Perfect Slapen In 7 Stappen Review

Helpt dit stappenplan jou echt aan een betere kwaliteit van nachtrust?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Voor een ieder is goede nachtrust ongelooflijk belangrijk. Door voldoende uren per dag nacht te maken, blijf je gezond. Indien je te weinig uren per nacht slaapt, krijg je al snel last van een humeurig en terneergeslagen gevoel.


Des te meer reden om goed te slapen. Maar, hoe krijg je dat voor elkaar? In mijn jeugd heb ik behoorlijk veel last gehad van slapeloze nachten. Om één of andere reden kwam ik heel moeizaam in slaap.

Het gevolg? Ik ging bijvoorbeeld rond 22:00 uur naar bed en lag om 01:00 uur nog wakker. Je kunt je hierdoor wel voorstellen dat ik elke dag ontzettend moe was.

Gelukkig wist mijn huisarts destijds na een lange tijd hier iets aan te doen. Door mijn slechte ervaring met slapen, wil ik graag ook jou helpen als je niet goed slaapt. Ik heb daarom het Perfect slapen in 7 stappen boek gekocht (zowel digitale variant als de fysieke druk). Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan zeker deze onafhankelijke, eerlijke en uitgebreide review door!


Wat is het Perfect slapen in 7 stappen boek?

‘Reken eindelijk echt af met slaapproblemen’; dat is de ondertitel van dit boek. Het boek draait er dan ook om een perfecte slaaprust te verkrijgen. Dat kan in 7 stappen; deze 7 stappen worden uitgebreid in het boek beschreven.

Het doel van deze cursus mag dan ook wel direct duidelijk zijn. Zoals gezegd hebben relatief veel Nederlanders last van slaapproblemen. De opkomst van de smartphones en tablets hebben daar absoluut geen bevorderende werking op.

Het licht van deze devices triggert, volgens meer onderzoeken, bepaalde stoffen in de hersenen. Door de aanmaak van die stoffen val je lastiger in slaap. Het is dan allereerst ook altijd aan te raden om voor het slapen gaan niet meer met je telefoon te zitten.

Op de voorpagina van het boek staan direct fraaie kreten. Allereerst wordt genoemd: slaap jezelf gelukkig. Met die kreet ben ik het absoluut eens. Ik weet van vroeger dat slaapproblemen echt voor vervelende problemen kunnen zorgen. Vervolgens wordt op de voorpagina van het boek het volgende beweerd: geniet van (veel) meer energie.

Ook daar kan ik in mee komen. De slaapproblemen zorgen simpelweg voor een lusteloos gevoel gedurende de dag. Het is niet voor niets dat het menselijk lichaam de slaap nodig heeft. Nee, door te slapen, kan je weer voldoende energie voor de volgende dag opbouwen.

Slaap je niet genoeg? Dan kan het lichaam ook niet voldoende energie opbouwen. Een plus een is twee wat dat betreft.
De derde kreet op de voorpagina van het boek is ‘voel je goed in een gezond lichaam’.

Ook deze kreet slaat absoluut op de waarheid. Door goed te slapen, verbeter je simpelweg je gezondheid. Bovendien geef je je lichaam hiermee voldoende kracht om de dag door te komen. Kortom: goed slapen is ontzettend belangrijk.

Met deze cursus is het mogelijk om van de slaapproblemen af te komen. Althans; dat is wat de makers van dit boek beweren. Of dit ook echt zo is, lees je in deze review. Ik ben namelijk op onderzoek gegaan.

Op onderzoek voor jou, maar ook deels voor mezelf. Vanwege mijn verleden vind ik dit een ontzettend interessant onderwerp. Ik gun het namelijk niemand om elke avond langdurig wakker te liggen.

In onderstaande video kun je de inhoud van dit complete e-book bekijken.

Wie is de schrijver van dit boek?

Zoals bij elk boek vind ik het belangrijk om te kijken wie de schrijver is. Op basis daarvan kan ik namelijk mijn eerste mening/bevinding al uiten. Is het een betrouwbare schrijver? In dit geval is dat absoluut het geval. Op de voorpagina van het boek wordt namelijk direct geuit dat dit boek een initiatief is van slaapwijzer.net. Dit is een ontzettend uitgebreid online platform; maandelijks komen meer dan 40.000 mensen op dit platform terecht om informatie te vinden omtrent slaapproblemen. Ik durf dan ook wel te stellen dat het team van slaapwijzer.net bovengemiddelde kennis (en interesse) over slaapproblemen heeft.

Het voorwoord van het boek is vervolgens door William van der Klaauw geschreven. William noemt zichzelf een slaapexpert en ervaringsdeskundige. Hé, dat klinkt goed. In het voorwoord is verder volgende passage te lezen: “Slapeloosheid is een groeiend probleem.

Een derde van alle Nederlanders heeft er last van en bijna de helft van alle mensen is ontevreden over zijn of haar nachtrust. Toch zijn slaapproblemen niet ʻhipʼ en krijgt het probleem vreemd genoeg veel te weinig aandacht.

Er zijn nauwelijks goede boeken beschikbaar en ook op internet is de informatie vaak erg oppervlakkig. Begin 2014 ben ik om deze reden samen met een kleine redactie begonnen met Slaapwijzer.net. Op basis van praktijkervaring, vele gesprekken, het lezen van boeken en oneindig veel onderzoek ben ik aan de slag gegaan”.

Dit klinkt voor mij als muziek in de oren. William van der Klaauw heeft veel ervaring met dit onderwerp, is er al meerdere jaren mee bezig én staat dus aan het roer van slaapwijzer.net. Mijn eerste bevindingen omtrent dit boek zijn dan ook dik in orde.

Ik hou namelijk van transparantie. In mijn ogen moet de schrijver van een boek altijd transparant zijn. Daarmee kan een schrijver betrouwbaarheid en vakmanschap uitstralen. Dat weet William van der Klaauw vooralsnog bijzonder goed te doen!

Voor wie is dit boek geschikt?

Uit recente onderzoeken blijkt dat ongeveer één derde van alle Nederlanders last van slapeloosheid heeft. Slapeloosheid valt daarbij in twee varianten te onderscheiden: heel lastig in slaap komen of ’s nachts continue wakker worden.

Verder laten de cijfers zien dat ongeveer de helft van de hele Nederlandse bevolking niet tevreden is met de nachtrust. Dat betekent dat de nachtrust niet lang genoeg is of niet diep genoeg.

Deze cijfers laten duidelijk zien dat het een behoorlijk groot probleem in Nederland is. Voor de volksgezondheid is het daarom ontzettend belangrijk dat hier voldoende aandacht aan besteed wordt.

Bovendien is het voor de gemoedstoestand én productiviteit ook ontzettend belangrijk dat iedereen voldoende nachtrust heeft. Ik durf dan ook wel te stellen dat dit boek voor een ontzettend breed publiek geschikt is.

Als ik naar de inhoudsopgave kijk (daarover later meer), valt me één ding direct op. William van der Klaauw heeft ervoor gekozen om bij de basis te beginnen. Hierdoor is het boek voor een ieder goed te begrijpen en levert het ook écht meerwaarde op. In mijn ogen is dit boek dan ook voor heel veel mensen geschikt.

Sowieso voor de helft van de Nederlanders die niet tevreden over hun nachtrust zijn. Maar, ook voor mensen die simpelweg meer willen weten over dit onderwerp. Wellicht omdat hun partner/moeder/vader/broer/zus/neef/nicht slecht slaapt en men zich daar zorgen over maakt.

Wat kun je verwachten van het boek?

Zoals gezegd is het boek vanaf de basis geschreven. Volgens William van der Klaauw bestaat er geen wondermiddel tegen slaapproblemen. Nee, dit probleem is alleen op te lossen door terug te gaan naar de basis.

Op basis van die gedachtegang is dit hele boek dan ook geschreven. Om dat extra kracht bij te zetten, heeft de schrijver gekozen voor een logische indeling met daarin de zeven stappen:

  • Stap 1: herstel het zelfvertrouwen
  • Stap 2: Zorg voor structuur en regelmaat
  • Stap 3: Maak optimaal gebruik van licht en duisternis
  • Stap 4: Kies voor een ‘slaapverwekkende’ levensstijl
  • Stap 5: Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt
  • Stap 6: Val in slaap zonder angst
  • Stap 7: Slim wakker worden

Elke stap is vervolgens weer onderverdeeld in verschillende onderwerpen. Zo is stap 1 onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

  • 1.1 Weet waar je het voor doet
  • 1.2 Stop met onbewuste sabotage
  • 1.3 Versterk de relatie met je slaapkamer

Dit is slechts een voorbeeld van de logische indeling van het boek. Dat is dan, in mijn ogen, ook absoluut één van de grootste voordelen van de Perfect slapen in 7 stappen methode. Deze methode begint bij de basis en werkt vandaaruit verder naar de diepere gronden van slapeloosheid. Al met al is het boek bijzonder uitgebreid te noemen.

Het laatste hoofdstuk begint namelijk pas op pagina 108 en loopt tot en met pagina 115. Het boek bevat dus ruim 100 pagina’s met waardevolle informatie. Bovendien vind je aan het einde van het boek nog enkele extra bonusonderwerpen.

Zo begint op pagina 122 de bonusbijlage. Deze bijlage heeft als ondertitel ‘kalmeer je gedachten: 10 beproefde technieken’. Met deze bonusbijlage is het mogelijk om je gedachten weer op een rijtje te krijgen. In de huidige, hectische maatschappij lopen de hoofden van veel mensen simpelweg over.

Alles moet in de hoogste versnelling en alles moet volgens de regeltjes. Het gevolg? Je hoofd loopt over, waardoor je ’s avonds ook je hoofd niet leeg kunt krijgen voordat je gaat slapen. Met een dergelijke bonusbijlage weet dit boek zich nóg beter te manifesteren.

Al met al is het boek dus bijzonder uitgebreid te noemen. Doordat het boek ook zo’n logische indeling heeft, valt alles goed te begrijpen. Wat wil je nog meer? Ja, uiteraard je slaapproblemen oplossen. Ik ben er van overtuigd dat dit zeker moet gaan lukken met behulp van dit boek.

Hoeveel kost het Perfect slapen in 7 stappen boek?

Uiteraard is het ook een belangrijk onderwerp om te kijken naar de aanschafprijs van dit boek. Wat moet je betalen voor het Perfect slapen in 7 stappen boek? Normaliter kost de aanschaf van dit boek 74 euro. Al geruime tijd hanteert slaapwijzer.net een actief tarief voor dit boek.

Hierdoor hoef je maar 37 euro eenmalig te betalen. Voor dit minieme bedrag kan je jouw hele leven dus verbeteren. Je kunt veel fitter worden, je kunt veel gezelliger worden en je kunt veel meer uit je leven halen. Dat is absoluut de investering van 37 euro wel waard!

Overigens is het zo dat als je dit boek gaat bestellen, de downloadlink al direct in je mailbox zit. Vervolgens krijg je het boek ook nog als een fysiek exemplaar geleverd. Je krijgt dus zowel het fysieke boek als het boek geleverd.

Mijn ervaringen met het boek

Zoals ik in de inleiding al zei, had ik vroeger de nodige slaapproblemen. Ik heb die destijds op weten te lossen met dank aan mijn huisarts. Feit is wel dat ik hier ontzettend veel last van heb gehad. Ik voelde me niet fit, ik was niet energiek en ik was bovenal bedroefd.

Bedroefd omdat ik elke avond weer die strijd tegen mezelf moest voeren. Bij het lezen van dit boek werd ik dan ook weer jaren terug in de tijd geslingerd. Ik herkende nagenoeg alles wat in dit boek omschreven werd. Als ik dit boek vroeger had gehad, was ik veel eerder van mijn problemen afgekomen. Dat weet ik 100%, nee 110%, zeker.

Als ik naar de inhoud van dit boek kijk, kan ik alleen maar vol lof zijn. Het boek is logisch ingedeeld, leest makkelijk weg en bevat alle benodigde informatie. Doordat de schrijver ook nog handige bijlagen toegevoegd heeft, is eigenlijk alles dik in orde. Ik kan dan ook wel stellen dat mijn ervaring met dit boek ontzettend goed zijn. Kan ik het iedereen aanraden? Ja, absoluut.

Wat zeggen andere mensen over het boek?

Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft moeite met slapen. Voor dit boek is er dan ook een ontzettend breed publiek. Wat vindt het publiek zoal van dit boek? Als ik op internet naar de recensies/reviews ga zoeken, kom ik louter positieve recensies tegen.

Het boek helpt mensen om beter te slapen. Het boek helpt mensen om productiever te zijn. Het boek helpt mensen om vrolijker te zijn. En bovenal; het boek helpt mensen om van het ontzettend vervelende probleem af te komen.

Na weken slecht geslapen het ebook aangeschaft. En nu al een paar nachten veel beter geslapen en overdag meer energie. Wat een wereld van verschil!

Tamara van Wijk

Op de website van slaapwijzer.net kwam ik een interessante recensie tegen. Deze recensie is geschreven door een vrouw die al jarenlang last had van de slaapproblemen. Zij omschrijft dit op een nogal herkenbare manier: ‘Ik ben heel blij het boek gelezen te hebben.

Er stond precies beschreven hoe ik mijn ‘angst’ ervaart heb. En de technieken heb ik toegepast, super!! Mij heeft het ontzettend geholpen. Dank daarvoor!’ Dit lijkt mij een waardige en duidelijke manier om dit hoofdstuk af te sluiten.

Is het boek de moeite waard om aan te schaffen?

Als ik ergens enthousiast over ben, kan ik daar uren over praten. Dat is dus zeker gelukt bij het Perfect slapen in 7 stappen boek. Ik ben bijzonder enthousiast over het boek. Over de inhoud, over de indeling en over het doel van de schrijver. Het is goed om veel mensen van hun slaapproblemen af te helpen.

Het is zelfs ontzettend belangrijk dat dit gebeurd. William van der Klaauw heeft dat goed ingezien en op basis daarvan dit uitgebreide, handige en inhoudelijk perfecte boek geschreven. Kan ik het boek aanraden? Absoluut. Is het de moeite waard om dit boek aan te schaffen? Ja, 100% zeker. Dat is zeker het geval als ik de aanschafprijs nog even in ogenschouw neem.

Voor een miniem bedrag van 37 euro ben je namelijk al de trotse eigenaar van dit boek. Daarbij krijg je overigens het boek zowel digitaal als fysiek aangeleverd. Je kunt het boek dus op je luie stoel doorbladeren, maar je ‘m ook via je smartphone of tablet doornemen. Kortom: schaf direct dit boek aan en profiteer van het oplossen van jouw slaapproblemen!

Perfect Slapen In 7 Stappen
Perfect Slapen In 7 Stappen

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

26 nov 2019
5

Dankzij deze stappen heb ik een veel betere nachtrust gekregen. Er staan veel waardevolle tips in waar je echt heel veel aan hebt.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *