Labrador Handboek Review

Het meest complete handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Voor veel mensen is een labrador zijn/haar grootste vriend. Dat is ook logisch; deze honden doen geen vlieg kwaad, zijn onwijs lief en zijn hierdoor een allemansvriend. Als je zelf een labrador hebt, weet je echter dat dit hondenras ook een ‘keerzijde’ heeft. De honden zijn namelijk nogal energiek, zijn af en toe behoorlijk ondeugend en kunnen je graag uittesten.

Omdat we zelf aan het orienteren zijn naar welke hond het beste bij ons past, hebben we informatie gezocht over een labrador. Het e-book waar we een review over schrijven heeft ons veel inzichten gegeven over het Labrador ras.

Toen ik de voorpagina bekeek, dacht ik direct; ‘Hé, dit is precies de informatie die we zoeken’. Ik besloot daarom om het boek voor direct te bestellen. Wat mijn bevindingen zijn vertel ik je in deze Labrador retriever boek review.

Ik bespreek onder meer hoe het boek opgebouwd is, wie de schrijver van het boek is en of het boek aan te raden is. Aan het einde van de review kan je voor jezelf bepalen of dit boek jou kan gaan helpen tijdens de opvoeding van je labrador.

Wat is het Labrador retriever boek?

In dit boek is allerlei informatie te vinden omtrent het hondenras, het opvoeden van een labrador en zaken waar je rekening mee moet houden. Eigenlijk wordt alles besproken; het gedrag, de opvoeding, de training en het oplossen van eventuele problemen.

Ik heb sommige eigenaren van honden wel eens gekscherend horen zeggen dat het opvoeden van een kind makkelijker is dan het opvoeden van een hond. Als ik de verhalen van mijn zus mag geloven, is dat inderdaad het geval.

Dat geldt overigens niet alleen voor een labrador, maar ook voor andere hondenras. Als ik bijvoorbeeld naar de beagle van mijn buurvrouw kijk, zie ik dat deze hond behoorlijk nieuwsgierig en eigenwijs is.

Dit brengt enerzijds een uitdaging met zich mee, maar anderzijds kan je ook onwijs van én met dit soort honden genieten. Het opvoeden van elke hond is in ieder geval een langlopend proces, waarbij je mogelijk hulp van buitenaf nodig zou hebben.

Bij het opvoeden van een labrador kan je voor dit boek als leidraad kiezen. Is dat aan te raden? Of kan je beter naar een ander boek uitkijken? Ik ben, zoals in de inleiding gezegd, verder op onderzoek uit gegaan.

In deze review heb ik niet alleen mijn eigen mening verwerkt, maar ook die van mijn zus. Zij heeft immers haar labrador op moeten voeden en heeft daarvoor dit boek gebruikt. Is het opvoeden van de labrador van mijn zus uiteindelijk gelukt?

Ja, zonder enige twijfel. Was mijn zus blij met dit boek als cadeautje? Ja, ook dat. Dit boek was voor haar namelijk de doorslaggevende factor tijdens het opvoedproces. Momenteel is de labrador van mijn zus een energieke, lieve en loyale hond. Een hond die niemand kwaad doet en graag mensen om zich heen heeft. Daar heeft dit boek absoluut aan bijgedragen.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van alle e-books.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij elk boek vind ik het van belang om naar de schrijver te kijken. Dat is ook het geval bij dit e-book. Het opvoeden van een hond is namelijk een serieuze aangelegenheid. Als je een hond niet op de juiste manier opvoedt, kan je hier jaren last van hebben.

Niet alleen jij wordt gekweld, maar ook de hond. Elke hond heeft namelijk behoefte aan een baasje. Een man/vrouw die de leiding heeft en neemt. Dat is waar honden behoefte aan hebben. Enfin, ik was bij dit boek dus uitermate benieuwd wie de schrijver is. Al snel stuitte ik op de naam van Jan Jacobs.

Jan Jacobs is de auteur van dit e-book en heeft zelf veel ervaring met labradors. Dit omschrijft hijzelf uitermate typisch in de inleiding van het boek; “Ik ben in het verleden regelmatig tegen problemen aangelopen en heb met veel vallen en opstaan een heleboel geleerd.

Nadat ik eenmaal mijn pup had opgehaald, had ik GEEN idee hoe ik met het beste met hem om kon gaan. Zo wilde mijn labrador weleens meubels stukmaken als ik even niet thuis was”. Deze passage laat mij enkele dingen zien; de auteur heeft ervaring met labradors, de auteur heeft zelf ook moeite gehad met de opvoeding en de auteur wil graag andere mensen helpen.

Vooralsnog zijn mijn bevindingen over het boek dus uitermate positief. De auteur heeft, op basis van zijn voorwoord, veel ervaring met labradors. Daarnaast valt in het voorwoord ook te lezen dat de auteur veel kennis opgedaan heeft.

Jan Jacobs heeft onwijs veel boeken, magazines en encyclopedieën uitgeplozen. Dit heeft hij puur met één reden gedaan; hij wil alle kennis over labradors vergaren en deze verzamelen. Uiteindelijk heeft hij dat weten te verzamelen in dit uitgebreide e-book.

In het boek vind je namelijk niet alleen handige tips, maar ook allerlei praktische informatie over dit hondenras. Meer informatie daarover is verderop in deze review te vinden.

Ik ben blij om te kunnen vermelden dat Jan Jacobs capabel, transparant en betrouwbaar is. Hij is, in mijn ogen, zeker de aangewezen persoon om een dergelijk, serieus boek te schrijven. Zoals eerder gezegd; het opvoeden van een labrador is écht een hele serieuze aangelegenheid. Neem dit dus serieus, zoals Jan Jacobs dat ook gedaan heeft bij het samenstellen en schrijven van dit boek.

Voor wie is het boek geschikt?

Is het te kort door de bocht om te zeggen dat dit boek alleen geschikt is voor eigenaren van een labrador? Ja, zeker. Het boek is namelijk óók geschikt voor mensen die meer willen weten over dit specifieke hondenras.

Daarnaast is het boek ook uitermate geschikt voor fokkers die bezig zijn met het fokken van labradors. In het boek is namelijk ook meer informatie over het fokken en het trainen van labradors te vinden.

Al met al is het boek dus voor een redelijk breed publiek bestemd. In de basis hebben uiteraard baasjes van labradors het meeste aan dit boek. Dankzij de handige tips en praktische informatie kan je de opvoeding in veel betere banen leiden.

Hoe is het boek opgebouwd?

Jan Jacobs heeft bij dit boek voor een behoorlijk logische opbouw gekozen. Dat is al direct op pagina 2 te zien; op deze pagina vind je namelijk de inhoudsopgave terug. Jan Jacobs heeft hierbij gekozen voor een inhoudsopgave inclusief afbeeldingen. Onder verschillende afbeeldingen van labradors staan de hoofdstukken genoemd:

 • Geschiedenis
 • Raskenmerken
 • Aanschaf
 • De pup
 • Zindelijkheidstraining
 • Opvoeding
 • Apporteren
 • Voeding
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Fokken
 • Herplaatsing

Deze hoofdstukken vormen samen het boek van ruim 50 pagina’s. Per hoofdstuk vind je prachtige foto’s, veel nuttige informatie én handige tips. Dankzij deze tips ben je in staat om de opvoeding van je labrador in goede banen te leiden.

Na de inhoudsopgave is het voorwoord van Jan Jacobs te vinden. In dit voorwoord geeft Jan aan waar zijn liefde voor labradors vandaan komt en wat hij heeft gedaan voor het schrijven van dit boek.

Daarover zegt Jan Jacobs onder meer het volgende: ‘Ik gebruikte vrijwel elke vrije minuut die ik had om over labradors te lezen en te weten te komen wat ik graag wilde weten’. Hebben we hierbij te maken een gedreven en passievolle auteur? Ja, zonder ook maar enige twijfel!

Over de opbouw van het boek kan ik verder kort zijn; dat zit prima in elkaar. Jan Jacobs heeft voor een logische en strikte opbouw gekozen. Als je door het boek heen bladert, zie je namelijk dat de lay-out op elke pagina behoorlijk strak is.

Jan heeft voor een strak lettertype gekozen, maakt veelvuldig gebruik van tussenkopjes, gebruikt lijstjes en heeft fraaie foto’s toegevoegd aan de hoofdstukken. Al met al ben ik dus vol lof over de opbouw van het boek.

Wat weet je na het lezen van dit boek?

Als je het boek gaat lezen, heb je hoogstwaarschijnlijk verregaande interesse in een labrador. Je hebt mogelijk interesse in het hondenras of je bent zelf sinds kort het trotse baasje van een labrador. Na het lezen van het boek weet je in ieder geval alle details van dit unieke hondenras.

Je krijgt namelijk inzicht in de opvoeding van de hond, in de unieke raskenmerken en in bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Dankzij de verscheidene handige tips ben je bovendien in staat om de opvoeding van jouw labrador te optimaliseren.

Als je een labrador op de juiste manier op weet te voeden, is het namelijk jouw grootste vriend. Labradors zijn onwijs loyaal, kunnen goed met kinderen om gaan, doen geen vlieg kwaad en zijn ook nog in staat om je te beschermen.

In principe is de liefde van een labrador onvoorwaardelijk; door de juiste opvoeding kan jij ook de onvoorwaardelijke liefde van jouw labrador verkrijgen. Dat is uiteindelijk het gewenste doel, niet waar?

Graag wil ik dit ook nog even op mijn eigen situatie projecteren. Dit boek heeft mij namelijk écht geholpen om meer te leren over de opvoeding van een labrador.

Dankzij dit boek weet ik onder meer door waarom een labrador bepaalde dingen doet, welke karaktereigenschappen een labrador heeft en waarom een goede opvoeding zo belangrijk is. Dankzij dit boek ben ik erachter gekomen dat een labrador een echte allermans vriend is en dat wij mogelijk een labrador in huis nemen.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Bij elk boek vind ik het ook van belang om naar de ervaringen en meningen van andere lezers te kijken. Dat heb ik dus ook bij dit boek gedaan. Al snel had ik door dat veel lezers van het boek onwijs positief zijn.

Zij zeggen in feite wat ik hierboven ook heb vermeld; dat het boek hen uitermate goed geholpen heeft tijdens de opvoeding. Door het boek hebben zij hun labrador op de juiste manier op kunnen voeden, waardoor ze nu extra van hun hond kunnen genieten.

Het doet mij goed om te zien dat de mening van andere lezers aansluit op mijn eigen mening. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn zowel ik als mijn zus onwijs blij met dit boek. Dat geldt dus ook voor veel andere lezers. Een duidelijk bewijs dat Jan Jacobs goed werk afgeleverd heeft met dit boek.

Wat krijg je als je dit boek koopt?

Op de voorpagina van het boek staat duidelijk vermeld dat je enkele bonussen meegeleverd krijgt. Het gaat daarbij om de volgende bonussen:

 • Bonus 1: e-book ‘Je hond de baas’
 • Bonus 2: e-book ‘Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy’
 • Bonus 3: e-book ‘Honden training geheimen’
 • Bonus 4: e-book ‘Acht ongelofelijk simpelweg technieken om je hond te laten terugkomen als je hem roept’

Deze bonussen zijn echt een aanvulling op het reguliere boek. Dankzij deze bonussen ben je namelijk nog beter in staat om je labrador te door gronden en op te voeden. Bij het aanschaffen van dit e-book krijg je de bovenstaande e-books dus gratis meegeleverd. Klinkt als een prima deal, of niet?

Wat kost het boek?

Als je graag dit boek wenst te hebben, kan je tijdelijk van een kortingsactie profiteren. Je betaalt tijdelijk namelijk slechts € 49,75 voor het boek. Daarbij krijg je de bovengenoemde bonussen dus gratis meegeleverd.

Is de aanschafprijs van dit boek in mijn ogen reëel? Ja, zonder enige twijfel. De prijs-kwaliteitsverhouding is in mijn ogen meer dan in orde.

Kan ik de aanschaf van dit boek aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde uitgekomen van deze uitgebreide review. Je hebt tot zover onwijs veel feitelijke informatie kunnen vinden. Daarnaast heb ik her en der ook al mijn mening (en die van mijn zus) verwerkt. Het is nu tijd om het eindoordeel te vellen; kan ik de aanschaf van dit boek aanraden?

Ja, dat kan ik zeker. In mijn ogen is dit hét perfecte boek voor het opvoeden van een labrador. Het boek bevat onwijs veel nuttige informatie, geeft veel achtergrondinformatie over dit hondenras en biedt ook nog eens handige tips.

Dankzij deze handige tips kan je jouw labrador op een perfecte manier opvoeden. Je geniet nadien van een loyale en lieve labrador. Een labrador waar je onwijs veel plezier aan/mee gaat beleven.

Voor de prijs hoef je het boek ook niet te laten liggen. Voor nog geen 37 euro kan je de opvoeding van jouw labrador optimaliseren. Dat is toch veel meer dan 37 euro waard? Het mag duidelijk zijn; ik ben uitermate te spreken over het boek. Geniet tijdelijk van de korting en schaf voor nog geen 37 euro dit hoogwaardige en uitgebreide boek aan.

“Ontdek Hoe Jij je Labrador Bijna Direct Veranderd In Een Liever En Gehoorzamer Dier!”

Ga DIRECT Naar De Kortingspagina!
Labrador Handboek
Labrador Handboek

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

06 mrt 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *