Hoe Haal Je Het Maximale Uit Je Brein Training Review

Is dit een goede basis om de beste versie van jezelf te worden ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Het brein is ongetwijfeld één van de meest gecompliceerde onderdelen van het menselijke lichaam. We zijn ondertussen in staat om scherpe foto’s van Mars te maken, maar over het brein bestaan nog steeds veel vragen. Dat geeft duidelijk aan hoe gecompliceerd het brein wel niet werkt. Waarom reageer je soms op een manier die je eigenlijk helemaal niet wilt? Waarom vergeet je sommige dingen? Waarom werken sommige mensen heel gestructureerd en andere mensen heel chaotisch?

Al deze vragen vind ik persoonlijk zeer interessant. Het brein is voor mij ook één groot vraagteken geweest altijd. Totdat ik met het deze training in aanraking kwam; de ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’ training. Omdat mijn interesse naar de werking van het brein al jaren geleden gewekt was, heb ik me besloten om me voor deze training aan te melden. In deze uitgebreide review lees je alles over de training.

Ik bespreek onder meer wie het ontwikkeld heeft, wat het doel van deze training is en hoe de training opgebouwd is. Aan het einde van deze review vind je ook meer informatie over de kosten, eventueel meegeleverde bonussen én vel ik een algehele eindconclusie. Op basis van deze review kan je direct voor jezelf bepalen of deze training ook voor jou interessant is.


Wat is de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’

In deze training draait eigenlijk alles om de titel van de training. Je gaat leren hoe het brein werkt en hoe je vervolgens alle mogelijkheden uit je brein kunt gaan benutten. Die mogelijkheden heb je nodig om te kunnen veranderen en om elke dag het onderste uit de kan te halen.

Steeds meer mensen houden zich bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ze willen zichzelf ontplooien, ze willen hun algemene kennis vergroten en ze willen stappen gaan maken in hun carrière. Een van de mogelijkheden om dat te bereiken, is door allerlei trainingen en trainingen te volgen. Heeft deze training een meerwaarde op het gebied van persoonlijke groei? En laat deze training duidelijk zien hoe je het maximale uit je brein kunt halen?

Naar die antwoorden was ik onwijs nieuwsgierig. Net zoals dat ik zeer nieuwsgierig naar de werking van het brein was. Ik kan je in ieder geval alvast één ding verklappen; ik heb deze training met onwijs veel plezier gevolgd. In de rest van deze review verklap ik meer over de inhoud, de kwaliteit en de belangrijkste kenmerken van deze training.

Bekijk in onderstaande video de complete inhoud van deze basistraining.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Persoonlijke groei is een bijzonder serieus onderwerp. In de huidige maatschappij is iedereen onwijs prestatiegericht en ambitieus. Ben je dat niet? Dan wordt dat er onderhand vanzelf wel ingegoten. Door deze prestatiedrang zijn veel mensen bezig met het ontwikkelen van hun kwaliteiten. Dat is precies datgene waar het bedrijf Prana zich volledig op richt. Dit van origine Vlaamse bedrijf is de ontwikkelaar van deze training.

Op de website van Prana valt te lezen dat het bedrijf al ruim 25 jaar bestaat. In deze periode heeft het bedrijf onwijs veel mensen geholpen op het gebied van persoonlijke groei. Het bedrijf biedt daar onder meer veel trainingen voor aan, waar deze training één van is. Daarnaast geeft het bedrijf ook persoonlijke coaching en probeert het professionals aan alle mogelijke kanten te helpen. Dit doen ze voor zowel individuen als voor volledige bedrijven. Sommige leidinggevende kiezen er bijvoorbeeld voor om met hun team één van de trainingen van Prana te gaan volgen. Middels zo’n trainingen kunnen bijvoorbeeld alle neuzen in dezelfde richting gezet worden.

Het bedrijf is ondertussen behoorlijk gegroeid en kent meerdere medewerkers. Deze medewerkers worden met naam en toenaam op de website benoemd. Dat spreekt mij bijzonder aan, aangezien Prana onwijs transparant is. Dat brengt direct een betrouwbaar gevoel met zich mee. Ik was verder uiterst nieuwsgierig naar welke medewerker deze training ontwikkeld heeft. Na een korte zoektocht kwam ik uit op de naam Iris Willems. Hé, dat is een bekende naam.

Iris Willems is namelijk het grote brein achter het bedrijf Prana. Vele jaren geleden besloot zij dat ze professionals graag wilde helpen op het gebied van persoonlijke groei. Tijdens haar studie Klinisch Psychologie had ze daar reeds veel over geleerd. Op basis van deze studie heeft ze haar eigen methode weten te ontwikkelen. Deze methode heeft de naam Selfcoaching gekregen en staat eigenlijk centraal in haar bedrijf.

Mijn eerste mening over het bedrijf en over Iris Willems is onwijs positief te noemen. Het bedrijf is transparant, heeft onwijs veel ervaring en biedt een uitgebreid scala aan trainingen aan. De focus ligt hierbij volledig op de persoonlijke groei van mensen. In mijn ogen heeft Prana goud in handen en stelt het bedrijf zich op de perfecte manier op. Ik ben vooralsnog zeer content met datgene wat ik heb mogen aanschouwen.

Wat is het doel van deze training?

Bij elke training vind ik het ook belangrijk om naar het doel te kijken. Voor deze training heb ik daar niet al te lang naar hoeven te zoeken. Vanaf het eerste moment is het doel van deze training namelijk duidelijk: meer te weten te komen over je brein, zodat je het maximale uit je brein kunt halen.

Uiteindelijk maakt deze training onderdeel uit van het totaalplaatje: de persoonlijke groei van mensen. Om die groei te kunnen behalen, is het wenselijk dat je brein op de juiste manier gaat functioneren. Het doel van deze training is om te begrijpen hoe je brein werkt, zodat je hier uiteindelijk het maximale uit kunt gaan halen.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is eigenlijk voor een onwijs breed publiek geschikt. Allereerst is het geschikt voor alle professionals en zakenlieden die graag een persoonlijke groei door willen maken. Op het zakelijke vlak speelt onder meer de denkkracht, het denken oplossingen en de creativiteit een grote rol. Al deze facetten gaan hand in hand met je brein. Je kunt dus pas optimaal presteren als je weet hoe jouw brein werkt. Vervolgens ben je namelijk in staat om je brein op de juiste manier te gaan gebruiken. Het gevolg? Je kunt elke dag het maximale uit jezelf halen, waardoor je al snel van betere prestaties kunt genieten

Daarnaast is de training ook geschikt voor mensen die graag meer te weten willen komen over de werking van het brein. Hé, daar ben ik er één van. Het brein is zoals gezegd ongelooflijk gecompliceerd. In deze training probeert Prana om deze gecompliceerde werking beknopt en duidelijk uit te leggen. Op basis van die uitleg leer je simpelweg onwijs veel over de werking van het brein. Daar kan je ook in het dagelijkse leven de vruchten van plukken.

Hoe is de training opgebouwd?

Uiteindelijk draait alles om de opbouw en de inhoud van de training. Hoe heeft Prana deze training vorm gegeven? De training is opgebouwd aan de hand van zeven modules. Voordat je met de eerste module aan de slag kunt gaan, moet je met een zogeheten mental check up aan de slag gaan. Uit deze test blijkt direct hoe jouw mentale gesteldheid is, waardoor je daar al direct op in kunt gaan spelen. Dat is eigenlijk de eerste belangrijke stap die bij deze training gezet wordt.

Vervolgens kan je starten met de eerste module. Voor het overzicht heb ik de zeven modules op een rijtje gezet:

  • Wat is stress?
  • Het verband tussen stress en onze hersenfrequentie
  • Acute versus chronische stress
  • Hoe kan je je hersenactiviteit leren sturen om het maximale uit je brein te halen?
  • Wanneer is stress positief of negatief & en hoe herken je het?
  • Het verschil tussen ontspannen en recupereren
  • Test je kennis!

Het mag direct duidelijk zijn; in deze training ligt de focus op het brein én op stress. Blijkbaar is er een significant verschil zichtbaar tussen deze twee facetten, waar Prana ongetwijfeld het nodige over kan vertellen. Ik ben in ieder geval tevreden over de opbouw van de training. De training heeft een logische opbouw, bespreekt verschillende interessante facetten en eindigt uiteindelijk met een test. Aan de hand van deze test kan je direct nagaan of je alle kennis goed in je brein opgenomen hebt.

Overigens is het zo dat deze training hoofdzakelijk uit video’s bestaat. Als je met de eerste module begint, krijg je een korte toelichting waar de video over gaat. Vervolgens kijk je naar een video van ruim 12 minuten lang, waarin het antwoord op de vraag ‘Wat is stress?’ gegeven wordt. De video’s zijn op een keurige manier gemonteerd en zijn behoorlijk duidelijk te noemen.

Wat kost deze training?

Wil jij ook het maximale uit je brein gaan halen? Dan is dit mogelijk dé training die jou daarbij kan gaan helpen. Voordat het zo ver is, moet je je aanmelden voor de training. Je moet daarbij rekening houden met een kostenplaatje van 138 euro. Voor dat bedrag krijg je toegang tot deze training via alle mogelijke devices. Je kunt namelijk de training via je computer/laptop volgen, maar je kunt ook de Prana app op bijvoorbeeld je smartphone of tablet installeren.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Als je het bedrag van 138 euro aan Prana betaald hebt, krijg je direct toegang tot de online training. Daarbij krijg je ook toegang tot één bonus; de mental check up. Met deze mental check up krijg je direct inzicht in jouw mentale toestand. Vervolgens kan je direct beginnen met het volgen van de eerste module. Je krijgt verder meer bonussen meegeleverd, maar daar is het tarief dan ook naar.

Is deze training aan te raden?

Kan ik deze training aanraden? Ja, absoluut. Ik begon deze training omdat ik veel over het menselijke brein wilde leren. Na afloop van deze training kan ik zeggen dat ik de basisprincipes van het brein nu ken. Het is bijvoorbeeld voor mij duidelijk geworden dat er een verband zit tussen het brein en stress. Wil je ook hier graag meer over leren of wil je het maximale uit jouw brein gaan halen? In beide gevallen kan ik deze training absoluut aanraden. Dat heeft ook met het prijskaartje te maken. De prijs van 138 euro is niet mals, maar je moet dit bedrag als een investering zien. Deze investering ga je namelijk in de rest van jouw carrière dubbel en dwars terug verdienen!

Prana-flix platform

De training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’ is één van de vele trainingen die door Prana aangeboden worden. Het is mogelijk om de trainingen per stuk aan te schaffen. Je kunt bij dit bedrijf echter ook een abonnement afsluiten, waardoor je toegang tot een digitaal platform krijgt. Wil je daar meer over weten? Ik schreef recent een review over dit uitgebreide platform (link naar grote Prana review).

Hoe haal je het maximale uit je brein
Hoe haal je het maximale uit je brein

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

15 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *