Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog Review

Je Franse Bulldog echt in een liever en gehoorzamer dier veranderen ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

In veel gezinnen maakt een hond oprecht onderdeel uit van het dagelijkse leven. Een hond brengt veel gezelligheid, vrolijkheid en enthousiaste met zich mee.

Maar, er is ook een keerzijde; je leest helaas in de krant wel eens dat een hond een andere hond of een persoon aangevallen heeft. Sommige honden worden hierdoor, ten onrechte, als gevaarlijk of gemeen aangestipt; dat is bijvoorbeeld het geval bij een bulldog.

Een bulldog staat te boek als een gevaarlijke hond, maar dat is in mijn ogen ten onrechte. Als je een bulldog op de juiste manier opvoedt, is het namelijk een onwijs lieve en loyale hond. Maar, hoe moet je nou een bulldog opvoeden? Met die vraag zat ik zelf ook enkele jaren terug.

Ik was destijds aan het overwegen om een hond te nemen. Gezien mijn werk als DJ ben ik vaak overdags thuis, terwijl ik ’s avonds juist van huis ben. Dit leek mij een prima situatie om een hond te nemen; ik kan immers de hele dag bij mijn trouwe viervoeter zijn.

Na lange tijd wikken en wegen besloot ik uiteindelijk op zoek te gaan naar een hond. Daarbij twijfelde ik tussen enkele rassen, waarbij een bulldog mij zeker aansprak. Toen ik kleiner was, had mijn oom namelijk een onwijs stoere bulldog.

Althans; deze hond zag er van de buitenkant stoer uit, maar had een super lief en zacht karakter. Ik besloot daarom om ook naar een bulldog te kijken; specifiek naar een Franse bulldog.

Dit bulldog ras wordt niet al te groot en ook dat sprak mij aan. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging op zoek naar meer informatie over een Franse bulldog en kwam er al snel een het Franse bulldog e-book tegen.

Omdat ik het e-book nog niet direct wilde aanschaffen ben ik in eerste instantie via Google op zoek gegaan naar meer informatie over Franse bulldogs. Ook daar stuitte ik weer direct op het Franse Bulldog handboek; met dit handboek zou het volgens de schrijver mogelijk moeten zijn om een Franse bulldog perfect op te voeden. Ik kocht het boek en ging vol enthousiasme aan de slag met lezen van de informatie.

Heeft dit boek mij geholpen om meer te leren over de opvoeding van dit ras? De antwoorden op deze vragen vind je in deze uitgebreide Franse Bulldog boek review.

Ik bespreek graag dit boek nader, zodat je een duidelijke indruk van onder meer de inhoud en het doel van dit boek krijgt. Ben je benieuwd geworden? Lees op je gemakje de review door en vind alle relevante informatie omtrent dit boek.


Wat is het Franse bulldog boek?

Dit handboek bevat alle informatie om jouw bulldog op de juiste manier op te voeden. In het boek vind je veel relevante informatie, achtergrondinformatie én handige tips. Dankzij het boek ben je in staat om van jouw bulldog een lieve hond te maken; in het boek vind je informatie over de training, opvoeding en verzorging van de hond.

Na het lezen van het handboek ben ikzelf behoorlijk enthousiast geworden over het opvoeden van een Franse bulldog. Met alle tips in het boek lijkt het vrij makkelijk om je hond de juiste opvoeding mee te geven.

Het is volgens het handboek vooral belangrijk dat je consistent bent in de opvoeding en dat je zelf niet twijfelt in of je hond sommige dingen wel of niet mag.

Ik besefte me tegelijkertijd ook dat ik niet de benodigde kennis had om een dergelijke hond op te voeden, waardoor het de hoogste tijd werd om deze kennis te vergroten. Het Franse Bulldog boek bood me gelukkig de helpende hand.

Meer informatie over dit boek is in het restant van deze uitgebreide review te vinden. Eerst wil ik graag nader inzoomen op de schrijver van dit boek.

Bekijk hieronder de inhoud van dit complete handboek.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij alle boeken vind ik het onwijs belangrijk om nader naar de schrijver te kijken. Deze schrijver geeft mij namelijk een duidelijke, eerste indruk van het boek. Bovendien beoordeel ik of de schrijver capabel genoeg is en bekijk ik graag wat de beweegredenen van de schrijver waren om een boek te schrijven.

Had dit alleen met het financiële aspect te maken? Of had de schrijver ook daadwerkelijk een intrinsieke motivatie om andere mensen te helpen met de opvoeding van een Franse Bulldog?

Bij dit boek bleek al snel dat het boek geschreven is door een ervaringsdeskundige; Piet de Wit. Ik kende deze man niet, totdat ik het voorwoord van dit boek las. In dit voorwoord vertelt Piet namelijk wie hij is en waarom hij dit boek heeft geschreven.

Net zoals ondergetekende had Piet de Wit veel moeite om zijn Franse bulldog op te voeden. Hij was namelijk ook veel te lief voor de hond en kreeg de hond dus nooit volledig in het gareel. Naar aanleiding hiervan besloot hij om zijn kennis omtrent dit hondenras te gaan vergroten.

Bij ging in gesprek met hondentrainers, hij ging veel informatie op het internet lezen en hij bouwde zodoende gestaag veel informatie over de Franse bulldog op. Dat deed Piet er uiteindelijk toe leiden om alle opgedane kennis in één boek te verwerken.

Een boek waardoor ook andere eigenaren van een Franse bulldog alle relevante kennis op zouden kunnen doen. Dit boek is daar uiteindelijk het gevolg van geworden.

Dit verhaal spreekt mij persoonlijk erg aan, aangezien ik mogelijk in een soortgelijke situatie kom als ik een hond ga aanschaffen. Het enige waar ik mijn bedenkingen bij heb, is of dit verhaal waarheidsgetrouw is. Ik heb namelijk recent ook een vergelijkbaar boek over het opvoeden van labradors gelezen; in dat boek had de schrijver exact hetzelfde verhaal.

Ook die schrijver had een typische Nederlandse naam. Deze gedachte kwam ook bij mij op omdat op het internet verder geen informatie over Piet de Wit te vinden is én omdat Piet zichzelf niet met een foto in het boek af heeft gebeeld.

Over de betrouwbaarheid en transparantie van de schrijver heb ik derhalve mijn twijfels. Die twijfels werden bevestigd nadat ik er achter kwam dat dit boek door Blue Sky Marketing geschreven is.

Het is onduidelijk wie er achter dit bedrijf zit, maar het is mij in ieder geval duidelijk dat dit níet Piet de Wit is. Piet de Wit is een schuilnaam; onder verschillende namen geeft Blue Sky Marketing dergelijke boeken uit. Dat spreekt mij alles behalve aan.

Ik heb echter besloten om de schrijver het voordeel van de twijfel te geven; graag vertel ik je meer over het doel & de inhoud van dit boek.

Voor wie is dit boek geschikt?

In eerste instantie is dit boek met name voor eigenaren van een Franse bulldog geschreven. In het boek vind je immers allerlei relevante informatie voor de training, opvoeding en verzorging van de hond.

Maar, ook als je bovengemiddelde interesse in dit hondenras hebt, is het boek uitermate interessant. Dat geldt ook voor deelnemers van een hondenshow; een Franse bulldog kan je namelijk perfect trainen om vervolgens deel te gaan nemen aan een dergelijke show.

In hoofdstuk 6 van dit boek, het laatste hoofdstuk, is meer informatie over sport en show te vinden. Daarover vertel ik je later graag iets meer. Feit is dat dit boek al met al dus voor een relatief breed publiek geschreven is.

Het hoofddoel is in ieder geval om eigenaren van een Franse bulldog te helpen. Het doel van dit boek heeft Piet de Wit namelijk in zijn voorwoord uitgelegd: “Ik kwam erachter dat ik niet de enige was die met dezelfde vragen en problemen zat over de opvoeding en verzorging van de Franse bulldog.

Daarom besloot ik een boek over de Franse bulldog te schrijven om zo mijn kennis en ervaringen met anderen te kunnen delen”.

Hoe is het boek opgebouwd?

Op de voorpagina van het boek valt het volgende te lezen: “Het complete handboek voor de Franse bulldog” & “Leer hoe jij je Franse bulldog verandert in een lieve, gezonde & gehoorzame hond”. Om je

Franse bulldog te veranderen in een lieve hond is een perfecte opvoeding van groot belang. In dit boek wordt dan ook uitgebreid beschreven hoe je een Franse bulldog het beste op kunt voeden. Dit heeft de schrijver gedaan aan de hand van de volgende hoofdstukken:

 • 1. De Franse bulldog
 • 2. De aankoop van een Franse bulldog
 • 3. Je puppy mee naar huis nemen
 • 4. Opvoeding en training
 • 5. Leven met een Franse bulldog
 • 6. Sport en Show

Deze zes hoofdstukken samen vormen een fraai geheel; in het boek is eigenlijk alle benodigde informatie voor handen. In hoofdstuk 1 wordt bijvoorbeeld nader besproken wat de geschiedenis van dit ras is, wat de uiterlijke kenmerken van een Franse bulldog zijn en wat de Franse bulldog zo bijzonder maakt.

In hoofdstuk 2 wordt vervolgens de aandacht verlegd naar het kopen van een Franse bulldog. Piet de Wit beschrijft hoe je een dergelijke hond kunt kopen, waarom je voor een dergelijke hond zou kiezen en waar je verder goed op moet letten. In dit hoofdstuk geeft Piet ook duidelijk aan waar je een Franse bulldog absoluut níet moet kopen.

Hoofdstuk 3 gaat vervolgens over het in ‘ontvangst’ nemen van de hond. Piet de Wit beschrijft onder meer hoe je je huis puppyproof kunt maken en hoe je de eerste dagen het beste door kunt komen. Voordat je de pup op gaat halen, is het aan te raden om dit hoofdstuk goed te bestuderen. In dit hoofdstuk vind je namelijk al enkele handige tips terug.

Hoofdstuk 4 draait vervolgens om het opvoeden en trainen van een Franse bulldog. Een dergelijke hond een strikte en strenge opvoeding nodig; hoe je deze opvoeding het beste vorm kunt geven, staat uitgebreid in dit hoofdstuk besproken.

Piet de Wit bespreekt onder meer welke trainingen je kunt volgen, hoe je het beste met dit ras kunt communiceren en wat je vooral niet moet doen. Ook vind je veel handige tips om ongewenst gedrag te voorkomen en om het aanleren van basiscommando’s. Wil je graag meer weten over het zindelijk maken van een Franse bulldog? Daarvoor ben je bij hoofdstuk 3 aan het juiste adres.

In hoofdstuk 5 lees je vervolgens hoe je van een gelukkig leven met je Franse bulldog kunt genieten. Piet de Wit geeft aan hoe je een dagelijkse planning kunt maken, hoe je de beste voeding uit kunt kiezen en welke aandachtspunten een Franse bulldog op het gebied van gezondheid heeft. Op basis van deze informatie en tips moet je in staat zijn om jarenlang van een hechte band met je Franse bulldog te genieten.

Tot slot vind je in hoofdstuk 6 veel informatie over sport en show terug. Piet de Wit beschrijft hoe je jouw bulldog voldoende kunt laten bewegen en hoe je eventueel aan een show mee kunt doen.

Dit is in mijn ogen het minst belangrijke hoofdstuk, aangezien niet iedereen met een Franse bulldog aan een hondenshow mee wenst te doen. Wel heeft iedereen baat bij de tips en informatie uit de eerste hoofdstukken met betrekking tot de opvoeding van een Franse bulldog.

Ik ben bijzonder te spreken over de inhoud van het boek. In mijn ogen beschrijft Piet de Wit de meest belangrijke elementen; bovendien sluiten de hoofdstukken prettig op elkaar aan. Het enige waar ik mijn bedenkingen bij heb, is of de informatie wel 100% kloppend is.

Dat komt onder meer omdat ik in de inhoudsopgave het volgende bij hoofdstuk 5 zie staan ‘Leven met een Golden Retriever’. Dit bewijst voor mij dat de schrijver het boek over het opvoeden van een Golden Retriever gekopieerd heeft.

Heb ik iets aan dit boek gehad?

Heb ik dankzij dit boek veel geleerd over het opvoeden van een Fransebulldog? Ja, dat zeker. Ik heb enkele handige tips uit het boek gepakt en ben daar intensief mee aan de slag gegaan.

Dankij dit e-book heb ik ontzettend veel geleerd over de Franse bulldog. Ook heeft het me alle inzichten gegeven die nodig zijn bij het opvoeden van zo’n hond.

Mocht je zelf van plan zijn om een Franse Bulldog aan te schaffen, is het zeker aan te raden om ook dit handboek aan te schaffen. Met deze tips is de kans groot dat je hond veel beter gaat luisteren op lange termijn.

Wat krijg je als je dit boek koopt?

Uit ervaring weet ik dat je bij de boeken van Blue Sky Marketing vaak meerdere bonussen meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij dit boek over de Franse bulldog? Ja, zeker. Je krijgt de volgende bonussen gratis meegeleverd:

 • Bonus 1: e-book ‘Baas over je eigen Franse Bulldog’

 • Bonus 2: e-book ‘8 simpele technieken om je hond te leren komen op commando’

 • Bonus 3: e-book ‘Succesvolle tips voor de verzorging & training van je puppy’

 • Bonus 4: e-book ‘Honden training geheimen; ontdek de geheimen van professionele hondentrainers’

 • Bonus 5: e-book ‘101 manieren om het gedrag van je Franse bulldog te verbeteren

Het mag duidelijk zijn; je krijgt behoorlijk wat bonussen meegeleverd. Dankzij bovenstaande bonussen ben je in staat om jouw Franse bulldog nóg beter op te voeden. Alle bonussen die meegeleverd worden, spreken mij in ieder geval erg aan.

Wat vinden andere lezers van het boek?

Mijn mening is gebaseerd op alleen mijn eigen waarnemingen en gedachtes. Om met een bredere blik naar een boek te kijken, vind ik het van belang om ook de meningen van andere lezers te betrekken.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar de beoordelingen van andere lezers van dit boek. Al snel blijkt dat deze beoordelingen aansluiten op mijn mening. Veel mensen geven aan dat de inhoud van het boek bijzonder waardevol en uitgebreid is, maar dat de ‘randzaken’ niet helemaal kloppen.

Er staan een heleboel dingen die ik nog niet wist. Ik weet nu precies hoe ik met mijn Franse bulldog moet omgaan.

Patricia Rietveld

Zo zijn meer mensen er achter gekomen dat dergelijke boeken door Blue Sky Marketing geschreven worden en dat elk boek begint met hetzelfde verhaal. Het enige wat in dat persoonlijke verhaal aangepast, is het hondenras. Ook vinden sommige lezers dat het boek én de schrijver niet de gewenste betrouwbaarheid en transparantie hebben.

Wat kost dit boek?

Heb je interesse om dit Franse bulldog handboek aan te schaffen? Dan dien je een bedrag van 37 euro. Voor dit relatief lage bedrag krijg je bovenstaande bonussen standaard meegeleverd, terwijl je ook profiteert van levenslange updates.

Mocht Blue Sky Marketing het boek bijwerken, krijg je die aanvulling dus ook gratis. Vervolgens krijg je ook nog 60 dagen bedenktijd. Heb je binnen deze 60 dagen bedenktijd het idee dat het boek niet aan je verwachtingen voldoet? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag van de schrijver weer terug.

Kan ik dit boek aanraden?

Zelden heb ik zo’n dubbel gevoel gehad na het schrijven van een review. De inhoud van het boek is namelijk dik op orde, het boek bevat onwijs veel informatie en het boek is fraai vormgegeven.

Bepaalde randzaken zoals de transparantie van de schrijver roepen bij mij echter een vervelend gevoel op. Ik heb daarom alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen en heb uiteindelijk besloten om dit boek wél aan te raden.

Dat heeft onder meer met het relatief gunstige prijskaartje van 37 euro te maken. Voor dit bedrag kan je eigenlijk niet de mist in gaan. Bovendien bevat het boek ook echt veel nuttige informatie over het ras, over de opvoeding en over de verzorging.

Dat de schrijver niet transparant is, neem ik dan voor lief. Al met al kan ik het boek, ondanks de nodige nadelen, toch aanraden. Veel succes & plezier met het opvoeden van jouw Franse bulldog; hopelijk wordt jouw hond net zo lief als mijn hond.

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog
Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

27 mrt 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

2 reacties op “Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *