De Bekendste Gratis Datingsites Vergelijken

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Waar kom ik de juiste partner tegen? Daar zijn tegenwoordig gelukkig meerdere mogelijkheden voor. De meest gebruikte op dit moment is internetdaten. Het is een toegankelijke manier waarmee ik al vele mooie relaties heb zien ontstaan, waaronder mijn eigen huidige liefde. Om je verblijf in dit grote internetcafé aangenaam en succesvol te maken, is het raadzaam en prettig om de huisregels te kennen.

Sta jij ook ingeschreven op één of meerdere datingsites? Of hoor jij misschien bij de vrouwen die er van anderen zoveel over gehoord hebben dat ze er niet aan durven of willen beginnen?

Met onderstaande 25 tips kun je via online dating sites jouw toekomstige partner echt ontmoeten. Of het helpt je over de drempel heen van het digitale daten als je het eigenlijk wel zou willen maar nog niet eerder hebt aangedurfd.

Zelf heb ik ook heel wat uurtjes doorgebracht achter die computer en veel tijd verspild omdat ik niet precies wist hoe ik dit het beste kon aanpakken. Uiteindelijk heb ik mijn liefde online ontmoet en zie ik veel gelukkige stellen ontstaan door internetdaten.

Daarom geef ik je graag deze waardevolle internet do’s en don’ts. Ik geef je de juiste tools zodat jij ook jouw liefdespartner kunt vinden voor de rest van je leven. Hiervoor heb ik een methode en werkwijze ontwikkeld. Deze tips zijn de eerste stap en helpen je een goede start te maken. Dat is immers het halve werk.

Dat jij jouw ideale partner vindt, is mijn missie. Dus……..heb je nog nooit eerder op een internetdatingsite gestaan en zou je dat wel willen proberen maar weet je niet hoe? Of heb je ervaring met het daten op internet maar werd je daar niet blij van? Hieronder volgen tips, tricks en tools voor een goed en aantrekkelijk profiel. Gevolgd door verschillende tips die ondersteuning bieden tijdens het daten via
internet om een liefdevolle, stabiele relatie op te bouwen.


1. Plaats vier tot zes blije, uitnodigende foto’s

die niet ouder zijn dan zes maanden. Kijk in de camera en lach. Stralen ze uit dat je het naar je zin hebt in je leven?

2. Bedenk een pakkende eerste openingszin

Bedenk een goede openingszin bij je profieltekst. Iets relativerends, een kwinkslag met een beetje humor erin. Vooral zinnen waarbij je jezelf niet al te serieus neemt spreken aan. Een zin die de lezer nieuwsgierig maakt naar jou en jouw profiel. Bijvoorbeeld “Geef mij een racefiets en een berg en je hebt de eerste uren geen last meer van mij”.

3. Maak je tekst uitnodigend om te lezen

Vermijd daarom opsommingen en zinnen die beginnen met “ik zoek….” of “ik houd niet van….”.

4. Beschrijf zoveel mogelijk concrete situaties en voorbeelden

Doe dit om je tekst levendig, beeldend en invoelbaar te maken. Bijvoorbeeld in plaats van “ik ben sportief” kun je schrijven “mij zie je iedere zondagmorgen hardlopen in het bos”.

5. Zachtheid of kwetsbaarheid

Schrijf zo dat er iets van je zachtheid of kwetsbaarheid te lezen en te voelen is in je tekst. Het is beter je gevoel te beschrijven dan je mening.

6. Kom zelf in actie voor het vinden van een fijne partner.

Afwachten of iemand op jou reageert is meestal niet voldoende. Maak een redelijk ruim zoekprofiel aan en begin eerst bij je eigen woonomgeving. Maak vervolgens een eigen favorietenlijst en start zelf met het verzenden van contactverzoeken.

7. Erger jezelf vooral niet

Erger jij je regelmatig aan mannen of vrouwen die “niet correct” of “niet zoals je gehoopt had” reageren? Zou je het liefst de ander toch nog een beetje opvoeden of fatsoen bijbrengen? Mijn tip is: negeer het, spaar je energie en richt je op de mannen of vrouwen die wel op een prettige manier communiceren. Je zit tenslotte op de site om een partner te vinden, niet om ze op te voeden.

8. Voordeel van de twijfel

Geef de man of vrouw zonder foto bij zijn profiel het voordeel van de twijfel. Je weet de reden niet tenslotte. En je kunt er een mooie match door mislopen.

9. Reageer positief

Reageer positief als een voor jou geschikte man of vrouw snel een eerste afspraak wil. Hij/zij toont initiatief, vindt je leuk en je weet zelf ook vlot met wie je te maken hebt.

10. Word niet ongeduldig

Word niet ongeduldig als het even duurt voor er een eerste live afspraak voorgesteld wordt. Sommige mensen vinden het ook gewoon spannend en willen de ander niet overrompelen. Als hij/zij na een aantal contactmomenten niet met een voorstel komt doe je er zelf een.

11. Laat je niet ontmoedigen

Laat je niet ontmoedigen als je geen reacties krijgt na het plaatsen van je profiel op de site of op je contactverzoeken. Mijn advies is daarover heen te stappen. Maak het niet persoonlijk. Je bent alleen nog niet de juiste partner tegengekomen. En grijp deze kans om je eigen favorietenlijst te gaan maken en zelf (nieuwe) contact verzoeken te sturen.

12. Laat het los

Laat het “hij is niet mijn type man/vrouw“ idee eens los. En probeer voorbij je eigen grenzen te kijken naar mannen of vrouwen die op het eerste gezicht niet jouw type zijn. Tot nu toe hebben “jouw types” je nog geen stabiele relatie opgeleverd. En kan het maar zo zijn dat je met het idee van ”mijn type man/vrouw” oude patronen aan het herhalen bent die geen betrouwbare, liefdevolle en stabiele relaties opleveren.

13. Houd je eerste contactverzoek kort

Maximaal 5 regels. En schrijf niet teveel over jezelf. De functie van dit verzoek is alleen de ander uit te nodigen jouw profiel te bekijken.

14. Advies opbouw contactverzoek

  1. Korte openingszin
  2. Een overeenkomst tussen jullie benoemen
  3. Eindigen met een makkelijk te beantwoorden vraag. Bijvoorbeeld; “Waar wandel jij graag?” In plaats van “Wat vind je van mijn profiel?”
    Zo maak je het de ander makkelijk om op jouw verzoek te reageren.

15. Tussen de 15 en 20 verschillende dates

Ga er maar gewoon vanuit dat je ongeveer met 15 tot 20 verschillende dates een 1ste kop koffie gaat drinken voor je jouw juiste match
ontmoet. Dit is wat de ervaring leert. Je dit realiseren helpt ook om jezelf niet te frustreren in je zoektocht. Een vriendin van mij ontmoette haar man pas bij de 14de date.

Bij de derde keer zei ze: ”Pfff, ik heb er al drie gezien, dit gaat niet goed.” Eigenlijk ging het heel erg prima alleen had ze de stimulans en steun nodig om ermee door te gaan. Maak het jezelf niet onnodig zwaar door er van uit te gaan dat je er met drie of vijf afspraakjes
wel bent.

16. Plan het liefst zo snel mogelijk een eerste live afspraak

Dit om te voorkomen dat je voor de eerste ontmoeting al uitgebreid gechat, gebeld of gemaild hebt. Veel, lang en intensief contact vooraf zet de film in je hoofd automatisch aan waarbij je de ander gaat invullen richting eigen wens en ideaalbeeld. En hij/zij doet dat natuurlijk ook.

Meestal doen deze ideaalbeelden de eerste afspraak geen goed. De werkelijkheid is vaak toch echt anders dan je verwachting/beeld in je hoofd. Dat betekent dat je beide over een teleurstelling heen moet stappen of dat je innerlijk direct op “nee” gaat als je de ander live
ontmoet. Dus hoe onbevangener je de eerste afspraak ingaat (met minimale voorinformatie) hoe beter.

17. Spreek altijd af in een openbare gelegenheid

Spreek altijd af in een openbare gelegenheid waar ook andere mensen zijn. Hou het bij één of twee drankjes en ga niet tijdens de eerste afspraak al samen iets eten.

18. Zenuwen en spanning zijn normaal

Zenuwen en spanning horen er echt bij tijdens de eerste afspraak. Dat geldt ook voor de man/vrouw tegenover jou. Veel mensen vergeten dat. Breng het gewoon ter sprake, dat helpt om de spanning te verminderen. Het is tenslotte een onbekende en kunstmatige situatie voor beiden.

19. Oordeel niet te snel

Oordeel niet te snel als je date tijdens de eerste afspraak veel over zichzelf vertelt en weinig vraagt. Probeer het te zien als mogelijke zenuwen en niet gelijk als ongeïnteresseerdheid. Veel mensen vinden het ook heel spannend om af te spreken en kiezen dan een veilige modus: over zichzelf vertellen. Pas bij een tweede afspraak kun je echt inschatten of het zenuwen zijn of dat het gebrek aan belangstelling is.

20. Laat je hoge verwachtingen lekker thuis

Je kunt een hele goede ontmoeting hebben zonder dat je gelijk een klik of vlinders in je buik hoeft te voelen. Sta open voor de ontmoeting, geniet van het moment en wees trots op jezelf dat je deze moedige stappen zet.

21. Verwacht niet al teveel in het begin

Verwacht of eis niet van jezelf dat je in de eerste afspraak al weet of hij/zij je partner gaat worden voor de komende 30 jaar. Dit is een veel te grote vraag aan jezelf bij een eerste kennismaking. De ander is tenslotte nog een vreemde voor je. Goede relaties ontstaan door de ervaring van graag samen willen zijn, je gevoelens en gedachten willen delen met die ander. Van elkaar op aan kunnen en jezelf en de ander de tijd geven dit te laten groeien.

22. Laat de eerste afspraak maximaal anderhalf uur duren

Ook (juist) als het heel gezellig is. Zo’n eerste afspraak is heel intensief en juist als het heel leuk is hebben veel mensen de neiging die afspraak lang te laten duren. Zorg dat je over en weer nog iets te verlangen hebt, elkaar terug wilt zien in plaats van “Oef, wat hebben we veel gepraat.”

23. Stel je open voor een tweede afspraak

Ook al voelde je geen enorme klik of vlinders in je buik. Geef elkaar een eerlijke kans door nog eens af te spreken in een iets meer ontspannen sfeer. Een neutraal gevoel na een eerste afspraak is een prima basis voor een tweede gesprek. De enige reden om
geen tweede afspraak te maken is een sterke innerlijk aversie die je bij jezelf waarneemt.

24. Durf de tijd te nemen

Durf de tijd te nemen om verder te onderzoeken of er een mooie relatie tussen jullie kan ontstaan. Er is niets mis met een tijdje samen optrekken. Als het niet goed voelt of het contact verdiept zich na enkele maanden niet voldoende dan mag je het contact weer verbreken.

25. Alles kost tijd

Wen aan het idee dat een fijne liefdesrelatie met toekomst opbouwen tijd kost.

Tot slot

Tot zover de 25 tips die jou alle kans geven om jouw man te gaan ontmoeten. En mogelijk denk je nu: “Tsjonge jonge, wat een gedoe om een partner te vinden. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?” Nee dat klopt, het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Alleen weet jij, nu je kortere of
langere tijd alleen bent, dat er blijkbaar toch iets anders nodig is om die fijne man/vrouw te ontmoeten dan wat je tot nu toe gedaan hebt.

En je weet waarschijnlijk ook dat het niet zo makkelijk is als allerlei reclames en internetdatingsites ons willen laten geloven. Soms hebben we bepaalde vaststaande ideeën en overtuigingen en herhalen we met ons eigen gedrag dat we de juiste partner mislopen. Mogelijk brengen deze tips je op andere ideeën.

De meeste langdurende relaties zijn niet begonnen met in een split second te weten “hij/zij is de ware voor mij”. Of met “de klik” of “vlinders in de buik”. Volwassen relaties beginnen meestal met het aftasten van “wie ben jij?”. En dat lukt het beste door samen tijd door te brengen.

En tijd te maken om elkaar beter te leren kennen. Door tijd samen geef je elkaar de kans om te ervaren; hoe is het naast jou? Voel ik me fijn als ik bij jou ben? Welk gevoel krijg ik als we samen zijn?

In onderstaand overzicht heb ik de beste datingsites speciaal voor jou onder elkaar gezet. Mijn huidige partner heb ik via relatieplanet ontmoet en inmiddels hebben we alweer 8 jaar een hele goede en fijne relatie :).

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *