Heel Holland Tekent Review

Ga je tekenen leuk vinden dankzij deze veelzijdige tekencursus ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Al enkele jaren lang is het tv-programma Heel Holland Bakt onwijs populair. Miljoenen mensen kijken op zondagavond naar de bakkunsten van doorsnee Nederlanders. Dit programma heeft er onder meer voor gezorgd dat steeds meer Nederlanders zich bezig houden met het bakken van onder meer taartjes en koekjes.

Daar liggen mijn interesses echter niet zo, maar gelukkig zijn er ook meerdere variaties op dit programma verschenen. Wat te denken van Heel Holland tekent? Tekenen is voor meerdere Nederlanders een absolute hobby, waarbij mogelijk de cursus Heel Holland Tekent je van extra inspiratie en kwaliteiten kan voorzien.

In mijn dagelijkse leven ben ik actief als DJ. Als DJ zijnde ben ik eigenlijk continue aan het feesten en heb ik continue drukte aan mijn hoofd. De muziek staat hard, de lichten flitsen om me heen en de mensen op de dansvloer gaan lekker uit hun dak. Na een avond draaien, ben ik ongetwijfeld de meest gelukkige man op de aardbol.

Het plezieren van mensen en het bijdragen aan een fantastisch feest vind ik onwijs leuk. Echter merk ik af en toe dat ik ook behoefte hebt aan rust. Even geen harde muziek, even geen dansende mensen om me heen en even geen flitsende lichten.

Eigenlijk kwam ik er enige tijd geleden achter dat ik een rustgevende hobby moest gaan zoeken. Die rustgevende hobby zou voor mij misschien een perfecte afwisseling zijn met de drukke en luidruchtige feesten. Ik ging direct bedenken wat ik zoal kon doen en zette enkele wensen op een lijstje. Eén van de wensen was dat ik thuis de hobby uit kon voeren en dat het niet al te veel geld zou kosten.

Ik kwam al snel uit op tekenen; door te tekenen kon ik mijn creativiteit kwijt en kon ik volledig tot rust komen. Dat was althans mijn gedachte. Ik besloot het een kans te geven, kocht de benodigdheden en was binnen de kortste keren verslaafd aan het tekenen.

Al snel ging ik op zoek naar iets extra’s; ik wilde niet alleen meer tekenen, maar ook bijvoorbeeld illustraties kunnen maken. Het ontwerpen van een cartoon of het ontwerpen van kleding sprak mij onwijs aan. Ik ging daarom via het internet op zoek naar mogelijkheden om dergelijke illustraties te kunnen ontwerpen. Al snel kwam ik de online cursus Heel Holland tekent tegen.

Deze cursus was uiteraard vernoemd naar het welbekende tv-programma Heel Holland Bakt en was volledig gericht op liefhebbers van tekenen. Aangezien dit één van mijn grootste hobby’s geworden was, besloot ik om me aan te melden voor deze cursus. In deze Heel Holland tekent review wil ik graag mijn bevindingen met je delen.

Je leest hoe deze cursus opgebouwd is, wie de cursus opgebouwd is en je leest wat mijn persoonlijke mening is. Na het lezen van deze Heel Holland tekent review kan je voor jezelf bepalen of je je óók voor deze cursus aan gaat melden. Ben je benieuwd geworden? Lees dan direct even door!

Wat is de Heel Holland tekent cursus?

Deze cursus is een volledige online tekenles en bestaat uit maar liefst 8 weken aan lessen. In deze lessen staan tekenen, inspiratie en creativiteit centraal. Je krijgt aangeleerd hoe je illustraties moet maken en hoe je een bepaalde, eigen stijl kunt ontwikkelen.

Ik kan me goed voorstellen dat je denkt dat tekenen ouderwets is. Door de komst van de computer en programma’s als Adobe Photoshop zijn de digitale mogelijkheden immers eindeloos. Om te gaan tekenen, heb je in mij ogen echter een ander soort creativiteit nodig.

Vooraf dacht ik ook dat tekenen ietwat saai en tuttig zou zijn, maar daar kwam ik al snel op terug. Het is namelijk onwijs leuk om te doen, ik kwam volledig tot rust door het tekenen en ik kon onwijs blij/voldaan zijn met het eindresultaat.

Met het juiste eindresultaat was ik vervolgens weer gemotiveerd om nóg een fraaie tekening te maken. Zoals gezegd liep ik op een gegeven moment tegen beperkingen aan. Ik wilde graag iets extra’s en kwam met deze online tekenles in contact. Graag vertel ik je in deze review meer over deze cursus, te beginnen met iets meer informatie over de ontwikkelaar van de cursus.

In onderstaande video kun je de inhoud kijken van deze cursus.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Voordat ik een cursus ga volgen, vind ik het onwijs belangrijk om nader naar te ontwikkelaar te kijken. Wie heeft de cursus ontwikkeld? Was deze persoon capabel genoeg? En wat waren de beweegredenen van hem/haar om deze cursus te ontwikkelen?

Voor mij zijn dat belangrijke vragen, aangezien ik daarmee al direct een duidelijk beeld van de cursus kan krijgen. Bij deze cursus kwam ik al snel de naam van de ontwikkelaar tegen; Chantal Vermeer.

Chantal Vermeer is eigenaar van haar eigen fashion merk (ShirtsbyChantal) en is ondernemer in hart en nieren. Zo is zij ook een illustrator en heeft zij dus behoorlijk wat creativiteit in hart en nieren zitten. Nadat ze afgestudeerd was, begon ze al snel met ondernemen.

Na enkele jaren kwam de focus te liggen op zowel fashion als op illustraties. Dankzij haar eigen tekenkwaliteiten en creativiteit kon zij prachtige shirts ontwikkelen. Na enkele weken had ze al een wachtlijst van mensen die een shirt bij haar hadden besteld met daarop een bepaalde illustratie.

Dit deed haar beseffen dat zij absoluut niet de enige was die in staat zou moeten zijn om een illustratie op een T-shirt te maken. Na enige tijd denken besloot ze om haar eigen online tekencursussen te gaan ontwikkelen.

De tekencursus Heel Holland tekent is één van de vier cursussen die Chantal Vermeer vooralsnog uitgebracht heeft. Ook de cursussen Tekenen voor Beginners en Teken je eigen poppetje zijn door Chantal Vermeer ontwikkeld.

Het verhaal van Chantal sprak mij persoonlijk behoorlijk aan. Het doet mij goed om te zien dat zij veel interesse in ondernemen heeft en tegelijkertijd groot durft te denken. Door de cursussen te ontwikkelen, wilde ze namelijk andere mensen helpen.

Het helpen van andere mensen spreekt mij absoluut aan. Ook het verleden en het tekentalent van Chantal Vermeer stemden mij tevreden. Voordat ik met de cursus ging starten, was ik al enthousiast.

In mijn ogen heeft Chantal namelijk alles wat de ontwikkelaar van een succesvolle cursus nodig heeft. Zij heeft de benodigde kennis, heeft zelf ook het benodigde tekentalent en durft groot te denken. Bovendien heeft zij zich ingezet om andere mensen, zoals mij, te gaan helpen.

Onder aan de streep ben ik dus zeer positief over de ontwikkelaar van deze cursus en haar beweegredenen. Geldt dat ook voor deze online tekencursus? Het antwoord op die vraag vind je in het restant van deze uitgebreide review!

Wat is het doel van deze online cursus?

Met deze online cursus probeert Chantal een uitgebreid publiek te helpen. Te helpen om illustraties te maken en te helpen om de creativiteit van veel mensen op papier te zetten. Ze probeert simpelweg het beste uit mensen naar boven te halen en mensen ook een leuke hobby te bieden. Als je deze cursus op een succesvolle manier weet te volgen, kan je mogelijk ook geld gaan verdienen met je illustraties.

Het doel van deze cursus is dus nogal breed en uiteenlopend. Sommige mensen willen deze cursus gaan volgen als tijdverdrijf, terwijl andere mensen mogelijk zelfs professionele ambities hebben. Ongeacht wat jouw beweegredenen zijn; deze cursus helpt je absoluut tijdens en met het tekenen.

Chantal Vermeer heeft op haar eigen website in het kort toegelicht wat je met deze cursus zoals kunt bereiken: “Na 8 weken beheer je allerlei tekentechnieken en hoe je dit op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt tekeningen zowel zakelijk als privé gaan gebruiken.

Na de cursus kan je zelf je eigen menukaarten maken, raamtekeningen maken, je huis indeling tekenen, je eigen favoriete kleding oppimpen en je eigen artjournal maken”. Dat klinkt goed, niet waar?

Voor wie is deze cursus geschikt?

Het leuke aan deze cursus is dat allerlei mensen de cursus kunnen volgen. Huismoeders die graag een hobby op willen pakken, zakenmannen die graag een rustgevende hobby willen hebben en professionals die ambities hebben om illustraties te gaan ontwerpen voor klanten. Doordat de cursus zo uitgebreid is, is de cursus dus voor een breed publiek geschikt.

Voor het volgen van deze cursus heb je wel het nodige doorzettingsvermogen nodig. De cursus duurt immers 8 weken en in deze 8 weken gaat niet alles in een stijgende lijn. Je gaat ook tekeningen maken die niet naar wens zijn en sommige technieken heb je ongetwijfeld niet direct vanaf het begin in de vingers. Zorg daarom dat je het nodige geduld hebt en eis ondertussen alles van jezelf.

Daaronder hoort ook dat je sommige tekenbenodigdheden dient aan te schaffen. Je moet hierbij rekening houden met een (kleine) investering, maar die investering is het absoluut waard. In mijn ogen is het namelijk absoluut niet verkeerd om te investeren in je hobby.

Tekenen is en wordt wellicht de grootste hobby van jouw leven; durf daarom te investeren in de benodigdheden, zodat je deze cursus op de juiste manier kunt gaan volgen.

Nu je weet voor wie deze cursus geschikt is, is het tijd om naar de inhoud van de cursus te gaan kijken. Aangezien ik de cursus met veel plezier zelf gevolgd heb, weet ik exact hoe de cursus opgebouwd is!

Hoe is de cursus opgebouwd?

Zoals gezegd is de cursus verdeeld over 8 weken. In deze 8 weken krijg je per week 2 lessen voorgeschoteld. Deze lessen bestaan allemaal uit één video. In een video van enkele minuten krijg je dus nieuwe technieken aangeleerd, krijg je tips voorgeschoteld en leer je dus om zelf bepaalde dingen te gaan tekenen.

In de eerste les krijg je een welkomstwoord van Chantal Vermeer. Zij vertelt wat je kunt verwachten en hoe de cursus min of meer werkt. Na het volgen van deze les kan je in dezelfde week ook direct les 2 volgen: Teken jurkjes, rokjes en tops. Deze les bestaat uit een video van 6:02 minuten en bevat veel nuttige informatie. Aan de hand van deze informatie kan je zelf gaan oefenen om zelf jurkjes, rokjes en tops te gaan ontwerpen.

Het leuke aan deze cursus is dat Chantal elke week een bepaald thema bespreekt. Dit kan ik wellicht het duidelijkste uitleggen met behulp van onderstaand rijtje. In onderstaand rijtje zie je precies staan welk onderwerp in welke week aan bod komt:

  • Week 1: fashion is my passion. Je leert hierbij om jurkjes, rokjes en tops te tekenen.
  • Week 2: leuke broekjes en jasjes tekenen. In deze week leer je hoe je broekjes en tasjes kunt tekenen/ontwerpen.
  • Week 3: verschillende tassen en hoedjes tekenen. In deze week krijg je nóg meer informatie over het ontwerpen van tasjes, terwijl je ook leert hoe je hoedjes kunt tekenen/ontwerpen.
  • Week 4: home is where the hearts is. Tijdens deze week leer je hoe je bloemen en planten kunt tekenen. Hiervoor kan je de bloemen en planten uit je eigen huis gebruiken.
  • Week 5: Overdrijven is fun. In deze week leer je hoe je krullende letters kunt maken en hoe je kleine letters met hoofdletters kunt combineren.
  • Week 6: 3d letters. In de zesde week krijg je aangeleerd hoe je 3d letters kunt tekenen/ontwerpen. Je leert hierbij ook hoe je deze letters kunt gaan mixen met tekeningen.
  • Week 7: Let’s have more fun. Deze week bestaat eigenlijk uit twee onderdelen; je leert een raamtekening maken en je leert hoe je je eigen fashiontas kunt ontwerpen.
  • Week 8: Eigen menukaart maken. In de laatste week leer je hoe je je eigen menukaart kunt ontwerpen en hoe je je eigen artjournal kunt maken.

De inhoud van de Heel Holland tekent cursus is dus onwijs uitgebreid te noemen. Allerlei aspecten komen aan bod en je leert verschillende tekentechnieken. Het leuke aan deze cursus is dat deze focus niet volledig op het tekenen ligt.

Nee, in veel weken ligt de focus op een combinatie van teken en ontwerpen. Dit vergroot uiteindelijk de kans dat je ná deze cursus op een professionele manier aan de slag kunt gaan met de vergaarde kennis en kwaliteiten. Door zelf bepaalde illustraties en producten te ontwerpen, kan je mogelijk geld gaan verdienen. Dat is uiteraard pas iets voor in de toekomst; je moet eerst de 8 weken van de cursus zien te voltooien.

In mijn ogen heeft Chantal Vermeer voor een prima opbouw van de cursus gekozen. De lessen hebben allemaal een duidelijk thema en vormen samen een fraai geheel. Dit fraaie geheel bevat onwijs veel nuttige informatie en interessante technieken.

Technieken waardoor je nóg beter kunt gaan tekenen en waardoor je dus ook je eigen producten kunt gaan ontwerpen. Als ik naar mijn eigen bevindingen kijk, kan ik niets anders dan onwijs positief zijn. Door de inhoud en de opbouw van deze cursus zijn mijn tekenkwaliteiten flink verbeterd.

Ik weet bovendien nu ook hoe ik illustraties moet maken en hoe ik bijvoorbeeld mijn eigen DJ-shirt kan ontwerpen. Van deze kennis heb ik uiteraard ook gebruik gemaakt. Daarnaast merk ik ook dat mijn tekeningen veel mooier zijn geworden. Ik durf nu letters in mijn tekeningen te verwerken en geef zodoende al mijn tekeningen een unieke en persoonlijke touch mee.

Wat vinden andere volgers van de cursus?

Door de jaren heen ben ik er wel achter gekomen dat mijn mening niet gelijk staat aan de werkelijkheid. Als ik een cursus goed vind, betekent dat niet direct dat andere mensen ook tevreden met de cursus zijn.

Ik heb me daarom voorgenomen om bij elke cursus nader te gaan kijken naar de meningen van andere volgers. Zijn zij ook te spreken over de cursus? Of hebben zij dingen opgemerkt die mij persoonlijk niet opgevallen waren?

Als ik naar de beoordelingen over de Heel Holland tekent cursus ga zoeken, kom ik al snel op veel positieve beoordelingen uit. Deze beoordelingen sluiten eigenlijk grotendeels op mijn bevindingen aan. Wel valt me op dat sommige volgers echt hun beroep van het maken van illustraties hebben gemaakt. Onwijs leuk natuurlijk!

Dankzij deze tekencursus ben ik tekenen ECHT leuk gaan vinden!

Mariek de Bruin

In de beoordelingen vallen meermaals dezelfde woorden op. Woorden als inspiratie, creativiteit en plezier komen in onwijs veel beoordelingen naar voren. Dat doet mij weer beseffen dat het bij deze cursus niet altijd om het resultaat heeft gedraaid.

Ook het maken van plezier en het genieten van je hobby staat voorop bij deze cursus. Achteraf gezien merk ik absoluut dat ik veel plezier heb gehad tijdens het volgen van de cursus. Dat geldt niet alleen voor mij, aangezien dit in meerdere beoordelingen naar voren komt.

Ik kan al met al concluderen dat de beoordelingen aansluiten op mijn persoonlijke mening. Wel moet ik opmerken dat de hoeveelheid beoordelingen nog mee valt. Het is wachten totdat deze cursus bij het grote publiek bekend wordt, waarna het aantal beoordelingen ook (fors) toe gaat nemen.

Daar ben ik van overtuigd. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat de meeste beoordelingen dan ook positief gaan zijn. Chantal Vermeer heeft simpelweg prima werk afgeleverd met deze cursus.

Krijg je nog bonussen?

Tegenwoordig is het relatief gebruikelijk dat je bepaalde bonussen meegeleverd krijgt bij een cursus. Geldt dat ook voor deze cursus? Nou, Chantal Vermeer biedt eigenlijk één bonus aan. Wat deze bonus exact is, is afhankelijk van de periode waarin je je aanmeldt voor de cursus.

In het verleden kreeg je bijvoorbeeld een shirt met daarop een illustratie toegestuurd, terwijl een andere bonus een tekenpakket was. Dat was een pakket met daarin enkele benodigdheden voor het maken van prachtige tekeningen.

Als je je voor deze cursus aan gaat melden, is het dus aan te raden om even naar de bonus te kijken. Welke bonus krijg je meegeleverd? Of krijg je op dat moment wellicht geen bonus meegeleverd? Zoals gezegd is dit dus afhankelijk van de periode waarin je je aan gaat melden.

Wat kost deze cursus?

Wil je graag jouw tekenkwaliteiten naar een hoger niveau tillen? Wil je graag in de toekomst ook zelf illustraties kunnen ontwerpen? Wil je wellicht van jouw tekentalent jouw beroep gaan maken? Deze cursus biedt daar meer dan genoeg mogelijkheden voor.

Voordat je je aan gaat melden, ben je uiteraard benieuwd naar de totale kosten. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Je kunt tijdelijk profiteren van een kleine korting op deze cursus. Met deze korting betaal je slechts 97,00 voor deze uitgebreide cursus.

Van dit bedrag staat Chantal Vermeer een klein gedeelte af aan de Stichting Quiet. Deze stichting zet zich in voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Per cursus geeft Chantal Vermeer één tekenpakket aan deze stichting, zodat kinderen hun tijd op een leuke manier kunnen besteden. Door je aan te melden voor deze cursus, lever je dus ook nog een meerwaarde voor een waardevolle stichting.

Kan ik deze cursus aanraden?

In deze review heb je onwijs veel informatie kunnen vinden over de Heel Holland tekent cursus. In deze review heb je tevens al enkele keren mijn mening voorbij zien komen. Het is namelijk een feit dat ik onwijs positief over deze cursus ben.

Ik vind het een onwijs leuk onderwerp, maar ik vind ook dat Chantal Vermeer de cursus op een prima manier opgebouwd heeft. De cursus levert simpelweg veel meerwaarde en is daarom het aankoopbedrag dubbel en dwars waard.

In de huidige hectische maatschappij is het goed om een moment van ontspanning voor jezelf te creëren. Dat moment kan je onder meer optimaliseren door je hobby uit te gaan voeren; het maken van prachtige tekeningen en illustraties.

Door deze cursus te volgen, worden jouw tekeningen en illustraties absoluut van een hoger niveau. Kan ik de Heel Holland tekent cursus aanraden? Ja, van harte. Je hoeft geen moment te twijfelen; meld je direct aan voor de cursus en ga aan de slag met het verbeteren van jouw teken- en ontwerp skills. Veel plezier!

Heel Holland Tekent
Heel Holland Tekent

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

16 apr 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *