Communicatie Succes e-book review

Verbeterd dit e-book de kwaliteit van jouw communicatie ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Het blijft voor veel mensen een lastig punt: communiceren. Door gebrekkige communicatie ontstaan een hoop misverstanden, ruzies en (familie)vetes. Tijd dus om iets aan jouw communicatie skills te gaan doen.

Het hanteren van de juiste communicatie levert namelijk niet alleen in familiare sferen de gewenste resultaten op. Nee, op de werkvloer kan je ook de show stelen indien je de juiste communicatie hanteert. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het geven van een presentatie.

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste presentatie moest geven voor een groep zakenmensen. Ik was vooraf nogal gespannen en dacht dat ik de presentatie goed voorbereid had. Ik wist immers uit mijn hoofd wat ik wilde vertelde en wat er op mijn Powerpoint stond.

Na afloop van de presentatie was ik echter alles behalve tevreden. Naar mijn mening had ik de boodschap namelijk niet goed over kunnen brengen. Ik had het niet voor elkaar gekregen dat iedereen voor de 100% mijn presentatie begreep. Hoe dat kwam?

In mijn ogen kwam dat door een onjuiste stijl van presenteren c.q. communiceren. Als reactie daarop ben ik naar mogelijkheden gaan zoeken. Ik stuitte toen al snel op het Communicatie Succes e-book.

Dat was destijds (2013) net nieuw uitgebracht en bracht mij direct een enthousiast gevoel. Was dit dan hét boek waar ik een hoop aan kon hebben? Je leest het antwoord op deze vraag in deze Communicatie Succes e-book review!


Wat is het Communicatie Succes e-book?

Met dit boek kan je jezelf aanleren om met volle overtuiging te communiceren, krachtig te onderhandelen en zonder angst te presenteren. Dit e-book leert je exact hoe je in verschillende situatie het beste kunt communiceren.

Zoals ik in de inleiding al zei, is gebrekkige communicatie de oorzaak van vele ruzies. Door gebrekkige communicatie begrijp je de ander niet optimaal; misverstanden doen zich daarom al snel voor. Daarnaast kan de gebrekkige communicatie je dus ook op de werkvloer opbreken.

Je wilt immers een zo’n hoog mogelijk salaris verkrijgen. Als jij jezelf niet goed uit kunt drukken, kan je ook nooit overtuigend aangeven waarom jij salarisverhoging verdient. Met behulp van het Communicatie Succes e-book zou dit dus wél mogelijk moeten zijn.

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat ik onwijs enthousiast werd door dit boek. Het onderwerp spreekt mij namelijk onwijs aan. In mijn ogen kan namelijk iedereen beter worden door een betere communicatie. Je voorkomt misverstanden, je voorkomt ruzies, je kunt jezelf goed uitdrukken en je durft in het openbaar te spreken voor een groot publiek.

Ondertussen merk ik ook dat er vanuit veel mensen weerstand aanwezig is. Men vindt het eng om aan hun communicatie te werken; je moet je immers min of meer open stellen. Je moet nieuwe dingen willen leren en je moet uit je comfortzone gaan treden. Het aanschaffen van dit e-book wordt dan soms ook uitgesteld.

Men is immers bang om te veranderen; dat is een tendens die al decennialang zichtbaar is de in de gehele maatschappij. Ik begrijp dat als geen ander, maar vind het wel onwijs spijtig. Dat is dan ook dé reden waarom ik deze review schrijf. In mijn ogen biedt dit boek namelijk aan iedereen meerwaarde. Lees hieronder al mijn onafhankelijke, eerlijke en kritische bevindingen omtrent het Communicatie Succes e-book.

Bekijk onderstaande video voor een goede indruk van dit e-book

Wie is de ontwikkelaar van dit e-book?

In elke review zoom ik allereest nader in op de ontwikkelaar van het e-book. De ontwikkelaar geeft mij namelijk al direct een eerste indruk van het boek. Hebben we te maken met een capabel persoon? Of hebben we te maken met iemand die even snel geld wilt verdienen met het uitbrengen van een boek? Beide varianten kom ik, helaas, veelvuldig tegen.

Naar mijn mening moet een dergelijk boek met maar één reden uitgebracht worden: andere mensen helpen. Tegelijkertijd durf ik te stellen dat dit ook echt de beweegreden is geweest voor de ontwikkelaars van dit boek. Het boek is namelijk geschreven door vader Marc en zoon Anton Zwijsen.

Deze twee heren zijn de auteurs van het boek én zijn de mannen achter de website van communicatiesucces.nl. Met deze website proberen zij andere mensen te helpen op het gebied van communicatie. Dit doen ze in de vorm van artikels en sinds enige tijd dus ook in de vorm van e-books.

Vooralsnog spreekt mij dit bijzonder aan. Het is namelijk een feit dat de auteurs met naam en toenaam in hun boek staan. Hierdoor roepen ze direct een gevoel van vertrouwen op. Daarbij hebben we ook bewust ervoor gekozen om de website van hun bedrijf in het boek te vernoemen.

Als ik op het internet naar dit bedrijf op zoek ga, kom ik de eerder genoemde website tegen. De website ziet er professioneel uit en is ook ingeschreven bij de KVK. Ook dat is een pluspunt voor dit boek.

Al met al kan ik vol lof spreken over de ontwikkelaars van dit boek. Het spreekt mij aan dat de heren open en transparant zijn. Daarnaast hebben beide heren hun sporen verdiend binnen de wereld van communicatie.

In mijn ogen zijn zij dus ook een geschikte partij om een dergelijk boek uit te brengen. Dat wordt nog eens versterkt door de website waar ze al jarenlang aan werken.

Door hier jarenlang mee bezig te zijn, laat je duidelijk zien dat je andere mensen wilt helpen. Dat is dan ook het hoofddoel van de heren Marc & Anton Zwijsen. Het uitbrengen van dit e-book heeft ook niet per definitie met eigen gewin te maken.

Nee, het belangrijkste doel is dus om mensen te helpen op het gebied van communicatie. Laten we direct kijken naar de inhoud van het boek én voor wie het boek geschikt is.

Hoe is het boek opgebouwd?

Bij het schrijven van een e-book heb je onwijs veel mogelijkheden. Dat gold dus ook voor de heren Zwijsen bij het schrijven van dit boek. Wilde zij vooral theorie in het boek opnemen? Of lag de voorkeur meer bij voorbeeldpraktijken?

Feit is dat we dagelijks met communicatie bezig zijn, waardoor de voorbeeldpraktijken voor de hand liggend zijn. De heren hebben er uiteindelijk voor gekozen om zowel theorie als voorbeeldpraktijken in het boek op te nemen.

In het eerste hoofdstuk wordt afgetrapt met de uitleg van een gangbaar communicatiemodel. Dit communicatiemodel wordt vervolgens in de overige hoofdstukken ook nog regelmatig benoemen. Met dit communicatiemodel krijg je direct het juiste fundament aangeleerd. Een fundament waar je de rest van het boek absoluut iets aan hebt.

Het tweede hoofdstuk draait om het beheersen van spreekangst. Veel mensen kampen met spreekangst; zij vinden het spannend/eng om voor een (groot) publiek te moeten spreken. In dit hoofdstuk wordt onder andere bespreken waar deze angst vandaan komt en wat je hier aan kunt doen.

Het derde hoofdstuk draait vervolgens om het aanleren van nieuwe communicatie basisvaardigheden. Aan deze basisvaardigheden heb je elke dag onwijs veel. Je kunt ze namelijk op de werkvloer toepassen, maar ook in sociale kringen.

Als jij met je vrienden aan het communiceren bent, is het namelijk óók van belang dat je de juiste toon aan weet te slaan en je op de juiste manier uit weet te drukken. Dat komt allemaal ter sprake in het derde hoofdstuk.

In hoofdstuk vier draait alles om het non-verbale gedrag en paralinguïstiek. Dit hoofdstuk draait meer op psychologie en randzaken dan om de daadwerkelijke communicatie. Feit is dat dit hoofdstuk absoluut bijdraagt aan jouw niveau van communiceren. Door je non-verbale gedrag aan te passen, kan je jouw boodschap namelijk een stuk krachtiger uiten.

Bij hoofdstuk vijf worden veel voorkomende gesprekssituaties besproken. Hierbij vind je onder meer informatie over vergaderingen en onderhandelingen. Je wilt immers te allen tijde het onderste uit de kan halen. Dat kan alleen als je op de juiste manier weet te onderhandelen. In hoofdstuk vijf wordt dit uitgebreid besproken.

Het laatste hoofdstuk draait om het geven van een mondelinge presentatie. Je kunt in dit hoofdstuk verscheidene tips geven waarmee jij een prachtige presentatie kunt geven. In combinatie met hoofdstuk 2, het wegnemen van spreekangst, stelt hoofdstuk 5 jou in staat om een sterke presentatie te geven. Een presentatie waarmee je jouw boodschap perfect over kunt brengen.

Ik ben bijzonder enthousiast over de opbouw van dit boek. In mijn ogen is het namelijk zo dat communicatie om meerdere facetten draait. Al deze facetten worden in het Communicatie Succes e-book uitvoerig besproken.

Daarbij spreekt het mij ook aan dat theorie met voorbeeldpraktijken afgewisseld wordt. Hierdoor bevat het boek niet alleen maar droge stof, maar is veel informatie ook herkenbaar voor jou. Dat is zeker het geval in hoofdstuk 5, waarbij veelvoorkomende gesprekssituaties besproken worden.

Voor wie is dit boek geschikt?

Je hebt hierboven kunnen lezen hoe het boek opgebouwd is. Je hebt daarbij direct kunnen lezen dat alle facetten van communicatie besproken worden. Dit heeft tot gevolg dat het boek voor een uitgebreid publiek geschikt is.

Iedereen die aan zijn/haar communicatie wilt werken, heeft absoluut iets aan dit boek. De heren Marc & Anton Zwijsen zeggen hier zelf het volgende over: Laat niet meer over je heen lopen. Niet op je werk, niet thuis en niet op school. Goede communicatieve vaardigheden zijn van essentieel belang.

Het maakt al met al dus niet uit of je op school zit of al aan het werk bent. Nee, overal moet je op de juiste en krachtige manier kunnen communiceren. Zoals de heren zelf zeggen; communicatie is van essentieel belang. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Wat leer je in dit boek?

Vooralsnog ben ik uiterst te spreken over dit boek. Je hebt hierboven onder andere kunnen lezen hoe het boek opgebouwd is. Daarbij heb ik enkele termen, zoals non-verbaal gedrag en paralinguïstiek, genoemd.

Ik kan me echter goed voorstellen dat je niet direct weet dat dergelijke termen inhouden. Daarom heb ik besloten om alle leerpunten uit dit boek op een rijtje te zetten. Als je dit boek van A tot Z leest, kan je onderstaande punten leren:

 • Je leert wat essentiële communicatietechnieken zijn
 • Je leert wat essentiële communicatiestrategieën zijn
 • Je leert de juiste lichaamstaal aan te nemen tijdens een gesprek
 • Je leert om zonder angst een gesprek te voeren
 • Je leert hoe je om moet gaan met conflictsituaties
 • Je leert de techniek van het spiegelen
 • Je leert hoe je strategische onderhandelingen voert
 • Je leert hoe je een overtuigende presentatie kunt geven
 • Je leert alles omtrent non-verbaal- en verbaal gedrag
 • Je leert communicatief strategisch te denken
 • Je leert hoe je effectief en efficiënt kunt vergaderen
 • Je leert hoe je met spreekangst om moet gaan
 • Je leert hoe je op de juiste manier adem moet halen
 • Je leert technieken en trucs waarmee je jouw doel in/tijdens een gesprek kunt behalen

Wat krijg je allemaal geleverd

Als je het e-book aanschaft, krijg je nog meer van heren Zwijsen voorgeschoteld. Je kunt namelijk genieten van levenslange updates van het e-book. Zodra de heren Zwijsen weer nieuwe inzichten hebben verkregen, gaan zij deze verwerken in het e-book.

Op dit moment telt het e-book 113 pagina’s, maar dit kan in de toekomst dus gaan veranderen. Gelukkig heb jij levenslange toegang tot het e-book, waardoor je ook van alle updates kunt genieten.

Daarnaast krijg je ook nog 50% korting op alle andere producten van Communicatiesucces. De heren Zwijsen zijn druk doende bezig om hun merk (hun website) verder uit te breiden. Op toekomstige e-books, presentaties en overige producten kan jij dus profiteren van 50% korting.

Wat is de mening van anderen?

Je hebt in deze review kunnen lezen dat ik behoorlijk positief ben. Dat komt onder andere doordat ik mijn communicatie écht heb kunnen verbeteren. Dat merk ik onder andere tijdens lastige gesprekken en tijdens het geven van presentaties. Ik ben derhalve zeer blij dat ik dit e-book heb mogen lezen. Maar, hoe zit dat met andere? Zijn andere lezers van dit e-book ook zo positief?

Als ik op het internet naar de recensies kijk, zie ik met name positieve recensies terug komen. Zo roemen meerdere mensen dat zowel de verbale- als de non-verbale aspecten besproken komen. Zij hadden zich in eerste instantie niet gerealiseerd dat de non-verbale aspecten ook een grote toegevoegde waarde hebben in een gesprek.

Een cursus boordevol tips om beter te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal, in eender welke situatie. Was voor mij alvast een grote hulp om mijn spreekangst in bedwang te houden.

Erik de Wit

In andere recensies komt weer naar voren dat het boek ‘het geld meer dan waard is’. Een ander zegt weer dat de tips uit boek onwijs waardevol zijn én dat de praktijkvoorbeelden onwijs herkenbaar waren. Al met al zijn de recensies op het internet dus louter positief. Fijn om te horen dat mijn mening over het Communicatie Succes e-book gedeeld wordt.

Wat moet je betalen voor dit e-book?

De kans is groot dat je op dit moment interesse in het boek hebt gekregen. Ik ben immers niet zomaar zo enthousiast over dit e-book. Maar, wat moet je dan betalen voor het Communicatie Succes e-book? Je betaalt een eenmalig bedrag van slechts € 27,00. Voor nog geen drie tientjes krijg je onbeperkte toegang tot dit uitgebreide boek.

Zodra je dit boek besteld hebt, krijg je het boek direct in je mailbox aangeleverd. Je hebt vervolgens ook nog een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Bevalt het boek niet helemaal? Dan kan je dit binnen 14 dagen aan het team van Communicatiesucces laten weten. Je krijgt vervolgens het bedrag van 27 euro weer terug gestort.

Kan ik dit boek aanraden?

Zoals je gewend bent, sluit ik een review altijd met een algehele conclusie af. In deze conclusie geef ik antwoord op de vraag ‘Kan ik dit boek aanraden?’. In dit geval is het antwoord op die vraag kort: Ja, ik kan dit boek zeker aanraden.

In mijn ogen heeft dit boek alles wat je nodig hebt om een betere spreker te worden. Je kunt jezelf krachtiger uiten, je leert van alles over non-verbale aspecten en je krijgt handige tips voorgeschoteld.

Daarbij valt de aanschafwaarde van dit boek ook onwijs mee. Je hoeft slechts 27 euro voor dit boek te betalen, terwijl je ook nog van een 14 dagen garantieperiode kunt genieten. Al met al ben ik dus zeer te spreken over dit e-book.

Wat mij betreft hebben de heren Zwijsen goed werk afgeleverd. Zij zijn diep op de materie ingedoken en hebben dit op een begrijpelijke en duidelijke manier uit weten te leggen. Hulde voor deze mannen en voor dit boek. Ik wens je graag veel plezier (en succes) met het Communicatie Succes e-book. Je zult er ongetwijfeld alleen maar plezier aan beleven.

75 % compleet!

Ontvang 10 WAARDEVOLLE Tips Om De Kwaliteit Van Jouw Communicatie Te Verbeteren!

Vul je naam en emailadres in.

CommunicatieSucces e-book
CommunicatieSucces e-book

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

21 jan 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *