Wat is beleggen?

Wil je graag op een passieve manier inkomen genereren? Dat is mogelijk! Je kunt hiervoor onder andere gaan beleggen. Wat is beleggen? Dat leggen wij je heel graag uit.

De manieren om geld te verdienen zijn tegenwoordig uiteenlopend. Je kunt hier hard voor werken (actief), maar je kunt ook op een slimme manier passief inkomen gaan genereren. Dat is onder andere mogelijk als je je bezig gaat houden met beleggen. Beleggen is het investeren van geld met als doel om op de lange termijn het bestaande bezit te vergroten.

Tegenwoordig heb je meerdere manieren om te beleggen. Je kunt je bijvoorbeeld met aandelen bezig houden, maar het is ook mogelijk om je op crowdfunding, op cryptocurrencies of op obligaties te richten.

Feit is dat beleggen enig risico met zich mee brengt. Je kunt je geld verdubbelen of je bestaande bezit flink vergroten, maar je kunt ook (een deel van) je inleg kwijtraken. Dat is het risico dat beleggen met zich mee brengt. Dankzij dit risico is het dan ook ontzettend belangrijk om op een bewuste manier met de verschillende mogelijkheden om te gaan.

Het voeren van onderzoek is ontzettend belangrijk evenals het inschakelen van professionele vakmensen. Bij beleggen is het namelijk ook mogelijk om alles uit te besteden aan bijvoorbeeld een broker of beleggingsmaatschappij. Het enige waar jij omkijken naar hebt, is het rendement. Het rendement moet naar wens uiteraard zo groot mogelijk zijn.

Om al beginner met beleggen te starten, heb je veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld al je spaargeld op een spaarrekening storten; ook dat is een vorm van beleggen. Die vorm is echter niet al te winstgevend. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in vastgoed te beleggen, om in aandelen te beleggen of om in obligaties te gaan beleggen.

Ons advies hierbij is om gebruik te maken van de specialistische kennis van vakmensen. Beleggingsmaatschappijen en vermogensbeheerders hebben simpelweg de expertise in huis om jouw bezit te laten groeien. Voor beginnende beleggers is het dan ook aan te raden om de verschillende mogelijkheden te bekijken en te vergelijken.

Om dit artikel af te sluiten, geven we nog een kort en bondig antwoord op de vraag ‘Wat is beleggen?’. Onderstaande definitie staat in het Van Dale woordenboek: (geld) aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen

In mijn uitgebreide review over de Trading Navigator van Harm van Wijk lees je alles over de meest effectieve manier van beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *