Omgaan Met Acute Stress Review

Dankzij deze waardevolle cursus een stressvrij leven ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 1 miljoen Nederlanders last van stress hebben. In sommige van deze gevallen, ongeveer 10%, leidt deze stress zelfs tot een burn-out. Dit zijn schrikbare cijfers waar we helaas nog lange tijd mee te kampen krijgen. De druk om te presteren ligt namelijk onwijs hoog in de hedendaagse maatschappij. Wil jij presteren op de werkvloer? Dan leg je de lat ongetwijfeld hoog voor jezelf en heb je te maken met een hoge werkdruk. Ook het menselijk lichaam is niet tegen alle prikkels en activiteiten bestand; de vorming van stress is dus enigszins logisch.

Persoonlijk dacht ik zelf altijd dat ik zeer luchtig in het leven stond. Ik draai op avonden als DJ leuke platen en zweep daarmee het publiek op. Men beweegt naar hartenlust op de dansvloer en beleeft (hopelijk) de avond van hun leven. Dit ging eigenlijk lange tijd goed, totdat ik merkte dat ik te veel met mijn vak bezig was. Overdag was ik bezig met het maken/ontdekken van nieuwe muziek. Vervolgens ging ik ’s avonds aan het werk tot diep in de nacht. Ik sliep daardoor tekort en werd ook steeds kritischer naar mezelf. Ik merkte dat ik meer en meer druk op mezelf ging leggen en dat bracht de eerste stressverschijnselen met zich mee.

Via het internet ging ik op zoek naar de oorzaak en mogelijke behandelingen van stress. Ik kwam er al snel achter dat er blijkbaar een verschil tussen acute- en chronische stress bestaat. Op basis van de symptomen kon ik vaststellen dat er bij mij sprake was van acute stress. Ik kwam eigenlijk al snel daarna in aanraking met de training ‘Omgaan met acute stress’. Middels deze review wil ik jou graag uitgebreid informeren voer deze training.

Ik vertel wie de training ontwikkeld heeft, wat het doel van de training is en hoe de training opgebouwd is. Verder informeer ik je over de kosten van de training en vel ik een algehele eindconclusie. Heb jij ook te kampen met acute stress? Mogelijk kan deze training verlichting in jouw leven aanbrengen. Lees deze Omgaan met acute stress review op je gemakje door en laat je verrassen.


Wat is de training ‘Omgaan met acute stress’?

Deze training draait volledig om acute stress. Je leert onder meer wat acute stress is, hoe dit ontstaat en op welke manier je dit tegen kunt gaan. In de training zijn meerdere methodes te vinden, waarmee je (hopelijk) afscheid van de stress kunt gaan nemen.

Zoals ik hierboven al zei, hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders last van stress. Deze stress kan voor nog meer klachten zorgen en kan uiteindelijk ook leiden tot een burn-out. Het is dus voor de algehele volksgezondheid onwijs belangrijk dat stress in een vroegtijdig stadium aangepakt wordt. Om de stress aan te pakken, is het eerst belangrijk om te weten waar de stress vandaan komt. Ook dat komt in deze training uitgebreid ter sprake. Enfin, ben je benieuwd naar de manieren waarop je van stress af kunt komen? Deze training gaat mogelijk uitkomst bieden voor jou. In deze uitgebreide review vertel ik je graag meer over deze training.

In onderstaande video kun je de inhoud van deze training bekijken.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Bij alle trainingen vind ik het onwijs belangrijk om te achterhalen wíe de training ontwikkeld heeft. Op basis van die informatie kan ik namelijk al een eerste oordeel over de training vellen. Is de ontwikkelaar capabel genoeg geweest? Heeft hij/zij een legitieme reden gehad om een training te ontwikkelen? En is de ontwikkelaar transparant? Op deze vragen vind ik graag van alle trainingen een passend antwoord.

Deze training is ontwikkeld door het Vlaamse bedrijf Prana. Dit bedrijf werd al ruim 25 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien een ware groei door weten te maken. Nagenoeg de gehele geschiedenis van dit bedrijf valt terug te lezen op de website; die transparantie spreekt mij onwijs aan. Het doel van dit bedrijf is om mensen met de persoonlijke groei te helpen. Om mensen te helpen zich te ontplooien, zich verder te ontwikkelen en het onderste uit de kan te halen.

Het bedrijf zelf is opgericht door Iris Willems. Zij is ook de auteur en ontwikkelaar van deze training. Iris Willems heeft in het verleden onwijs veel kennis opgedaan tijdens haar studie Klinisch Psychologie. Al snel kwam ze er achter dat ze een unieke kijk had op deze tak van sport. Ze besloot dus om haar eigen methodiek te ontwikkelen; de Selfcoaching methodiek. Deze methodiek staat eigenlijk in het bedrijf Prana centraal.

Mijn bevindingen over dit bedrijf zijn onwijs positief. Het bedrijf oogt betrouwbaar, het bedrijf heeft een keurige website en het bedrijf heeft veel kennis opgedaan in de afgelopen jaren. Bovendien spreekt het mij erg aan dat het bedrijf transparant is. Op de website worden bijvoorbeeld alle medewerkers met naam en toenaam voorgesteld. Je weet hierdoor exact met wie je te maken hebt. Dat spreekt mij persoonlijk erg aan!

Wat is het doel van de training?

Een ander pluspunt van Prana is dat zij per training duidelijk aangeven wat het doel is. Deze training, Omgaan met acute stress, is overigens absoluut niet de enige training die het bedrijf aanbiedt. Nee, het bedrijf heeft nog veel meer trainingen ontwikkeld; daarover vertel ik je aan het einde van deze review nog iets meer.

Het doel van de training wordt in ieder geval door Prana duidelijk uiteengezet: het doel is om je te helpen om stress onder controle te krijgen. Bijkomend doel is dat je te allen tijde in staat bent om je zelfcontrole te bewaren. Het doel van deze training heeft dus volledig betrekking op je mentale welzijn en stress. De focus ligt dus volledig op het omgaan met acute stress in het dagelijkse leven.

Voor wie is deze training geschikt?

Ervaar jij wel eens acute stress? Dan is deze training voor jou op het lijf geschreven. Heb jij het idee dat je te druk bent en dat je binnenkort dus stress gaat ervaren? Ook dan is deze training voor jou op het lijf geschreven. In mijn ogen is deze training dan ook voor een onwijs breed publiek geschikt. Dat wordt overigens ook onderstreept door Prana. Zij geven namelijk op hun eigen website het volgende aan: de training is geschikt voor het dagelijkse leven op zowel het privé vlak als op het carrière vlak. In de meeste gevallen ontstaat de stress door werk gerelateerde problemen, maar dat is niet altijd het geval. Een trauma of een familievete kunnen ook de oorzaak van stress zijn. Mede daarom richt deze training zich op zowel het sociale vlak als op het carrière vlak.

Hoe is de training opgebouwd?

Zo, ik heb nu eigenlijk alle achtergrondinformatie met je gedeeld. Het is nu tijd om tot het belangrijkste punt te komen; de inhoud en de opbouw van de training. Ik kan je in ieder geval alvast één ding verklappen; de training is onwijs uitgebreid.

In totaal telt de training zes verschillende modules. Op zich is dat geen wereldschokkend aantal, maar het gaat met name om de inhoud van deze modules. De modules zijn namelijk onwijs uitgebreid opgebouwd. Ik heb voor het overzicht de zes modules in onderstaande lijst opgesomd:

  • Module 1: Noodzakelijk voor je start
  • Module 2: Acute versus chronische stress?
  • Module 3: De buikademhaling
  • Module 4: De bodyscan
  • Module 5: De mental carwash
  • Module 6: 365 methode voor hartcoherentie

Deze modules laten duidelijk zien dat de training in twee delen onderverdeeld kan worden. Het eerste deel bevat met name praktische informatie; daar bestaan de eerste twee modules. De overige modules bevatten allemaal handige methodes om van de acute stress af te komen. Deze methodes zijn deels door Prana zelf ontwikkeld en hebben in de afgelopen jaren hun meerwaarde bewezen.

De modules zijn opgebouwd aan de hand video’s. Deze video’s zijn behoorlijk uitgebreid te noemen en zijn bijzonder prettig om naar te kijken. Bij alle video’s staat ook een korte toelichting. De modules met daarin de methodes worden uitgelegd aan de hand van audio bestanden. Je krijgt aangeleerd wat het doel van de methode is, hoe je deze methode toe kunt passen en welke resultaten je met de methode kunt gaan behalen.

Ik ben in ieder geval zeer te spreken over de opbouw van de training. De training start op het niveau 0 en gaat vandaaruit steeds verder de diepte in. Uiteindelijk heb je aan het einde van de module meer dan genoeg informatie om van de stress af te gaan komen. Ook ben ik zeer te spreken over de inhoud van de modules zelf. De tekstuele stukken zijn duidelijk en dat geldt ook zeker voor de verschillende video’s en audiobestanden. Onder aan de streep heb ik eigenlijk niks te klagen over de opbouw of de inhoud van de training.

Wat kost deze training?

Heb jij te kampen met acute stress? Dan is deze training zeker interessant voor jou. Je krijgt echter niet zomaar toegang tot deze training; daar moet je een bepaald bedrag voor betalen. Na het betalen van een bedrag van 138 euro krijg je toegang tot deze training. Je kunt deze training volgen via de computer of de laptop, maar je kunt de app ook downloaden op bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Hierdoor ben je in staat om altijd en overal de training te volgen. Ook kan je hierdoor op elk gewenst moment nog even de inhoud van een bepaalde module of een bepaalde methode terug kijken. Ideaal.

Krijg je bonussen meegeleverd?

Bij deze training kan je tijdelijk profiteren van een gratis bonus. Als je je nu voor deze cursus aanmeldt, krijg je namelijk gratis toegang tot de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’. Ook die training is bijzonder uitgebreid te schrijven en daar heb ik recent ook een review over geschreven (link naar de review over deze training).

Verder krijg je geen bonussen meegeleverd. Je kunt er wel voor kiezen om nog meer trainingen bij Prana af te gaan nemen. Die trainingen sluiten aan op deze training, maar daar dien je wel een extra bedrag voor te betalen per training.

Kan ik deze training aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde van deze ‘Omgaan met acute stress’ review uitgekomen. Het is tijd voor mijn algehele conclusie; kan ik deze training aanraden? Ja, dat kan ik zeker. Deze training biedt alle handvatten om zo snel mogelijk afscheid te kunnen nemen van de acute stress. Ik kan je in ieder geval verklappen dat de training bij mij absoluut geholpen heeft. Ik voel me een stuk vrijer en ga beter met de druk om. Heb ik het idee dat de stress toe begint te nemen? Dan voer ik één van de methodes uit en voel ik de stress weer wegvloeien.

Prana-flix platform

Deze training maakt onderdeel uit van het uitgebreide Prana-flix platform. Dit platform is door Prana opgericht en staat geheel in het teken van mentale welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer over dit platform weten? Ik schreef recent een uitgebreide review over dit interessante platform. (link naar grote Prana review).

Omgaan met Acute stress
Omgaan met Acute stress

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

14 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *