Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven Review

De meest complete training voor meer bewustwording?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Steeds meer mensen gaan mee doen aan yoga en aan mindfulness. In mijn ogen is dat niet heel opzienbarend. De huidige maatschappij is namelijk ongelooflijk hectisch. Alles moet snel gaan en overal ligt de druk continue op. Bovendien lijkt het tegenwoordig te ‘moeten’ om ambitieus te zijn en continue het onderste uit kan te moeten halen. Voor de gezondheid is dit absoluut niet bevorderlijk.

Gelukkig is het mogelijk om met yoga weer terug te keren tot de basis. Met yoga is het mogelijk om weer zen te worden en zodoende weer gelukkig te worden.

Het uitvoeren van yoga is iets wat je absoluut goed moet doen. Als je het goed doet, behaal je namelijk het meeste profijt. Ik was zelf in de eerste jaren aan het vogelen en aan het stoeien. Ik dacht dat ik zelf wel wist hoe ik yoga uit moest voeren. Dat viel echter tegen, met name doordat ik kennis maakte met het platform Happy With Yoga.

Dit platform heeft voor mij ongelooflijk veel waarde gehad. Ik wil jou graag ook nader kennis laten maken met één van de cursussen van het Happy With Yoga review. In deze review bespreek ik de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus.

In deze review lees je van alles over deze cursus. Ik ga diep op de inhoud in, ik bespreek de belangrijkste voordelen én ik kijk ook zeker naar eventuele nadelen. Dit is, kortom, een onafhankelijke, eerlijke en kritische review over de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus.

Wat is de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus?

In deze cursus draait alles om mindfulness, oftewel het stoppen met piekeren, het efficiënter werken en het ervaren van minder stress. Beschouw je gedachten als beste vriend in plaats van de grootste vijand; dat is het doel van de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus.

Om deze cursus verder te bespreken, kom ik al snel op de inleiding van dit artikel uit. Hierboven heb ik immers de huidige situatie proberen te schetsen. Het dagelijkse leven is simpelweg ontzettend hectisch en roept bovendien veel stress bij mensen op. In Nederland kampen momenteel behoorlijk veel mensen met stress.

Ongeveer 1/3 van alle inwoners van Nederland heeft wel eens last van stress. Als deze stress langere tijd aan houdt, kan dit voor bijvoorbeeld een burn-out zorgen. Ongeveer 10% van alle werkende Nederlanders heeft last van burn-out verschijnselen. Dat zijn schrikbare cijfers, niet waar? Ik heb zelf ook een periode gehad waarin ik mezelf niet meer onder controle had.

Ik kon opeens opvliegerig zijn of me volledig laten gaan tegen de mensen waar ik van hou. Ik kwam er gelukkig op tijd achter dat het tijd was om hier iets aan te doen. Het platform Happy With Yoga heeft daar zeker hun bijdrage aan gehad.

De Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus is één van de cursussen die op dit platform te vinden zijn. Eigenlijk draaien alle cursussen om één ding: het verkrijgen van innerlijke rust en zodoende gelukkig worden.

Er gebeurt in het leven al genoeg vervelends. Tijd dus om in actie te komen om jezelf wél gelukkig te maken. Dat kan dus met behulp van de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus. Hieronder bespreek ik allereerst wie de ontwikkelaar van deze cursus is.

Bekijk onderstaande video om een goede indruk te krijgen van de inhoud van cursus.

Wie is de ontwikkelaar van deze cursus?

Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, is deze cursus onderdeel van het Happy With Yoga platform. Dit platform heeft een behoorlijk ledenaantal en is uitgegroeid tot een bekende speler binnen de yogawereld. Op dit platform is het mogelijk om blogs te lezen, om cursussen te volgen, om meer te leren over yoga en het volgen van events.

Maar, wie is dan het grote gezicht achter dit platform? Ik ben op onderzoek gegaan! Moest ik lang op zoek gaan? Nee, absoluut niet. Op de website van het platform staan de ontwikkelaars namelijk met naam benoemd, inclusief een foto. Geweldig. Daar hou ik van! In mijn ogen moet een dergelijke cursus transparant zijn.

Potentiële volgers moeten een indruk krijgen van wie de cursus heeft ontwikkeld. Op basis daarvan is het namelijk vele malen makkelijker om te bepalen of je je aan gaat melden voor de cursus of niet.

Het platform Happy With Yoga is opgericht door Melanie en Rolf. Beide hebben in de afgelopen jaren meerdere yoga diploma’s gehaald. Om die diploma’s te behalen, hebben Rolf en Melanie meerdere maanden in het buitenland doorgebracht.

Ze zijn samen dit platform gestart na een prettige ervaring met een Yogadocenten opleiding op Bali. Op Bali kwamen ze er achter dat yoga véél meer is dan alleen maar ontspannen. Het is min of meer een levenswijze waar je alleen maar gelukkiger door gaat worden.

Zowel Melanie als Rolf heeft in hun leven ook met stress en bijbehorende verschijnselen te kampen gehad. Hun doel is om andere mensen te behoeden voor een dergelijke, vervelende situatie. Je kunt namelijk helemaal ondergaan aan de stress.

Het Happy With Yoga Platform, en de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus, zijn pogingen van Melanie en Rolf om dit te voorkomen. Naar mijn mening lukt dit ze prima. Op de website zie ik namelijk dat ze behoorlijk veel unieke dingen aan te bieden hebben.

De Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus is slechts één van de verschillende cursussen. Juist deze cursus sprak mij echter ontzettend aan. Waarom? Dat lees je in de volgende paragraaf.

Om deze paragraaf af te ronden, wil ik graag de mooie missie van Melanie en Rolf oplepelen. Op hun website staat namelijk de volgende zin: Het is de missie van Happy with Yoga om de tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Voor wie is de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus zoal geschikt? Die vraag had ik ook enigszins voordat ik met de cursus aan de slag ging. Ik kwam er echter al snel achter dat deze cursus voor een uitgebreid publiek geschikt is.
In Nederland begint stress een steeds groter probleem te worden.

Dat geldt met name voor de stress die op het werk opgebouwd wordt. De druk om stappen te maken binnen je carrière is tegenwoordig behoorlijk groot. Als dat gecombineerd wordt met een hoge werkdruk, is de kans op stress behoorlijk groot.

Ongeveer 10% van alle werkende Nederlanders kampen reeds met burn-out verschijnselen. Onder meer voor hen is deze cursus geschikt. Met deze cursus krijg je namelijk in het dagelijkse leven rust. Juist in het dagelijkse leven doen mensen echter ontzettend veel stress op.

Alles moet snel, snel, snel, perfect, perfect en nog eens perfect. Dat levert veel stress op en kan dus voorkomen worden. Hoe? Door rustig te worden in je hoofd en een paar keer per dag even de rust te pakken. In de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus wordt dat van A tot Z beschreven en krijg je dit nader toegelicht.
Deze cursus is dan ook voor een breed publiek geschikt. Heb je reeds stress? Dan is de cursus absoluut geschikt. Heb je te kampen met burn-out verschijnselen? Ook dan is de cursus geschikt.

Heb je nog niet te maken met stress, maar wil je dit ook ontzettend graag voorkomen? Ook dan is de cursus absoluut geschikt. Eigenlijk is de cursus die weggelegd voor iedereen in Nederland. Met name voor de werkende mensen ligt een burn-out op de loer. Voorkom dat door je aan te melden voor deze cursus.

Wat is het doel van deze cursus?

Bij deze cursus draait het name om het verbeteren van jouw gedachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat je dagelijks 95% dezelfde gedachte als gister hebt. Dit betekent dat je eigenlijk continue over hetzelfde na zit te denken en zit te piekeren.

Dit onderzoek heeft tevens uitgewezen dat 80% hiervan negatief is. Je bent dus eigenlijk continue negatief aan het denken en daar word je absoluut niet gelukkiger van. In deze cursus is het doel dan ook duidelijk: de negatieve gedachten moeten omgetoverd worden tot positieve gedachten. Met mindfulness is het mogelijk om je gelukkiger te voelen, minder stress te ervaren en meer uit jezelf te halen.

Dat is dan ook precies het doel van de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus.
Voor mij had de cursus min of meer hetzelfde doel. Ik merkte dat ik een tijdje terug niet lekker in mijn vel zat. Ik was tevreden met mijn salaris, maar niet met de werkdruk en alle tijd die ik op kantoor besteedde.

Ik wist ondertussen heel goed dat dit tot erge situaties kon gaan leiden. Blij was ik dan ook toen ik met het Happy With Yoga platform in aanraking kwam. Omdat ik naar mijn mening vooral in het dagelijkse leven problemen ervaarde, sprak deze cursus mij uitermate aan. Tijd om naar de inhoud van de cursus te gaan kijken!

Hoe is de cursus opgebouwd?

Laat ik allereerst met het volgende beginnen: deze cursus is absoluut niet zweverig. Het is niet een cursus waar je zweverige oefeningen uit moet voeren. Integendeel zelfs. De cursus is op een logische manier opgebouwd en je krijgt bovendien behoorlijk veel aangeleverd. De cursus bestaat namelijk uit het volgende:

  • Dagelijkse e-mails

  • Introductie

  • Audio’s en filmpjes

  • Oefeningen

  • Informatie

  • Bonusmodule

De dagelijkse e-mails krijg je voor een periode van 8 weken in je mailbox. Deze mails helpen je om continue bezig te zijn met mindfulness. Daarbij wordt wel voorkomen dat je niet in één keer té veel informatie te verwerken krijgt. Met de dagelijkse e-mails kan je dan ook stap voor stap te werk gaan.
De introductie bestaat uit een video van Alan Watts.

Hij was een Engelse filosoof en was een meester op het gebied van boeddhisme. Met dit introductiefilmpje word je eigenlijk even ‘op aarde gezet’. Je krijgt duidelijk een boodschap mee om over na te gaan denken.

Vervolgens krijg je 8 weken lang elke week één of meerdere filmpjes voorgeschoteld. Deze filmpjes kan je het beste op een rustige plek bekijken. Daarbij is het aan te raden om je ogen te sluiten, aangezien veel filmpjes alleen audio zijn.

Vervolgens krijg je elke week ook meerdere oefeningen. Deze oefeningen dien je op de juiste manier uit te voeren, zodat je écht met meditatie bezig bent. Gelukkig worden alle oefeningen aan de hand van een audio opname aan je uitgelegd. Je kunt deze oefeningen dan ook stap voor stap uitvoeren, zodat je ze perfect onder de knie gaat krijgen.

Daarnaast krijg je ook continue de nodige informatie voorgeschoteld. Dit gebeurt aan de hand van e-mails en PDF bestanden. Voordeel hiervan is dat je deze altijd terug kunt krijgen. Deze informatie is overigens gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de ontwikkelaars én of wetenschappelijke feiten.

Tot slot krijg je ook nog een bonusmodule. In deze bonusmodule wordt de focus gelegd op mindfulness op de werkvloer. De bonusmodule bestaat ui een uitgebreid PDF bestand met daarin allerlei informatie omtrent stress op het werk. Ook vind je meerdere, handige oefeningen in dit PDF bestand terug.

Wat is mijn mening over deze cursus?

Je hebt hierboven kunnen lezen hoe de cursus opgebouwd is. Daarvoor heb je al kunnen lezen wat je zoal kunt verwachten van de cursus. Nu is het moment aangebroken dat ik mijn mening ga verkondigen over de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus. Ben ik tevreden met deze cursus? Ja, absoluut. Dat ben ik om meerdere redenen.

Allereerst ben ik van mening dat deze cursus ongelooflijk veel mensen kan gaan helpen. Het enige wat je daarbij niet moet hebben, is weerstand. Over yoga en mindfulness wordt wel eens lacherig gedaan. Het is echter geen onderwerp om lacherig over te gaan doen. Nee, met deze cursus kan je oprecht jouw leven gaan verbeteren.

Je kunt veel gelukkiger worden en je kunt zodoende veel meer uit het leven halen. Dat is heel wat waard, niet waar?
Daarbij wil ik ook mijn complimenten uitspreken over de inhoud van de cursus. De inhoud is logisch en is perfect afgestemd op de eindgebruiker. Doordat je dagelijkse een kleine hoeveel informatie krijgt, kan je dit veel beter verwerken.

Bovendien ben je zo in staat om je elke dag weer verder te verbeteren. Dankzij deze cursus ben je ook dagelijks met mindfulness bezig. Op het moment dat de cursus afgelopen is, ben je daar dan ook gewend aan. Dit maakt het veel makkelijker om de rest van je leven door te gaan met mindfulness. Iets wat ik absoluut aan kan raden.

Wat is de mening van anderen?

Zoals je van mij gewend bent, kijk ik ook graag naar de mening van anderen. Ik vind het namelijk belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Zijn de andere gebruikers ook positief over de Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus?

Ja, dat zijn ze zeker. Je vindt online eigenlijk alleen maar positieve recensies terug. Voor de meeste mensen was het een kleine opgave om zich open te stellen voor deze cursus.

Zoals hierboven al gezegd, is en blijft het toch een gevoelig onderwerp. Met deze cursus ben je in ieder geval in staat om je leven echt te verbeteren. Zodoende kan je stress, en een mogelijke burn out, voorkomen. Dit maakt je een stuk gelukkiger; je gaat min of meer fluitend door het leven. Als ik naar de mening van de andere gebruikers kijk, krijgen veel mensen dat ook daadwerkelijk voor elkaar.

Zij zijn echt in staat om hun leven te verbeteren; alle dank daarvoor spreken zij uit naar de ontwikkelaars van deze cursus. De mening van anderen sluit dan ook perfect op mijn eigen mening aan. Dat geeft mij het juiste gevoel.

Wat ik door deze cursus gevoeld heb, wordt dus ook door andere gevoeld. Voor mij zelf was dat een fijne bevestiging. Voor jou kan dit ook een duidelijk teken zijn. Als meerdere, kritische gebruikers zo positief zijn, moet deze cursus ook écht iets te bieden hebben. Ik durf te stellen dat dit zeker het geval is.

Wat zijn de kosten voor deze cursus?

Indien je interesse in deze cursus hebt, kan je je online aanmelden. Je bent daarbij ongetwijfeld wel benieuwd naar de totale kosten. Het aanmelden voor deze cursus kost € 47,00. Hiervoor krijg je een cursus van maar liefst 8 weken lang. Normaliter kost de cursus tegen de 200 euro, maar dankzij een tijdelijke actie kan je genieten van een aanschafprijs van slechts 47 euro.

Voor dit minieme bedrag krijg je toegang tot alle modules (zie hierboven beschreven). Hier krijg je ook nog eens onbeperkte toegang voor. Op het moment dat de cursus geüpdate wordt, kan je de nieuwe cursus alsnog inzien. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om opgenomen te worden in een toegewijde Facebook community. Dit is echter optioneel; indien je daar niks mee hebt, ben je dus niks verplicht.

Kan ik deze cursus aanraden?

Zo, we zijn alweer aan einde gekomen van deze Mindfulness voor het dagelijkse leven review. Wat is jouw gevoel vooralsnog bij deze cursus? Ik kan me goed voorstellen dat je behoorlijk positief over deze cursus bent.

Dat ben ik in ieder geval wel. Ik kan je dan ook van harte aanraden om je aan te melden voor deze cursus. De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde en je kunt je leven echt verbeteren met deze cursus. Wil je graag gelukkig door het leven gaan? Wil je stress voorkomen of juist afkomen van je huidige stress? In dat geval is het meer dan de moeite waard om je aan te melden voor deze cursus.  

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het volledig bewustzijn van de huidige ervaring. Mindfulness draait dan ook om in het heden te leven. Je moet hier en nu zijn en niet in het verleden blijven hangen. Met mindfulness is het dan ook mogelijk om bewuster en intenser gaan leven. Je komt te rust, je leert afstand te nemen van negatieve gedachten en je bewustwording zit op een hoog niveau.

Bij mindfulness horen onder meer oefeningen op het gebied van meditatie. Onder meer dankzij deze oefeningen ben je in stat om stress symptomen te weren en zodoende een burn-out te voorkomen. Ook slaapproblemen, chronische pijn en psychische gevolgen kunnen voorkomen c.q. opgelost worden dankzij mindfulness.

Mindfulness voor het dagelijkse leven
Mindfulness voor het dagelijkse leven

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

15 jan 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *