Lage Rugpijn Herstel Methode Review

Snel van je rugpijn af door dit complete e-book ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Pijn hebben is nooit leuk. pijn hebben in je onderrug is al helemaal verschrikkelijk. Helaas weet ik uit eigen ervaring dat lage rugpijn je leven (tijdelijk) compleet kan verwoesten.

Zoals je wellicht op mijn website hebt gelezen, ben ik al jarenlang actief als DJ. Als DJ neem ik behoorlijk zware spullen mee; denk hierbij aan een DJ booth en verschillende muziekinstallaties.

Enkele jaren terug ging het compleet verkeerd bij het tillen van een zware muziekinstallatie. Ik pakte het object niet helemaal lekker vast en voelde het direct in mijn onderrug schieten. De pijn die ik vanaf dat moment heb gevoel, gun ik zelfs mijn ergste vijand niet.

Zonder dat je het doorhebt, gebruik je jouw onderrug behoorlijk veel. Tijdens het zitten, tijdens het lopen, tijdens het tillen en ook tijdens het slapen; je onderrug is continue in beweging. Op het moment dat je last van je onderrug hebt, heb je hier dus ook de gehele dag door last van. Na enkele dagen werd ik al hysterisch van de pijn in mijn onderrug.

Ik besloot daarom om via Google op te zoek te gaan naar een mogelijke oplossing. Kon ik bijvoorbeeld door bepaalde oefeningen van mijn rugpijn afkomen? Of was wellicht een operatie op de lange termijn nodig? Dit waren allemaal vragen die ik mezelf, logischerwijs, ging stellen.

Na een korte zoektocht via Google kwam ik uit op de Lage rugpijn herstel methode. Volgens de ontwikkelaar van deze methode zou het mogelijk zijn om relatief snel van de rugpijn af te komen. Bovendien zou dit op de juiste manier gaan, zodat je op de lange termijn niet opnieuw last van je rug gaat krijgen.

Dat sprak mij natuurlijk enorm aan. Ik besloot daarom direct om het Lage rugpijn e-book te bestellen. Heeft dit e-book mij geholpen in mijn strijd tegen de lage rugpijn? Het antwoord op onder meer die vraag lees je in deze review.

Ik deel graag mijn onafhankelijke, eerlijke én ook kritische bevindingen omtrent deze methode/dit e-book met jou in deze review. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker even door!


Wat is de lage rugpijn herstel methode?

Dit e-book is volledig gericht op het wegnemen van lage rugpijn. Het boek herbergt onwijs veel nuttige informatie over de rugpijn en herbergt ook vele tips. Met dank aan deze tips kan je de rugpijn wegnemen en voorkomen dat je in de toekomst opnieuw last van rugpijn krijgt.

Zoals gezegd; ik had onwijs veel last van mijn rugpijn. De pijn schoot er direct in en was vervolgens lange tijd voelbaar. Ik ben absoluut niet de enige die door deze hel gegaan is. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek hadden in 2018 ongeveer 2.064.000 mensen last van rugklachten. Of beter gezegd; meer dan 2 miljoen mensen hebben zich met rugklachten bij de huisarts gemeld.

Er zijn dus ook nog mensen die zich niet bij de huisarts gemeld hebben en dus niet in dit cijfer opgenomen zijn. Hierbij moet ik wel bekennen dat het Centraal Bureau voor Statistiek geen onderscheid heeft gemaakt tussen lage rugpijn en hoge rugpijn. Het is echter aannemelijk dat een significant gedeelte van bovengenoemd cijfer betrekking heeft op lage rugpijn.

Oftewel: onwijs veel Nederlanders hebben last van lage rugpijn. Tijd dus om daar iets aan te doen! Ik heb destijds besloten om met deze methode aan de slag te gaan. Heeft mij dit geholpen? Ja, absoluut. Meer over mijn persoonlijke ervaringen én over de inhoud van dit boek vind je in deze uitgebreide review.

Bekijk in onderstaande video de complete inhoud van dit waardevolle e-book

Wie heeft deze methode ontwikkeld?

Lage rugpijn is een bijzonder serieuze aandoening; dat blijkt niet alleen uit bovengenoemde cijfers, maar ook uit mijn persoonlijke ervaring. Mede daarom vind ik het onwijs belangrijk dat er op een serieuze manier over deze aandoening gesproken wordt. Toen ik voor het eerst met deze methode in aanraking kwam, was ik dan ook reuze benieuwd naar de ontwikkelaar van deze methode.

Wie heeft deze methode ontwikkeld en wie heeft het e-book geschreven? In mijn ogen zijn dat altijd al onwijs belangrijke vragen, maar in dit geval vond ik deze vragen nóg belangrijker. De informatievoorziening omtrent dergelijke, medische problemen moet namelijk 100% waarheidsgetrouw zijn. Ik ging daarom direct op zoek naar de ontwikkelaar van deze methode; daar hoefde ik gelukkig niet al te lang naar te zoeken.

Op de voorpagina van het e-book staat namelijk de naam ‘Bastin Hofman’. Op pagina 7 van het e-book is tevens een foto van deze jongeman te vinden. Hij is al sinds 2006 werkzaamheden als fysiotherapeut en heeft zodoende veel mensen met lage rugpijn op de behandelbank gehad. Sterker nog; in het boek is te lezen dat Bastin meer honderden patiënten tegengekomen is met lage rugpijn.

Tijdens het behandelen van deze mensen kwamen steeds dezelfde vragen bij Bastin naar boven: “Waarom is de uitkomst van het herstel van lage rugpijn zo verschillend bij de patiënten?’ en “Hoe kan er voor gezorgd worden dat iedereen de best mogelijke behandeling krijgt?”.

Na verloop van tijd besloot Bastin dat het tijd was om zelf in actie te komen. Bastin ging een Master Manuele Therapie volgen en richtte zijn onderzoek volledig op de lage rugpijn. Hij heeft op basis van veel literatuur onderzoek, veel praktijkervaring en andere medische onderzoeken uiteindelijk zelf deze methode weten te ontwikkelen.

In mijn ogen is het onwijs prettig om te weten dat Bastin Hofman een capabel en vakkundig persoon is. Hij heeft onwijs veel kennis van fysiotherapeut, van het mensen lichaam en dus ook van lage rugpijn. Door deze kennis is hij, in mijn ogen, de juiste persoon om een dergelijke methode te ontwikkelen. Daarnaast spreekt het mij ook bijzonder aan dat Bastin open en transparant is.

Hij vertelt naar hartenlust over zijn verleden, hij licht zijn beweegredenen toe en hij durft met naam én foto op de voorgrond te treden. Zoals je wellicht weet, hecht ik veel waarde aan deze transparantie en openheid. Al met al ben ik dus bijzonder positief over Bastin Hofman, over zijn beweegredenen om dit boek te schrijven en over zijn transparante houding.

Waar is deze methode/dit boek op gericht?

Het mag duidelijk zijn; deze methode is volledig gericht op het wegnemen van de lage rugpijn. Maar, dat is niet alles. Nee, in het boek wordt ook uitgelegd hoe de lage rugpijn ontstaat en wat de verschillende varianten van lage rugpijn zijn. Het lastige van deze vorm van pijn is namelijk dat de oorzaken onwijs gevarieerd zijn.

Bastin Hofman zegt hier zelf het over: “Door het oplossen van de vraag hoe iedereen de best mogelijke behandeling kan krijgen, heb ik de Lage Rugpijn Herstel Methode ontwikkeld. Op basis van de best beschikbaar bewijsvoering, mijn praktijk ervaring en behoeften van u als patiënt heb ik deze methode ontwikkeld”.

Kortom: deze methode richt zich op het wegnemen van de rugpijn, maar óók op het voorkomen van rugpijn in de toekomst. Als je eenmaal van de lage rugpijn hersteld bent, wil je dit nooit meer opnieuw ervaren. Als ervaringsdeskundige kan ik daar, helaas, over mee praten.

Voor wie is dit boek geschikt?

Bastin Hofman heeft dit boek speciaal geschreven voor mensen die last van lage rugpijn hebben. Deze mensen kunnen namelijk in het boek veel waardevolle informatie vinden. Informatie waarmee ze meer informatie over de pijn krijgen, maar ook informatie waarmee ze van de klachten af kunnen komen. De methode zelf is echter voor een groter publiek interessant.

Ook andere artsen en fysiotherapeuten kunnen namelijk een hoop kennis op doen met deze methode/dit boek. Zodoende is het boek eigenlijk voor een breder publiek geschikt dan je aannemelijk zou denken. Maar, in de basis is en blijft het sowieso een boek waar de ruim 2.000.000 rug patiënten in Nederland onwijs veel aan kunnen hebben.

Hoe is het boek opgebouwd?

Bij het openslaan van dit boek zie je eigenlijk direct dat je met een uitgebreid boek te maken hebt. Het boek heeft ruim 100 pagina’s en is op een logische manier opgebouwd. Hieronder heb ik de verschillende hoofdstukken overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Hoofdstuk 1: Weet wat uw lage rugpijn inhoudt en betekent!
 • Hoofdstuk 2: Zorg voor optimale voorwaarden voor uw herstel
 • Hoofdstuk 3: Vind de oorzaak van uw lage rugpijn!
 • Hoofdstuk 4: Een juiste interpretatie van de gevolgen van uw pijn
 • Hoofdstuk 5: Wat u er zelf aan kunt doen

In het boek zijn bovenstaande hoofdstukken te vinden, waarbij het doel van de hoofdstukken verschillend is. Sommige hoofdstukken zijn informerend, terwijl andere hoofdstukken je juist aan het werk zetten.

Dat is met name het geval bij hoofdstuk 5 ‘Wat u er zelf aan kunt doen’. Het boek bevat dus niet alleen onwijs veel informatie, maar ook de juiste praktijkoefeningen en handige tips.

Per hoofdstuk zijn alle subhoofdstukken te vinden. Om je een duidelijke indruk van deze subhoofdstukken te geven, heb ik hoofdstuk 3 hieronder nader uiteengezet:

 • 3.1 ‘Het is de druppel die de emmer doet overlopen
 • 3.2 Uw lichamelijke gesteldheid
 • 3.3 Uw beweeggedrag
 • 3.4 Werk gerelateerde factoren
 • 3.5 Uw stress toestand
 • 3.6 Algehele lichamelijke aandoeningen

Per subhoofdstuk zijn ook weer sub-subhoofdstukken te vinden. Zo is bijvoorbeeld subhoofdstuk 3.5 weer onderverdeeld in 4 sub-subhoofdstukken. Dit geeft duidelijk aan dat het boek op een uitgebreide en complete manier opgebouwd is. Naar mijn mening vind je alle relevante informatie omtrent lage rugpijn in dit boek.

Over de opbouw van het boek ben ik ook uiterst positief. In mijn ogen heeft Bastin het boek op een logische manier opgebouwd. Hij begint namelijk met te bespreken waar de lage rugpijn vandaan komt en van welk soort pijn jij last hebt.

Bastin geeft onder meer aan dat de oorzaak en het soort pijn bepalend zijn voor de uiteindelijke methode. Je moet dus eerst zien te achterhalen waar je exact de pijn voelt; vervolgens vind je onwijs veel nuttige informatie, prettige oefeningen en handige tips.

Aan het begin van het boek is een uitgebreid voorwoord te vinden. Daarin stelt Bastin zichzelf voor en geeft hij meer informatie over zijn beweegredenen om het boek te schrijven. Vervolgens is aan het einde van het boek ook nog een nawoord te vinden.

In dit nawoord vat Bastin het boek kort samen en geeft hij bovendien aan dat je levenslang toegang tot nieuwe updates krijgt. Mocht Bastin in de loop der jaren nog informatie aan het boek toevoegen, is die informatie ook voor jou inzichtelijk.

Wat zijn de meningen van lezers van dit e-book?

Onderzoek wijst uit dat ik niet de enige ben/was met lage rugpijn. Zoals je eerder in deze lage rugpijn herstel methode review hebt kunnen lezen, hebben meer dan 2.000.000 miljoen mensen zich met rugpijn bij de huisarts gemeld.

Ik ben hierdoor absoluut ook niet de enige die dit boek aangeschaft heeft. Nee, het boek is onder rug patiënten behoorlijk populair. Zijn al deze patiënten net zo positief als ik? Ja, eigenlijk wel.

Op het internet vallen namelijk veel recensies, beoordelingen en reviews te lezen. Het overgrote deel van deze beoordelingen is uiterst positief te noemen. Zo lees ik terug dat mensen van hun lichamelijke pijn afkomen, maar dat ze geestelijk ook verbeteringen merken.

Het boek heeft me laten zien hoe je wel kunt herstellen en heeft een handvat gegeven om in de toekomst mijn rugpijn te voorkomen

Jan van Leeuwen

Dankzij de kennis uit dit boek is men namelijk beter in staat om de pijn te begrijpen. Dit levert een bepaalde mate van acceptatie op, waardoor de gehele situatie draaglijker wordt.

Ook zijn veel lezers positief over de opbouw van het boek en uiteraard over de inhoud. Sommige lezers prijzen de verschillende tips, terwijl andere lezers juist aangeven dat het boek alle benodigde informatie bevat. Oftewel; het boek is compleet en helpt mensen dus écht om van de rugpijn af te komen.

Wat krijg je als dit e-book aanschaft?

Hedendaags is het min of meer gebruikelijk dat je bonussen meegeleverd krijgt bij de aanschaf van een e-book of bij het aanmelden voor een cursus. Bij deze methode is dat niet het geval.

Bastin Hofman is er namelijk van overtuigd dat alle benodigde informatie in dit uitgebreide e-book te vinden is. Dit spreekt mij persoonlijk erg aan; alle informatie is namelijk in één boek te vinden.

Wel biedt Bastin Hofman een garantie aan op het boek, maar daarover vertel ik later nog iets meer. Concreet krijg je dus alleen het e-book als je dit e-book aanschaft. Je hoeft niet te rekening op extra bonussen, maar je kunt wel rekenen op levenslange toegang op het boek.

Op het moment dat Bastin extra informatie aan het boek toevoegt, krijg jij ook toegang tot deze extra informatie. Althans; dat krijg je als je in een eerder stadium het boek hebt aangeschaft.

Wat zijn de kosten voor dit e-book?

Heb je naar aanleiding van deze review interesse om het e-book aan te schaffen? Dat kan ik me onwijs goed voorstellen. Je bent hoogstwaarschijnlijk daarbij wel benieuwd naar het bedrag dat je voor dit boek neer moet tellen. Nou, ik heb goed nieuws voor je. De aanschafprijs van dit boek ligt namelijk behoorlijk laag; je hoeft slechts 17,95 euro voor dit boek aan te schaffen.

Voor nog geen 20 euro kan jij dus voorgoed afrekenen met die verschrikkelijke rugpijn. Klinkt dat bij jou ook als muziek in de oren? Dan wil ik je ook nog eens wijzen op de 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Ben je niet tevreden met het boek?

Dan heb je 30 dagen de tijd om dit kenbaar te maken aan Bastin Hofman. Vervolgens krijg je jouw geld volledig terug, waardoor je eigenlijk geen risico loopt bij het aanschaffen van het boek.

Zoals gezegd; je krijgt ook levenslange updates voor het boek. Als ik dat afzet tegen het prijskaartje van nog geen 18 euro, kan ik maar één ding concluderen: deze prijs is een schijntje.

Kan ik deze methode/dit boek aanraden?

Zoals je hebt kunnen lezen, had ik onwijs veel last van mijn lage rugpijn. Ben ik er dankzij dit boek volledig van af gekomen? Ja, zeker. Ik voel momenteel niks meer in mijn rug en kan naar hartenlust weer bewegen.

Ik ben weer volop aan het werk als DJ, waarbij ik ook regelmatig met gebogen rug sta. Gelukkig weet ik dankzij dit boek exact wat de juiste houding is en hoe ik mijn rug zo min mogelijk kan belasten. Al met al kan ik deze methode/dit boek absoluut aanraden. Om deze review waardig af te sluiten, heb ik de belangrijkste voordelen van dit boek op een rijtje gezet:

 • Het boek is onwijs uitgebreid en bevat zodoende juiste informatie, oefeningen en tips

 • Het boek is door een ware professional geschreven; Bastin Hofman. Bastin is ook nog eens transparant en komt daardoor zeer betrouwbaar over

 • De aanschafprijs van het boek is bijzonder voordelig; je betaalt slechts 17,50 voor het boek

 • Met dit boek ben je echt in staat om van je lage rugpijn af te komen. Ik kan me voorstellen dat dit jouw leven ook een stuk zaliger gaat maken

 • Het boek is logisch opgebouwd, is fraai vormgegeven en bevat ruim 100 hoofdstukken

Al met al kan ik concluderen dat alles bij dit boek klopt. Het boek is uitgebreid, het boek is relatief voordelig en het boek werkt ook daadwerkelijk. Wil jij ook van je lage rugpijn afkomen? Dan kan ik je maar één ding aanraden: schaf direct dit boek aan en ga aan de slag met de informatie die je in dit uitgebreide boek kunt vinden.

Ik ben ervan overtuigd dat jij ook van je lage rugpijn af gaat komen; het is mij immers ook gelukt dankzij dit prettige boek. Bastin Hofman; je hebt prima werk afgeleverd!

Lage Rugpijn Herstel Methode
Lage Rugpijn Herstel Methode

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

25 mrt 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *