Online Drumles van onlinemuziekcursus.nl Review

Is dit de juiste basiscursus om te leren drummen?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Wil je graag leren drummen? Dan is het aan te raden om daar een online drumles voor gaan volgen! Ik heb in het verleden een online drumles cursus gevolgd en wil je daar graag meer over vertellen.


In deze review vertel ik je dan ook alles over de online drumles cursus van onlinemuziekcursus.nl. Op deze website vind je vele muziek gerelateerde online cursussen.

De online drumles cursus is bij mij bijzonder goed bevallen en bevat eigenlijk alle facetten die bij drummen om de hoek komen kijken!


Wil je graag meer over deze online cursus lezen? Ben je benieuwd naar mijn ervaringen? Dan nodig ik je graag uit om deze review van A tot Z te lezen.

De review bevat eigenlijk alle facetten waar je aan kunt denken. Ik geef je met alle plezier hieronder een duidelijk beeld van deze interessante en leerzame cursus!


Wat is onlinemuziekcursus.nl?

Hierboven gaf ik al even aan dat onlinemuziekcursus.nl allemaal verschillende muziek gerelateerde cursussen bevat. Een van de cursussen van hen is dus de drumles cursus.

Een typerend kenmerk van onlinemuziekcursus.nl is het feit dat alle cursussen online/digitaal gegeven worden. Deze website is dan ook volledig met de tijd mee gegaan.

In mijn ogen is het niet meer van deze tijd om een niet-digitale cursus te geven. Dat geldt ook zeker op het gebied van muziek. Door de ontwikkelingen in de muziekindustrie zijn er tenslotte ook steeds meer mogelijkheden gecreëerd om muziek te maken.

Om even terug te komen op de vraag ‘wat is onlinemuziekcursus.nl?’: het is de grootste online muziekschool van Nederland. Althans; dat is wat de beheerders van deze website zelf beheren.

Ik kan me echter goed voorstellen dat deze bewering volledig klopt. Als je op de website van hun kijkt, zie je namelijk dat ze al 20 jaar ervaring hebben. In die 20 jaar hebben ze meer dan 8000 cursussen verkocht.

Over het aanbod van onlinemuziekcursus.nl kan ik ook voldoende vertellen. Je vindt namelijk zeven verschillende cursussen bij deze aanbieder terug. Je kunt voor de volgende cursussen kiezen:

  • Gitaarles
  • Pianoles
  • Zangles
  • Drumles
  • Ukelele les
  • Basgitaarles
  • Gitaar & aanbidding les

Het aanbod van onlinemuziekcursus.nl is dan ook behoorlijk gevarieerd te noemen. Het maakt niet uit of je een betere pianist of een betere zanger kunt worden.

Nee, met de cursussen van deze aanbieder is dat sowieso mogelijk. In dit artikel focus ik mijn aandacht echter volledig op de drumles. Hoe zit de online drumcursus van onlinemuziekcursus.nl in elkaar?

Is deze cursus de moeite waard of is het een flop? Ik ben op onderzoek gegaan en heb de cursus zelf uitgeprobeerd. Door deze ervaring kan ik je nu van alles vertellen over de drumles cursus van onlinemuziekcursus.nl.

Graag wil ik allereerst nog extra informatie over onlinemuziekcursus.nl geven. Bij deze aanbieder betaal je éénmalig een bedrag voor één van de muziekcursussen.

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal lessen dat je selecteert. Vervolgens heb je wel 24/7 en vanaf elk apparaat toegang tot de online cursus.

Je kunt dan ook volledig zelf je tijd in delen. Het maakt niet uit of je in 1 jaar de cursus volgt of in een paar weken. Doordat je onbeperkt toegang hebt, kan je volledig je eigen tempo aanhouden.

In onderstaande video krijg je een goede indruk van deze complete cursus.

Voor wie zijn de online drumlessen geschikt?

Het team achter onlinemuziekcursus.nl richt zich met deze cursus op mensen die graag willen leren drummen. Als je graag wilt drummen, moet je daar de nodige tijd voor vrij maken.

Bij drumles is het namelijk veelal een kwestie van herhalen, oefenen en nog eens herhalen & oefenen. Stel nou dat je dit bij een muziekschool gaat doen: dan moet je elke keer op de afgesproken tijdstippen naar de leslocatie toe.

Dat kan toch veel prettiger? Juist, met de drumles cursus van onlinemuziekcursus.nl kan je de drumlessen op elk gewenst moment volgen.

Onlinemuziekcursus.nl richt zich dan ook op mensen die graag hun eigen tijd in willen plannen. Daarnaast richt deze aanbieder zich daarbij ook op mensen die graag niet al te veel geld aan drumlessen uit willen geven.

Als je privé les bij een muziekschool volgt, betaal je al snel 30 euro (of meer) per les. Moet je nagaan hoe hoog de kosten dan oplopen als je enkele maanden lang drumles gaat volgen.

Onlinemuziekcursus biedt veel goedkopere drumlessen aan. Doordat deze drumlessen digitaal gegeven worden, hoef je hier bovendien niet je huis voor uit. Persoonlijk vind ik dat heel erg prettig.

Wat leer je in de online drum cursus?

Toen ik me voor de online drum cursus in schreef, wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een online drum cursus ging volgen.

Ik vroeg me onder meer af of het wel mogelijk was om alle aspecten van drummen middels een online cursus over te brengen.

Achteraf kan ik zeggen dat mijn twijfels niet terecht waren. Met deze online drum cursus leer je namelijk alles wat je zou moeten leren. In totaal bestaat deze online drum cursus uit 16 verschillende lessen.

Bij deze lessen wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige video’s. Doordat je naar bewegend beeld kijkt, weet je het bijzonder snel op te pakken.

Althans; dat was mijn ervaring met de video’s behorende bij deze online drum cursus.
Bij de online drum cursus is men er van uit gegaan dat je op niveau 0 begint.

Men heeft dan ook een bewezen methode ontwikkeld waarmee je stap voor stap alles kunt leren. Je leert de techniek onder controle te krijgen en je leert hoe je het drumstel moet gebruiken.

Doordat ik alles stap voor stap leerde, gaf mij dat een voldaan gevoel. Ik had namelijk echt het gevoel dat ik vooruit ging. Doordat de lessen zeer specifiek samengesteld zijn, leer je elke les weer iets nieuws.

Uiteindelijk sluiten al deze lessen wel op elkaar aan, waardoor ik bijzonder veel geleerd heb. Ik durf wel te stellen dat ik eerst een verschrikkelijke en amateuristische drummer was.

Na het volgen van deze online cursus heb ik eigenlijk alle facetten van het drummen onder de knie gekregen. Als je een drum les aan het volgen bent, bestaat de mogelijkheid dat je vragen hebt.

Hoe stel je deze vragen nou tijdens een online cursus? Dat was bijvoorbeeld één van de aspecten waardoor ik vooraf twijfelde over deze online cursus. Het team achter onlinemuziekcursus.nl weet dit echter perfect op te vangen.

Je kunt namelijk te allen tijde vragen stellen aan je drum docent. Bij het aanmelden voor de online drum cursus krijg je namelijk een vaste drum docent. Deze drum docent staat dus altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Tijdens de cursus heb ik dan ook meermaals uitgebreid contact met mijn drum docent gekregen. Ik had echt het gevoel dat ik alles kon vragen. Doordat de drum docent zeer ervaren was, kon alles goed aan mij uitgelegd worden.

Door de vragen te stellen, nam ik de onduidelijkheden voor mezelf weg. Dat was dan ook een efficiënte stap om het drummen (veel) beter onder de knie te krijgen. Als je je voor deze cursus aan wilt gaan melden, moet je je dus beseffen dat je altijd vragen kunt/mag stellen.

Als je een bepaalde vraag hebt, kan je ook eerst in het FAQ gedeelte kijken. In dit gedeelte houdt het team van onlinemuziekcursus.nl namelijk de meest gestelde vragen bij. Door hier zelf je antwoord op te zoeken, kan je uiteraard ook een hoop leren.

Uiteindelijk kan je met de antwoorden op jouw vragen weer aan de slag. Aan de slag om een betere drummer te worden en om de volgende online les weer te voltooien.

Wat zeggen andere mensen over de drumcursus?

Vooralsnog kan je in deze review louter mijn mening lezen. Ik durf echter wel te stellen dat mijn mening bijzonder waardevol is. Ik heb tenslotte deze online drumcursus zelf ook gevolgd.

Maar, tegelijkertijd kan ik me goed voorstellen dat je graag ook andere meningen hoort. Mede daarom heb ik deze paragraaf in deze review verwerkt. Hieronder kan je namelijk de meningen van enkele gebruikers van de online drumcursus vinden.

Bij alle recensies op het internet lees ik eigenlijk alleen maar positieve verhalen. Zo benoemen veel mensen dat de inhoud van de cursus heel duidelijk is.

Je kunt alles makkelijk volgen. Dat komt onder meer doordat alles van het beginniveau behandeld wordt. Als je nog helemaal geen kennis van drummen hebt, is deze cursus dan ook uitermate geschikt.

Je krijgt tenslotte alles vanaf het allerlaagste niveau voorgeschoteld. Hierdoor kan je het snel oppakken. Dat is dan ook één van de andere die ik in de recensies veelvuldig naar voren ie komen.

Veel mensen bestempelen de cursus als relatief makkelijk. Daarbij moet worden opgemerkt dat de inhoud niet al te makkelijk is, maar dat alles zeer duidelijk uitgelegd wordt.

Doordat de opbouw van de cursus ook bijzonder prettig is, voelt het volgen van de cursus makkelijk aan. Je neemt dankzij deze methode tenslotte alle voorgeschotelde kennis op de juiste manier op.

Al met al kan ik concluderen dat andere mensen ook vol lof over de drumcursus zijn. Het team van onlinemuziekcursus.nl heeft goed werk afgeleverd.

Bij meerdere recensies is namelijk ook te lezen dat de communicatie met de drum docent als erg prettig ervaren is. De drum docent staat altijd voor je klaar.

Hij of zij beantwoordt met alle plezier alle vragen over je. Mocht je zelf op onderzoek uit willen gaan, kan je ook gebruik maken van de FAQ van onlinemuziekcursus.nl. Daarin staan ook veel antwoorden op vragen die je mogelijk kunt hebben.

Wat mag je verwachten als je begint met deze cursus?

Zit je nog enigszins te twijfelen om te beginnen met de cursus? Dan is het goed om te weten dat het begin bijzonder makkelijk gemaakt is. Op het moment dat jij je aanmeldt, krijg je toegang tot een online platform.

Op dit online platform kan je alle lessen terugvinden. Je begint bij les 1 en die les start ook op het beginniveau. Je krijgt vanaf het begin op een zeer prettige manier alles uitgelegd en toegelicht.

Daarbij is het uiteraard ook de bedoeling dat je zelf gaat oefenen. Door deze methode had ik het gevoel dat de cursus behoorlijk interactief was. Je bent namelijk niet alleen maar aan het lezen.

Nee, je kijkt naar de video’s in de cursus en probeert dit vervolgens zelf in de praktijk te brengen.

Na het aanmelden voor de cursus kan je eigenlijk direct beginnen met het volgen van de lessen. Daarbij is het ook goed om te weten dat je zelf kunt bepalen wanneer je de lessen gaat volgen.

Je bepaalt volledig zelf je leertempo en je bepaalt wanneer je toe bent aan de volgende stap. Ik vond het persoonlijk erg prettig dat ik zelf mijn eigen tempo mocht bepalen.

Als je in een muziekschool drumlessen volgt, ben je namelijk ook afhankelijk van het tempo van de andere deelnemers. Daar heb je bij deze online drumcursus gelukkig zeker geen last van.

Hoeveel kost de cursus?

Toen ik had besloten om te willen leren drummen, ging ik naar de mogelijkheden kijken. Uiteindelijk had ik twee mogelijkheden: inschrijven voor een online cursus of me aanmelden bij een muziekschool.

Als ik me bij een muziekschool aan zou melden, zou ik een behoorlijke aanslag op m’n spaarrekening plegen. Het volgen van lessen bij een muziekschool is namelijk behoorlijk prijzig.

Dat is de online drumcursus van onlinemuziekcursus.nl gelukkig absoluut niet.
Nee, voor deze online drum cursus betaalde ik een bedrag van € 69,95. Dat is echter het reguliere bedrag.

In veel gevallen kan je gebruik maken van een kortingsactie. Zo zijn er vele periodes waarin je een bedrag van maar 47 euro hoeft te betalen. Het bedrag van 47 euro staat gelijk aan ongeveer twee muzieklessen bij een muziekschool.

Voor 47 euro krijg je bij onlinemuziekcursus.nl echter een uitgebreide cursus met maar liefst 16 verschillende lessen. Bovendien kan je deze lessen op je eigen tempo volgen en kan je de lessen op een later tijdstip alsnog terugkijken.

Naar aanleiding van deze review ben ik gestart met online drumles. Ik heb nu inmiddels een goede basis gecreëerd waarmee ik verder aan de slag kan.

Coen van Broeckhoven

Is de cursus de moeite waard?

Zo, ik ben alweer aangekomen aan het einde van de review. Wat vond je tot nog toe van de review? Ben je overtuigd geraakt om je ook voor de online drumcursus van onlinemuziekcursus.nl aan te melden?

Ik kan het je in ieder geval van harte aanraden. Een belangrijk voordeel van deze online drumcursus is de manier waarop de lessen vormgegeven zijn.

Allereerst krijg je maar liefst 16 verschillende lessen voorgeschoteld. Je krijgt dus ongelooflijk veel informatie over het drummen. Tegelijkertijd zijn de lessen bijzonder makkelijk te begrijpen.

Dat komt onder andere omdat nagenoeg alles middels handige video’s uitgelegd wordt. Bewegende beelden zeggen meer dan woorden; dat bewijst deze cursus absoluut.

Daarnaast vind ik het een absoluut pluspunt dat de cursus relatief goedkoop is. Je kunt je in veel situaties al voor minder dan 50 euro inschrijven voor deze online muziekcursus.

Als je met 50 euro bij een muziekschool aanklopt, kan je misschien twee lessen volgen. Bij deze online drumcursus krijg je echter 16 lessen voorgeschoteld. Deze lessen zijn dan ook nog eens van hoge kwaliteit.

Daarnaast kan je de lessen ook nog op je eigen tempo volgen. Je hoeft geen rekening met andere te houden. Nee, je doet alles op eigen houtje. Heb je vragen over een bepaald onderwerp?

Kijk in de FAQ van de onlinemuziekcursus.nl of stel de vraag aan je drumdocent. Ook dat werkt in mijn ogen zeer prettig en vlekkeloos.

Is de cursus de moeite waard? Ja, absoluut. Ik kan geen andere manier bedenken waarop je zo makkelijk en zo goed kunt leren drummen.

Ik wil je dan ook van harte aanraden om je óók voor deze online cursus aan te melden. Geloof mij: je gaat hier geen spijt van krijgen.

Aan de slag met je eerste online drumlessen

Wat houdt jou nog tegen? Volg direct mijn voorbeeld en schrijf je in voor deze online drumcursus.

Je kunt hier alleen maar beter van worden. De totale kosten vallen ongelooflijk mee en de lessen zijn bijzonder goed ingedeeld.

Je krijgt alles vanaf niveau 0 uitgelegd, waarna je merkt dat je per les steeds beter wordt. Dat is uiteindelijk wat je wilt, niet waar? Schrijf je dus direct in en ga aan de slag met je eerste online drumlessen.

Dan rest mij nu nog één ding: veel plezier met de online drumcursus van onlinemuziekcursus.nl!

Starten met online drumlessen? Dat doe je via onderstaande kortingslink!

ga naar de kortingspagina!

Deze aanbieding loopt af over

0
dagen
0
uren
0
min
0
sec
Online drumcursus
Online drumcursus

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

01 nov 2019
4

Zeker een aanrader voor elke beginnende drummer!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *