Fitcooking deel 2 review

Werkt dit stappenplan echt voor een gezondere lifestyle?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Fitcooking deel 2 is, zoals je wellicht al verwacht had, het vervolg van Fitcooking deel 1. Of nou ja, wellicht is dat niet helemaal de juiste omschrijving. Fitcooking deel 2 is namelijk iets anders opgebouwd en is daardoor ook weer uniek te noemen.


Ik ben op onderzoek uitgegaan. Wat kunnen we verwachten van Fitcooking deel 2? En wellicht nog belangrijker: is de aanschaf van dit receptenboek de moeite waard?

In de afgelopen jaren heb ik ongelooflijk veel (dieet)boeken getest. Ik weet dan ook als geen ander waar op te letten bij het beoordelen van dergelijke boeken. Het resultaat kan je vinden in deze Fitcooking deel 2 review. Ik heb dit boek bekeken, gebruikt en nadien beoordeeld. Mijn onafhankelijke en eerlijke review kan je hier onder vinden.


Wat is Fitcooking deel 2?

Fitcooking deel 2 is een uitgebreid receptenboek met daarin allerlei eiwitrijke recepten. Dit boek is dan ook geschikt voor sporters. Je vindt namelijk in het boek ook allerlei uitleg over energiebalans, macronutriënten en voedingsschema’s.

Zoals ik hierboven al zei: Fitcooking deel 2 is min of meer het vervolg van deel 1. Het eerste deel, officieel Fitcooking Fitness Receptenboek genoemd, was een ware hit. De verkoopcijfers van dit boek lagen ongekend hoog.

Bovendien waren nagenoeg alle gebruikers ontzettend positief over dat boek. Ik was, op basis daarvan, dan ook uitermate nieuwsgierig naar Fitcooking deel 2. Kan dit deel de verwachtingen waarmaken? Of heeft het team achter Fitcooking niet het hoge niveau vast weten te houden? Je leest het hieronder!

Laat ik allereerst even uitgebreid bespreken wat dit boek exact inhoudt. Fitcooking deel 2 is een uitgebreid boek met daarin ruim 130 nieuwe recepten. Deze recepten zijn specifiek voor sportende mannen en vrouwen bestemd. Dat komt onder meer doordat de recepten allemaal vol eiwitten zitten.

Zoals je wellicht weet, dragen eiwitten bij aan de spieropbouw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in dit boek ook macrocalculators tegenkomt. Met deze macrocalculators is het mogelijk om zelf je voedingsschema samen te stellen. In het verlengde daarvan hebben de makers van dit boek bij elk recept ook enkele belangrijkste statistieken vermeld.

Zo wordt per recept vermeld wat de ingrediënten zijn, hoe lang de bereidingstijd is en wat de bereidingswijze is. Daarnaast wordt per recept vermeld wat de voedingswaarden zijn. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen kilocalorieën, vet, koolhydraten en eiwitten. Eigenlijk zie je in één oogopslag dus alle belangrijke informatie van elk recept.

Wat mij direct op viel, was de cover van het boek. Op de cover van het boek staan namelijk enkele foto’s van gerechten afgebeeld. Daarnaast staan er ook vier foto’s van een vrouw. Hierdoor krijg je wellicht de indruk dat dit boek alleen voor vrouwen bestemd is.

Dat is absoluut niet het geval. Nee, ook sportende mannen hebben ongelooflijk veel baat bij dit boek. De vrouw op de voorkant van dit boek is echter de schrijver. Maar, daar over kan je verder op in deze review meer lezen.

Als we naar de inhoudsopgave van het boek kijken, zien we enkele hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn als volgt:

 • Hoe gebruik je het boek?
 • Informatie over voeding
 • Stappenplan van Fitcooking
 • Food preppen
 • Pre-workout
 • Post-workout
 • Smoothies
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Snacks

Onder het kopje ‘Wat krijg je als je het Fitcooking boek aanschaft?’ vertel ik meer over deze hoofdstukken. Ik kijk daarbij per hoofdstuk naar de inhoud en geef daar mijn gefundeerde mening over.

In de onderstaande video kun je de inhoud bekijken van dit kookboek.

Wie is de schrijver van Fitcooking?

De schrijver van Fitcooking is Veerle. Zoals gezegd is zij de vrouw die op de voorpagina van het boek meermaals afgebeeld staat. Zij is dan ook hét gezicht en de drijvende kracht achter fitcooking.nl. Vanuit deze website is dan ook dit boek geschreven. Veerle heeft een verregaande passie voor krachttraining en voeding. Zij weet deze twee passies met elkaar te combineren op haar website.

Waar de passie van Veerle vandaan komt? Dat heeft onder andere te maken met de natuurlijke werking van het vrouwelijk lichaam. Tot ongeveer haar 30e levensjaar had Veerle namelijk een strak en gespierd lichaam. Vanaf haar 30e levensjaar kwam daar de klad een beetje in. Haar figuur veranderde nogal; dat was compleet tegen haar zin in. Zij was hierdoor ontzettend geprikkeld om haar slanke lichaam weer terug te krijgen en te behouden. Vanaf dat moment heeft zij zich verdiept in voeding in combinatie met krachttraining. Het eerste boek van Fitcooking was daar het gevolg van. Ondertussen heeft Veerle dus ook al Fitcooking deel 2 geschreven.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Veerle nergens met haar achternaam verschijnt. Hierdoor vraag ik me enigszins af of Veerle wel écht bestaat. De foto’s zien er namelijk ook bijzonder fraai uit. Als iets te mooi is om waar te zijn…. Enfin, je begrijpt wat ik bedoel.

Voor de betrouwbaarheid zou het, mijn inziens, beter zijn als Veerle transparanter was. Uiteindelijk draait het om de inhoud van het boek. Daar kan ik eigenlijk alleen maar positief over zijn. Wat dat betreft levert Veerle, van Fitcooking.nl, absoluut goed werk af!

Voor wie is het Fitcooking boek geschikt?

Wat maakt dit boek nou zo bijzonder? Dat is onder andere het feit dat alle recepten eiwitrijk zijn. Doordat alle recepten eiwitrijk zijn, is het boek bij uitstek geschikt voor sporters. Om de optimale inspanningen te leveren, heeft een lichaam eiwitten nodig.

Deze eiwitten zorgen er tevens voor dat het lichaam weer snel en goed kan herstellen na een maximale inspanning. Ik durf dan ook wel te stellen dat Fitcooking deel 2 met name voor sporters geschikt is. Daarbij moet ik dus wel opmerken dat het boek voor zowel mannen als voor vrouwen geschikt is.

Dankzij dit stappenplan heb ik in 7 weken tijd meer spiermassa opgebouwd en ben ik gezonder gaan eten!

Samuel

Op basis van de cover van het boek zou je wellicht denken dat het alleen voor vrouwen geschikt is. Dat is dus niet het geval. Ook mannen kunnen ongelooflijk veel aan dit boek hebben.

Met dit boek is het mogelijk om aan je spieropbouw te werken, maar ook om aan je vetverlies te werken. Het is kortom een boek om een gezond en sterk lichaam mee te krijgen. Een lichaam met een laag vetpercentage en een behoorlijke spiermassa. Dat is dan ook één van de andere redenen waarom je in dit boek alleen maar eiwitrijke recepten tegen komt.

In Fitcooking deel 2 kom je ook nog andere zaken tegen. Daarbij heb ik het onder andere over de voedingswaarden die per recept benoemd staan. Deze voedingswaarden zijn met name voor sporters van belang. Als je bewust met het opbouwen van een spiermassa bezig bent, wil je tenslotte alleen de juiste voedingswaarden binnenkrijgen.

Dat lukt zeker, aangezien je bij elk gerecht simpel de voedingswaarden af kunt lezen. Daarnaast heb je ook nog zogeheten macrocalculators tot je beschikking. Hiermee kan je zelf perfect berekenen hoe jouw optimale voedingsschema er uit moet komen te zien.

Het is dan ook maar de vraag of ik dit echt als een receptenboek aan moet stippen. Het is namelijk óók een stappenplan voor het maken van je eigen voedingsschema. Het is niet voor niets dat hoofdstuk 3 van dit boek ‘stappenplan van Fitcooking’ heet.

Wat krijg je als je het Fitcooking boek aanschaft?

Bij het aanschaffen van het Fitcooking deel 2 boek krijg je een zogeheten e-book. Dat is een digitaal boek; je krijgt dus geen fysiek boek geleverd. Dit e-book verkrijg je direct na de betaling.

Via de mail wordt het boek naar je toegestuurd, waarna je direct kunt beginnen met het lezen van dit boek. Het boek staat vol met ruim 130 eiwitrijke recepten. Tevens staat bij alle recepten duidelijk vermeld welke voedingswaarden en in welke hoeveelheid zich in het recept bevinden.

Zoals ik hierboven al zei, is het boek in enkele hoofdstukken onderverdeeld. Hieronder kan je iets meer informatie per hoofdstuk vinden.

Hoe gebruik je het boek?

Het eerste hoofdstuk is min of meer een inleiding voor het boek. De ondertitel van dit hoofdstuk luidt dan ook ‘alles wat jij moet weten om te kunnen starten’. In dit hoofdstuk word je min of meer voorbereid op alles wat je te wachten staat.

Wat mij betreft is dit een slimme move van Veerle. Ze bereidt je in feite voor op de rest van het boek. Hierdoor weet je vanaf het begin af aan waar je rekening mee moet houden, wat je kunt verwachten en welke mindset je nodig hebt.

Informatie over voeding

Vervolgens volgt in hoofdstuk 2 een kort verhaal over voeding. Het gaat daarbij met name om het belang van voeding en hoe voeding bij kan dragen aan het gewenste resultaat. In dit hoofdstuk komt de kracht van Veerle bij elkaar samen: haar passie voor krachttraining en voeding. Ook dit hoofdstuk heeft absoluut een toegevoegde waarde voor het vervolg van het boek.

Stappenplan van Fitcooking

Dit derde hoofdstuk is wellicht het belangrijkste hoofdstuk van dit boek. In dit hoofdstuk krijg je namelijk uitleg over hoe je dit boek het beste kunt gebruiken. Veerle zegt hier het volgende over: “In dit hoofdstuk gaan we aan de slag! Ik ga je uitleggen hoe je mijn boek het beste kan inzetten om jouw fysieke doelstelling te bereiken. Ik zal me hier hoofdzakelijk richten op het verliezen van vet massa en het aankomen van spiermassa”.

Vervolgens krijg je in dit hoofdstuk alle informatie over macrocalculators. Tevens kan je in dit hoofdstuk direct een macrocalculator voor vrouwen en een macrocalculator voor mannen downloaden. Met die calculator kan je verder aan de slag gaan; alle toelichting daarover kan je in dit boek vinden.

Met name dit hoofdstuk is wat mij bijzonder aansprak. Het Fitcooking deel 2 boek draait namelijk niet alleen om de recepten. Nee, het draait om het totaalplaatje. Vandaar ook dat de benaming ‘receptenboek’ niet helemaal passend is. Ik kies daarom eerder voor de benaming ‘stappenplan’.

Het vervolg van het boek

In de overige hoofdstuk komen alle recepten naar voren. Deze recepten zijn uitgebreid omschreven en zijn hierdoor makkelijk te bereiden. Voor het overzicht heb ik hieronder een lijst opgesteld met daarin de namen van de hoofdstukken en de bijbehorende ondertitel. Onderstaande lijst geeft je een duidelijk beeld van de inhoud van het vervolg van het boek:

 • Food preppen: 19 overheerlijke food prep recepten.
 • Pre-workout: 14 voedzame recepten die je bereidt voordat je gaat trainen.
 • Post-workout: 14 eiwitrijke recepten die jij bereidt na je training.
 • Smoothies: 12 gezonde en snelle smoothie recepten.
 • Ontbijt: 16 proteïnerijke ontbijtjes om iedere dag mee te starten.
 • Lunch: 18 smaakvolle en gezonde lunch recepten.
 • Diner: 22 eiwitrijke recepten voor een heerlijke avondmaaltijd.
 • Snacks: 16 onwijs lekkere recepten om verantwoord van te genieten.

Mijn mening over deze recepten? Perfect! De recepten sluiten perfect aan op het doel van het boek. De recepten staan uitgebreid omschreven en zijn daardoor relatief makkelijk te bereiden. Ook vind je per recept uitgebreid beschreven hoeveel voedingswaarden het recept bevat. Dat geeft je bijzonder veel en nuttige informatie.

Hoeveel kost Fitcooking deel 2?

Fitcooking deel 1 was een waar succes voor Veerle. Op basis daarvan heeft zij dan ook Fitcooking deel 2 geschreven. Zoals je kunt lezen, ben ik behoorlijk positief over dit boek. Daarover kan je in de volgende paragraaf meer lezen.

Ik wil je eerst iets meer vertellen over de aanschafprijs van Fitcooking deel 2. Want: wat is nou de vraagprijs voor dit boek? De prijs voor dit boek is eenmalig € 27,00. Voor dat, relatief lage, bedrag krijg je direct toegang tot Fitcooking deel 2. Je krijgt het boek namelijk direct als e-book in je mailbox geleverd.

Mijn ervaringen met Fitcooking

Enige tijd geleden was ik één van de eerste die het eerste deel van Fitcooking uit mocht proberen. Ik was direct onder de indruk. Op basis van dat oordeel van destijds was ik dan ook vol goede moed voor Fitcooking deel 2. Over het algemeen zijn mijn ervaringen met Fitcooking dus ongelooflijk goed. Wellicht voel je het al aankomen.. ik heb toch één duidelijk verbeterpunt.

Ik vind het ongelooflijk jammer dat Veerle niet iets transparanter is. Als Veerle iets transparanter zou zijn, zou dat veel meer waardering op kunnen leveren. Althans; dat is hoe ik er over denk. Naar mijn mening is transparantie op het internet namelijk steeds belangrijker aan het worden.

Desalniettemin zijn mijn ervaring met Fitcooking wel bijzonder goed. Het is een perfecte manier om aan je gespierde en gezonde lichaam te werken. Bovendien leveren de twee boeken, Fitcooking deel 1 & deel 2, het gewenste resultaat op: een afname van de vet massa en een toename van de spiermassa.

Is het boek de moeite waard om aan te schaffen

Ik ben alweer aan het eind gekomen van deze review. Wat is tot nog toe jouw mening over dit boek? Zoals je wellicht al vermoed had, ben ik ongelooflijk onder de indruk. Het boek is uitgebreid, is logisch opgesteld en helpt je met meerdere facetten.

Zo is het ontzettend goed/belangrijk om inzicht te krijgen in je volledige voedingspatroon. De voedingswaarden worden perfect bij elk recept benoemd, zodat je daar meer inzicht in krijgt. Bovendien kan je met de macrocalculator zelf ook aan de slag om een geschikt voedingsschema samen te stellen.

Uiteraard passen de recepten ook perfect bij een sporter. De recepten zijn eiwitrijk, zijn makkelijk te bereiden en bevatten alleen de juiste voedingsstoffen. Voor het verkrijgen van veel spiermassa is dit boek dan ook absoluut geschikt.

Kan ik dit boek aanraden? Ja, absoluut. Ik ben bijzonder onder de indruk van het boek. Het is dé manier om aan je vet massa én aan je spiermassa te werken. Het verkrijgen van spiermassa is perfect mogelijk dankzij dit boek. Ondertussen verlies je ook nog eens de vet massa. Wat wens je nog meer?

Fitcooking Deel 2 aanschaffen doe je via onderstaande kortingslink!

Ga naar de kortingspagina!
Fitcooking deel 2
Fitcooking deel 2

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

19 nov 2019
5

Dit is meer dan een receptenboek! Het is echt een stappenplan waarin Veerle jou begeleid naar een gezondere levensstijl!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Één reactie op “Fitcooking deel 2 review

 1. Je kan haar volgen op instagram. Daar plaats ze regelmatig foto’s van zichzelf en recepten en live video’s. Volgens mij is ze ook partner van een van de heren van Droogtrainen Accademy. Henry en Rinus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *