Kookuniversiteit Review

Kun je dankzij deze online cursus jouw manier van koken naar een hoger niveau tillen?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

‘Het leven is één groot feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’. Persoonlijk ben ik wel fan van dit gezegde. Het is een feit dat je soms met tegenslagen te maken hebt, maar uiteindelijk is het onwijs leuk om van het leven te genieten. Het leven heeft namelijk onwijs veel moois te bieden en door te genieten, kan je het ware geluk gaan beleven.

Hoe je het beste kunt genieten? Dat verschilt van persoon tot persoon. Als ik naar mezelf kijk, vind ik het heerlijk om ’s avonds plaatjes te draaien voor mensen. Van mijn werk als DJ word ik echt gelukkig. Ik bezorg mensen een leuke avond, ik zie mensen op de dansvloer los gaan en ik zie mensen plezier maken. Dat bezorgt mezelf uiteindelijk ook een voldaan gevoel. Er zijn daarnaast ook nog andere dingen waar ik ultiem van kan genieten, waaronder heerlijk eten.

Je kunt mij absoluut een Bourgondiër noemen. Ik vind het heerlijk om van een heerlijke maaltijd te genieten in combinatie met een lekker drankje. Dat ik dit zo leuk vind, bewijzen mijn bezoekjes aan de sterrenrestaurants wel. Per jaar ga ik ongeveer 4 keer naar een sterrenrestaurant toe. Ik weet dat dit veel geld kost, maar ik vind het gewoon onwijs leuk om te doen. De gehele entourage, bijzondere gerechten, heerlijke gerechten en de persoonlijke service; het spreekt mij stuk voor stuk aan.

Het is echter niet zo dat ik wekelijks bij een sterrenrestaurant zit te dineren. Gelukkig vind ik het ook onwijs leuk om zelf te koken. Ik steek graag de handen uit de mouwen, ik ga met alle plezier op zoek naar nieuwe recepten en bereid deze vervolgens met veel plezier in mijn keuken. Ik ben dan ook absoluut één van de (weinige) mannen die oprecht van koken houdt.

Mijn liefde voor koken heeft uiteindelijk geleid tot een verregaande interesse in koken. Ik heb meerdere boeken gelezen en ik heb meerdere cursussen gevolgd. In deze uitgebreide review staat één van deze cursussen centraal; de cursus van de Kookuniversiteit. Deze cursus wist mijn aandacht te trekken door een zeer sterk verhaal, daar kom ik later in deze review nog op terug. Ook de website ziet er bijzonder gelikt uit, waardoor ik al snel besloot om me aan te melden voor deze cursus. Daarbij speelt uiteraard ook mijn liefde voor koken een belangrijke rol; het was uiteindelijk een logische beslissing om me voor deze cursus aan te melden. Heb ik daar spijt van gehad? Nee, absoluut niet.

In deze Kookuniversiteit review bespreek ik alles wat met deze cursus te maken heeft. Met een kritisch oog kijk ik naar de inhoud, naar de ontwikkelaar en naar het prijskaartje van deze cursus. Ook kijk ik naar randzaken, zoals meegeleverde bonussen en het doel van deze cursus. Uiteindelijk vind je aan het einde van deze review een algehele eindconclusie. Wil je meer weten over de Kookuniversiteit cursus? Lees dan op je gemakje deze review door en laat je verrassen!


Wat is de Kookuniversiteit cursus?

‘Met deze online kookcursus word jij een held in de keuken’. Dat is eigenlijk de Kookuniversiteit cursus in één zin omschreven. Verschillende basistechnieken, tips en methodieken worden uitgebreid besproken in deze cursus. De cursus is overigens ontwikkeld in samenwerking met restaurant ML; eigenaar van een Michelin ster.

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat ik onwijs fan van koken ben. Waarom ik koken zo leuk vind? Nou, dat heeft eigenlijk meerdere redenen. Allereerst hou ik van lekker eten. Lekker eten heb je niet zomaar op tafel staan, maar daar moet je oprechte moeite voor doen. Ik weet dat als ik geruime tijd in de keuken sta, ik van een heerlijke maaltijd kan genieten. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik zo van koken hou.

Daarnaast vind ik het ook super leuk om nieuwe recepten uit te proberen en mezelf continue te verrassen. Op het gebied van koken is zo onwijs veel mogelijk; ik heb denk ik nog niet eens 20% van alle mogelijkheden ontdekt. Continue nieuwe dingen uitproberen, nieuwe gerechten op tafel zetten en zodoende van al het lekkers genieten; ik hou er van!

Door mijn liefde voor koken trok deze cursus al snel mijn aandacht. De website van de cursus sprak me direct aan en ook veel beoordelingen waren positief. Bovendien zag ik dat al relatief veel cursisten deze cursus gevolgd hebben. In mijn ogen is dat ook een goed teken. Graag vertel ik je in deze review alles omtrent deze cursus. Allereerst heb ik uitgebreid onderzocht wie de ontwikkelaar van deze interessante cursus is!

In onderstaande video kun je de volledige inhoud zijn van deze complete kookcursus.

De prijs van de Kookuniversiteit is momenteel € 149,95. Dit is de vaste prijs die door Daan en Joost is vastgesteld.

Er is een wettelijke 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de Kookuniversiteit. Dit betekent dat je binnen 14 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Mijn persoonlijke ervaring is dat Daan en Joost zeker te vertrouwen zijn. Ze reageren altijd snel en behulpzaam via mail. Daarnaast heb ik geen echte klachten kunnen ontdekken.

De video’s en verdere content van de training is van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Bij alle cursussen vind ik het onwijs belangrijk om naar de ontwikkelaar te kijken. Dat geeft mij immers een duidelijk beeld van de kwaliteit, maar ook van de beweegredenen van de ontwikkelaar. Waarom heeft de ontwikkelaar deze kookcursus ontwikkeld? Heeft hij/zij dat gedaan om geld te verdienen? Of heeft hij/zij dat gedaan om andere mensen te helpen? In mijn ogen zijn dit belangrijke vragen waar ik dan ook graag een passend antwoord op vind.

Op de website van de Kookuniversiteit valt gelukkig het een en ander te lezen over de ontwikkelaar. Dit bedrijf is namelijk ontwikkeld door Daan en Joost. Beide koks hebben acht jaar lang in de keuken van het Michelin restaurant ML mogen staan. Dit restaurant heeft beide heren onwijs veel kennis bijgebracht, maar toch hadden ze nooit een voldaan gevoel. Met het ontwikkelen van een eigen kookcursus dachten zij ook andere mensen te kunnen helpen. De komst van de Kookuniversiteit was vervolgens in 2017 een feit.

Wat mij opvalt, is dat beide heren niet al te transparant zijn. Op de website van de Kookuniversiteit valt namelijk nergens een achternaam te lezen. Ook staan beide heren niet op foto’s afgebeeld. Aan de andere kant zijn er wel namen en foto’s te vinden van koks die óók in de kookcursus naar voren komen.

Op de website vertellen Daan en Joost meer over de beweegredenen om deze cursus te ontwikkelen. Daar vertel ik je graag meer over in een later stadium in deze review. Wel wil ik graag aangeven dat het mij bevalt dat beide heren een échte reden hebben gehad om deze cursus te ontwikkelen. Zij hebben dit absoluut niet gedaan omdat ze geld willen verdienen. Nee, ze hebben dit gedaan omdat ze andere mensen willen helpen. Dat spreekt mij aan! Maar, beide heren hadden wel iets transparanter mogen zijn.

Wat is het doel van deze cursus?

Nu je weet wie deze cursus ontwikkeld heeft, is het tijd om naar de cursus te gaan maken. Wat is bijvoorbeeld het doel van deze cursus? Nou, het doel van deze cursus is puur om een held in de keuken te worden. Als je deze cursus volgt, krijg je alle handvatten aangereikt om uiteindelijk zelf heerlijke maaltijden op de tafel neer te kunnen zetten.

Wat je zoal kunt na het volgen van deze cursus? Daar hebben Daan en Joost op hun website zelf al antwoord op gegeven:

 • De basistechnieken van het koken onder de knie krijgen

 • Zelfstandig een gerecht op smaak brengen

 • Improviseren met ingrediënten

 • Leren koken zonder een recept

 • Met vertrouwen in de keuken staan

 • Met nóg meer plezier in de keuken staan

Het doel van deze cursus is dus behoorlijk uitgebreid. Enerzijds is het doel om alle cursisten zelfstandig een gerecht op smaak te kunnen laten brengen, maar anderzijds is het doel ook om nóg meer plezier aan het koken te beleven. De verschillende doelen c.q. mogelijkheden spreken mij in ieder geval bijzonder aan!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus was voor mij persoonlijk om twee redenen op het lijf geschreven. Enerzijds had dit te maken met mijn liefde voor koken; ik vind het onwijs leuk om zelf in de keuken te staan. Anderzijds heb ik bij veel restaurants met een Michelin ster mogen eten in de afgelopen jaren. Hierdoor ben ik onwijs benieuwd geworden naar de kwaliteiten van de koks uit deze keukens. Gelukkig hebben Daan en Joost, de ontwikkelaars van de cursus, zelf ook in een keuken van een Michelin restaurant mogen staan.

Om de bovengenoemde redenen was deze cursus voor mij geschikt, maar voor wie allemaal is deze cursus geschikt? Nou deze cursus is voor een breed publiek geschikt. Kan jij op minstens één van onderstaande vragen volmondig ‘ja’ antwoorden? Dan is de online kookcursus van de Kookuniversiteit óók voor jou geschikt:

 • Wil je met meer vertrouwen in de keuken staan?
 • Wil je een goede basis aan kookvaardigheden gaan ontwikkelen?
 • Wil je gaan werken aan het gevoel voor smaakcombinaties?
 • Wil je meer plezier hebben in het koken?
 • Wil je gezonder kunnen koken?
 • Wil je kunnen koken zonder pakjes en zakjes?

Hoe is de cursus opgebouwd?

Zo, je weet nu eigenlijk al of de cursus voor jou geschikt is of niet. Is dat het geval? Dan is het uiterst interessant om eens naar de inhoud van de cursus te gaan kijken. Is de cursus uitgebreid opgebouwd? En hoe is de cursus qua inhoud?

Het is allereerst goed om te weten dat deze cursus onderverdeeld is in drie verschillende delen. Deze delen bestaan uit verschillende modules, waardoor er al met al een behoorlijk uitgebreide cursus voor je klaar ligt. In onderstaande lijst kan je de verschillende delen van deze cursus vinden:

 • Deel 1: Basisvaardigheden
 • Deel 2: Koken zonder recept
 • Deel 3: Desserts en ijs

In het eerste gedeelte krijg je allerlei uitgelegd over verschillende basistechnieken. Je leert hierdoor onder meer hoe je je messen scherp kunt houden, hoe je de juiste snijtechnieken kunt gebruiken, hoe je een goed stuk vlees kunt herkennen, hoe je vis kunt bereiken met en zonder huid, hoe je een goede vissaus kunt bereiden en hoe je groenten kunt bereiden. Na het volgen van dit deel weet je exact hoe je groenten, vlees en vis op een onwijs hoog niveau kunt bereiden. Dit deel bestaat in totaal uit 4 modules.

In het tweede gedeelte van Kookuniversiteit cursus ligt de focus op het koken zonder een recept. Je krijgt informatie over allerlei ingrediënten, over het improviseren met producten en recepten, over oefeningen om een eigen gerecht te ontwikkelen en over het plannen van koken voor grotere groepen. Na het volgen van dit deel beschik je over alle gewenste improvisatievaardigheden. Bovendien weet je hoe je gerechten kunt bedenken die aansluiten op het niveau van een restaurant met een Michelin ster. Dit deel bestaat in totaal uit 6 modules.

In het laatste gedeelte krijg je van alles geleerd over het maken van desserts. Je leert hoe je een perfecte mousse kunt bereiden, hoe je ijs kunt bereiden en hoe je eigen desserts kunt verzinnen en bereiden. Na het volgen van dit deel weet je één ding zeker: je kunt de meest lekkere desserts op tafel zetten. Dit deel bestaat in totaal uit 2 modules.

Over deze opbouw van deze cursus ben ik onwijs te spreken. De cursus is echt heel uitgebreid opgebouwd en sluit eigenlijk perfect op elkaar aan. De drie verschillende delen bevatten stuk voor stuk meerdere modules en zijn onwijs waardevol te noemen.

Ook ben ik te spreken over de manier waarop de kennis aan je bijgebracht wordt. In de cursus zijn namelijk allerlei handige tips te vinden en je vindt er meerdere handige oefeningen, je vindt er meerdere video’s, maar je vindt er ook nuttige informatie. Aan de hand van die informatie krijg je meer inzicht in alle mogelijkheden die je in een keuken hebt. Dat geldt ook absoluut voor de hoogwaardige en duidelijke video’s!

Al met al ben ik super positief over de inhoud en de opbouw van deze cursus. Als liefhebber van koken en goed eten is het echt een feestje om deze cursus te volgen. Ik heb nu meer inzicht in de manier waarop Michelin gerechten bereid worden. Bovendien ben ik staat om deze gerechten volledig zelf te maken én kan ik ook improviseren. Als ik een avondje de tijd uittrek voor het koken, ben ik nu absoluut in staat om heerlijke gerechten op tafel te zetten.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

De cursus van de Kookuniversiteit is onwijs uitgebreid opgebouwd. In mijn ogen is deze cursus uitgebreider dan andere kookcursussen. Echter is het zo dat er bij veel andere cursussen ook nog bonussen meegeleverd worden. Is dat het geval bij deze cursus? Nee, bij deze cursus krijg je eigenlijk geen bonussen meegeleverd. Dat is in mijn ogen eigenlijk ook niet nodig, aangezien de cursus onwijs uitgebreid is.

Wat kost deze cursus?

Heb je interesse om deze cursus te gaan volgen? Wil je zelf heerlijke gerechten op tafel kunnen zetten? Wil je zelf kunnen improviseren? En wil je nóg meer plezier aan het koken beleven? Dat is absoluut mogelijk nadat je deze cursus gevolgd hebt, maar zover is het nog niet. Eerst dien je je aan te melden voor deze cursus.

Ik heb qua prijskaartje goed nieuws voor je. Het is nu namelijk mogelijk om van een tijdelijke korting te genieten. Normaliter betaal je een bedrag van 289,95 euro voor deze cursus, maar tijdelijk betaal je hier slechts 149,95 euro voor. Voor dit relatief lage bedrag krijg je dus toegang tot de drie delen die ik hierboven benoemd heb.

Is dit veel geld? Nee, in mijn ogen niet. Het plezier dat je dankzij deze cursus aan koken gaat beleven is namelijk onbetaalbaar. Bovendien kan je gebruik maken van een niet-goed-geld-terug-garantie van 14 dagen. Je hebt binnen 14 dagen na het aanmelden van deze cursus al het recht om de koop hiervan terug te draaien. Je hoeft hiervoor alleen maar een mailtje naar de Kookuniversiteit te sturen, waarna je het volledige aankoopbedrag terug krijgt. Kijk, dat is nog eens service van de heren van Kookuniversiteit!

Wat vinden andere van deze cursus?

Op het moment van schrijven van deze review lees ik het volgende op de Kookuniversiteit website: 982 cursisten die hun vrienden en familie hebben verrast met hun nieuwe kookvaardigheden. Op het moment dat jij deze review leest, staat dit getal hoogstwaarschijnlijk alweer een stuk hoger. Dat al zo’n 1000 mensen deze cursus gevolgd hebben, is wat mij betreft een goed teken. Maar, wat zijn de bevindingen van deze volgers? Ik ben op onderzoek gegaan!

Wat blijkt; nagenoeg alle beoordelingen zijn onwijs positief. Veel mensen geven aan dat ze echt veel meer plezier aan koken beleven, dat ze onwijs veel kennis opgedaan hebben en dat ze nu zelfs kunnen improviseren. Zij weten vrienden en familie elke keer weer te verrassen met een culinair hoogstandje. Om je een indruk van deze beoordelingen te geven, heb ik drie beoordelingen hieronder opgesomd:

Na jarenlang gekookt te hebben, heb ik nu eindelijk het gevoel dat ik ook weet wat ik doe!

Perfect voor je basis kookvaardigheden.

Top cursus!

Deze korte maar krachtige beoordelingen zijn behoorlijk duidelijk, niet waar? Het doet mij in ieder geval om te zien dat de meningen van andere volgers aansluiten op mijn eigen mening.

Kan ik deze cursus aanraden?

Zo, het is de hoogste tijd om deze Kookuniversiteit review af te gaan ronden. Wat zijn vooralsnog jouw bevindingen van deze cursus? Sta je al op het punt om je voor deze cursus aan te melden? Ik kan je in ieder geval zonder enige twijfel aanraden om deze cursus te volgen. Ik heb met veel plezier de cursus gevolgd en de cursus heeft onwijs veel gevolgen met zich mee gebracht. Let wel op: alleen maar positieve gevolgen.

Normaal gesproken ga ik vier keer per jaar naar een Michelin restaurant. Door deze cursus heb ik echter het idee dat ik dagelijks in een Michelin restaurant eet. Ik weet namelijk nu perfect hoe ik gerechten het beste kan bereiden, hoe ik ingrediënten met elkaar kan combineren, hoe ik kan improviseren en dus hoe ik dagelijks de meest lekkere gerechten op tafel zet. Wil jij dit ook kunnen? Dan hoef je nog maar één ding te doen: je direct aan te melden voor deze cursus. Daarmee profiteer je ook nog eens van de aantrekkelijke korting!

Kookuniversiteit
Kookuniversiteit

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

06 jun 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *