Esmee Lifestyle Review

De beste SEO cursus voor beginners ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Review Esmee Lifestyle

Persoonlijke groei, het verkrijgen van de juiste mindset en zelfontplooiing. Het zijn stuk voor stuk begrippen die je veelvuldig in de hedendaagse maatschappij tegenkomt. Veel mensen zijn immers met persoonlijke groei bezig, zijn ambitieus en willen zich graag gelukkig voelen. Veel mensen denken daarbij dat geluk en persoonlijke groei gelijk aan elkaar zijn.

Is dat ook het geval? Als ik naar mezelf kijk, durf ik niet te stellen dat persoonlijke groei en geluk aan elkaar zijn. Nee, ik denk dat persoonlijke groei bijdraagt aan het gevoel van geluk, maar ik denk ook dat dit geluk door nog veel meer andere facetten beïnvloed wordt.

In de afgelopen jaren ben ik in ieder geval een stuk bewuster gaan leven. Ik ben me gaan richten op datgene wat me gelukkig maakt, ik ben me verder en verder gaan ontwikkelen en ik heb me gefocust op de dingen waar ik zelf invloed op uit kan oefenen. Dat betekent onder meer dat ik me momenteel niet meer druk om zaken waar ik zelf geen enkele invloed op uit kan oefenen.

Daarnaast heb ik ook geleerd dat de focus meer en meer op het digitale vlak is komen te liggen. Daar ben ik op het persoonlijke gebied achter gekomen, maar ook zeker op het zakelijke vlak. Zo heb ik in de afgelopen jaren steeds minder uren gemaakt als DJ en ben ik me meer en meer gaan richten op mijn eigenlijk online business.

Waarom? Omdat de mogelijkheden via het internet eindeloos zijn. Je kunt met één website miljoenen bereiken, je kunt met één website veel geld verdienen en je kunt met één website veel mensen helpen. Met name het helpen van mensen is één van mijn hoofdpijlers geworden. In het kader van mijn persoonlijke groei vind ik het ook prettig als ik andere mensen kan helpen. Andere mensen kan helpen om te groeien, om zichzelf te ontplooien en om uiteindelijk gelukkig te worden.

In de afgelopen jaren heb ik ook veel digitale ondernemers geholpen. Meer en meer mensen hebben besloten om hun eigen online business te starten, waarbij logischerwijs enige twijfel om de hoek komt kijken. Desalniettemin is het voor veel mensen een kwestie van doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten. Als je écht iets in het leven wilt, is het namelijk van belang om continu door te blijven zetten. Alleen de echte doorzetters staan aan het einde van de weg nog overeind.

Tijdens de vele gesprekken met digitale ondernemers heb ik zelf ook veel geleerd. Zo kwam ik veelvuldig in aanraking met mensen die zich met zoekmachineoptimalisatie bezig houden. Deze term was lange tijd voor mij onbekend, maar daar wilde ik graag verandering in aan gaan brengen. Ook dat is iets waaruit blijkt dat ik continu met persoonlijke groei bezig ben: ik wil graag nieuwe dingen leren.

Ik ben daarom via het internet op zoek gegaan naar mogelijkheden om meer te leren over SEO. Al snel kwam ik op allerlei websites uit, waarbij helaas veelvuldige tegenstrijdige informatie te vinden was. Na een tijdje zoeken kwam ik uiteindelijk bij een online cursus uit. Deze cursus draagt de naam ‘Esmée Lifestyle’ en heb ik uiteindelijk met veel plezier gevolgd. Al mijn bevindingen wil ik graag met jou delen in deze Esmée Lifestyle review.

In deze Esmée lifestyle bespreek ik wie Esmée is, welke cursus zij ontwikkeld heeft, wat de kosten van deze cursus zijn, waar het bij deze cursus om draait, voor wie de cursus geschikt is en wat mijn persoonlijke bevindingen zijn. Doordat ik deze cursus zelf gevolgd hebt, kan ik een duidelijk en eerlijk oordeel vellen over deze cursus. Neem deze Esmée Lifestyle review op je gemakje door en achterhaal of de cursus mogelijk ook iets voor jou is.


Wat is de Esmée Lifestyle cursus precies?

Als je op Google Esmée Lifestyle intypt, kom je direct uit op de website van Esmée. Op deze websites vind je tal van handige blogsartikelen, vind je meer informatie over Esméé zelf en kun je je ook direct aanmelden voor de cursus.

Waar het bij deze cursus omdraait? Nou, in deze cursus staat één onderwerp centraal: SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. De cursus bestaat in totaal uit 24 lessen die onverdeeld zijn in 11 modules. Per module staat een bepaald onderwerp centraal, waarbij alle onderwerpen iets van doen hebben met SEO.

Volgens Esmée is het mogelijk om jouw websitebezoekers te verviervoudigen dankzij deze cursus. Dit betekent dat je dus vier keer zoveel bezoekers op jouw website aan zou kunnen trekken, indien je deze cursus gevolgd hebt. In mijn ogen zou dat perfect zijn voor alle digitale ondernemers, aangezien elke digitale ondernemer wel op veel websitebezoekers zit te wachten.

In deze Esmée Lifestyle review lees je meer over de cursus, maar ook meer over Esmée zelf. Zij heeft namelijk niet alleen de cursus ontwikkeld, maar ze heeft dus ook haar eigen uitgebreide website opgezet. Ook daarover lees je meer in deze uitgebreide review!

Bekijk onderstaande video voor een goede indruk van deze complete training.

Wie is Esmée precies?

Als je de naam van deze cursus ziet staan, weet je direct dat de cursus door Esmée ontwikkeld is. Maar, wie is Esmée nou precies? Wat is haar verhaal? Wat is haar kennisniveau? En waarom heeft zij deze cursus – en haar eigen website – ontwikkeld? Dit waren vragen waar ik graag zelf een antwoord op wilde vinden.

Toen ik op de website van Esmée een kijkje nam, zag ik al direct een foto van Esmée naar voren komen. Toen ik nog geen minuut op de website aan het surfen was, was ik al meerdere foto’s van haar tegengekomen. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van transparantie en betrouwbaarheid uitstralen!

Op haar website valt ook direct veel meer informatie over Esmée te vinden. Zo vertelt ze dat relatief jong is (op het moment van schrijven 24 jaar oud), dat ze zich al 6 jaar met bloggen bezig houdt en dat ze in Tilburg woonachtig is. Ook vertelt ze op haar website wat haar volledige naam (voornaam + achternaam) is, waarmee ze ook weer direct veel transparantie uit weet te stralen.

In de zomer van 2013 begon Esmée met haar eerste blogartikel op haar eigen website. Zij gaf deze website de naam ‘Esmee Lifestyle’. Op haar website plaatste ze namelijk artikelen over allerlei gangbare zaken in het dagelijkse leven. Op dit moment is de website onderverdeeld in de volgende categorieën: Beauty, Business en Lifestyle.

Wat het doel van haar website is? Onder meer om haar leven te delen, maar ook om haar persoonlijke groei continu te stimuleren. Zo is ze in 2016 afgestudeerd, heeft ze in 2017 een Personal Development certificaat gehaald en heeft ze in 2019 een SEO certificaat behaald. Deze certificaten laten duidelijk zien dat Esmée ook nadrukkelijk met persoonlijke groei bezig is, zoals ik in de inleiding van deze review al hebt geschetst.

Op dit moment is de lijfspreuk van Esmée ‘Never stop dreaming’. Hiermee probeert ze aan te geven dat alles in het leven mogelijk is, zolang je hier maar zelf in geloofd. Om deze spreuk kracht bij te zetten, heeft ze ook haar eigen cursus ontwikkeld. De Esmée Lifestyle SEO cursus richt zich op het fenomeen ‘zoekmachineoptimalisatie’. Voor haar eigen website is ze zelf ook met SEO bezig, terwijl ze dus ook een certificaat hiervoor behaald heeft.

Al met al zijn mijn bevindingen over Esmée super positief te noemen. Ze straalt veel transparantie uit, ze is zelf continu bezig met haar persoonlijke groei en ze is ook nog eens super sympathiek. Daarnaast is het ook wel eens verfrissend om een vrouw in het digitale circuit tegen te komen. De meeste online cursussen die ontwikkeld zijn, zijn door mannen ontwikkeld. Esmée gaat dus tegen de stroming in en hanteert hiervoor ook haar lijfspreuk ‘Never stop dreaming’. Ik ben nu al fan van Esmée!

Let op: je hebt in deze Esmée Lifestyle review nu al veel informatie over Esmée en haar website kunnen vinden. In het restant van deze review richt ik mijn pijlen volledig op haar cursus. In mijn ogen is deze cursus het bespreken méér dan waard, onder meer omdat ik zelf vrij veel aan deze cursus heb gehad!

De prijs van de SEO cursus van Esmee Lifestyle is momenteel 177 Euro. Dit is de vaste prijs die door Esmee is vastgesteld.

Er is een wettelijke 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de Dropship Academy. Dit betekent dat je binnen 14 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Mijn persoonlijke ervaring is dat Esmee zeker te vertrouwen is. Ze reageert altijd snel en behulpzaam via mail. Daarnaast heb ik geen echte klachten kunnen ontdekken.

De video’s en verdere content van de training is van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Voor wie is de Esmée Lifestyle SEO cursus geschikt?

Met haar eigen cursus richt Esmée zich dus volledig op het fenomeen ‘zoekmachineoptimalisatie’. Toen ik voor het eerst met deze cursus in aanraking kwam, vroeg ik me af voor wie de cursus nou precies bestemd was. Al snel kwam ik erachter dat de cursus voor een breed publiek geschikt is.

Heb je op dit moment jouw eigen webshop? Heb je op dit moment jouw eigen blogwebsite? Of hou je je bezig met één van de vele online verdienmodellen? In al deze gevallen wil je maar één ding: dat jouw website/webshop zo hoog mogelijk in de zoekmachine terecht komt.

Indien je die wens hebt, is deze cursus voor jou op het lijf geschreven. De ondertitel van de cursus is niet voor niets ‘verviervoudig je websitebezoekers met SEO’. Die ondertitel geeft des te meer aan dat de cursus geschikt is voor alle mensen die een eigen website of een eigen webshop hebben!

Is het dan ook nog noodzakelijk dat je al specifieke kennis hebt? Nee, eigenlijk niet. Esmée heeft ervoor gekozen om de cursus op het basisniveau te starten. Indien je nog totaal geen kaas van SEO gegeten hebt, kun je direct starten met deze cursus. Dat spreekt mij in principe wel aan, omdat SEO vaak toch een ietwat geheimzinnig onderwerp is. Dit komt vooral omdat er op het internet zó onwijs veel informatie over te vinden is. Esmée probeert het juist laagdrempelig te houden en mede daardoor is deze cursus voor een breed publiek geschikt.

Wat is het doel van de Esmée Lifestyle SEO cursus?

‘Jouw website verdient het om gevonden te worden’. Met die woorden word je welkom geheten op de website van Esmée Lifestyle. Met deze woorden wordt ook direct duidelijk gemaakt wat het doel van deze cursus is. Het doel is namelijk om hogere rankings voor jouw website te gaan verkrijgen, waardoor je meer en meer website bezoekers weet te trekken.

Het hoofddoel is uiteindelijk om jouw websitebezoekers te verviervoudigen. Heb je op dit moment 10 websitebezoekers per dag? Na het volgen van deze cursus zou je in staat moeten zijn om dit aantal naar 40 bezoekers per dag op te krikken. Als je eenmaal de stijgende weg naar boven ingezet hebt, kan het hard gaan met de aantal websitebezoekers.

Over het doel van deze cursus ben ik in ieder geval erg te spreken. Het doel van de SEO cursus is precies zoals het doel zou moeten zijn. Daarbij spreekt het mij ook aan dat Esmée dit doel concreet heeft proberen te maken. Het is niet altijd zeker dat je jouw websitebezoekers kunt verviervoudigen, maar je hebt wel direct een duidelijk idee van datgene wat je mogelijk met deze cursus kunt gaan behalen.

Hoe is de Esmée Lifestyle SEO cursus opgebouwd?

Vind je de informatie uit deze Esmée Lifestyle review vooralsnog interessant? Dan heb je mogelijk nu al interesse om je voor deze cursus aan te gaan melden. Voordat je dat gaat doen, wil ik je graag eerst op de inhoud en opbouw van deze cursus wijzen. In mijn ogen heeft Esmée in ieder geval perfect werk afgeleverd met de inhoud én opbouw.

Zo is het goed om te weten dat de cursus vrij uitgebreid opgebouwd is. Je krijgt in totaal 24 lessen voorgeschoteld, waarbij deze 24 lessen in 11 verschillende modules onderverdeeld zijn. Elke module kent één hoofdonderwerp en wordt vergezeld door meerdere bijlagen.

Voor het overzicht heb ik de verschillende modules even voor je op een rijtje gezet:

 • Module 1: Wat is SEO?
 • Module 2: Keyword research
 • Module 3: Artikelen SEO-proof schrijven
 • Module 4: Afbeeldingen SEO
 • Module 5: EAT-strategie
 • Module 6: Content ideeën
 • Module 7: Website waarde
 • Module 8: Linkbuilding
 • Module 9: Jouw lay-out
 • Module 10: Website snelheid
 • Module 11: Extra

Per module staat dus één onderwerp centraal, zoals je al aan de titels van de modules kunt zien. Daarbij spreekt het mij in ieder geval erg aan dat de cursus echt op niveau 0 start. De eerste module heet niet voor niets ‘Wat is SEO?’. Nee, in deze module krijg je echt uitgelegd wat SEO nou precies inhoudt en wat de toegevoegde waarde van SEO voor jouw website/webshop is.

Als je de eerste les wilt gaan volgen, zie je direct dat de lessen bestaan uit duidelijke video’s. Deze video’s zijn door Esmée zelf gemaakt, zijn door Esmée zelf ingesproken en zijn leuk om naar te luisteren. Het lastige is alleen dat Esmée een nogal zachte stem heeft. Je moet jouw geluid dus relatief hard zetten en je moet af en toe echt even goed luisteren.

Feit is dat de video’s in ieder geval leuk zijn om te volgen. De video’s duren bovendien niet al te lang, waardoor je ook geen hele grote concentratieboog nodig hebt. Doordat Esmée de video’s relatief kort heeft weten te houden, kun je meerdere lessen op één dag volgen. Bijkomend voordeel is dat je volledig zelf kunt bepalen wanneer en waar je de lessen gaat volgen. Zolang je maar een device en een internetverbinding hebt, kun je de Esmée Lifestyle SEO cursus volgen.

Volgens Esmée zelf moet je ongeveer 3 uur in deze cursus investeren. Binnen 3 uur kun je in ieder geval alle lessen volgen en kun je ook alle bijlagen doornemen. Over deze bijlagen vind je verderop in deze Esmée Lifestyle review meer informatie!

Mijn bevindingen over deze cursus zijn in ieder geval erg positief. Zoals ik eerder in deze review al aangaf, heb ik zelf veel aan de cursus gehad. Daarnaast vond ik de cursus ook leuk om te volgen, ben ik te spreken over de opbouw en is het ook prettig dat je zelf jouw tijd in kunt plannen. Onder aan de streep kan ik dan ook alleen maar zéér te spreken zijn over de inhoud, opbouw en mogelijkheden van deze cursus!

Krijg je bonussen meegeleverd?

Heb je interesse om je voor deze cursus aan te melden? Wil je graag ook jouw website bezoekers gaan verviervoudigen? En wil je graag jouw online business naar een hoger niveau tillen? In mijn ogen doe je er zeker verstandig aan om voor je deze cursus aan te melden.

Als je je voor deze cursus aangemeld hebt, krijg je direct toegang tot de cursus. Daar blijft het echter niet bij. Nee, je krijgt hierbij ook nog meerdere bonussen geleverd:

 • Je krijgt in totaal 6 bijlagen meegeleverd. Dit zijn werkboeken waarin je allerlei opdrachten kunt vinden. Bij het volgen van de lessen is het de bedoeling dat je deze opdrachten zelf gaat maken, waardoor je de opgedane kennis direct in de praktijk toe gaat passen.
 • Je krijgt exclusieve toegang tot de online community van Esmée Lifestyle. In deze community vind je alleen maar gelijkgestemden.
 • Je krijgt toegang tot een speciaal board over SEO; ook hier kun je veel kennis op doen.
 • Je krijgt levenslange toegang tot de SEO cursus.
 • Je kunt de cursus via elke mobiele device raadplegen, terwijl je ook nog de speciale Esmée Lifestyle app kunt downloaden.

Al met al ben ik ook over deze bonussen te spreken. Met name de zes bijlagen/werkboeken spreken mij aan, aangezien het in mijn ogen goed is om direct zelf in actie te komen. Met deze werkboeken probeert Esmée dat direct te stimuleren, waardoor je nóg sneller de inhoud van deze cursus onder de knie kunt krijgen.

Wat vinden andere volgers van deze cursus?

In de wereld van online cursussen is Esmée nog geen grote naam, maar ik verwacht dat dit binnen de kortste keren gaat veranderen. Persoonlijk ben ik in ieder geval blij dat ik deze cursus heb mogen volgen; zoals je in deze Esmée Lifestyle review hebt kunnen lezen, ben ik zeer te spreken over deze cursus.

Geldt dat ook voor andere bezoekers? Ik ben op onderzoek gegaan en vond op het internet een treffende beoordeling. De onderstaande beoordelingen is van een online marketeer en slaat wat mij betreft de spijker op de kop:

 • “Een fijne leerzame online SEO cursus van iemand die van haar succesvolle blog en website kan leven. De cursus is goed te volgen, zéker interessant voor beginners, maar ook als jij jouw bestaande SEO kennis wilt vergroten. Door alle extra’s krijg ik het gevoel dat Esmée je echt graag wil helpen met deze SEO cursus.”

Waarom ik deze beoordeling zo treffend vind? Omdat deze beoordelingen volledig aansluit op mijn eigen bevindingen!

Wat kost de Esmée Lifestyle SEO cursus?

Heb je interesse om je voor deze cursus aan te gaan melden? Ik kan dat alleen maar toejuichen, aangezien je echt veel aan deze cursus gaat hebben. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel nog deze cursus betalen. Wat je voor deze cursus moet betalen? Je betaalt hier een bedrag van 177 euro inclusief BTW voor; als je als ondernemer deze cursus koopt, kun je de BTW uiteraard terugvragen.

Wat ik van deze prijsstelling vind? Nou, het is geen goedkope cursus, maar ik denk wel dat je dit bedrag binnen de kortste keren weer terugverdiend hebt. Als je meer en meer website bezoekers aan weet te trekken, ga je hoogstwaarschijnlijk ook meer geld verdienen. Je kunt het bedrag van 177 euro dus puur als een investering zien.

Overigens kun je binnen 14 dagen na aankoop ook nog het volledige aankoopbedrag retour vragen. Bij het aanmelden voor deze cursus loop je in principe dus geen enkel risico!

Kan ik de Esmée Lifestyle SEO cursus aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde van deze Esmée Lifestyle review uitgekomen. In deze review heb je veel informatie kunnen vinden over Esmée én over haar SEO cursus. Onderaan de streep kan ik je eigenlijk maar één ding aanraden: meld je direct voor de SEO cursus van Esmée Lifestyle aan. In mijn ogen is deze cursus onwijs uitgebreid opgebouwd, bevat de cursus veel nuttige informatie én is de cursus goed te volgen. Ook de meegeleverde bonussen spreken mij stuk voor stuk aan.

Ps. wil je graag weten hoe je het beste kunt gaan bloggen? Dan kun je ook het e-book ‘Ik wil bloggen!’ van Esmée kopen. Ook dit e-book is wat mij betreft een aanrader!

Esmee Lifestyle SEO cursus
Esmee Lifestyle SEO cursus

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

30 jan 2021
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *