Wat is daytraden?

Veel mensen vragen zich wel eens af wat daytraden precies is. Het is een beleggingsstrategie die al meerdere jaren wordt gebruikt, zowel door professionelen als door particulieren.

Zoals de naam daytraden zelf aangeeft, gaat het om handelen binnen één dag. Mensen die aan daytraden doen, starten de handelsdag met alleen cash in hun portfolio. Vervolgens gaan ze handelen met dat geld.

Ze kopen verscheidene activa aan en wachten tot de koers gunstig evolueert. Vervolgens verkopen ze het actief opnieuw. Daytraders kopen en verkopen een effect soms ook meerdere keren per dag. Dit zien we voornamelijk voorkomen, bij zeer volatiele activa.

Daytraden kan je doen met verschillende soorten financiële producten. Heel wat daytraders kiezen ervoor om in aandelen te handelen. Het is echter niet zo, dat je alleen met aandelen kunt daytraden. Daytraden wordt ook vaak uitgevoerd op grondstoffen, zoals olie bijvoorbeeld. De laatste jaren wint ook daytraden in crypto aan populariteit bij het brede publiek.

Een daytrader heeft natuurlijk wel enig inzicht nodig in de markt. Je kunt er namelijk niet zomaar van uitgaan, dat de koers binnen enkele uren gaat stijgen. De analysemethode die men daarvoor hanteert, is de technische analyse.

De technische analyse maakt gebruik van uitgebreide grafieken met betrekking tot het actief waarin je wilt handelen. Wanneer de koers bepaalde lijnen doorkruist, kunnen ze bepalen of het effect zal gaan stijgen of gaan dalen.

Veel daytraders maken daarom gebruik van meerdere schermen, zodat ze meerdere effecten tegelijk kunnen opvolgen. Bovendien stellen ze ook allerlei allert notificaties in, zodat ze van alles op de hoogte blijven.

Daytraden klinkt misschien niet zo intensief, aangezien je de hele dag achter je scherm zit. Toch valt het helemaal niet te onderschatten. Daytraders moeten heel veel zaken tegelijk in het oog kunnen houden. Daarenboven moeten ze ook resistent zijn tegen stress.

Lees hier mijn review over de Day Trading Masterclass 2.0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *