Golden Retriever Geheimen Review

Het meest complete handboek voor de opvoeding van je Golden Retriever ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Ben jij van plan om een nieuwe hond aan te schaffen of heb jij een Golden Retriever die je graag beter wilt opvoeden? Een hond in huis nemen vergt behoorlijk wat tijd en doorzettingsvermogen om ermee samen op een lijn te komen.

Al enige tijd ben ik zelf op zoek naar een hond. Er is natuurlijk ontzettend veel keuze bij het kiezen van een hondenras en daarom heb ik voor mijzelf besloten om rustig te tijd te nemen om meer informatie in te winnen over de verschillende hondenrassen.

Een hond nemen is niet iets wat je zomaar doet en het is daarom belangrijk om daarin een goede keuze te maken.

Om die reden heb ik verschillende boeken over honden gelezen en heb ik even geleden het Golden Retriever Handboek gelezen.

In dit boek heb ik veel geleerd over Golden Retrievers en deel ik in deze review graag mijn bevindingen met je over het handboek.

Wat is het Golden Retriever Handboek?

Het Golden Retriever Handboek is een boek waarin de Golden Retriever centraal staat. In dit boek leer je de belangrijkste informatie over Golden Retrievers zoals; het gedrag, hoe je een Golden Retriever verzorgt, maar ook hoe je een Golden Retriever op de juiste manier moet opvoeden. Ook krijg je in dit boek veel praktische tips.

Dit boek is erop gericht om jou als (toekomstige) eigenaar van een Golden Retriever zo goed mogelijk te helpen met alle vragen die je hebt over het ras.

In de intro gaf ik al aan dat ik zelf ook op zoek ben naar een nieuwe hond en dat ik daarbij de verschillende rassen met elkaar probeer te vergelijken.

Bij het kiezen van een nieuwe hond is het natuurlijk belangrijk dat het gedrag van de hond goed bij je past.

Ook is het zeker een goed idee om na te denken over het formaat van de hond.

Als je namelijk een klein huis hebt is het niet altijd verstandig om een grote hond in huis te nemen.

Daarnaast hebben bepaalde hondenrassen ook meer beweging nodig dan andere rassen.

In dit boek krijg je antwoord op al deze belangrijke vragen en helpt het je om makkelijker te kiezen of een Golden Retriever bij je past of niet.

Aangezien ik zelf werkzaam ben als DJ is het voor mij belangrijk dat mijn nieuwe hond ook zelf thuis kan blijven als ik aan het werk ben.

In het boek las ik dat een mits een Golden Retriever goed opgevoed is, hij prima een nacht alleen kan blijven.

Dankzij dit boek ben ik meer te weten gekomen over Golden Retrievers en heeft het mijn kijk op het hondenras compleet omgedraaid.

Hoewel ik in eerste instantie meer op zoek was naar een kleinere hond, is die mening voor mij nu veranderd omdat nu ook de Golden Retriever tot de mogelijkheden behoord.

In onderstaande video kun je de inhoud van dit complete e-book bekijken.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij alle reviews die ik schrijf, kijk ik kritisch naar de schrijver/ontwikkelaar van een boek, een cursus of een online training. In mijn ogen moet de schrijver/ontwikkelaar voldoende kennis van zaken hebben. Daarnaast ben ik ook altijd benieuwd naar de beweegredenen van een persoon/bedrijf om een bepaald boek, cursus of training te ontwikkelen.

Op de voorpagina van het boek lees ik direct de naam Gerard de Goede staan. Omdat we in eerdere reviews over hondenrassen ook al behoorlijk versteld stonden over de naamstelling hebben we meer onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke schrijver van het boek. Is de schrijver echt Gerard de Goede? Of is dit slechts een schuilnaam.

Na wat research te hebben gedaan kwam ik erachter dat ook bij dit boek het bedrijf Blue Sky Marketing achter het handboek zit. Dit is hetzelfde bedrijf als de voorgaande reviews over de honden handboeken.

We kunnen hierin opmaken dat de boeken geschreven worden door het bedrijf en dat ieder boek een Nederlandse naam als schrijver op de voorkant krijgt.

Dat betekent dat de namen die op de boeken staan, niet daadwerkelijk de namen zijn van de schrijvers, maar simpelweg zijn verzonnen.

Zelf ben ik ben ik er niet heel erg over te spreken als iemand zichzelf verbergt op het internet. Dit zou kunnen betekenen dat de daadwerkelijke schrijver van het boek iets te verbergen heeft, of niet veel vertrouwen heeft in zijn eigen werk.

Ondanks dat de schrijver zijn echte naam niet bekend wil maken, is wel duidelijk te zien dat het boek door hetzelfde bedrijf is gemaakt als de andere boeken. Dat is vooral te zien aan de opbouw van het boek en de lay-out.

Hoewel ik transparantie en betrouwbaarheid heel belangrijk vind, heb ik toch de moeite genomen om het boek aan te schaffen. In deze review lees je mijn bevindingen over de inhoud van het boek.

Wat is het doel van dit boek?

Nu je een idee hebt van welk bedrijf er achter dit boek zit, wil je natuurlijk ook graag weten wat nou exact het doel is van het boek. Wat wil de schrijver van het boek je leren? Voor wie is dit boek geschikt?

Wat me direct opvalt is dat dit boek geschikt is voor zowel mensen die van plan zijn om een Golden Retriever aan te schaffen als voor mensen die al een Golden Retriever in huis hebben. Door dit boek aan te schaffen krijg je een heel goed beeld van een Golden Retriever. In het boek leer je namelijk alles over het ras van opvoeding van de hond tot aan het karakter van de hond.

Het doel van dit boek is om jou een goed beeld te geven van wat voor een soort hond een Golden Retriever is. In het voorwoord van het boek zegt Gerard de Goede: “In dit complete handboek heb ik al mijn aantekeningen verwerkt die ik de afgelopen jaren heb verzameld. Ik kan jou dus precies vertellen wat je moet doen om die lieve, gezonde en gehoorzame Golden Retriever te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.”

Hieruit kun je opmaken dat dit boek ervoor is gemaakt om jou te helpen met het opvoeden van een Golden Retriever. Dat is natuurlijk precies waar ik naar op zoek ben.

Als ik mijn nieuwe hond ga aanschaffen is het vooraf namelijk belangrijk om te weten of het lastig is om een Golden Retriever op te voeden en hoe je dat het beste doet.

Om deze reden ben ik zeer te spreken over de inhoud van het boek en heeft het mij de goede inzichten gegeven over het aanschaffen en opvoeden van een Golden Retriever.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Op de voorpagina van het boek lees je direct dat het boek je alles leert wat je moet weten over een Golden Retriever. Maar leer je ook daadwerkelijk alles over de Golden Retriever? Volgens mij komen vrijwel alle aspecten in het boek wel aan bod. In de inhoudsopgave staan de volgende hoofdstukken vermeld:

 • Voorwoord
 • Hoofdstuk 1: De Golden Retriever
 • Hoofdstuk 2: Aanschaf/kopen
 • Hoofdstuk 3: Je puppy mee naar huis nemen
 • Hoofdstuk 4: Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 5: Leven met een Golden retriever
 • Hoofdstuk 6: Sport en Show
 • Hoofdstuk 7: De oudere Golden Retriever
 • Nawoord

Wat me direct opvalt aan de inhoudsopgave is dat het boek ontzettend uitgebreid is. Voor zo ver mijn kennis gaat, worden vrijwel alle belangrijke aspecten over de Golden Retriever behandeld.

Het hoofdstuk waarmee ik helemaal blij verrast was, is het hoofdstuk aanschaffen en kopen. Zelf ben ik natuurlijk op zoek naar een nieuwe hond en heeft dit hoofdstuk me een goed idee gegeven waarop ik moet letten als ik besluit een Golden Retriever te kopen.

Hoofdstuk 1: De golden Retriever

In het eerste hoofdstuk krijg je over het algemeen de basisinformatie over de Golden Retriever. Hier worden onderwerpen behandeld zoals de geschiedenis van het ras, het uiterlijk en het karakter. In het boek lees ik direct wat voor een speciale hond een Golden Retriever is en dat een Golden Retriever van oorsprong een jachthond is. Dat komt vooral omdat dit hondenras volgens het boek ontzettend intelligent is.

Hoofdstuk 2: Aanschaffen/kopen

Het tweede hoofdstuk van het boek gaat vooral over het aanschaffen van een Golden Retriever. Dit is natuurlijk het hoofdstuk dat mij op dit moment het meeste aanspreekt.

In dit hoofdstuk word je uitgelegd waarop je moet letten bij het aanschaffen van een Golden Retriever. Het boek vertelt je wat de voor- en nadelen zijn van het hondenras, of je beter een reu of teef kan aanschaffen en wat ook interessant was, is dat er wordt verteld waarop je moet letten als je naar een fokker gaat. Zo weet je precies wat een goed fokker is en wat niet.

Hoofdstuk 3: Je Puppy mee naar huis nemen

Na het lezen van hoofdstuk 3 ben ik erachter gekomen dat het aanschaffen van een puppy Golden Retriever behoorlijk wat voorbereiding vergt. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat je allemaal in huis moet halen voordat je je puppy mee naar huis moet nemen, hoe je zorgt dat je puppy in de Bench gaat slapen en hoe je je puppy zindelijk maakt. Zeker geen onbelangrijke informatie als je het mij vraagt.

Hoofdstuk 4: Opvoeding en training

Dit hoofdstuk staat helemaal in het teken van het opvoeden van je nieuwe puppy. Hier wordt uitgelegd dat het belangrijk is dat jij de roedelleider wordt, hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen, hoe je basiscommando’s aanleert, hoe je de puppy laat socialiseren met andere honden en hoe de bekende en populaire clicker training werkt. Daarnaast krijg je nog een aantal handige tips bij het opvoeden van je puppy.

Hoofdstuk 5: Leven met een Golden Retriever

Dit hoofdstuk geeft je informatie over hoe jij het leven met een Golden Retriever in huis zo aangenaam mogelijk maakt. Hierbij kun je denken aan dagelijkse routines in voeding, uitlaten en verzorging. Ook wordt hier uitgelegd hoe je het aanpakt als je op vakantie wilt.

Hoofdstuk 6: Sport en Show

Golden Retrievers zijn uiterst intelligente honden en kunnen daarom makkelijk trucs leren. In dit hoofdstuk leer je hoe dat werkt en krijg je meer informatie over hoe je behendigheid traint. Of als je nog een stap verder wilt gaan, dingen aanleert zoals; Flyball, Reddingswerk, Jacht en show.

Omdat een Golden Retriever zo intelligent is worden ze vaak gebruik voor dit soort dingen. Zo worden Golden Retrievers ook vaak gebruikt als hulphond of blindengeleidehond.

Hoofdstuk 7: De oudere Golden Retriever

In dit hoofdstuk lees je vooral over het verloop van de jaren van een oudere Golden Retriever, na mate een hond ouder wordt, kan het voorkomen dat de gezondheid van de je trouwe viervoeter achteruitgaat.

Hoewel een Golden Retriever gemiddeld 10 jaar oud wordt, gaat dat niet altijd zonder gebreken. In dit hoofdstuk lees over zaken als het zorgen voor een oudere hond, fysieke problemen die zich kunnen voordoen bij je hond, maar ook wat je het beste kunt doen als je hond ziek is, of het einde van zijn leven nadert. Natuurlijk is dit nooit leuk om te lezen, maar het is wel belangrijk om ook over deze zaken de nodige kennis te krijgen.

Heeft dit boek mij verder geholpen?

In de inleiding van deze review heb ik je verteld dat ik al een tijdje op zoek ben naar een geschikte hond voor in huis. In dit boek heb ik veel informatie gekregen over het aanschaffen van een Golden Retriever en heeft dat ervoor gezorgd dat mijn mening over het aanschaffen van een kleine hond behoorlijk is veranderd.

Wat me vooral aanspreekt is dat Golden Retrievers zeer sociale honden zijn en heel veel kunnen leren. Dankzij dit boek ben ik gaan nadenken over het aanschaffen van een Golden Retriever en bestaat de mogelijkheid dat ik ga voor dit ras. In het boek heb ik vrijwel alle informatie kunnen vinden over de Golden Retriever en was ik blij verrast met hoe uitgebreid het boek is.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Naast dat ik mijn eigen mening geef, ga ik uiteraard in elke review ook op zoek naar de mening van andere mensen. Als ik op zoek ga naar de mening van andere mensen over het boek, valt me direct op dat ook andere lezers van het boek zeer positief zijn over de inhoud. Wel valt me direct op dat ook andere lezers van het boek zich afvragen waarom er schuilnamen worden gebruikt voor de boeken die Blue Sky Marketing schrijven.

Ondanks dat zijn ook vrijwel alle reviews die ik heb kunnen vinden over dit handboek uiterst positief. Het is een behoorlijk uitgebreid boek en je krijgt precies de informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen van een Golden Retriever.

Ook heeft dit boek andere mensen geholpen bij het maken van een keuze van ras en daadwerkelijk hebben na het lezen van het boek daadwerkelijk een Golden Retriever aangeschaft. Ook lees ik reviews over dat het boek mensen daadwerkelijk heeft geholpen bij het opvoeden van hun Golden Retriever.

Hieruit maak ik op dat ook andere lezers van het boek er veel aan hebben gehad en dat het zeker de moeite waard is om te lezen.

Krijg je nog extra bonussen bij dit boek?

Bij vrijwel alle boeken die door Blue Sky Marketing geschreven worden krijg je een aantal bonussen als je besluit het boek aan te schaffen. Zo ook bij het Golden Retriever handboek. Bij dit boek krijg je de volgende bonussen meegeleverd:

 • Bonus 1: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-book)

 • Bonus 2: Baas over je eigen Golden Retriever (e-book)

 • Bonus 3: Honden training geheimen (e-book)

 • Bonus 4: Je Golden Retriever laten komen op commando (e-book)

 • Bonus 5: Levenslange updates van het Golden Retriever geheimen boek

Ook de bonussen vond ik erg leuk om te lezen en was ik blij verrast dat een groot deel van de bonussen goed aansloten bij het e-book dat ik had aangeschaft. Vooral bonus 1 vond ik erg interessant omdat het me nog meer inzichten gaf over het verzorgen en trainen van een puppy.

Wat kost dit boek?

Ben jij net als ik ook op zoek naar wat voor een hondenras je gaat aanschaffen? Dan raad ik je zeker aan om eens meer te lezen over Golden Retrievers. In het boek krijg je in ieder geval alle belangrijke informatie over het hondenras.

Om het boek en alle bovengenoemde bonussen te ontvangen kost het je eenmalig 37 euro. Voor alle informatie die ik heb gekregen over Golden Retrievers, vind ik dat persoonlijk best goedkoop.

Voor die 37 euro heb ik ontzettend veel geleerd over de Golden Retriever.

Het is ook goed om te weten dat als je niet tevreden bent over het boek, je binnen 60 dagen je geld terug kan krijgen van Blue Sky Marketing.

Kan ik dit boek aanraden?

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide review. In de review heb ik je zo veel mogelijk informatie gegeven over het Golden Retriever geheimen boek.

Na het lezen van dit boek ben ik razend enthousiast geworden over het ras Golden Retrievers en dat had ik persoonlijk totaal niet verwacht. Daarom kan ik je absoluut aanraden om dit boek ook aan te schaffen.

Ook als je al een Golden Retriever in huis hebt en wilt dat je hond beter naar je gaat luisteren is dit boek een absolute aanrader. De aanschafprijs van het boek is zeer acceptabel. Helemaal als je de bonussen meerekent die je krijgt.

Ook ben ik zeer tevreden over de informatie van het boek en de opbouw. Als je meer wilt weten over de Golden Retriever is dit HET boek om antwoord op al je vragen te krijgen.

Ook is het prettig dat er een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie is. Zo kun je het boek zonder enige risico aanschaffen. Ik zelf heb veel plezier gehad aan het lezen van het boek en wens jou ook veel plezier met het lezen. Ik raad je zeker aan om het boek ook aan te schaffen.

Golden Retriever Geheimen
Golden Retriever Geheimen

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

10 apr 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *