SEA Masterclass Review

Dankzij deze online training van Matthijs Beumer domineren in Google met jouw website/webshop?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Wie had 50 jaar geleden kunnen we bedenken dat we in een volledig digitale maatschappij zouden leven? Hoogstwaarschijnlijk niemand, aangezien de opkomst van het internet gigantisch snel gegaan is. In een periode van ongeveer 15 tot 20 jaar heeft het internet de gehele maatschappij over weten te nemen.

Dit biedt echter voor vrij veel mensen ook unieke kansen. Voor mijn werk als DJ profiteer ik óók van de voordelen van het internet. Ik hoef immers niet meer al mijn liedjes op een USB stick of op een CD te zetten, maar kan gebruik maken van ‘de cloud’. Enige tijd geleden kwam ik er echter achter dat het internet nog zó veel meer te bieden heeft. Op basis van die eerste bevinding ben ik uiteindelijk met deze reviewsite gestart, waar ik jaren later nog steeds zeer content mee ben.

In de afgelopen periode ben ik me bezig gaan houden met het online adverteren. Ik wilde daar meer over leren en had mijn pijlen al vrij snel op Facebook en op Google gericht. Dat zijn in mijn ogen namelijk de twee belangrijkste partijen voor het plaatsen van advertenties. Uiteindelijk besloot ik om met het adverteren via Google bezig te gaan houden; dagelijks maken immers miljoenen Nederlanders gebruik van deze zoekmachine.

Toen ik echt nét die keuze had gemaakt, kwam ik de SEA Masterclass tegen. De term SEA kende ik al; dit betekent namelijk ‘Search Engine Advertising’. Deze masterclass kende ik echter nog niet, maar de masterclass riep wel al direct hoge verwachtingen bij mij op. Ik twijfelde dus geen moment, meldde me aan voor de cursus en heb de cursus van A tot Z met veel interesse gevolgd. Heb ik spijt gehad van mijn investering in deze cursus? Nee, zeker niet.

In deze SEA Masterclass review wil ik je graag meer vertellen over deze masterclass. Ik zoom graag nader in op enkele belangrijke aspecten van deze masterclass, waaronder de oprichter, de inhoud van de cursus en de bonussen die meegeleverd worden. Ook bespreek ik uitgebreid voor wie deze cursus geschikt is, wat het doel van de cursus is en wat de kosten van de cursus zijn. Uiteraard vind je aan het einde van deze SEA Masterclass review ook nog een algehele conclusie terug. Op basis van de informatie uit deze review kan je in ieder geval direct voor jezelf bepalen of deze masterclass mogelijk iets voor jou is!

Wat is de SEA Masterclass?

De SEA Masterclass is een videocursus waarbij de focus volledig ligt op het adverteren via Google. Met deze masterclass ben je in staat om jouw kennis over het advertentiekanaal van Google naar een hoog niveau te tillen. Daarmee kan je de verkopen van jouw onderneming gaan stimuleren en/of kan je werken aan de naamsbekendheid van jouw onderneming.

Voordat ik met deze videocursus aan de slag ging, had ik de nodige vragen over het advertentiekanaal van Google. Ik wist bijvoorbeeld niet precies hoe ik dit kanaal moest gebruiken, wat alle mogelijkheden waren en welke resultaten je ermee zou kunnen behalen. Bij mede ondernemers zag ik echter de resultaten van het adverteren via Google duidelijk naar voren komen; die resultaten waren behoorlijk indrukwekkend te noemen. Dat was dan ook één van de redenen waarom ik meer en meer interesse kreeg in het adverteren via Google.

Gelukkig wist ik tijdig genoeg dat het advertentiekanaal van Google ook een bodemloze put kan zijn. Een put waar je maar geld in blijft investeren, maar waar je uiteindelijk geen rooie cent aan gaat verdienen. Je moet het advertentiekanaal namelijk écht op de juiste manier gebruiken. Doe je dat niet? Dan is het een hopeloze investering waar je nooit geld aan/mee gaat verdienen. Mede daarom was ik zo blij met deze SEA Masterclass, aangezien ik goede hoop had dat deze cursus mij van de juiste informatie zou voorzien.

Is dat uiteindelijk ook gelukt? Daarover vertel ik je graag later meer in deze uitgebreide SEA Masterclass review. Eerst wil ik je meer vertellen over de ontwikkelaar van deze masterclass, het doel van deze masterclass en voor wie deze masterclass geschikt is. Neem de gehele review op je gemakje door en bepaal direct of deze SEA Masterclass iets voor jou is!

Bekijk in onderstaande video de inhoud van deze complete training.

Wie heeft de SEA Masterclass ontwikkeld?

Bij alle online cursussen vind ik het van belang om naar de ontwikkelaar te kijken. Dat was bij deze masterclass niet anders, maar dat had nog een extra reden. Zoals ik hierboven al aangaf, kan het advertentiekanaal van Google een bodemloze put zijn. Een bodemloze put waar je maar geld in blijft investeren, terwijl je er geen output uit weet te behalen. Aangezien het een dergelijk serieus onderwerp is, moet een dergelijke masterclass – in mijn ogen – door een vakkundig persoon ontwikkeld worden. Is daar sprake van bij de SEA Masterclass? Ik ben op onderzoek uitgegaan.

In eerste instantie moest ik even zoeken naar de namen van de ontwikkelaars. Uiteindelijk kwam ik op de naam Matthijs Beumer uit. Samen met enkele andere coaches is hij de ontwikkelaar van deze SEA Masterclass én van vele andere diensten. Zij voerden namelijk in het verleden meerdere diensten voor klanten uit onder de naam ‘Team Adls. Ondertussen werken zij met name onder de naam ‘SEA Masterclasses’.

Op het internet, en op YouTube, valt de nodige informatie over Matthijs Beumer te vinden. Het valt mij echter tegen dat er op de website van de SEA Masterclass weinig informatie over hem en de andere coaches te vinden is. Ja, toegegeven; er staan foto’s van de coaches op de website afgebeeld. Dit hadden echter ook stockphoto’s kunnen zijn, aangezien nergens een naam bij vermeld staat. Op dit vlak hadden de ontwikkelaars van de SEA Masterclass iets transparanter kunnen zijn.

Aan de andere kant valt er op de website wel het een en ander te lezen over de beweegredenen van de heren. Zij geven aan dat zij graag andere mensen, ondernemers & studenten, helpen met het opzetten van de juiste advertenties. Daar heb je niet alleen het juiste gereedschap voor nodig, maar ook de juiste kennis. De heren van SEA Masterclass proberen die kennis op jou over te brengen; dat is zeer zeker een heel nobel streven.

Al met al zijn mijn bevindingen over de ontwikkelaars positief. Ik ken hen namelijk ook van hun andere diensten en weet dat zij zeer vakkundig zijn. Wel had ik graag gezien dat zij iets meer informatie over zichzelf op de website hadden geplaatst, waardoor zij iets meer betrouwbaarheid uit hadden kunnen stralen. Dat is eigenlijk het enige minpunt dat ik vooralsnog heb kunnen ontdekken.

Wat is het doel van de SEA Masterclass

Eerder in dit artikel gaf ik al aan dat het advertentiekanaal van Google onwijs veel geld kan gaan kosten. Als je deze advertentiemogelijkheid op de verkeerde manier invult, kan dit je behoorlijk veel geld kosten. Het doel van de SEA Masterclass is om je daarvoor te behoeden.

Op de website van de masterclass hebben de ontwikkelaars de missie van deze SEA Masterclass duidelijk uiteengezet: “De missie is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het advertentiekanaal van Google en zodoende een omzetmachine te realiseren. Een goed begin is daarbij het halve werk”. Die missie klinkt prima, niet waar?

In mijn ogen hebben de ontwikkelaars deze cursus absoluut om de juiste reden opgezet. Zij willen andere mensen helpen en zij hebben niet het geld verdienen van geld op nummer één staan. Nee, het draait hen er met name om dat studenten & ondernemers het advertentiekanaal van Google op de juiste manier in kunnen gaan zetten.

De prijs van de 449 Euro. Dit is de vaste prijs die door Mathijs Beumer is vastgesteld.

Er is een wettelijke 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op de SEA Masterclass. Dit betekent dat je binnen 30 dagen na aanschaf je geld terug kunt vragen als je niet tevreden bent.

Mijn persoonlijke ervaring is dat Matthijs zeker te vertrouwen is. Hij reageert altijd snel en behulpzaam via mail en in de Facebook community. Daarnaast heb ik geen echte klachten kunnen ontdekken.

De video’s en verdere content van de training is van uitstekende kwaliteit. Alles word je duidelijk uitgelegd en is alles is prima te volgen.

Voor wie is deze SEA Masterclass geschikt?

Deze SEA Masterclass is eigenlijk voor iedereen geschikt die interesse in het adverteren via Google heeft. Dat kunnen bijvoorbeeld studenten zijn om hun algemene kennis te vergroten, maar kunnen ook ondernemers zijn. Voor ondernemers biedt het advertentiekanaal van Google immers voldoende mogelijkheden om hun bedrijf te laten groeien en hun naamsbekendheid te vergroten.

Op de website van de SEA Masterclass geven de ontwikkelaars overigens zelf ook antwoord op deze vraag. Op de vraag ‘Voor wie is deze videocursus bedoeld?’ geven zij het volgende antwoord: “De SEA Masterclass videocursus is bedoeld voor iedereen die zijn of haar kennis omtrent het advertentiekanaal van Google wil bijspijkeren. We denken met name aan ondernemers, marketing managers en studenten”.

Opvallend hieraan vind ik dat ze niet één vaste doelgroep geselecteerd hebben. Ze hebben vooraf dus blijkbaar niet een duidelijke positionering gemaakt, maar hebben puur deze cursus ontwikkeld. Op basis van de uiteindelijke cursus hebben zij een mogelijke doelgroep vastgesteld. Dat is in mijn ogen de omgekeerde gang van zaken, maar kan uiteraard prima werken. Wel vind ik het, zoals eerder al gezegd, een nobel streven dat de ontwikkelaars graag andere mensen willen helpen. Dat spreekt mij altijd aan en is bij deze SEA Masterclass dus óók het geval!

Hoe is deze SEA Masterclass opgebouwd?

Zo, je hebt nu veel achtergrondinformatie over de SEA Masterclass kunnen vinden in deze review. Het is nu echter tijd om nader naar de inhoud van deze cursus te gaan kijken. Allereerst kan ik je alvast verklappen dat dit een volledige videocursus betreft. Alle lessen en modules die voorgeschoteld worden, worden voorgeschoteld in de vorm van video’s. Deze video’s zijn uiterst prettig om naar te kijken, zorgen ervoor dat je snel kennis opdoet en maken het volgen van deze cursus ook een stuk leuker.

De ontwikkelaars hebben gekozen voor een cursus die bestaat uit zes modules. Elke module heeft een specifiek onderwerp en heeft daarbij een bepaald aantal paragrafen/lessen meegekregen. Voor het overzicht heb ik de verschillende modules, inclusief het aantal paragrafen, hieronder op een rijtje gezet:

  • Module 1: Google Ads doelstellingen formuleren (3 paragrafen)
  • Module 2: Meten is weten (8 paragrafen)
  • Module 3: Google Marktonderzoek & Strategiebepaling (6 paragrafen)
  • Module 4: Campagnes opzetten (14 paragrafen)
  • Module 5: Analyseren & optimaliseren (5 paragrafen)
  • Module 6: Machine Learning (2 paragrafen)

Alle modules zijn dus behoorlijk uitgebreid opgebouwd. Wat mij echter het meeste aangesproken heeft, is het feit dat de modules allemaal een specifiek onderwerp hebben. De eerste module is qua niveau relatief basic, maar gaandeweg worden de modules steeds diepgaander qua kennis, qua informatie en qua onderwerp. Uiteindelijk vormen deze zes modules een prima geheel; een zeer uitgebreide en volledige videocursus.

Over het feit dat alle lessen in de vorm van video’s gegeven worden, ben ik ook zeer content. In mijn ogen is dat namelijk dé juiste manier om dergelijke stof aan de man te brengen. Het kijken naar een video is immers vele malen leuker dan het lezen van gortdroge tekst. Bovendien zijn de video’s van een behoorlijk hoog niveau, is de beeldkwaliteit prima en is het dus zeer prettig om naar de video’s te kijken. Wat mij betreft hebben de ontwikkelaars op dit vlak ook de juiste keuzes weten te maken.

Bestaat deze cursus nou enkel en alleen uit ongeveer 50 video’s? Nee, zeker niet. Na elke module is het namelijk ook de bedoeling dat je een opdracht gaat maken. Deze opdracht heeft betrekking op de lesstof die in het betreffende hoofdstuk ter sprake gekomen is. Door deze opdrachten uit te voeren, achterhaal je direct voor jezelf of je alles op de juiste manier besproken hebt. Om je een voorbeeld te geven: het onderwerp van module 1 is ‘Google Ads doelstellingen formuleren’.

Na het volgen van de 3 lessen moet je in staat zijn om zelf jouw doelstellingen te kunnen formuleren. Dat is dan ook precies waar de opdracht van het eerste hoofdstuk over gaat. Met dank aan deze opdrachten ben je in staat om direct de opgedane theorie informatie in de praktijk toe te passen.

Onder aan de streep ben ik zeer te spreken over de inhoud van de SEA Masterclass. Ik ben te spreken over de opbouw van de cursus, maar ook zeker over de inhoud van de cursus. De ontwikkelaars hebben goed werk afgeleverd en dat mag zeker gezegd worden. waar ik het meeste te spreken over ben? Dat is toch wel de combinatie van de video’s en de opdrachten. Je krijgt middels de video’s allerlei informatie aangeleverd, waarna je deze informatie dankzij de opdrachten in de praktijk toe kan gaan passen.

Dat is wat mij betreft exact de juiste manier/methode bij een dergelijke cursus. Al met al ben ik dus tevreden met deze cursus én heeft deze cursus mij van onwijs veel kennis voorzien. Door die opgedane kennis weet ik op de juiste manier om te gaan met mijn marketingbudget en met het advertentiekanaal van Google.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat de SEA Masterclass behoorlijk uitgebreid opgebouwd is. Toch ben ik op zoek gegaan naar eventuele bonussen die meegeleverd worden. In mijn ogen is dat namelijk tegenwoordig min of meer gebruikelijk; hebben de ontwikkelaars van de SEA Masterclass er ook voor gekozen om extra bonussen mee te leveren? Ja, zeker.

Je krijgt allereerst toegang tot de exclusieve SEA Masterclass Community op Facebook. In deze community zitten allemaal mensen die deze cursus volgen en dus hetzelfde doel voor ogen hebben. Met dank aan deze community kan je leren van de mede cursisten, maar kan je ook vragen van jouw mede cursisten beantwoorden. Al met al is dit een prima bonus waar je zeker gebruik van kunt gaan maken.

Daarnaast krijg je maandelijks ook een coaching sessie. Deze coaching sessie wordt gegeven door de aangewezen coach en draait volledig om de veranderingen die gaande zijn. De wereld van het internet en het adverteren via Google is immers altijd in ontwikkeling. De coaches verzamelen alle relevante ontwikkelingen en delen deze vervolgens met jou in een coaching sessie.

Tot slot krijg je ook nog toegang tot gratis webinars en krijg je wekelijks mailtjes met daarin handige tips. Door deze bonus blijf je ook altijd op de hoogte van datgene wat op dit moment actueel is. Met dank aan de tips uit de mailtjes kan je jouw advertenties nóg beter vormgegeven.

Ook over deze bonussen ben ik stuk voor stuk zeer te spreken. Het lijken op papier niet de meest spannende bonussen, maar het zijn juist bonussen die een meerwaarde hebben. Bonussen hoeven in mijn ogen niet altijd ingewikkeld te zijn, zolang ze maar aansluiten op de inhoud van de cursus. Dat is bij de SEA Masterclass in ieder geval zéker het geval.

Wat zijn de meningen van anderen?

Door de jaren heen hebben duizenden mensen gebruik gemaakt van de SEA Masterclass. Mede op basis van dat gegeven was ik zeer benieuwd naar de ervaringen van de andere cursisten. Zijn zij net zo te spreken over de SEA Masterclass als dat ik ben? Nou, ik heb goed nieuws; dat zijn ze inderdaad. Het doet mij goed om te zien dat andere cursisten dezelfde mening hebben als ik over deze uitgebreide videocursus.

In de beoordelingen zijn hoofdzakelijk positieve woorden te vinden. Cursisten geven aan dat de cursus leuk is om te volgen, maar ook nog eens onwijs veel nuttige informatie bevat. Al die nuttige informatie wordt bovendien op een zeer prettige manier voorgeschoteld. Ook geven veel mensen aan dat het prettig is dat je de cursus op je eigen gewenste tempo kunt volgen.

De meningen van andere cursisten zijn dus behoorlijk positief te noemen. Heb ik her en der ook negatieve beoordelingen weten te vinden? Nou, ik las af en toe wat opmerkingen over de prijs van de SEA Masterclass. Daar vertel ik je graag hieronder iets meer over. De prijs is immers ook een belangrijk onderdeel van een dergelijke cursus.

Wat is de prijs voor de SEA Masterclass?

Het doel van de SEA Masterclass is uiteindelijk om geld te gaan verdienen met de advertenties via Google. Voordat het zo ver is, moet je eerst een bepaald bedrag in deze SEA Masterclass investeren. Om welk bedrag het dan gaat? Nou, je kunt tijdelijk van een unieke korting profiteren. Door deze unieke korting betaal je momenteel slechts 449 euro voor deze uitgebreide masterclass. Normaliter betaal je meer dan het dubbele.

Het is zeker de moeite waard om je zo snel mogelijk aan te melden voor deze SEA Masterclass. Daarmee bespaar je namelijk meerdere honderden euro’s. Is het de moeite waard om 449 euro aan deze cursus uit te geven? Nou, in mijn ogen is het géén uitgave. Het is een investering, aangezien je met de informatie uit deze masterclass razendsnel veel geld kunt gaan verdienen!

Kan ik de SEA Masterclass aanraden

Wat vind je tot nog toe van de SEA Masterclass? In deze review heb je onwijs veel praktische informatie over deze videocursus kunnen lezen, maar her en der heb ik ook al mijn mening door laten schemeren. Het mag daardoor geen verrassing zijn dat ik uitermate enthousiast ben over deze videocursus. In mijn ogen klopt alles aan de cursus; de opbouw is logisch, de inhoud is zeer uitgebreid, de inhoud wordt op de juiste manier voorgeschoteld en je geniet nog van enkele handige bonussen.

Ook over het prijskaartje kan ik met geen kwaad woord spreken. Ja, 449 euro is veel geld. Maar, dat bedrag kan je – als je de cursus volgt – binnen de kortste keren alweer terugverdiend hebben. Het is in mijn ogen dus zéker de moeite waard om je aan te melden voor de SEA Masterclass en jouw kennis direct te gaan vergroten. Met dank aan de SEA Masterclass ben ik nu in ieder geval in staat om het advertentiekanaal van Google op de juiste manier in te zetten. Dat heeft mij al het nodige succes opgeleverd!

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *