Happy With Yoga Academy – Online Cursus Minimalisme review

Dankzij deze cursus meer rust in je hoofd en in je leven ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

In de huidige maatschappij is het min of meer ‘standaard’ dat je merkkleding draagt, dat je (meerdere) auto’s voor de deur hebt staan en dat je elk jaar een nieuwe winterjas koopt. Waarom is dit eigenlijk zo standaard? Is het voor mens én milieu niet vele malen beter als we juist op een zuinige manier met alle grondstoffen om ons heen gaan? Zou het niet vele malen prettiger zijn als we genoegen kunnen nemen met wat we nu hebben?

In plaats van dat we continue moeten streven naar het hoogst haalbare, naar nieuwe producten, naar nieuwe gadgets en naar nieuwe merkkleding. Het antwoord op deze vragen moet uiteraard een ieder voor zich bepalen, maar een minimalistisch leven spreekt mij zeker aan.

Dit begon eigenlijk enkele jaren terug. Eén van mijn familieleden was ernstig ziek en het einde leek nabij. In die periode ging ik mijn leven relativeren. Ik ging nadenken over wát ik echt belangrijk vond en wat me eigenlijk wel gestolen zou kunnen worden.

De leukste herinneringen, dierbare gedachten, prachtige ervaringen en de band met mijn dierbaren waren voor mij de belangrijkste dingen. Althans; daar kwam ik toen pas achter. Daarvoor dacht ik namelijk ook dat een nieuwe trui van 150 euro of een nóg snellere auto mijn leven gelukkiger zou maken.

In de praktijk bleek dit echter niet het geval te zijn. Daar kwam ik achter nadat ik via het Happy With Yoga platform in aanraking kwam met de Online Cursus Minimalisme. Deze cursus vormde voor mij eigenlijk een perfecte spiegel.

Na het volgen van de cursus had ik namelijk écht inzichtelijk wat voor mij dierbaar is. Bovendien kon ik dankzij deze cursus van enkele andere voordelen profiteren. Enfin; daarover vertel ik je graag meer in deze uitgebreide review over de Online Cursus Minimalisme van het Happy With Yoga platform.

In deze review heb ik al mijn onafhankelijke, kritische en eerlijke bevindingen op een rijtje gezet. Wil je ook gelukkiger en fijner door het leven gaan? Dan vormt deze cursus mogelijk dé sleutel naar een nieuw leven.


Wat is de Online Cursus Minimalisme?

Met deze cursus kan je jouw leven volledig opruimen. Je krijgt inzichtelijk wat echt dierbaar voor jou is en je creëert meer ‘ruimte’ in jouw leven. Hierdoor ervaar je meer tijd, ruimte en vrijheid om al jouw doelen te behalen.

De cursus duurt 7 weken en kan iedereen helpen om als minimalist door het leven te gaan. In de inleiding van dit artikel gaf ik het al aan: de huizen van mensen barsten uit hun voegen door allerlei spullen. Als een artikel (bijna) kapot is, wordt direct een nieuw artikel gekocht. In hoeverre is dat noodzakelijk?

Is het écht noodzakelijk om zoveel spullen in huis te hebben? Hoeveel van deze spullen gebruik je nou frequent? Met frequent bedoel ik dat je deze spullen minstens één keer per week/maand aanraakt? Hoogstwaarschijnlijk doe je dat bij heel veel spullen niet. Deze spullen nemen echter wel ruimte in jouw huis in beslag en laten je continue denken dat je nog onwijs veel moet doen.

Door te ‘ontspullen’ kan je mogelijkerwijs dus vele malen rustiger, relaxter en gelukkiger door het leven gaan. Uit ervaring weet ik dat deze stap nogal veel weerstand op kan roepen. Vrienden en familie kopen namelijk óók continue nieuwe dingen, dus eigenlijk kan je niet achterblijven. Is dat wel zo?

Moet je echt het gedrag van de grote groep mensen volgen? Of kan je juist jouw gebaande pad volgen zodat jij gelukkig gaat worden? Het doel van deze cursus is in ieder geval om jouw eigen gebaande pad te gaan volgen.

Een pad waardoor je veel meer rust, tijd en vrijheid hebt om jouw doelen te bereiken. Dankzij dit pad ben je ook in staat om meer van de écht belangrijke dingen in het leven te genieten.

Graag wil ik je in deze review meer vertellen over de inhoud van deze cursus, de ontwikkelaars van deze cursus en de manier waarop deze cursus bij kan dragen aan het leven.

Uiteraard verwerk ik ook mijn eigen mening en de meningen van andere gebruikers in deze review. Ben je benieuwd geworden naar de Online Cursus Minimalisme van het Happy With Yoga platform? Lees deze review dan zeker even door!

In onderstaande video kun je de inhoud van deze complete cursus bekijken.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

In deze review heb ik reeds meerdere keren gezegd dat de cursus ontwikkeld is door het Happy With Yoga platform. Dit platform is voor mij meer dan bekend, aangezien ik recent al meerdere cursussen van hen omschreven hebt in een review. Dat is niet geheel verwonderlijk; dit platform is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste yoga platformen binnen ons land.

Wellicht is het zelfs het meest bekende platform. Hoe dan ook; dit platform is eigendom van Melanie en Rolf. Deze twee yogi’s hebben enkele jaren terug een yoga opleiding in Bali gevolgd.

Na deze yoga opleiding waren zij eigenlijk volledig verkocht aan yoga. Het gevolg? Zij gingen óók in andere landen meerdere cursussen en opleidingen volgen. Zij volgden deze cursussen en opleidingen met veel enthousiasme en hebben onwijs veel kennis opgedaan. Deze kennis wilden zij op een gegeven moment graag gaan delen met andere liefhebbers van yoga.

In de afgelopen jaren is yoga onwijs populair geworden. Meer en meer mensen maken gebruik van deze ‘sport’ om te kunnen ontspannen en om volledig tot rust te komen. Iets wat zeker wenselijk is in deze hectische en gespannen maatschappij.

Eigenlijk kwam het Happy With Yoga platform van Melanie en Rolf dan ook voor veel mensen op het perfecte moment. Op dit platform ben je aan het juiste adres om yoga oefeningen te vinden, om informatie over yoga te vinden en om meerdere cursussen te volgen.

Al deze cursussen hebben op een bepaald gebied van yoga een absolute meerwaarde. Allereerst wil ik graag benoemen dat ik het prettig vind dat Melanie en Rolf zo transparant zijn. Op de website van het Happy With Yoga platform is veel informatie over hen vindbaar.

Je kunt de volledige historie van zowel Melanie als van Rolf vinden én je ziet er ook foto’s bij staan. In mijn ogen is het voor een online cursus onwijs belangrijk dat de ontwikkelaar transparant is en betrouwbaar overkomt.

Bij het Happy With Yoga platform is dat dus dik in orde. Doordat Melanie en Rolf veel opleidingen op het gebied van yoga gevolgd hebben, zijn zij ook capabel genoeg om een dergelijke cursus te ontwikkelen. Ook dat spreekt mij dus erg aan. Toen ik voor de eerste keer met deze cursus in contact kwam, stonden dus alle seinen op groen om me in te schrijven.

De ontwikkelaars zijn capabel, het platform ziet er onwijs goed uit en de ontwikkelaars zijn ook nog eens transparant. In mijn ogen stuk voor stuk belangrijke zaken die een cursus kunnen maken of kraken.

Graag vertel ik je hieronder iets meer over de opbouw en de inhoud van de cursus. Ben ik daar net zo enthousiast over als over de ontwikkelaars van de cursus? Het antwoord op die vraag vind je in het restant van deze Online Cursus Minimalisme review.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Nadat je je voor deze online cursus aangemeld hebt, krijg je toegang tot het online dashboard. In dit online dashboard kan je veel informatie over de cursus vinden én je kunt met de eerste les starten.

Als je op de eerste les klikt, zie je eveneens direct alle modules/lessen van de cursus naar voren komen. De eerste module in deze cursus heeft de toepasselijke naam ‘Introductie’ gekregen.

In deze module vind je vier verschillende onderdelen. Allereerst krijg je een welkomstwoord voorgeschoteld van Sven; hij is één van de medewerkers van het Happy With Yoga platform.

Vervolgens krijg je een korte instructievideo te zien, krijg je een pdf bestand met daarin een cursushandleiding en krijg je een langere video voorgeschoteld. In deze video legt Sven uit hoe hij minimalist werd en wat het hem gebracht heeft. Na het bekijken van deze video wil je hoogstwaarschijnlijk maar één ding: direct verder gaan met de rest van de cursus.

Vervolgens kan je met de eerste ‘echte’ module beginnen. Deze module heeft de naam ‘Ontspullen’ gekregen. Binnen deze module draait alles om het wegdoen van overbodige spullen. Zoals ik eerder al zei, staan er ook in jouw huis ongetwijfeld veel producten waar je niks mee doet. Deze producten maken je alleen maar onrustig en hebben geen directe meerwaarde.

Tijd dus om afstand te doen van deze spullen. Hoe je dat doet, wat het je oplevert en waar je aan moet denken, leer je in deze module. De module bestaat uit vier onderdelen: een introductie, een pdf bestand ‘Module 1 ontspullen’, een video met de titel ‘Spullen als identiteit’ en tot slot een video met de titel ‘Mijn kern intentie’.

De tweede module bestaat eveneens uit vier lessen en heeft de titel ‘Consuminderen’ gekregen. In deze module draait alles om het consuminderen. Hiermee wordt in feite bedoeld dat je minder koopt, waardoor jouw huis opgeruimd blijft en waardoor je geld kunt besparen.

De module bestaat uit de volgende lessen: Introductie, een PDF bestand ‘Consuminderen’, een PDF bestand ‘Uitgavenlijst’ en een audiobestand met de titel ‘Mindfulness meditatie’. De derde module heeft de titel ‘Versimpelen’ gekregen.

Je leert hierin onder andere hoe je ruimte kunt vinden in je agenda. Je leert afstand te doen van bepaalde prikkels en je leert hoe je stress kunt vermijden. In dit hoofdstuk vind je een korte introductie, een pdf bestand ‘Versimpelen’, een video met de titel ‘Prikkels en bewust leven’ en een pdf bestand ‘Tijdsbestedingsgrafiek’. Tot slot ben je aangekomen bij de vierde module ‘Bewustwording’.

Deze module is een stuk uitgebreider; je vindt in deze module maar liefst 7 lessen terug. Dit begint met een korte introductie, vervolgens een pdf bestand ‘Bewustwording’, vervolgens een video met de titel ‘Minimalisme en focus’, daarna een video met de titel ‘Het Minimalisme Manifest’, vervolgens een video met de titel ‘Reflectie video’, vervolgens een audio bestand met de titel ‘Mindfulness Meditatie en tot slot een pdf bestand ‘Model 3: Het Minimalisme Manifest’.

Eén ding staat als een paal boven water: de Online Cursus Minimalisme is behoorlijk uitgebreid te noemen. Al deze modules zijn op een uitgebreide manier opgesteld, waardoor de cursus onwijs veel (nuttige) informatie bevat. In mijn ogen hebben de ontwikkelaars zeker goed werk afgeleverd. Men heeft voor een logische en uitgebreide opbouw van de cursus gekozen.

Dat spreekt mij erg aan, evenals het feit dat er bij elke module een link wordt gelegd met de andere modules. Om minimalistisch door het leven te gaan, moet je namelijk gaan ontspullen, gaan versimpelen, gaan consuminderen én bewuster worden.

Deze vier facetten gaan hand in hand met elkaar; dat blijkt ook wel direct uit de opbouw van deze uitgebreide cursus. Mijn bevindingen zijn dus vooralsnog uiterst positief.

Wat krijg je als je je aanmeldt voor deze cursus?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat de cursus uit verschillende modules opgebouwd is. Als je je voor deze cursus aanmeldt, krijg je echter nóg meer aangeleverd. Je krijgt namelijk ook nog een bonusmodule en een bonusinterview voorgeschoteld. De bonusmodule heeft de term ‘Minimaliseren met je gezin’ gekregen. In deze module krijg je een korte introductie en een pdf bestand voorgeschoteld.

Dit pdf bestand bestaat uit 7 pagina’s en leert je van alles over het minimaliseren met je gehele gezin. Eigenlijk vind je in deze module handige informatie omtrent het opvoeden van jouw kind. Geef jouw zoon/dochter uitleg over waarom ontspullen belangrijk is en geef spullen van jezelf aan andere weg.

Dat is in principe de essentie van deze bonusmodule. Tot slot vind je als bonus ook nog een interview tussen Sven en Rolf terug. In dit interview bespreken Rolf en Sven met elkaar hoe zijn minimalistisch door het leven gaan.

Daarbij wordt niet alleen naar het heden gekeken, maar ook zeker naar het verleden. Je kunt in dit interview veel kennis op doen over hoe beide heren dit gedaan hebben. Vervolgens kan je dit zelf in de praktijk toepassen, zodat je zelf ook gelukkiger, vrijer en rustiger door het leven kunt gaan.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Op het Happy With Yoga platform kan je meerdere cursussen vinden. Deze cursussen vullen elkaar aan, maar sommige cursussen staan ook los van elkaar. Het is dan ook bij elke cursus van belang om naar het exacte doel te kijken.

Voor wie is deze cursus bijvoorbeeld geschikt? Om die vraag te beantwoorden, heeft Sven zelf al enkele andere vragen opgesteld. Herken jij je in één of meerdere van onderstaande vragen? Dan biedt deze cursus absoluut een meerwaarde voor jou:

  • Is het vaak een rommel in jouw huis en ben je vaak dingen kwijt?
  • Merk je dat spullen geen bijdrage aan jouw geluk leveren?
  • Is je leven gevuld met materiële dinge, maar mis je het echte geluk?
  • Wil je graag bewuster door het leven gaan?
  • Wil je graag geld overhouden voor dingen die je écht leuk vindt?
  • Wil je graag meer rust, ruimte, tijd en vrijheid ervaren?
  • Mis je tijd voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt?

Heb je op één of meerdere van deze vragen volmondig ‘ja’ geantwoord? Dan is het tijd om je aan te melden voor deze cursus. Of wellicht beter gezegd: dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou. Door minimalistisch te leven, ervaar je namelijk meer rust, vrijheid en geluk.

Je doet afstand van spullen waar je niet al te veel mee hebt en je kunt geld besparen voor dingen die je echt leuk vindt. Al met al kan ik concluderen dat deze cursus voor een onwijs breed publiek geschikt is. Ik zie bijvoorbeeld in mijn directe omgeving ook dat veel mensen afstappen van de materialistische gedachtegang.

Spullen dragen niet bij aan geluk, maar een gelukkig leven doet dat zeker wél. Als je op één van bovenstaande vragen ‘ja’ beantwoord hebt, is het dus zeker de moeite waard om je voor de cursus aan te melden.

Wat zijn de meningen van andere gebruikers?

In deze review heb je meermaals mijn mening voorbij zien komen. Ik besef me echter maar al te goed dat mijn mening niet al te belangrijk is. Nee, het is voor jou vele malen belangrijker als je de meningen van een grotere groep met elkaar kunt vergelijken. Ik ben daarom voor jou op onderzoek gegaan naar de meningen van andere gebruikers van deze cursus.

Uit deze meningen blijkt continue één ding: de cursus draagt absoluut bij aan een gelukkiger leven. Dankzij deze cursus ervaren veel gebruikers meer rust in hun leven. Deze rust draagt bij aan een gezonde leefstijl, een gelukkige leefstijl en meer tijd om leuke dingen te doen.

Daarnaast benoemen veel gebruikers dat hun huis opgeruimd is, dat ze veel geld besparen en dat ze veel meer tijd met dierbaren door kunnen brengen.

Ook worden oude hobby’s weer opgepakt en worden de weggegooide spullen voor geen seconde gemist. Op basis van deze meningen kan ik twee conclusies trekken:

  • Een minimalistische leefstijl brengt veel geluk met zich mee
  • Met deze cursus ben je in staat om een minimalist te worden

De meningen van andere gebruikers zijn dus stuk voor stuk positief. Prettig voor mij om te kunnen concluderen dat mijn mening aansluit op de mening van andere gebruikers. Dat geldt overigens niet alleen voor deze cursus, maar ook voor de andere cursussen van het Happy With Yoga platform.

Wat is mijn mening over deze cursus?

Ben óók ik te spreken over de cursus? Ja, dat mag geen verrassing meer zijn na het lezen van deze review. In mijn ogen is dit één van de betere cursussen die ik ooit tegengekomen ben. De cursus is op een prima manier opgebouwd, bevat veel waardevolle informatie en gaat over een onwijs belangrijk punt.

Ik heb namelijk ook de omschakeling gemaakt van een materialistische- naar een minimalistische leefstijl. Ik kan verklappen dat ik me sindsdien vele malen gelukkiger voel. Ik ervaar meer rust, ik heb het idee dat mijn hersenen beter functioneren en ik kan me ook beter concentreren. Het leven is niet zo ingewikkeld als ik altijd dacht.

Naar aanleiding van deze cursus heb ik veel spullen weggegooid, heb ik mijn huis opgeruimd en ben ik bewuster gaan leven. Ik breng meer tijd met vrienden/familie door, ik hecht veel waarde aan mijn vrije tijd en ik heb weer hobby’s opgepakt. Dat heb ik allemaal te danken aan deze cursus; ik ben dan ook onwijs positief!

Wat zijn de kosten voor de cursus?

Wil je ook van bovengenoemde voordelen/gevolgen genieten? Dan moet je eigenlijk nog één ding doen: je zo snel mogelijk voor deze cursus aanmelden. Bij het aanmelden voor deze cursus moet je een bedrag van € 87,00 betalen.

Let wel op: dit betreft een tijdelijke actie. Normaliter betaal je namelijk een bedrag van € 366,00 voor deze cursus. Je kunt nu tijdig profiteren van deze lagere prijs, terwijl je ook nog een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie hebt. Dankzij deze garantie kan je altijd achteraf nog afzien van deze cursus en krijg je netjes jouw geld terug.

Kan ik deze cursus aanraden?

Ik ben alweer aanbeland aan het einde van deze review. Het mag duidelijk zijn dat ik onwijs positief ben én dat ik deze cursus dus van harte aan kan raden. Ik ben er van overtuigd dat iedereen vele malen gelukkiger door het leven kan gaan met dank aan deze cursus.

Wil je ook een rustiger, gelukkiger en leuker leven ervaren? Meld je dan direct aan voor de cursus, volg de cursus in 7 weken en geniet nadien van een opgeruimd leven. een opgeruimd leven waarin meer tijd is voor dierbaren, voor leuke dingen en voor voldoende creativiteit en concentratie. Zowel op het sociale- als op carrière vlak ga je de vruchten plukken van deze cursus!

Online Cursus Minimalisme
Online Cursus Minimalisme

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

13 feb 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *