Wat is affiliate marketing?

Wil je graag via het internet je geld gaan verdienen? Dat is mogelijk met affiliate marketing. Bij affiliate marketing draait het om het promoten van producten van de adverteerders. Deze adverteerders belonen je met een commissie. Althans; dat wordt gedaan als je de bezoeker daadwerkelijk aangespoord hebt om een aankoop te doen. Hieronder kan je het gehele proces van affiliate marketing uitgebreid doorlezen.

Graag willen we allereerst de definitie van affiliate marketing noteren: affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een affiliate verkopen of leads moet genereren, in ruil daarvoor krijgt de affiliate een commissie van de adverteerder. Hoe affiliate marketing verder precies werkt, lees je hieronder.

Je begint allereest met het maken van een affiliate website. Dit is een website waarop je een blog en/of webshop plaatst. Je kunt hier vervolgens producten van adverteerders in gaan promoten. Deze adverteerders vind je door gebruik te maken van een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is een partij waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Bekende voorbeelden hiervan zijn Daisycon en Tradetracker, maar ook Bol.com en Coolblue hebben tegenwoordig hun eigen affiliate netwerk.

Als je deze producten in je website ingeladen hebt, kan je ze vervolgens gaan promoten. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je veel bezoekers naar je website gaat trekken. Dat kan je doen door je website op het gebied van SEO te gaan optimaliseren. Ook kan je middels advertenties op Google, Facebook en Instagram de nodige bezoekers naar je website gaan lokken. Als je veel bezoekers krijgt, is de kans ook groter dat je één van hen warm weet te maken voor een bepaald product.

Als een bezoeker interesse in een bepaald product heeft, kan hij/zij op dat product klikken. Op dat moment wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van de verkopende partij. Op die website kan de bezoeker het product aanschaffen. Als de bezoeker dat doet, maakt die website gebruik van tracking software en cookies. Op basis daarvan weet de website dat deze bezoeker vanaf jouw website afkomstig is. Het gevolg? Jij krijgt een bepaalde commissie omdat jij de bezoeker hebt aangespoord om het product te promoten.

De beste manier om te leren hoe je met affiliate marketing geld kunt verdienen is met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

In mijn Affiliate Marketing Revolutie review lees je alles over deze training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *