Duitse Herder Handboek Review

Een lieve, gehoorzame Duitse Herder ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

In mijn leven draait alles om geluk, om genegenheid en om plezier. Ik maak het liefste de gehele dag door plezier en doe dat bijvoorbeeld met mijn werk. Maar, ondertussen blijf ik ook op zoek naar andere mogelijkheden om mijn plezier en geluk nog verder uit te breiden.

Eén van de zaken die ik daarbij gebruik, is mijn continu wil om nieuwe dingen te leren. Zo vind ik het heerlijk om boeken over uiteenlopende onderwerpen te lezen, waardoor ik mijn kennisniveau verder en verder op weet te schroeven. Waar het boek over gaat, is wat mij betreft niet super belangrijk. Zolang ik het maar een interessant onderwerp vind, lees ik eigenlijk elk boek met veel plezier.

Sommige onderwerpen hebben echter wel mijn absolute voorkeur. Zo ben ik bijzonder onwijs gek op boeken over honden, aangezien ik dol op honden ben. Door mijn leefstijl is het helaas niet mogelijk om zelf een hond in huis te nemen. Ik ben namelijk relatief vaak weg en ik geniet echt van mijn onafhankelijke leven. Ik heb eigenlijk alleen met mijn vriendin en enkele andere dierbaren te maken, waardoor ik van vrij veel vrijheid weet te genieten. Als ik voor een hond zou kiezen, zou die vrijheid flink ingeperkt worden. Daar zou ik op zich geen problemen mee hebben, maar dan blijft alsnog het probleem dat ik onvoldoende tijd heb.

Als je een hond in huis neemt, is het wat mij betreft onwijs belangrijk dat je voldoende tijd hebt. Het opvoeden, verzorgen, trainen en vermaken van een hond kost simpelweg onwijs veel tijd. Weet je van jezelf dat je deze tijd hebt? En ben je op dit moment op zoek naar een geschikte hond om in huis te gaan nemen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt meer dan genoeg keus wat betreft hondenrassen.

Opvallend is dat in ons land enkele hondenrassen zeer populair zijn. Zo zie je relatief vaak een labrador op straat, maar ook een jack russel en verschillende terriërsoorten zijn vrij populair. Als je in de buitengebieden komt, zie je bij vrij veel boerderijen ook honden op het erf rondlopen. Veel van deze huishoudens kiezen voor één van de vele herdersoorten of één van de aanverwante hondenrassen.

Waarom uitgerekend een herder? Omdat een herder loyaal, waakzaam en zeer betrouwbaar is. Je kunt hem probleemloos jouw erf laten beschermen, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor ongeregeldheden. Ben je daarom ook op zoek naar een geschikte herdersoort om in huis te gaan nemen? Dan is het mogelijk interessant om voor de Duitse Herder te kiezen.

Zelf heb ik ook een grote liefde voor herders. In mijn ogen is een herder precies datgene waar een hond voor staat: trouw, loyaal, onwijs mooi en ook nog eens waakzaam. Juist door die eigenschappen zou ik ook graag een herder in huis willen halen, maar daar heb ik dus de tijd niet voor. Wel heb ik me uitgebreid verdiept in de verschillende herdersoorten. Toen ik op zoek naar meer informatie over de Duitse Herder ging, kwam ik al snel uit bij het Handboek Duitse Herder.

In deze Duitse Herder Handboek review vind je meer informatie over dit boek. Ik heb dit boek van A tot Z doorgelezen en weet dus precies wat de voordelen van dit boek zijn. In deze Duitse Herder Handboek review deel ik graag mijn persoonlijke bevindingen én feitelijke informatie met jou. Aan de hand van deze review kun je vervolgens direct voor jezelf beslissen of je dit handboek gaat kopen of niet.


Wat is het Handboek Duitse Herder precies?

Het Duitse Herder Handboek is een volledig digitaal boek. Nadat je dit boek besteld hebt, krijg je in jouw mailbox een link. Via deze link kun je het boek downloaden, waarna je direct kunt beginnen met lezen. Hier kun je echt de tijd voor uittrekken, aangezien het boek maar liefst 113 pagina’s telt.

Op de voorpagina van dit boek wordt direct duidelijk omschreven waar het boek over gaat: Alles wat je moet weten over de Duitse Herder. Als je je graag in dit hondenras wilt verdiepen, lijkt dit op voorhand een interessant boek. Is het dan ook? Ik kan je in ieder geval alvast verklappen dat ik met veel plezier dit boek doorgenomen heb.

Mijn verdere persoonlijke bevindingen over het Duitse Herder Handboek kun je in deze uitgebreide review vinden. Zo bespreek ik graag hoe het boek opgebouwd is, wat ik zelf van het boek vond, wat andere mensen van dit boek vinden en wat de prijs van dit boek is. Na het lezen van deze review weet je in principe alles over het Duitse Herder Handboek. Toen ik dit boek doorgelezen had, wist ik in ieder geval al alles over de Duitse Herder!

Bekijk in onderstaande video een review over dit complete handboek.

De prijs van het Duitse Herder Handboek is 37 Euro. Dit is de prijs die door Blue Sky Marketing is vastgesteld.

Er is een 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op het Duitse Herder Handboek. Dit betekent dat je binnen 60 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

De content van de e-books is van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij alle online diensten, online producten en online boeken vind ik het belangrijk om naar de ontwikkelaar te kijken. Daarmee krijg ik direct een beeld van de bedoelingen van de ontwikkelaar, van de kennis van de ontwikkelaar en van de beweegredenen van de ontwikkelaar. Om dit bij het Duitse Herder Handboek inzichtelijk te krijgen, moest ik onderzoek doen naar de naam Guus Jansen. Deze naam prijkt namelijk op de voorpagina van het Duitse Herder Handboek.

Mijn zoektocht startte ik op de social media kanalen. Op onder meer Facebook type ik ‘Guus Jansen’ in, waarna ik tal van profielen voorgeschoteld kreeg. Bij geen enkel profiel lukte het me om een link te leggen met dit boek. Ik besloot daarom om via het internet op zoek te gaan.

Uiteindelijk kwam ik op de website van dit boek terecht. Op deze website zag ik plots de naam Blue Sky Marketing staan. Hé, dat is een bekende naam. Dit online bedrijf uit het zuiden van ons land is namelijk de uitgever én schrijver van meerdere boeken over honden. Zo heeft dit bedrijf ook boeken geschreven over bijvoorbeeld de Jack Russel en de Labrador.

Toen ik de naam van dit bedrijf zag staan, wist ik echter al voldoende: Guus Jansen bestaat helemaal niet. Bij elk boek dat door Blue Sky Marketing geschreven wordt, kiest men voor een typische Nederlandse. Frits, Joop, Jan en Guus zijn dergelijke voorbeelden. Ook de achternaam is typisch Nederlands, waarmee Blue Sky Marketing blijkbaar vertrouwen probeert uit te stralen.

In mijn ogen werkt dit echter compleet averechts. Juist door niet hun eigen naam te gebruiken, weet Blue Sky Marketing helemaal geen vertrouwen uit te stralen. Een koper van dit boek denkt dat Guus Jansen dit boek geschreven heeft, maar daar is in de praktijk dus helemaal geen sprake van. Nee, dit boek is geschreven door Blue Sky Marketing en door niemand anders.

Wie er dan precies achter het bedrijf Blue Sky Marketing zitten? Daar ben ik nog niet helemaal achter. Wat ik wel zeker weet, is dat dit bedrijf niet de gewenste transparantie uit weet te stralen. In mijn ogen zou het echt vele malen beter zijn geweest als Blue Sky Marketing gewoon hun eigen naam had gebruikt. Op die manier zou het bedrijf in ieder geval betrouwbaarder overkomen. Een gemiste kans wat mij betreft.

Betekent dit ook direct dat ik het hele boek niks vind? Nee, zeker niet. Ondanks dat ik dit slecht van het bedrijf Blue Sky Marketing vind, was ik wel onwijs benieuwd naar de inhoud van het boek zelf. Daarover wil ik je hieronder graag meer vertellen!

Voor wie is het Duitse Herder Handboek geschikt?

Heb jij op dit moment een (jonge) Duitse Herder in huis rondlopen? Of ben je mogelijk van plan om een Duitse Herder in huis te gaan nemen? In beide situaties is dit boek specifiek voor jou geschikt. Bij het schrijven van dit boek heeft Blue Sky Marketing echt de pijlen gericht op (toekomstige) baasjes van de Duitse Herder.

Ook als je nog tussen meerdere hondenrassen aan het twijfelen bent, is dit handboek zeer interessant. Je krijgt met dit handboek namelijk een duidelijke indruk van dit hondenras, waardoor je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Kiezen voor het juiste hondenras is niet alleen voor jezelf van belang, maar ook voor de hond zelf. Elke hond verdient immers een warm nest waar hij kan leven!

Overigens is dit boek ook geschikt voor mensen die interesse in de Duitse Herder hebben, zoals ondergetekende. Zelf is dit één van mijn favoriete hondenrassen, waardoor ik dit boek ook ben gaan lezen. Dit ras trekt simpelweg mijn interesse en dus wilde ik graag meer over dit boek lezen. Met dit is ogenschouw genomen kan ik één ding concluderen: het Duitse Herder Handboek is voor vrij veel mensen geschikt.

Wat is het doel van het Duitse Herder Handboek?

Wat is de reden dat Blue Sky Marketing dit boek geschreven heeft? Eén van de redenen is dat dit bedrijf jou uitgebreid wil informeren over dit ras. Het doel is dan ook uiteindelijk dat jij de juiste keuze voor de juiste hond gaat maken. Als je de juiste keuze weet te maken, hebben zowel jij als de hond daar profijt van.

Om je perfect voor te kunnen bereiden op de eventuele komst van een Duitse Herder is dit boek in ieder geval zeer geschikt. Het boek is namelijk bijzonder uitgebreid, waarover ik je later in deze Duitse Herder Handboek review meer vertel.

Samengevat: het doel van dit boek is om je zo uitgebreid mogelijk te informeren over de Duitse Herder. Het gevolg daarvan is dat je een goed vergelijk tussen meerdere hondenrassen kunt maken en uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Aangezien een hond een vriend voor het leven is, is dit een ongelooflijk belangrijke keuze. Met het Duitse Herder Handboek kun je je in ieder geval perfect verdiepen in dit hondenras.

Hoe is het Duitse Herder Handboek opgebouwd?

Zo, je hebt nu al veel belangrijke achtergrondinformatie in deze Duitse Herder Handboek review kunnen vinden. Graag wil ik nu echt op het boek zelf in gaan zoomen; zo bespreek ik hieronder wat de precieze inhoud van dit boek is. Voordat ik dat ga doen, wil ik wel eerst het volgende aangeven: het Duitse Herder Handboek is een volledig digitaal boek.

Dit betekent dat je het boek online kunt downloaden, waarna je het digitaal kunt lezen. Je kunt dit vanaf je smartphone doen, vanaf je tablet, vanaf je laptop of uiteraard vanaf een e-reader. Doordat het een digitaal boek is, neem je het boek in ieder geval moeiteloos overal mee naar toe. Ook als je bijvoorbeeld op vakantie gaat!

Terugkomend op de inhoud van het boek: het boek is onwijs uitgebreid opgebouwd. Dit blijkt onder meer uit het feit dat het boek maar liefst 113 pagina’s telt. Al deze pagina’s bevatten veel nuttige informatie, handige tips en leuke afbeeldingen.

Om je een indruk van de inhoud te kunnen geven, heb ik alle hoofdstukken even op een rijtje gezet:

 • Hoofdstuk 1: Inleiding
 • Hoofdstuk 2: De geschiedenis van de Duitse Herdershond
 • Hoofdstuk 3: Op zoek naar jouw ideale Duitse Herdershond
 • Hoofdstuk 4: Een Duitse Herdershond als herplaatser
 • Hoofdstuk 5: De voeding van je Duitse Herdershond
 • Hoofdstuk 6: Een veilig thuis voor je Duitse Herdershond
 • Hoofdstuk 7: Jouw Duitse Herdershond trainen
 • Hoofdstuk 8: De verzorging van je Duitse Herdershond
 • Hoofdstuk 9: De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Duitse Herdershond en hoe je ze kunt voorkomen

Deze negen hoofdstukken tezamen vormen uiteindelijk het Duitse Herder Handboek. Zoals je aan de titels van de hoofdstukken al kunt zien, worden eigenlijk alle belangrijke onderwerpen over dit hondenras in het boek besproken.

Opvallend hierbij is ook dat elk hoofdstuk onwijs uitgebreid opgebouwd is. Dat zie je bijvoorbeeld duidelijk bij hoofdstuk 8 ‘Verzorging van je Duitse Herdershond’. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • De verzorging van je Duitse Herdershond
  • Borstelen en kammen
  • Praktisch aan de slag
  • Verharen
  • Je Duitse Herdershond wassen
  • Alternatieven voor een wasbeurt
 • Tandverzorging
 • Nagelverzorging
 • Verzorging van de oren

Zoals je kunt zien, wordt echt alles wat betreft verzorging in dit hoofdstuk besproken. Dat is niet alleen bij dit hoofdstuk het geval, maar ook de andere hoofdstukken zijn zeer compleet te noemen. Je krijgt in ieder geval een onwijs duidelijk beeld van dit hondenras én alle aanverwante onderwerpen.

Ben ik te spreken over de inhoud van het Duitse Herder Handboek? Ja, dat ben ik zeker. Echter zet ik wel mijn vraagtekens bij de algehele opmaak van het boek. Ik vind namelijk dat het boek niet super netjes opgemaakt is, dat de schrijver meer afbeeldingen had kunnen/moeten gebruiken en dat het lettertype ook niet ideaal is.

Juist doordat de opmaak niet perfect is, leest het boek soms ietwat stroperig. Als je niet al te veel waarde aan de opmaak van een boek hecht, heb je hier wellicht een stuk minder last van. In mijn ogen moet een boek qua opbouw, qua inhoud en qua opmaak echter perfect zijn. Qua opbouw en inhoud is dit boek nagenoeg perfect, maar dat geldt helaas niet voor de opmaak. In mijn ogen heeft Blue Sky Marketing hiermee een kans voor open doel laten liggen.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Als je het Duitse Herder Handboek aangeschaft hebt, kun je even goed gaan zitten voor het lezen van dit boek. Het telt is immers zeer uitgebreid, telt 113 pagina’s en bevat veel nuttige informatie. Deze nuttige informatie is door Blue Sky Marketing aangevuld met handige tips én met de nodige bonussen. Ja, zeker; als je dit boek koopt, krijg je gratis meerdere bonussen meegeleverd.

Het gaat hierbij om de volgende bonussen die je geheel gratis krijgt:

 • E-book ‘De perfecte Duitse Herder’; een boek waarmee je het probleemgedrag van je Duitse Herder op kunt lossen.
 • E-book ‘Je Duitse Herder laten komen op Commando’; een boek waardoor je je Duitse Herder perfect los kunt laten lopen.
 • E-book ‘Honden Training Geheimen’; een uitgebreid boek met de beste geheimen van professionele hondentrainers.
 • E-book ‘Tips voor de verzorging en training van je puppy’; een handig boek met daarin handige tips en onmisbare informatie over puppy’s.
 • Levenslange updates tot dit boek; ook als het boek een update krijgt, kun je het boek blijven lezen.

Over de bonussen ben ik deels te spreken. In mijn ogen is het geweldig dat je vijf bonussen meegeleverd krijgt, maar niet alle bonussen zijn gericht op een Duitse Herder. Sommige bonussen krijg je namelijk ook als je een ander hondenboek van Blue Sky Marketing koopt, alleen staat er dan een andere foto van een ander hondenras op de voorkant.

Over de meeste bonussen ben ik echter wel zeer te spreken. Die bonussen zijn uitgebreid, bevatten veel nuttige informatie en zijn dus een aanvulling op het Duitse Herder Handboek. Wat mij betreft zijn deze bonussen in ieder geval zéker een extra argument om direct dit boek aan te schaffen!

Wat vinden andere lezers van dit boek?

In de afgelopen jaren is gebleken dat de boeken van de Blue Sky Marketing behoorlijk populair zijn geworden. Dit is terug te zien aan de verkoopcijfers, maar ook aan de hoeveelheid beoordelingen die ik online gevonden heb. Ik wilde graag een algeheel beeld van dit boek krijgen en ben daarom ook op zoek gegaan naar de beoordelingen van andere lezers.

Al snel stuitte ik op de nodige beoordeling van andere lezers. Het viel mij direct op dat de meeste beoordelingen positief zijn, zoals ook bij onderstaande beoordelingen het geval is:

 • Hoi Henk, Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet dacht dat je boek deze Duitse Herder fokker nog iets kon leren, maar ik neem mijn hoed voor je af want ik had het verkeerd. Je boek is gevuld met waardevolle tips, technieken en informatie voor elke een Duitse Herder eigenaar, ongeacht hun leeftijd.
 • Bedankt dat je al je kennis met andere wilt delen. Ik ben er ontzettend blij mee want ik vond het boek zo leuk om te lezen dat ik het in 1 keer heb uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen.

Deze twee beoordelingen zijn positief, maar de bovenste beoordelingen is wel heel erg opvallend. De lezer noemt de schrijver namelijk ‘Henk’, terwijl de schrijver in de praktijk juist ‘Guus’ is. Dit is ongetwijfeld het gevolg van het gebruik maken van allerlei namen door Blue Sky Marketing.

Over het algemeen kan ik stellen dat de meeste beoordelingen vrij positief zijn. Veel lezers roemen het prijskaartje van het boek, de inhoud van het boek en de opbouw van het boek. Dat zijn in ieder geval ook stuk voor stuk facetten waar ik me volledig in kan vinden!

Wat kost het Duitse Herder Handboek?

Heb je naar aanleiding van deze Duitse Herder Handboek review interesse om dit boek te kopen? Dat kan ik me goed voorstellen. Het boek is namelijk uitgebreid, is veelbelovend en wordt geleverd met veel bonussen. Zie je dit dan ook duidelijk terug in het prijskaartje van dit handboek? Nee, allerminst.

Voor dit handboek betaal je namelijk een bedrag van slechts 37 euro. Voor nog geen vier tientjes krijg je de beschikking over dit uitgebreide handboek inclusief alle bonussen. Graag wil ik je daarvoor op onderstaand overzicht wijzen, waarin je de totale besparing duidelijk naar voren ziet komen:

Kan ik het Duitse Herder Handboek aanraden?

Je bent alweer aan het einde van deze Duitse Herder Handboek review uitgekomen! Wat zijn tot nog toe jouw bevindingen van dit boek? Ben je te spreken over het boek of heb je toch je bedenkingen over bijvoorbeeld Blue Sky Marketing? Ik kan je in ieder geval van harte aanraden om dit boek direct te bestellen.

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, ben ik niet helemaal te spreken over Blue Sky Marketing. Daarentegen ben ik wel te spreken over de inhoud van dit boek, over de opbouw van dit boek, over de hoge kwaliteit van de inhoud én over het prijskaartje. Voor nog geen vier tientjes kun je eigenlijk niet de mist in gaan met de aanschaf van dit boek. Via deze link kun je het boek direct tegen de aantrekkelijke kortingsprijs van 37 euro bestellen. Veel leesplezier!

Duitse Herder Handboek
Duitse Herder Handboek

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

21 jan 2021
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *