Selfcoaching master-training

Kun je jouw potentieel dankzij deze cursus maximaal benutten ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Het menselijk brein is ongelooflijk lastig te doorgronden. Daar kom je achter als je het gedrag van andere probeert te analyseren, maar ook als je naar je eigen gedrag gaat kijken. Sommige dingen doe je bijvoorbeeld uit gewoonte, terwijl die dingen absoluut geen meerwaarde bieden. Aangezien het volledig in je leven opgenomen is, ben je er wel ‘plichtsgetrouw’ regelmatig mee bezig.

Dat is echter niet het enige ‘bewijs’ dat het brein een onwijs interessant fenomeen is. Ik merk bijvoorbeeld zelf in het dagelijkse leven dat ik vaak naar het gedrag van anderen kijk. Waarom gaat die ene vrouw helemaal los op het feest waar ik dj ben, terwijl die andere vrouw rustig in een hoekje staat te praten? Waar komt dat verschil in gedrag vandaan? En hoe zou ik mezelf op een dergelijk feest gedragen? Dat vind ik stuk voor stuk interessante vragen.

Aangezien ik voor mijn werk vaak ’s avonds onderweg ben, heb ik overdag voldoende tijd. Deze tijd wil ik altijd nuttig besteden, waardoor ik eigenlijk continue op zoek naar nieuwe trainingen en cursussen ben.

Door die zoektocht naar nieuwe trainingen kwam ik ook uit bij het Prana platform. Een uitgebreid platform met meerdere trainingen die te maken hebben met de persoonlijke ontwikkeling en groei. Eén van die trainingen binnen dit platform heeft de naam ‘Selfcoaching master-training’ gekregen.

In deze uitgebreide Selfcoaching master-training review wil ik graag mijn bevindingen met jou delen. Ik vertel je graag meer over de inhoud van deze training, de ontwikkelaar van deze training en de bijbehorende kosten van deze training.


Wat is de Selfcoaching master-training?

In deze training krijg je wekenlang verschillende oefeningen en opdrachten voorgeschoteld. Deze oefeningen en opdrachten worden vergezeld door interessante informatie, waardoor je uiteindelijk leert om met maximale potentieel van jezelf te benutten.

Toen ik met deze training in aanraking kwam, vond ik met name die laatste zin interessant. Ik begon mezelf namelijk af te vragen wat mijn potentieel zou zijn. Zou ik op bruiloften en partijen blijven draaien?

Of zou ik wellicht een hit voor op de Nederlandse radio kunnen gaan maken?

Dergelijke vragen kwamen direct in mij op toen ik deze zin las. Met name die zin wist mijn nieuwsgierigheid te wekken, waardoor ik al snel met deze training begon. Elke dag het onderste uit de kan halen, klinkt wat mij betreft namelijk onwijs goed.

De tijd die ik overdag vrij heb, wil ik immers ook altijd nuttig besteden. Al deze redenen hebben ervoor gezorgd dat ik vol enthousiasme én nieuwsgierigheid deze training ben gaan volgen.

In onderstaande video kun je de complete inhoud van deze training bekijken.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Bij alle trainingen vind ik het van belang om naar de ontwikkelaar te kijken. Daarmee krijg ik een duidelijk beeld van de beweegredenen om een dergelijke training te ontwikkelen én van het kennisniveau van de ontwikkelaar.

Zoals ik reeds hierboven al zei, is deze training één van de trainingen van Prana. Dit Vlaamse bedrijf is al sinds 1997 bezig met het helpen van mensen op het gebied van persoonlijke groei. Daarbij ligt de focus met name op het mentale & communicatieve vlak.

Deze specifieke training is ontwikkeld door Iris Willems. Via de website van Prana kwam ik er achter dat zij de oprichtster van Prana is. Hé, dat is een goed teken. Via het internet ben ik op zoek gegaan naar extra informatie omtrent Iris Willems, waarbij ik al snel het één en ander vond.

Zo kwam ik er achter dat zij de studie Klinische Psychologie afgerond heeft, waarna ze zelf een exclusieve methodiek is gaan ontwikkelen. Die methodiek heeft uiteindelijk geleid tot de start van Prana en de selfcoaching methodiek. Deze specifieke training is eigenlijk typerend voor deze methodiek.

Al met al werd ik nóg nieuwsgieriger nadat ik door had wie deze training ontwikkeld had. Het sprak mij bijvoorbeeld erg aan dat de training ontwikkeld is door de oprichter van Prana. Dit betekent indirect dat de training van hoog niveau is en perfect aansluit op de gehele bedrijfsvoering van het bedrijf. Al met al ben ik vooralsnog dus zeer tevreden.

Wat is het doel van deze training?

Ook vind ik het belangrijk om bij elke training het doel te achterhalen. Wat zou ik kunnen behalen met het volgen van deze training? Ik kwam er al snel achter dat deze training geen eenduidig doel heeft. Nee, het doel van de training is onwijs breed en heeft eigenlijk alles met de persoonlijke groei te maken.

Op de website van Prana valt het volgende te lezen: met deze training ga je met alle mogelijke methodes aan de slag om aan jezelf te werken en je doelen te bereiken. Tevens valt daarbij te lezen dat deze training gebaseerd is op 26 jaar ervaring. Vervolgens noemt Iris Willems ook nog een rijtje met doelen op die je met deze training gaat behalen:

 • Je gaat leren om je gedachten te sturen

 • Je gaat leren om je hoofd leeg te maken

 • Je gaat leren om je hoofd leeg te maken

 • Je gaat leren om je creativiteit te gebruiken, zodat je sneller oplossingen kan vinden

 • Je leert om beter in te slapen, door te slapen en fitter wakker te worden

 • Je leert te werken aan perfectionisme

 • Je leert om grenzen te trekken

 • Je leert om doelen in kaart te brengen en deze snel te bereiken

 • Je leert om je weerstanden, twijfels en angsten aan te pakken

 • Je leert om je grenzen te verleggen (uit je comfortzone komen)

 • Je leert om te gaan met stress (zowel acuut als chronisch)

 • Je leert om tegenslagen te verwerken

 • Je leert om hernieuwde energie te verkrijgen

Al met al kan je dus onwijs veel doelen weten te bereiken met deze training!

Voor wie is deze training geschikt?

Ervaar je stress? Heb je het idee dat je ‘stil staat in het leven’? Heb je moeite om met tegenslagen om te gaan? Heb je moeite om uit je comfortzone te treden? Heb je last van je perfectionisme? Als je op één van deze vragen ja hebt geantwoord, is deze training voor jou geschikt.

De training is dus voor eigenlijk heel Nederland geschikt. Met deze training kan je succesvoller en gelukkiger worden; zowel op het sociale vlak als op het zakelijke vlak.

Hoe is de training opgebouwd?

Voordat je met deze training aan de slag kunt gaan, moet je twee voorbereidingsstappen nemen. Allereerst moet je online een mental check-up doen en moet je kennis maken met de selfcoaching community. Als je dat gedaan hebt, kan je direct van start gaan met deze uitgebreide training.

Deze training is opgebouwd aan de hand van 23 verschillende stappen. Elke week krijg je één nieuwe stap beschikbaar gesteld, waardoor je uiteindelijk aan het einde van de streep het maximale potentieel van jezelf kunt gaan benutten. Om je een indruk van deze stappen te geven, heb ik hieronder in het kort de eerste stap uitgewerkt.

De eerste stap kent drie onderwerpen:

 • 1. Wat is stress?
 • 2. Hoe krijg je meer zelfcontrole?
 • 3. Hoe herken je de hersenfrequenties bij jezelf en anderen?

Na het volgen van deze stap kan je perfect antwoord geven op deze vragen. Je doet niet alleen praktijk informatie op, maar krijgt ook te maken met interessante vraagstellingen en oefeningen. Aan de hand van die oefeningen ga je onwijs veel van jezelf leren. Dit is niet alleen het geval bij de eerste stap, maar ook bij de overige 22 stappen.

Al met al ben ik onwijs te spreken over de opbouw van de training. De training is waanzinnig uitgebreid, kent veel oefeningen en kent veel opdrachten. Het is dus zeker geen training waarbij je kennis op moet doen en verder achterover kunt hangen.

Nee, het is een training waarbij je actief met de stof bezig bent. Juist dát spreekt mij onwijs aan. Ook spreekt het mij aan dat er een duidelijke opbouw in de stappen zit. Je begint met eigenlijk de basis, waarna de inhoud steeds meer de diepte in gaat. Daardoor heb ik onwijs veel over mezelf geleerd en ben ik nu in staat om mijn maximale potentieel te gaan benutten.

Wat kost deze training?

Heb je interesse om de Selfcoaching master-training te gaan volgen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de bijbehorende kosten. Normaliter dien je een bedrag van 1027 euro voor deze training te betalen, maar je kunt tijdelijk genieten van een interessante korting. Voor een bedrag van 790 euro krijg je onbeperkte toegang tot deze methodiek. Je kunt er ook voor kiezen om dit bedrag in twaalf termijnen te betalen; dan betaal je 12 keer een bedrag van 80 euro.

Is dit prijzig? Ja, zonder twijfel. Is dit bedrag de moeite waard? Ja, zonder twijfel. Je moet dit bedrag namelijk niet als een uitgave zien, maar als een pure investering in jezelf!

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Nadat je je voor deze training aangemeld hebt, krijg je toegang tot een online dashboard. Dit dashboard kan je gebruiken op je computer, tablet en smartphone. Daarbij is er sprake van onbeperkte toegang. Verder krijg je nog de volgende bonussen meegeleverd:

 • 1. Een maandelijkse online Q & A sessie met de selfcoaching community.
 • 2. Toegang tot een eigen online coach; daar kan je al je vragen aan stellen.
 • 3. Diverse zelfreflectietesten.

Kan ik deze training aanraden?

Kan ik deze training aanraden voor het bedrag van 790 euro? Ja, absoluut. In mijn ogen is dit één van de beste trainingen voor het verkrijgen van persoonlijke groei. Met deze training krijg je onwijs veel inzicht in jezelf. Je gaat kritisch naar jezelf kijken en je bent daardoor in staat om jezelf te verbeteren. Na afloop kan je van onwijs veel gevolgen gaan genieten. Welke gevolgen dat zoal zijn? Raadpleeg daarvoor het kopje ‘Wat is het doel van deze training?’ hierboven.

Onder aan de streep heeft deze training mij absoluut geholpen. Ik heb het idee dat ik min of meer een ‘reset’ gekregen heb, waardoor ik nu met een tweede leven begonnen ben.

Prana flix platform

De Selfcoaching master-training is één van de trainingen die bij het Prana platform hoort. Via dit platform kan je nog veel meer soorten trainingen volgen. Voor sommige trainingen kan je een maandelijks abonnement afsluiten, terwijl je voor andere abonnementen (zoals deze) een bepaald bedrag neer moet leggen. In deze review lees je meer over dit uitgebreide platform (link naar grote Prana review).

Prana Selfcoaching Mastertraining
Prana Selfcoaching Mastertraining

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

08 mei 2020
5

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *