Border Collie Geheimen Review

Is dit het beste handboek voor de juiste opvoeding van je bordercollie?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Het opvoeden van een puppy kent de nodige haken en ogen. Je moet meerdere producten in huis halen, je moet zeer consequent zijn en je moet veel tijd besteden aan het opvoeden van een pup. Als je jouw pup op de juiste manier weet op te voeden, bouw je ook een zeer hechte band met je hond op. Dat was ook één van de belangrijkste redenen voor mij om naar een hond te gaan kijken.

Aangezien ik veelal ’s avonds werk, ben ik veelal overdag thuis. Deze tijd probeer ik op een nuttige manier te besteden. Sterker nog; ik werk onwijs hard en vergeet daardoor soms ook om even te ontspannen. Ik had het idee om een hond te nemen, zodat ik min of meer gedwongen zou zijn/worden om tijd met mijn trouwe viervoeter door te brengen. Ik zou daardoor meer buiten komen, ik zou daardoor meer in beweging komen en ik zou daardoor dus ook een maatje voor het leven gaan krijgen. Genoeg redenen voor mij om naar de aanschaf van een hond te gaan kijken.

Vanaf het allereerste moment besefte ik me dat dit een zeer belangrijke aankoop is. Een hond moet namelijk volledig bij mij passen, maar ik moet ook bij de hond passen. Ik had daarom voor mezelf een lijstje gemaakt waar de hond aan moest ‘voldoen’. Dat klinkt wellicht ietwat oneerbiedig, maar op die manier probeerde ik me perfect voor te bereiden. Aan de hand van een wensenlijstje kwam ik uiteindelijk bij drie verschillende hondenrassen uit, waaronder de Border Collie.

Om meerdere redenen sprak dit hondenras mij vanaf het allereerste moment aan. Aangezien ik de aanschaf van een hond een zeer belangrijke aanschaf vind, besloot ik om me nader te gaan verdiepen in de drie overgebleven hondenrassen. De Border Collie was er daar dus eén van.

Naar aanleiding van mijn interesse ging ik via het internet op zoek naar alles wat met een Border Collie te maken heeft. Ik stuitte daarbij al snel op een handboek over Border Collies. Ik las dat dit boek alle relevante informatie omtrent een Border Collie bevat, waaronder de belangrijkste karaktereigenschappen, uiterlijke kenmerken, tips op het gebied van verzorging en tips op het gebied van training. Dat sprak mij allemaal erg aan, waarna ik direct besloot om het boek te gaan bestellen.

Ik heb dit boek inmiddels van A tot Z doorgelezen en wil graag mijn bevindingen met jou delen. In deze uitgebreide Border Collie handboek review vind je alles over dit handboek. Ik bespreek hoe het boek opgebouwd is, wie de schrijver is, wat het doel van het boek is en wat dit boek moet kosten. De review sluit ik uiteindelijk af met een uitgebreide conclusie. Aan de hand van deze review moet je voor jezelf direct kunnen beslissen of je dit boek aan gaat schaffen of niet.

Wat is het Border Collie handboek?

In dit handboek staat eigenlijk alles omtrent een Border Collie omschreven. Je doet hierdoor veel informatie op én je krijgt allemaal handige tips voorgeschoteld. Aan de hand van deze tips en informatie kan je de juiste keuze maken én je kunt jouw Border Collie op de juiste manier op gaan voeden.

Voor elke pup is de opvoeding van onwijs belang. Je wilt een hechte band met je pup opbouwen en dat doe je door op één lijn met elkaar te komen. Het opvoeden van een puppy heeft dus niet alleen betrekking op het aanleren van bepaalde regels, maar ook op het opbouwen van een hechte band. Daar was ik eigenlijk al vrij vroeg achter, aangezien mijn tante op een zeer indrukwekkende manier een hond opgevoed heeft. Ik kan me herinneren dat ik hier vroeger met veel bewondering naar kijk. Als klein jongetje was het erg gaaf om te zien hoe gehoorzaam de hond van mijn tante was. Het was nóg interessanter om te zien dat mijn tante en haar hond elkaar blindelings begrepen.

Dat was eigenlijk ook mijn doel als ik een hond in huis zou gaan nemen. Voordat het zover is, moet ik uiteraard nog beslissen welke hond ik aan ga schaffen. De Border Collie is één van de kanshebbers, maar er zijn nog twee andere kapers op de kust. Ik besloot dus om dit Border Collie handboek aan te schaffen, waarna ik het boek van het begin tot het eind doorgelezen heb. In deze review vind je verder alle belangrijke informatie over dit boek; ik trap de review af met een nadere blik op de schrijver van dit boek.

In onderstaande video kun je de inhoud bekijken van dit complete handboek.

Wie heeft dit boek geschreven?

Zoals gezegd vind ik de aanschaf van een hond onwijs belangrijk. Je neemt een hond namelijk niet zomaar in huis. Het is geen aanschaf die je dagelijks doet en het is ook geen aanschaf waar je met de pet naar kunt gooien. Je moet jouw hond het perfecte leven gaan geven en daarom is het van belang dat jouw hond aan alle verwachtingen voldoet. In het verlengde hiervan vind ik het belangrijk dat de informatievoorziening over honden serieus genomen moet worden. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de schrijver van dit Border Collie handboek. Ik was uitermate benieuwd wie dit boek geschreven heeft, waarom dit boek geschreven is en wat de achtergrond van de schrijver is.

Op pagina 4 van het boek stond een onaangename verrassing te wachten. Ik zag de naam van de schrijver en ik wist al direct genoeg. De schrijver van dit boek heeft een puur Hollandse naam; Henk Bakker. Uit ervaring weet ik dat veel handboeken over honden een schrijver met een dergelijke Hollandse naam hebben. Tegelijkertijd weet ik ook dat deze namen puur fictief zijn. Deze boeken worden namelijk geschreven door Blue Sky Marketing. Een bedrijf dat meerdere e-books uitbrengt, maar dit nooit onder eigen naam doet. Het bedrijf kiest in plaats daarvan voor Hollandse namen, zoals in dit geval Henk Bakker.

Eigenlijk spreekt mij dit absoluut niet aan. Ik vind namelijk dat alle schrijvers transparant moeten zijn en zodoende betrouwbaar over moeten komen. Bij dit boek is daar absoluut geen sprake van. Toevalligerwijs weet ik dat dit boek door Blue Sky Marketing geschreven is, maar andere mensen hebben daar uiteraard geen weet van. Het is mij ook volstrekt onduidelijk waarom het team van Blue Sky Marketing de boeken niet gewoon onder eigen naam aangeeft.

Het is namelijk zo dat de andere boeken binnen deze reeks van een behoorlijk hoog niveau zijn. Het bedrijf is dus in staat om hoogwaardige boeken te schrijven, maar blijft dit om onduidelijke redenen onder fictieve namen doen. Dit levert bij mij direct minpunten op, maar desalniettemin besloot ik wel om het boek een kans te geven. Ik weet immers dat andere boeken uit deze serie, van hetzelfde bedrijf, wel aan alle verwachtingen hebben voldaan. Voornamelijk vanwege mijn eerdere ervaringen heb ik het boek een kans gegeven. Of dit boek uiteindelijk aan mijn verwachtingen voldaan heeft, lees je in het restant van deze uitgebreid review.

Voor wie is dit boek geschreven?

Heb je interesse om een Border Collie in huis te gaan nemen? Of heb je reeds een Border Collie gekocht en ben je op zijn komst aan het wachten? Of heb je op dit moment al een kleine Border Collie in huis lopen? Of heb je zelf een bovengemiddelde interesse in honden en wil je je graag verdiepen in verschillende hondenrassen? Als je op één van deze vragen volmondig ja hebt geantwoord, is dit boek voor jou geschreven.

Dit boek is geschreven om zoveel mogelijk informatie over de Border Collie te verspreiden. Deze informatie is voor huidige baasjes van belang, voor toekomstige baasjes en voor alle andere belanghebbenden. Ook voor bijvoorbeeld hondenscholen en fokkers kan dit boek een meerwaarde bieden. In het boek staat namelijk alle relevante informatie omtrent dit hondenras, waardoor je je perfect in kunt lezen.

Het mag duidelijk zijn dat het boek voor een relatief breed publiek geschreven is. De schrijver heeft hier blijkbaar bewust voor gekozen, aangezien het boek bepaalde hoofdstukken voor bepaalde doelgroepen kent. Daarover vertel ik je later graag meer in deze review.

Wat is het doel van dit boek?

Wat was voor de schrijver nou dé reden om dit boek te gaan schrijven? Die reden is eigenlijk terug te lezen in het voorwoord. In dit voorwoord geeft de fictieve schrijver aan dat hij zelf een lastige Border Collie in huis had. Het lukte hem niet om de Border Collie in het gareel te krijgen. Op een dag besloot hij dat het genoeg was. De schrijver ging via het internet op zoek naar alle relevante informatie die er omtrent dit hondenras te vinden was. De schrijver hoopte dat hij door al deze kennis zijn Border Collie wel in het gareel kon krijgen. Dat lukte al relatief snel.

Aangezien het bij de schrijver zelf lukte, besloot hij om alle informatie te gaan verzamelen en te gaan bundelen. Alle aantekeningen die hij door de jaren heen gemaakt heeft, hebben hierdoor ook hun weg weten te vinden naar dit boek. Het doel van dit boek wordt vervolgens als de schrijver als volgt toegelicht: “Ik kwam erachter dat ik niet de enige was die met dezelfde vragen en problemen zat over de opvoeding van de bordercollie. Daarom besloot ik een boek over de bordercollie te schrijven om zo mijn kennis en ervaringen met anderen te
kunnen delen”.

Het doel is dus puur om zoveel mogelijk mensen zo uitgebreid mogelijk te informeren over dit hondenras. Het delen van de reeds aanwezige kennis spreekt mij altijd aan. Het doet mij goed om te zien dat het niet altijd ‘ikke, ikke en nog eens ikke’ in de huidige maatschappij is. Desalniettemin heb ik nog steeds mijn vraagtekens bij de fictieve naam van de schrijver. Enfin, daarover heb ik eerder in deze review al genoeg gezegd. Het is tijd om naar de opbouw van het boek te gaan kijken.

Hoe is het boek opgebouwd?

Je weet nu eigenlijk alles over het doel, over de schrijver en over de doelgroep van dit boek. Ik wil je graag hieronder vertellen over de opbouw van het boek. Allereerst kan ik verklappen dat het boek onwijs uitgebreid is. In het boek vind je eigenlijk alle relevante informatie over de Border Collie. Om het overzichtelijk te houden, is gekozen voor het opdelen van alle informatie in de volgende hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1: De geschiedenis van de Border Collie
 • Hoofdstuk 2: De Border Collie, een hond voor jou?
 • Hoofdstuk 3: Het uiterlijk van de Border Collie
 • Hoofdstuk 4: De aanschaf
 • Hoofdstuk 5: Voorbereidingen treffen
 • Hoofdstuk 6: Een nieuw thuis
 • Hoofdstuk 7: Zindelijkheidstraining
 • Hoofdstuk 8: Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 9: Aan de slag met je Border Collie
 • Hoofdstuk 10: Uiterlijke verzorging
 • Hoofdstuk 11: Voeding
 • Hoofdstuk 12: Gezondheid
 • Hoofdstuk 13: De oudere Border Collie

Wat laat deze opbouw direct zien? Allereerst dat het boek echt heel uitgebreid is. Alle onderwerpen waar je aan kunt denken, zijn in dit boek uitgebreid beschreven. Het boek bevat in totaal bijna 180 pagina’s, waardoor het boek als ‘zeer uitgebreid’ getypeerd kan worden. In mijn ogen biedt het boek meer dan voldoende leesvoer voor een ieder met een interesse in dit unieke hondenras.

Tegelijkertijd ben ik ook te spreken over de opbouw van het boek. Het boek begint namelijk met het bespreken van de geschiedenis van dit ras en eindigt met het geven van informatie over een oudere Border Collie. Het hele leven van dit hondenras wordt dus eigenlijk in chronologische volgorde besproken.

Ook ben ik te spreken over de verschillende hoofdstukken. Het spreekt mij erg aan dat het boek per onderwerp een specifiek hoofdstuk heeft. Mocht je op zoek naar handige voeding tips zijn, kan je direct naar hoofdstuk 11 door bladeren. Ben je juist benieuwd waar je een Border Collie kunt kopen en waar je tijdens de aanschaf goed op moet letten? Daarvoor kan je terecht in hoofdstuk 4. Doordat het boek allerlei verschillende hoofdstukken kent, is het zeer makkelijk om door het boek heen te navigeren. Je kunt razendsnel het gewenste onderwerp vinden; per onderwerp vind je vervolgens weer onwijs veel relevante informatie.

Al met al ben ik dus zeer te spreken over de opbouw en de inhoud van het boek. Ik heb het boek van A tot Z uitgelezen en weet werkelijk waar alles over de Border Collie. Ik weet exact hoe dit ras ontstaan is en wat je in het hedendaagse karakter van een Border Collie nog van deze geschiedenis terug ziet. Ook op het gebied van uiterlijke kenmerken, verzorging, training, opvoeding, etc. weet ik werkelijk waar alles. Ik heb me dus, naar eigen zeggen, perfect voor kunnen bereiden op de mogelijke aanschaf van een Border Collie. Ben ik er al over uit of ik een Border Collie ga nemen? Nee, ik zit nog steeds in twijfels.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Deze review heb ik maar met één doel geschreven: jou zo perfect mogelijk informeren over dit Border Collie handboek. Om dat doel te behalen, kijk ik niet alleen naar mijn eigen mening. In mijn ogen is het van belang om óók naar de meningen van andere lezers te kijken. Dat heb ik dus ook gedaan!

Ik heb het boek plus bonussen gekocht en gelijk met heel veel interesse natuurlijk doorgenomen. Er staan een heleboel dingen die ik nog niet wist. Door je tips toe te passen kan ik mijn hond nu mijn leiderschap tonen.

Judith

Sluiten de meningen van andere lezers aan op mijn mening? Ja, absoluut. Nagenoeg alle lezers zijn onwijs positief over dit boek. Het boek bevat volgens deze lezers veel relevante informatie en is ook op een logische manier opgebouwd. Her en der valt wel te lezen dat niet iedereen op voorhand het boek vertrouwde. Volgens sommige lezers komt dat met name door de voorpagina van het boek.

Op de voorpagina van het boek staat een foto van een Border Collie met daarachter een nogal opvallende illustratie. Deze illustratie is echter niet al te fraai en roept blijkbaar bij sommige lezers een kinderlijk gevoel op. Ook geven sommige lezers aan dat ze het opvallend vonden dat de naam van de schrijver niet op de voorpagina van het boekt staat. Normaliter is dat inderdaad één van de dingen die wel altijd op de voorpagina van een boek staat.

Al met al zijn de meningen overwegend positief; de negatieve meningen hebben met name betrekking op randzaken. De voorpagina van het boek is immers niet zo belangrijk als de inhoud van het boek. Gelukkig zijn nagenoeg alle lezers zeer te spreken over de inhoud van het boek. Dat is eigenlijk waar het écht om draait.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Bij steeds meer online diensten is het ‘normaal’ dat je meerdere bonussen meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij dit Border Collie handboek? Ja, dat is zeker het geval. Je krijgt namelijk gratis én standaard de volgende bonussen meegeleverd:

 • Bonus 1: E-book ‘Baas over je eigen Border Collie’

 • Bonus 2: E-book ‘Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy’

 • Bonus 3: E-book ‘Honden training geheimen’

 • Bonus 4: E-book ‘Je Border Collie laten komen op commando’

 • Bonus 5: Een onaangekondigde bonus (verrassing!)

Je krijgt dus behoorlijk veel verschillende bonussen meegeleverd. Ook daar ben ik zeer te spreken over, aangezien de bovengenoemde e-books perfect aansluiten op het al uitgebreide handboek. Door deze meegeleverde bonussen verkrijg je nog meer nuttige informatie voor bijvoorbeeld het opvoeden van een Border Collie. Al met al ben ik dus zeer te spreken over het totaalpakket.

Wat kost dit boek?

Heb je interesse om dit boek over de Border Collie aan te schaffen? Wil je je bijvoorbeeld perfect voorbereiden op de mogelijke aanschaf van een Border Collie? Dan wil je ongetwijfeld weten welk bedrag je voor dit handboek neer moet tellen. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Je kunt namelijk tijdelijk genieten van een korting op dit boek. Tijdelijk hoef je een bedrag van slechts 37 euro voor dit handboek te betalen.

Voor dit relatief lage bedrag krijg je niet alleen het uitgebreide handboek, maar ook alle meegeleverde bonussen. Volgens het bedrijf dat dit boek verkoopt, is de totale waarde van het boek + alle bonussen bijna 97 euro. Jij kunt echter tijdelijk van een unieke korting profiteren, waardoor je slechts 37 euro hoeft te betalen!

Kan ik dit boek aanraden?

Eerder in deze review ben ik absoluut niet positief geweest over de schrijver van het boek. Het spreekt mij namelijk absoluut niet aan dat de schrijver niet gewoon transparant en open is. In plaats van onder de naam van het bedrijf dit boek uit te geven, is het boek uitgegeven onder de typisch Hollandse naam ‘Henk Bakker’. Dit is echter het enige minpunt dat ik aan dit handboek over de Border Collie gevonden hebt.

In mijn ogen is dit namelijk een onwijs prettig, uitgebreid en leerzaam boek. Het boek is op een duidelijke manier opgebouwd, bevat alle relevante informatie en wordt met verschillende interessante bonussen meegeleverd. Door deze bonussen is het nog interessanter om dit boek aan te schaffen, zeker met inachtneming van het relatief voordelige prijskaartje. Voor slechts 37 euro word jij al de eigenaar van dit uitgebreide en professionele handboek over de Border Collie; in mijn ogen is dit een koopje.

Kan ik dit boek aanraden? Ja, absoluut. Het enige waar je dus even door heen moet kijken, is het feit dat de schrijver niet transparant is. Dat doet echter niks af aan de inhoud en opbouw van het boek!

Border Collie Geheimen
Border Collie Geheimen

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

21 mei 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *