Wat is crypto?

Eens in de zoveel tijd hebben we in de gehele wereld te maken met de opkomst van een nieuw product/dienst. Dit was enige jaren terug ook het geval bij de crypto. Wat is crypto? Juist, dat is een vraag die relatief vaak gesteld wordt. De cryptocurrencies zijn namelijk voor veel mensen nog een onbekend onderwerp.

Een onderwerp waar veel mensen tegelijkertijd ook ontzettend nieuwsgierig naar zijn. Dit is namelijk dé manier om de centrale positie van banken in te perken.

Crypto is waarde in de vorm van een bedrag in een digitale valuta, ook wel een cryptocurrency genoemd. De allerbekendste cryptocurrency is uiteraard de Bitcoin. Deze digitale munteenheid heeft flinke koersen weten te behalen, waardoor de cryptomarkt écht in beeld gekomen is.

In de afgelopen jaren is een tendens zichtbaar dat steeds meer media over crypto bericht geven. Dat is een goed teken.

Blockchain technologie

De wereld van crypto is gebaseerd op de blockchain technologie. Dankzij deze technologie is het mogelijk om anoniem geld uit te wisselen en om de optimale veiligheid te garanderen.

Als je geld naar een ander over wilt maken, hoeft dit niet langs een derde partij te gaan. Op dit moment is dat wel nog noodzakelijk: je transactie is namelijk voor een bank inzichtelijk. Sterker nog: zonder een bank kan je niet eens een transactie uit voeren.

De cryptocurrencies zijn veelal gebaseerd op de hierboven beschreven technologie. Met deze digitale munteenheden is het dan ook mogelijk om anonieme transacties uit te voeren.

Daarbij ben je van een optimale veiligheid verzekerd en hoef je je simpelweg nergens zorgen over te maken. Veel mensen zijn dan ook ontzettend enthousiast over crypto. Voor andere mensen – medewerkers van banken bijvoorbeeld – vormt de crypto juist een bedreiging.

De crypto kan namelijk probleemloos de rol van banken over gaan nemen. Hierdoor worden banken eigenlijk overbodig en zullen ze spoedig verdwijnen. Zo ver is het helaas nog niet. Vanuit veel hoeken is er al weerstand verschenen ten opzichte van de crypto.

Cryptogeld brengt in ieder geval belangrijke voordelen met zich mee. Zo is het gedecentraliseerd, gaat het uitvoeren van transacties razendsnel, is het goedkoop, is het makkelijk in gebruik, heb je volledige controle, kan je het als een investering zien en heb je ontzettend veel keus uit allerlei digitale munteenheden.

In mijn Cryptocurrency Beginnerscursus review lees je alles over investeren en traden in cryptomunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *