Fijn Zonder Pijn Review

Geen pijn meer dankzij deze online training?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 2 miljoen Nederlanders dagelijks met pijn kampen. Deze pijn kan verspreid over het lichaam aanwezig zijn, maar het is ook goed mogelijk dat deze pijn zich fixeert op één bepaald lichaamsdeel. Uit eigen ervaring weet ik in ieder geval hoe vervelend deze pijn is; ik had last van pijn in meerdere lichaamsdelen. Deze pijn kreeg op een gegeven moment zelfs het label ‘chronisch’.

Door mijn werk als DJ sta ik regelmatig uren achter elkaar. Daar is op zich niks mis mee, maar ik was tijdens mijn werk ook nog aan het hossen en was behoorlijk serieus bezig. Dit zorgde ervoor dat mijn lichaam lastig in de ontspanningsmodus kwam en dat er meer en meer druk op mijn benen uitgevoerd werd. Uiteindelijk kreeg ik te maken met chronische pijn in mijn linkervoet, -enkel, -knie en -kuit. Als je wel eens met dergelijke pijn te maken hebt gehad, weet je hoe onwijs vervelend dit is. Het lijkt net alsof de wereld even stil staat. Het enige wat je kunt voelen, is de pijn in je lichaam. Aangezien mijn hele linkerbeen behoorlijk pijn deed, werd ik echt beperkt in datgene wat ik kon doen.

Als ik weer een avond als DJ aan het werk moest, nam ik meerdere pijnstillers in. Dankzij deze pijnstillers werd de pijn even naar de achtergrond gedrukt, maar ik kon desalniettemin nog steeds niet optimaal genieten van mijn werk als DJ. Als DJ vind ik het leuk om op en neer te springen en de mensen op de dansvloer mee te nemen in mijn enthousiasme. Helaas was dat voor een tijdje niet mogelijk. Ik zag namelijk, gelukkig, op tijd in dat dit niet zo langer kon. Ik ging daarom via het internet op zoek naar mogelijkheden om iets aan deze pijn te gaan doen.

Een pijnloos leven was voor mij op dat moment een ware droom. Het was iets waar ik reikhalzend naar uit keek, maar waar ik ook alles voor opzij wilde zetten. Na een korte zoektocht kwam ik contact met de Fijn zonder Pijn cursus. Volgens deze cursus was het mogelijk om écht afscheid van deze pijn te gaan nemen. Ik moet zeggen dat ik op dat moment behoorlijk wanhopig was en dus meldde ik me direct voor deze cursus aan. Of deze cursus mij heeft geholpen?

Dat vertel ik je graag in deze uitgebreide Fijn zonder pijn review. In deze review bespreek ik onder het doel van de cursus, de inhoud van de cursus, de kosten voor de cursus en mijn uiteindelijke conclusie. Gaandeweg in de review bespreek ik ook nog andere belangrijke zaken over bijvoorbeeld de ontwikkelaar van deze cursus en eventuele meegeleverde bonussen. Heb jij ook last van chronische pijn? Wil je daar heel graag iets aan gaan doen? Mogelijk kan de Fijn zonder pijn cursus jou daarbij helpen. Lees dus op je gemakje deze review door en laat je verrassen. Mogelijk is dit dé oplossing voor jou en voor jouw chronische pijn!


Wat is de cursus Fijn zonder Pijn?

De cursus Fijn zonder Pijn is een uitgebreide cursus waarbij de focus ligt op het af laten nemen van de pijn. Door de opdrachten uit te voeren, door bijbehorende artikelen/boeken te lezen en door huiswerk te doen, is het volgens de ontwikkelaar mogelijk om afscheid te gaan nemen van de pijn.

Achteraf gezien kan ik concluderen dat ik te lang met de chronische pijn rond hebt gelopen. Ik had het idee dat het vanzelf goed zou komen, maar het werd uiteindelijk alleen maar erger. Ik kan me voorstellen dat ik daarin niet de enige ben; er lopen immers 2 miljoen Nederlanders dagelijks met pijn rond. Deze grote groep met mensen wordt ongetwijfeld in het dagelijkse leven belemmerd door de pijn. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring ook dat de gemoedstoestand nogal aangetast wordt door de pijn. Je voelt je al snel lusteloos, je hebt nergens zin meer in en je bent ook snel op je teentjes getrapt. Dat is althans wat ik merkte; dat was blijkbaar de manier waarop ik reageerde op mijn chronische pijn.

Om voor eens en altijd afscheid van deze chronische pijn te kunnen nemen, meldde ik me aan voor deze cursus. Daarbij wil ik wel graag nog vermelden dat ik ook naar mijn huisarts ben geweest en verschillende specialisten naar mijn chronische pijn heb laten kijken. Het eindoordeel van de meeste specialisten was dat ik meer rust zou moeten nemen, maar dat was als DJ niet mogelijk. In mijn ogen was dat de allerlaatste stap die ik kon ondernemen om van de chronische pijn in mijn linkerbeen af te komen. Ik besloot echter om voor de op één na laatste stap te gaan; het volgen van de cursus Fijn zonder Pijn. Of dit zijn vruchten afgeworpen heeft, lees je in het restant van deze Fijn zonder Pijn review.

In onderstaande video kun je de volledige inhoud van deze online cursus bekijken.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Aangezien 2 miljoen Nederlanders chronische pijn hebben, is het in mijn ogen een onwijs belangrijk onderwerp. Een onderwerp waar serieus over gesproken moet worden en waar men dus ook serieuze cursussen over moet ontwikkelen. Mede hierom ging ik op zoek naar de naam van de ontwikkelaar van deze cursus. Daar hoefde ik gelukkig niet al te lang naar te zoeken; op de website fijnzonderpijn.nu komt namelijk de naam Kristelle Wolbert naar voren. Zij is de ontwikkelaar van deze cursus!

Op de website stelt Kristelle Wolbert zich uitgebreid voor. Dat doet ze niet alleen met een welkomstwoord, maar ook met meerdere sprankelende foto’s. Kijk, dat spreekt mij nog eens aan. Vanaf het allereerste moment straalt Kristelle veel vertrouwen uit en heeft ze mij eigenlijk direct ‘te pakken’.

In het verleden heeft Kristelle met succesvol de opleiding van fysiotherapie gevolgd. Zij kwam er echter al snel achter dat ze meer wilde dan alleen fysiotherapie. Nadat ze in 2006 de studie afgerond had, begon ze daarom met een verdiepingsopleiding voor de master Manuele Therapie. In 2009 had Kristelle deze opleiding afgerond, waarna ze ging werken in een praktijk in Ridderkerk. In deze praktijk heeft ze veel mensen kunnen helpen met het laten verdwijnen van (chronische) pijn. In de jaren heeft zij onwijs veel kennis en ervaring opgedaan. Op een dag bedacht ze dat deze kennis erg waardevol was en dus breder ingezet moest worden. Zij besloot daarom om de cursus Fijn zonder Pijn te ontwikkelen.

Eigenlijk spreekt alles op dit gebied mij aan. Allereerst heeft Kristelle de benodigde kennis en kunde in huis om een dergelijke cursus te ontwikkelen. Zij heeft zelf mogen ervaren hoeveel mensen pijn hebben én hoe deze pijn ook kan verdwijnen. Daarnaast spreekt het mij aan dat Kristelle zo transparant is. Ze oogt heel betrouwbaar, ze ziet er op de foto vriendelijk uit en ze is niet bang om zich aan de wereld te laten zien. Ze staat met naam en afbeelding op de website afgebeeld en dat spreekt mij ook heel erg aan. Al met al staan alle seinen op groen wat betreft de ontwikkelaar van deze cursus!

Wat is het doel van de cursus?

In de inleiding van deze review had ik het over een groep van 2 miljoen Nederlanders die dagelijks last van pijn hebben. Het doel van deze cursus is om al deze mensen af te helpen van de chronische pijn. Het is goed mogelijk dat je al allerlei specialisten en dergelijke bezocht hebt, maar dat er nog steeds geen oplossing is. Juist die oplossing wil Kristelle Wolbert aandragen met de cursus Fijn zonder Pijn.

Het doel van deze cursus is dan ook de pijn bij zoveel mogelijk mensen af te nemen. Kristelle is er van overtuigd dat een pijnvrij leven oprecht binnen handbereik ligt. Het is alleen wel een kwestie van hard werken, strikt de cursus op volgen en het uiterste van jezelf vragen. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, zou het met deze cursus mogelijk moeten zijn om definitief afscheid te gaan nemen van jouw (chronische) pijn.

Kristelle heeft op haar website nog enkele gevolgen van deze cursus op een rijtje gezet. Je kunt van onderstaande gevolgen gaan genieten als je deze 6 weken durende cursus succesvol weet te voltooien:

 • Zelf grip op jouw gezondheid krijgen

 • Altijd pijnvrij kunnen sporten op het door jouw gewenste niveau

 • De partner zijn die je zou willen zijn

 • De vader/moeder zijn die je zou willen zijn

 • Eindelijk kunnen werken aan al jouw potentieel

 • Eindelijk doen wat jij het liefste zou willen doen

 • Dromen over wat de toekomst je nu allemaal gaat brengen

 • Pijnvrij genieten van het prachtige leven!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Leef jij dagelijks met vervelende pijn? Ben jij één van 2 miljoen Nederlanders die dagelijks (veel) pijn ervaart? Dan is het goed om te weten dat deze cursus specifiek voor jou geschikt is. Het maakt daarbij niet uit of je pijn in je elleboog hebt of pijn in je linkerbeen (zoals ik had); deze cursus richt zich volledig op pijn en niet op pijn in een bepaald lichaamsdeel.

Op de website van Fijn zonder Pijn zegt Kristelle hier het volgende over: ‘Ook pijn die je kunt hebben op basis van artrose, een frozen shoulder, migraine of een hernia hoeft er niet te zijn. Er zijn miljoenen mensen met een hernia of artrose die nergens last van hebben, waarom jij wel?’. Het maakt dus niet uit of je last van bepaalde gewrichten of spieren in je been hebt of dat je last van een hernia of van migraine hebt. Volgens Kristelle Wolbert is deze cursus geschikt voor een ieder die (veel) pijn ervaart.

Kortom: ervaar jij pijn? Dan is deze cursus voor jou geschikt. Kristelle geeft daarbij wel aan dat deze cursus behoorlijk hard werken is. Met achterover hangen weet je de pijn niet uit jouw lichaam te verdrijven. Nee, daar moet je hard voor werken, gedisciplineerd de oefeningen voor volgen en ook al het huiswerk doen. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, is het goed mogelijk om binnen de kortste keren afscheid van de pijn te nemen!

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Zo, je hebt hierboven onwijs veel informatie kunnen vinden over allerlei belangrijke randzaken. Je weet wie de cursus ontwikkeld heeft, je weet wat het doel van de cursus is en je weet voor wie deze cursus bestemd is. Nu is het tijd om nader in te gaan zoomen op de inhoud van de cursus; daar draait het immers allemaal om.

Op de website fijnzonderpijn.nl valt te lezen dat het een 6 weken durende cursus betreft. Een cursus die je in 6 weken tijd van A tot Z kunt volgen en waarna je– hopelijk – pijnvrij door het leven kunt gaan. om dat voor elkaar te krijgen, moet je wel het gehele traject doorlopen. Dit traject bestaat uit allerlei oefeningen, allerlei filmpjes die je moet bekijken, allerlei boeken die je moet lezen en allerlei tips die je op moet volgen. Aan de hand van al deze informatie ben je in staat om de pijn uit je lichaam te verdrijven. Kristelle zegt daar het volgende over: ‘Het is een 6 weken traject waarin wij samen stap voor stap de achterliggende oorzaken van jouw pijn onderzoeken en uiteindelijk elimineren wat resulteert in een pijnvrij leven!’.

In totaal bestaat deze cursus uit 6 modules. Deze modules bestaan weer uit verschillende paragrafen. In onderstaande lijst heb ik alle modules even op een rijtje gezet:

 • Module 1: Waar sta je nu heen? Waar wil je heen? (6 paragrafen)
 • Module 2: Routines creëren (6 paragrafen)
 • Module 3: Het echte werk – we gaan de diepte in (6 paragrafen)
 • Module 4: Ga de pijn te lijf (6 paragrafen)
 • Module 5: Omdenken (6 paragrafen)
 • Module 6: IK BEN (6 paragrafen)

Wat mij direct opviel, is de logische opbouw van deze cursus. De cursus begint eigenlijk op het basisniveau en richt zich in de eerste module volledig op jouw huidige situatie. Door enkele vragen te beantwoorden, krijg je meer inzicht in de pijn die je ervaart. Mogelijk kom je er op dat moment al direct achter waar deze pijn vandaan komt en waarom deze pijn niet uit je lichaam verdwijnt.

In de verdere modules wordt er steeds dieper ingegaan op de materie. In deze modules wordt ook verwezen naar boeken, naar bepaalde oefeningen die je uit moet voeren en naar huiswerk dat je moet gaan maken. Het draait hierbij niet specifiek om het huiswerk maken, maar puur om de bewustwording. Dankzij het huiswerk kom je er namelijk achter waar de pijn vandaan komt én hoe je die pijn mogelijk kunt gaan verdrijven.

Iets wat mij ook opgevallen is, is het feit dat je de opdrachten echt op moet sturen. Je moet de opdrachten dus eerst uitvoeren en vervolgens kan je deze via het online dashboard naar het team van Fijn Zonder Pijn sturen. Zij kijken vervolgens naar de ingevulde opdracht en geven daar ook weer feedback op. Je bouwt dus eigenlijk continue een interactie met de specialisten, waaronder Kristelle Wolbert op, zodat je uiteindelijk zeer efficiënt iets tegen de pijn kan gaan doen.

Uit ervaring weet ik in ieder geval dit mij dit geholpen heeft. Ik heb me zeer goed kunnen wapenen tegen de pijn en heb zelfs afscheid kunnen nemen van deze pijn. Met alle aandacht en inzet van de artsen en specialisten was het helaas niet gelukt, maar deze cursus heeft alsnog uitkomst geboden.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Bij veel online cursussen en trainingen is het gebruikelijk om meerdere bonussen meegeleverd te krijgen. Is dat ook het geval bij de cursus Fijn zonder Pijn? Nee, eigenlijk niet. Je krijgt namelijk geen enkele bonus meegeleverd.

Het enige waar je wel van kunt profiteren, is van een gratis bewustwordingstraining. In deze training krijg je eigenlijk drie opdrachten uit de eerste module aangereikt. Je krijgt hierdoor een duidelijk(er) beeld van de inhoud van de cursus en kunt vervolgens bepalen of je je wel of niet aan gaat melden.

In mijn ogen is het opvallend dat er geen bonussen meegeleverd worden, maar het is op zich ook prima te begrijpen. De cursus is namelijk op zichzelf al onwijs uitgebreid, terwijl het team van Fijn zonder Pijn je ook op een onwijs prettige manier helpt en ondersteunt. Je staat eigenlijk continue in contact met hun; in principe is dat al een hele fijne bonus bij deze uitgebreide cursus.

Wat vinden andere volgers van deze cursus?

Je hebt hierboven meerdere keren kunnen lezen dat zo’n 2 miljoen Nederlanders last van chronische pijn hebben. Gezien dit hoge aantal zou deze cursus dus voor een flinke groep mensen geschikt zijn. Is dat ook terug te zien in de hoeveelheid beoordelingen op het internet? Zijn veel volgers te spreken over deze cursus of laten zij ook negatieve beoordelingen achter? Ik ben op onderzoek gegaan, aangezien ik ook waarde hecht aan de mening van andere volgers.

Laat ik allereerst vooropstellen dat er op het internet voldoende beoordelingen te vinden zijn. Dat is een goed teken, aangezien dat laat zien dat het een populaire cursus is. Bij deze beoordelingen valt op dat nagenoeg alle beoordelingen (onwijs) populair zijn; de cursus is volgens de volgers uitgebreid, heeft een absolute meerwaarde en is zeer prettig om te volgen. Wel geven meerdere volgers aan dat zij soms moeite hadden om de cursus te volgen. Dat kan ik me enigszins voorstellen, aangezien het een cursus is waarbij je een hoop zelf moet doen. Je moet zelf behoorlijk hard werken en verschillende opdrachten uitvoeren. Bij die opdrachten is er ook sprake van weerstand, waardoor het emotioneel ook pittig kan zijn.

Onder aan de streep sluiten de beoordelingen van andere volgers in ieder geval aan op mijn mening. Veel volgers zijn super positief over deze cursus en dat geldt ook voor mij. Het doet mij in ieder goed om te zien dat behoorlijk veel mensen te spreken zijn over deze cursus. Ik hoop dat nóg meer mensen deze cursus gaan volgen, aangezien daarmee mogelijk het getal van 2 miljoen Nederlanders naar beneden gehaald kan worden!

Wat kost deze cursus?

Langzaamaan kom ik alweer richting het einde van deze Fijn zonder Pijn review. In deze uitgebreide review heb je veel informatie kunnen vinden over de cursus; het is nu tijd om naar het laatste belangrijke punt te gaan kijken. Je wilt immers hoogstwaarschijnlijk ook weten wat je voor deze cursus neer moet tellen. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Je kunt tijdelijk van een prachtige korting genieten.

Normaliter betaal je voor deze 6 weken durende cursus een bedrag van 598 euro. Dat bedrag is echter door Kristelle Wolbert aangepast naar 299 euro. Voor een bedrag van 300 euro krijg jij onbeperkte toegang tot deze cursus. Het doel daarbij is dat je binnen zes weken pijnvrij door het leven gaat.

Wil je liever niet direct een bedrag van 300 euro betalen? Of twijfel je nog over de meerwaarde van deze cursus? Dan kan je ook voor 0,00 euro de bewustwordingstraining volgen. Met deze training krijg je een goed beeld van de inhoud en opbouw van de cursus!

Kan ik deze cursus aanraden?

Wat denk jij van deze cursus? Ik kan je in ieder geval verklappen dat ik onwijs blij met deze cursus ben. Deze cursus heeft mij geholpen om pijnvrij door het leven te gaan, ik kan weer heerlijk hossen tijdens mijn werk als DJ en ik hoef nooit meer rekening te houden met de vervelende pijn. Ik durf wel te stellen dat dit compleet te danken is aan deze interessante cursus.

Door mijn ervaringen kan ik deze cursus van harte aanraden. Het is in mijn ogen dé manier om afscheid van jouw chronische pijn te gaan nemen. Wil je daar graag definitief afscheid van nemen? Dan is dit dé cursus voor jou!

Fijn Zonder Pijn
Fijn Zonder Pijn

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

12 jun 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *