondertussen loop je ook nog eens het risico dat jouw overgewicht alleen maar erger wordt. Tijd dus om in actie te komen.

Overgewicht is niet alleen vervelend voor jezelf in het dagelijkse leven, maar brengt ook meerdere gezondheidsproblemen met zich mee. Het kwijtraken van de overtollige kilo’s is dan ook om meerdere redenen absoluut aan te raden. Mogelijk kan je het Afvallen met Nederland programma jou hierbij helpen.

Bij het verliezen van de overtollige kilo’s draait het niet alleen om het dieet. Nee, je moet vaak jouw hele levensstijl hierop aanpassen. Hieronder vallen onder andere ook voldoende beweging en op een bepaalde manier eten.

Al deze aspecten komen in het Afvallen met Nederland programma ook naar voren. Het is al met al een uitgebreid programma waarmee je vele kilo’s kwijt kunt raken. Althans; dat is wat de ontwikkelaars beweren. Of dit ook daadwerkelijk mogelijk is, heb ik voor jou uitgetest. Al mijn bevindingen kan je in dit uitgebreide programma vinden.

In onderstaande video maak ik jou wegwijs in het complete dieetprogramma.

Wie is de ontwikkelaar van dit programma?

Het programma Afvallen met Nederland is opgericht door het gelijknamige bedrijf. Dit bedrijf is gevestigd op Schiphol; op de website van het bedrijf zijn alle bedrijfsgegevens vermeld.

Daarbij staat tevens vernoemd wat het KVK nummer van het bedrijf is; dat spreekt mij direct aan. Een bedrijf met een KVK nummer straalt namelijk een bepaalde kwaliteit uit. Bovendien is het prettig om te zien dat het bedrijf relatief transparant is over wie ze zijn en wat ze doen.

Als ik nader naar het boek van Afvallen met Nederland kijk, zie ik de naam van de auteur staan. Jeroen van Egmond was voorheen een professionele Taekwondo speler. Hij wist zelfs gouden medailles te behalen, maar een erge blessure gooide in 2014 roet in het eten.

Vanaf dat moment ging van Egmond zich bezig houden met het trainen van de jeugdspelers. Daarbij werd een gezonde leefstijl steeds belangrijker, waardoor Jeroen van Egmond zich meer en meer op voeding en bewegen ging richten.

Hij besloot op een gegeven moment dat het voor hem ook hoog tijd was om van de overtollige kilo’s af te komen. Hij raakte in contact met de coaches van Afvallen met Nederland en ging aan de slag.

Hij raakte al snel 8 kilo kwijt en op dat moment werd hij écht fanatiek. Hij werd zelfs zo fanatiek dat hij samen met de coaches van Afvallen met Nederland een boek ging schrijven. Dat boek maakt nu een significant onderdeel uit van het Afvallen met Nederland programma.

Het boek van Jeroen van Egmond is een aanvulling op het online programma van Afvallen met Nederland. Dit online programma bestaat al langer en bevat tot wel 6 maanden aan recepten. In het boek vind je een 10 weken dieetprogramma terug waar je ook bijzonder veel kilo’s mee kwijt kunt raken.

Het is nu dus duidelijk wie het boek heeft geschreven. Helaas valt er niet al te veel te vinden over het online programma. Wie heeft dit programma samengesteld en wie is de grote man/vrouw achter het Afvallen met Nederland programma?

Op dit moment staat alleen Jeroen van Egmond in the picture, maar hij is slechts onderdeel van het gehele team. Dat had wat mij betreft iets beter gekund. Bij dergelijke, toch wel gevoelige, onderwerpen is het van belang dat je transparant en eerlijk bent.

Wat dat betreft mis ik op de website van Afvallen met Nederland een stukje ‘Over ons’. Een achtergrondverhaal en iets meer persoonlijke informatie zou absoluut waardevol zijn geweest.

Voor wie is het programma geschikt?

Het mag duidelijk zijn dat er in Nederland behoorlijk veel mensen overgewicht hebben. Voor al deze mensen is het Afvallen met Nederland programma eigenlijk geschikt. Daarbij is het wel noodzakelijk om te vermelden dat het programma zich alleen op volwassenen richt.

Ben je nog een tiener en heb je overgewicht? Dan kan je beter een ander programma proberen. Dit programma is namelijk volledig afgestemd op het lichaam en de (voedings)behoeften van volwassenen.

Het programma is overigens zowel voor vrouwen als voor mannen geschikt. Ja, het enige wat je nodig hebt, is een bepaalde portie inzet en doorzettingsvermogen. Het kwijtraken van de overtollige kilo’s is namelijk een langdurig proces.

Een proces waarbij je soms valt, vervolgens weer opstaat en zodoende van de overtollige kilo’s af komt. Daarbij moet wel vermeld worden dat de eerste kilo’s al in de eerste week van dit programma er af (kunnen) vliegen. Wat dat betreft helpt het programma absoluut op het gebied van motivatie.

Ben je jouw overgewicht zat? Wil je op jouw streefgewicht uitkomen? Ben je volwassen? Heb je op al deze drie vragen ‘ja’ geantwoord? Dan is dit programma voor jou op het lijf geschreven!

Hoe is het programma opgebouwd?

Een van de opvallende kenmerken aan het Afvallen met Nederland programma is dat je de keus uit drie verschillende varianten hebt. Deze programma’s zijn op een andere manier ingedeeld/opgebouwd en hebben zodoende ook een ander doel.

Laten we aftrappen met de eerste variant. Dit programma heeft de naam ‘Afvallen’ gekregen en duurt 3 maanden. Je krijgt hierbij toegang tot de AMN Community.

Dit is het afgesloten ledengedeelte van Afvallen met Nederland waar je oneindig veel recepten kunt vinden. Je krijgt hierbij online begeleiding en je kunt rechtstreeks contact met jouw diëtist hebben. Het doel van dit programma is om van de overtollige kilo’s af te komen.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor het meest gekozen programma. Dit programma heeft de naam ‘Afvallen, levensstijl verandering, op gewicht blijven + boek gekregen. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met het eerste programma alleen dan een stuk uitgebreider.

Dit programma duurt namelijk 6 maanden en je krijgt hierbij ook het boek van Jeroen van Egmond opgestuurd. In dit boek kan je vele gezonde en makkelijk te bereiden recepten vinden.

Tot slot kan je ook voor het programma ‘Afvallen + levensstijl verandering’ gaan. Dit programma is vergelijkbaar met het eerste programma, maar duurt dubbel zo lang.

In 6 maanden tijd kan je de overtollige kilo’s kwijtraken, terwijl je ondertussen door een levensstijl verandering ook voorkomt dat deze kilo’s weer terug komen. Het doel van dit programma is dan ook om van de overtollige kilo’s af te komen en vervolgens jouw streefgewicht te behouden.

Bij elk programma krijg je in ieder geval toegang tot het meest complete dieetprogramma. Dit dieetprogramma is opgedeeld in de volgende onderdelen: Eten, Bewegen, Educatie, Motivatie en Omgeving. Bij het Afvallen met Nederland programma gaat het dus niet alleen om een gezond voedingspatroon.

Nee, het gaat er ook zeker om dat je een gezonde leefstijl gaat creëren. Het programma helpt jou daarbij en geeft je hiervoor de gewenste benodigdheden. Je krijgt bijvoorbeeld bijna 200 e-books met daarin recepten, boodschappenlijsten, tips en oefeningen. Ook vind je allerlei koolhydraatarme recepten op af te vallen.

Wat zijn mijn bevindingen over de opbouw van het programma? In mijn ogen heeft Afvallen met Nederland het ietwat onnodig ingewikkeld gemaakt. Als je op de website een kijkje neemt, weet je bijvoorbeeld niet waar je moet kijken. Je ziet allerlei termen, heel veel foto’s en kunt zodoende weinig inzicht in het programma kijken.

Dat wordt ook nog eens versterkt doordat er dus drie verschillende programma’s aangeboden wordt, waarbij je slechts bij één programma het Afvallen met Nederland boek meegeleverd krijgt.

Ondertussen zie je op de website wel op elke pagina een foto van dat boek terug komen. Dat had in mijn ogen beter gekund. Over de inhoud van het programma kan ik kort zijn: dat is prima. Het programma is onwijs uitgebreid en dat geldt ook voor het boek van Jeroen van Egmond.

Wat zijn de voordelen van dit programma?

Een van de belangrijkste voordelen van dit programma, is in mijn ogen, de variatie. In het programma vind je ook onderdelen zoals Bewegen, Educatie en Omgeving terug. Door ook deze onderdelen te bespreken, ga je jouw leefstijl volledig veranderen.

Juist dat is nodig om van de overtollige kilo’s af te komen. Vervolgens kan je, dankzij deze onderdelen, ook de overtollige kilo’s weghouden. Je houdt simpelweg je gewenste gewicht aan en dat is absoluut de vereiste van dit programma en van jou zelf.

Een ander voordeel is dat je ook de Afvallen met Nederland app kunt downloaden. Via die app kan je ook van alles via je smartphone in de gaten houden en/of bekijken. In vergelijking met andere dieetprogramma’s is dit wel een unieke feature van Afvallen met Nederland.

Daarnaast wil ik ook het persoonlijke contact met een diëtiste benoemen. Tijdens het programma kan je namelijk te allen tijde contact met een diëtiste opnemen. Je kunt je vragen stellen, je kunt om advies vragen en je kunt zodoende een steuntje in de rug krijgen. In mijn ogen is dit één van de beste voordelen van het gehele programma.

Tot slot is het een feit dat dit programma werkt. Dat is terug te lezen in de vele recensies en heeft onder meer het unieke dieet te maken.

Op de website van Afvallen met Nederland is daar het volgende over te lezen: Het dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwit verrijkt dieet.

Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Het voordeel van eiwitten is dat deze een vol gevoel geven, waardoor je geen hongergevoel hebt.

Bovendien zorgen eiwitten voor minder verlies van je spiermassa, waardoor je optimaal kunt blijven presteren. Dit gehele proces is vervolgens in vier verschillende fasen opgedeeld:

 • Fase 1: Nieuw eetpatroon
 • Fase 2: Afvallen
 • Fase 3: Verandering van je levensstijl
 • Fase 4: Stabiliteit

Wat is mijn mening over dit programma?

Langzaamaan komen we alweer richting het einde van deze Afvallen met Nederland review. Tijd dus om mijn mening te verkondigen. Al met al ben ik bijzonder tevreden over het Afvallen met Nederland programma.

Voor mij persoonlijk gaf dit programma de doorslag om van de overtollige kilo’s af te komen. Ik wist opeens mijn levensstijl aan te passen en zodoende op een gezonde manier door het leven te gaan. Naar mijn bescheiden mening is dat volledig te danken aan de inhoud en de opbouw van dit programma.

Zoals ik hierboven al zei, had het echter wel allemaal iets makkelijker kunnen zijn. Hiermee doel ik met name op de inhoud van de website en op de verschillende programma’s. naar mijn mening maakt Afvallen met Nederland het net iets te lastig.

Dit weerhoudt sommige mensen er ongetwijfeld van om zich aan te melden voor het Afvallen met Nederland programma. Ik heb dan ook mijn uiterste best gedaan om de inhoud van het programma in deze review zo duidelijk mogelijk uiteen te zetten.

Daarnaast is het zo dat je alleen onder bepaalde omstandigheden met succes van dit programma gebruik kunt maken. Op de website van Afvallen met Nederland valt dit te lezen onder het kopje ‘De 10 regels tot succes’. De 10 regels zijn als volgt:

 • 1. Afvallen doe je samen
 • 2. Houd een (online) dagboek bij
 • 3. Leeg je koelkast/kastjes
 • 4. Ga geen honger lijden
 • 5. Leer meer over voeding
 • 6. Maak een afspraak met een diëtiste
 • 7. Schep op als je succes hebt
 • 8. Probeer meer te slapen
 • 9. Analyseer slechte gewoontes en maak 5 doelen
 • 10. Start met bewegen

Persoonlijk vind ik het geweldig dat Afvallen met Nederland deze 10 regels opgesteld heeft. Als je je aan deze regels weet te houden, is de kans groot dat je ook daadwerkelijk veel af gaat vallen.

Wat is de mening van anderen?

Je hebt hierboven mijn korte mening over het programma kunnen vinden. Ik ben bijzonder positief over dit programma, maar wordt mijn mening door andere mensen ook gedeeld? Dat is uiteraard een belangrijke vraag waar ik graag nader op in wil zoomen.

Ik ben dan ook op het internet op zoek gegaan naar recensies van andere gebruikers. Daaruit blijkt toch wel dat dit programma onwijs goed werkt. Veel mensen zijn bijzonder tevreden met het programma en het resultaat.

Her en der valt te lezen dat sommige mensen alleen in de eerste week al 3 á 4 kilo kwijt geraakt zijn. Dat is uiteraard een perfecte stimulans om door te gaan met het Afvallen met Nederland programma.

Op de website van Afvallen met Nederland vallen ook vele succesverhalen te lezen. Het is uiteraard de vraag of al deze succesverhalen waar zijn, maar er is hoe dan ook een rode draad zichtbaar.

Onwijs veel mensen vallen dankzij dit programma af en weten hun streefgewicht te behouden. De meningen zijn dus stuk voor stuk onwijs positief.

Wat zijn de kosten voor het Afvallen met Nederland programma?

In deze review heb ik meermaals aangegeven dat je de keus uit drie verschillende programma’s hebt. Deze programma’s hebben allen hun eigen kenmerken en bijbehorend prijskaartje. De prijzen zijn in onderstaande tabel terug te vinden:

 • Programma Afvallen – 3 maanden – € 29,95 in totaal
 • Programma Afvallen, levensstijl verandering, op gewicht blijven + boek – 6 maanden – € 67,00 in totaal
 • Programma afvallen + levensstijl verandering – 6 maanden – € 45,00 totaal

Let op: hierbij is ook niet altijd even alles duidelijk. Op de website van Afvallen met Nederland valt het volgende te lezen: Kies je voor 6 maanden of 3 maanden afvallen dan betaal je eenmalig €67,- €45,- of €29,95.

Om je informatie, downloads en toegang te bewaren zal je lidmaatschap na de bovenstaande periode omgezet worden naar het maandelijkse abonnement van €7,50 als je hebt gekozen voor het 6 maanden programma of €9,95 als je hebt gekozen voor het 3 maanden programma dat je maandelijks kan opzeggen. Let hier dus onwijs goed op!

Kan ik dit programma aanraden?

Aan het einde van deze Afvallen met Nederland review wil ik graag een algehele conclusie geven. Deze conclusie verbind ik aan de vraag ‘Kan ik dit programma aanraden?’.

Het antwoord op die vraag is kort maar krachtig: Ja, ik kan dit programma zeker aanraden. Het programma heeft onwijs veel te bieden en heeft ook bewezen dat het werkt.

Het enige nadeel vind ik dus dat alles zo moeilijk gemaakt is door de ontwikkelaars. Het was in mijn ogen beter geweest als ze gewoon 1 programma samen gesteld hadden. Ze adverteren nu overal met het boek, maar dat boek krijg je slechts bij één van de drie programma’s standaard meegeleverd.

Ondanks dit nadeel ben ik onwijs positief. Dit programma biedt de weg naar een gelukkig leven zonder overgewicht. Wil je ook van jouw overtollige kilo’s af komen? Ik kan je van harte het Afvallen met Nederland programma aanraden!

Afvallen Met Nederland
Afvallen Met Nederland

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

28 jan 2020
4

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *