Suikervrije Feestdagen E-book review

Kun jij met deze suikervrije recepten de feestdagen overleven?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

De feestdagen staan weer voor de deur; wil jij ook eens genieten van de Suikervrije Feestdagen? Het is mogelijk! Hoe? Met het Suikervrije Feestdagen E-book! Als liefhebber van lekker en gezond eten heb ik dit E-book besteld.


Graag geef ik je mijn eerlijke, ongezouten en onafhankelijke mening in deze review.

Wat is het Suikervrije Feestdagen E-book?

Het Suikervrije Feestdagen E-book is een verzameling van gezonde en lekkere recepten. Recepten die tijdens de feestdagen meermaals gemaakt worden, alleen dan nu met een gezond randje er om heen. Het E-book bevat meer dan 50 recepten, variërend van een heerlijke speculaascake tot aan oliebollen.

Wie is de schrijfster van het boek?

Toen ik dit E-book voor het eerst zag, sloegen bij mij de twijfels doen. Het was voor mij namelijk één van de vele boeken met een specifiek onderwerp omtrent diëten. Totdat ik zag wie dit boek geschreven heeft. Het boek is geschreven door Eva van Zeeland. Zij is het gezicht achter de blog ‘Miss Natural Lifestyle’.


Nadat ik ontdekte dat zij dit heeft geschreven, durfde ik het toch aan om dit boek uit te proberen. Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan zeker even door!

Wat lees je allemaal in het Suikervrije Feestdagen E-book?

In het Suikervrije Feestdagen E-book van Eva van Zeeland staan allerlei soorten recepten. Deze recepten hebben in feite twee gemeenschappelijke kenmerken:

– De recepten zijn specifiek voor de feestdagen bestemd
– De recepten bevatten geen suikers

Eva van Zeeland heeft een bundel van deze recepten gemaakt; het resultaat is het Suikervrije Feestdagen E-book. Voor allerlei feestdagen bevat dit boek geschikte recepten. Je kunt hierbij denken aan heerlijke sinterklaasrecepten zonder suiker, recepten zonder suiker voor Oudjaarsavond en heerlijke recepten voor kerst. Ook de kerst recepten zijn uiteraard allemaal zonder suiker.

Het E-book ziet er stijlvol uit, onder meer vanwege het kleurgebruik. Het is duidelijk dat Eva van Zeeland een voorkeur voor een vrolijke stijl heeft. Dat zag ik dan ook direct terug aan de cover van het boek. Op de cover van het boek staan al meerdere heerlijke recepten afgebeeld. Aan de rechterkant zie je ook de contouren van een kerstboom, waardoor het doel van dit boek direct duidelijk is.

Kortom: het Suikervrije Feestdagen E-book staat vol met heerlijke lekkernijen. Deze recepten zijn specifiek geschikt voor de feestdagen en bevatten allemaal geen suiker. Je kunt dus óók tijdens de feestdagen op een verantwoorde manier eten en drinken. Dat allemaal met dank aan dit E-book van Eva van Zeeland van Miss Natural Lifestyle.

Sinterklaas recepten zonder suiker

Zeker als je (jonge) kinderen hebt, is de periode van Sinterklaas ontzettend leuk. Je probeert de cadeaus zo goed mogelijk te verbergen en je kinderen zo veel mogelijk van Sinterklaas te laten genieten. Ondertussen wil je zelf ook van dit kinderfeest genieten.

Hoe je dat doet? Door bijvoorbeeld heerlijke pepernoten en Taai Taai te eten. Weet je dat hier ongelooflijk veel suikers inzitten? In het Suikervrije Feestdagen E-book vind je gelukkig allemaal recepten die wél gezond zijn.

Deze recepten zijn specifiek voor Sinterklaas bestemd en omvatten bijvoorbeeld ook pepernoten. Je kunt namelijk zelf pepernoten maken en daarbij geen suiker gebruiken. Dat is tenslotte het doel van dit E-book.

De Sinterklaas recepten zonder suiker zijn stuk voor stuk heerlijk te noemen. Het is namelijk écht mogelijk om pepernoten en Taai Taai zonder suiker te maken. Ik dacht altijd dat dit simpelweg onmogelijk was.

De recepten van Eva van Zeeland’s E-book laten in ieder geval het tegenovergestelde zien. Je kunt dit feestje voor jou, en je kinderen, nog leuker en gezonder maken!

Onder andere de volgende Sinterklaas recepten kan je in dit boek vinden:

– Taai Taai
– Mandarijn Kruidkoek
– Kaneel Pepernoten
– Chocolade Pepernoten
– Speculaascake
– Amandel Bananencake
– Speculaastaart met Peer
– Sinaasappeltaart met Chocolade
– Gevulde Pepernoten
– Speculaas Brokken

Kerst recepten zonder suiker

Als ik naar mijn invulling tijdens kerst kijk, schrik ik altijd een beetje. Kerst is namelijk eigenlijk een excuus om veel te eten en te drinken. Heel veel te eten en te drinken zelfs. Achteraf heb ik dan vaak al direct spijt.

Ben ik het hele jaar bewust met mijn voedingspatroon omgegaan, laat ik dat tijdens de Kerstdagen volledig los. Onbegrijpelijk eigenlijk. Mede daarom was ik ook enthousiast toen ik deze paragraaf in het boek ‘Suikervrije Feestdagen’ zag staan.

In deze paragraaf staan namelijk meerdere heerlijke recepten voor de Kerstdagen. Deze recepten zijn heerlijk, maar ook nog eens super gezond. Dat is te danken aan het feit dat je geen suikers gebruikt bij het bereiden van deze recepten. De recepten zijn volledig suikervrij.

Ik heb alle recepten uit deze paragraaf uitgeprobeerd. Dat heeft puur te maken met de situatie die ik hierboven schetste. Tijdens de kerstdagen at ik altijd veel te veel. Dankzij dit E-book kan je nog steeds veel eten, maar dan wel op een gezonde manier. Je krijgt niet meer al die suikers naar binnen. Naar mijn mening is dit één van de meest nuttige paragraven uit het boek.

Onder andere de volgende recepten kan je in dit E-book terugvinden:

– Cranberry Muffins
– Chocolate Chip Cookies
– Worteltaart
– Fruitcake
– Blauwe Bessentaart
– Kaneel Muffins
– Kerstcake
– Chocolade Kruidencake
– Gember Koekjes
– Cranberry Taart

Oudejaarsavond recepten zonder suiker

Wat doe jij tijdens de periode van Oud en Nieuw? Je kijkt ongetwijfeld terug op het afgelopen jaar en blikt alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Dat is normaliter ook mijn dagbesteding op de dagen rondom Oud en Nieuw. Ondertussen probeer ik ook nog leuke dingen te doen, zoals het maken van een heerlijke boswandeling.

Helaas kom ik dan ’s avonds altijd op hetzelfde punt uit: ik ga eten. De oliebollen, de appelflappen en de andere lekkernijen lachen me simpelweg toe. Niet realiserende op dat moment dat deze lekkernijen ongelooflijk veel suikers bevatten. Pas achteraf krijg ik daar weer besef van. Spijt is het logische gevolg.

Gelukkig bevat het Suikervrije Feestdagen E-book ook meerdere recepten voor Oudejaarsavond. Deze recepten zijn heerlijk en zijn specifiek op maat gemaakt voor deze bijzondere avond. Het is een bijzondere avond die je dan ook moet vieren met bijzonder eten. De lekkernijen die je op deze avond kunt eten, zijn allemaal suikervrij.

Althans; als je de recepten uit dit E-book volgt. Het is voor mij absoluut een uitkomst dat ik nu alle lekkernijen zonder suiker kan eten. De smaak is nog steeds overheerlijk, mijn Oud en Nieuw is nog steeds ontzettend gezellig én is bovenal een stuk gezonder. Ik krijg simpelweg niet meer te veel suikers naar binnen.

Een goede afsluiting van het oude jaar en een perfect begin van het nieuwe jaar. Met behulp van dit E-book kunnen alle feestdagen in het komende jaar op een gezonde manier gevierd worden.

Aan welke recepten kan je zoal denken? Je vindt het in onderstaande lijst:

– Hartige Oliebollen
– Appelbeignets
– Kerstboom Croissants
– Krenten-Rozijnenbollen
– Spinazie Feta Flapjes
– Falafel met Tzatziki
– Ham-Kaas Snack
– Crackers met Bietenpesto
– Groente -en Fruitspiesjes
– Hummus met Tortilla Chips

Verwarmende drankjes zonder suiker

Loop jij graag in de koude winterdagen ook een rondje buiten? Ben je een waar binnen-mens? Of moet je onverhoopt op koude winterdagen voor een lange periode buiten staan? Voor beide situaties is er altijd nog een perfecte oplossing: het drinken van een heerlijk warm drankje.

Denk hierbij aan een espresso, een latte macchiato of een Glühwein. Met name de laatste variant is in bijvoorbeeld Duitsland ontzettend populair. Wist je echter dat al deze verwarmende drankjes veel suikers bevatten? Ja, ze zijn in theorie helemaal niet gezond.

Wil je op een koude winteravond van een heerlijk warm drankje genieten? Ook daarvoor heeft Eva van Zeeland meerdere heerlijke recepten uitgeschreven in dit E-book. In eerste instantie had ik mijn bevindingen bij deze paragraaf.

Ik vroeg namelijk bij mezelf af hoe vaak ik nou ’s avonds een warm drankje dronk. Pas toen besefte ik me dat ik dit vaak bewust niet deed. Als ik ’s avonds een warm drankje dronk, lag ik namelijk vaak nog lang wakker. Dat had uiteraard met de suikers te maken die in deze drankjes aanwezig waren.

Gelukkig stuitte ik toen dus op dit Suikervrije Feestdagen E-book. Sindsdien ben ik een groot fan van het maken van één van onderstaande verwarmende drankjes:

– Chai Thee
– Hot Raw Choco
– Glühwein
– Kerst Fruitthee
– Spicy Choco
– Irish Coffee
– Anijsmelk
– Latte Macchiato
– Vanille Eierpunch
– Espresso CocktailHet mooie hieraan is dat al deze drankjes heerlijk zijn. Ze smaken lekker en zeker in de koude winter komen deze drankjes vaak op tafel te staan. Doordat ze geen suikers bevatten, ben ik veel eerder geneigd om de drankjes zelf klaar te maken. Heerlijk, optimaal en gezond genieten van een lekker drankje. Dát is het mooie leven!

Feestelijke desserts zonder suiker

Ik sluit graag een lekkere maaltijd af met een heerlijk dessert. Helaas bevatten de meeste desserts ongelooflijk veel suikers. Gelukkig zijn er in het boek van Eva van Zeeland ook veel suikervrije desserts te vinden. Deze desserts zijn heerlijk en komen tijdens verschillende feestdagen perfect van pas. Onder meer onderstaande desserts staan in het boek:

– Gebakken Apple met Walnoten
– Fruit Kubus
– Yoghurt met Cranberry
– Mini Chocolade Cake
– Tiramisu met Fruit
– Gepocheerde Peertjes
– Chocolade Truffel Mix
– Kersen Chocolade Koek
– Vijgen met Vanillesaus
– Chocolade Rijstpudding


Al deze recepten zijn overheerlijk van smaak en bevatten dus geen suikers. Een heerlijke en gezellige maaltijd kan je dan ook perfect afsluiten met deze feestelijke desserts zonder suiker. Ik ben voorstander!

Waarom zou je tijdens de feestdagen suikervrij eten?

Zoals ik al eerder in deze review zei, bestaan de feestdagen voor mij uit ongelooflijk veel eten. Eigenlijk ongelooflijk zonde, met name omdat ik het hele jaar op mijn voeding let.

Het Suikervrije Feestdagen E-book van Evan van Zeeland is dan ook hier absoluut een uitkomst voor. Als je op een gezonde manier door de Feestdagen heen wilt komen, is dit boek simpelweg een noodzaak.

Om het jaar goed af te sluiten, is het dus zeker verstandig om suikervrij te eten. De maand december staat vaak in het teken van alle feestdagen. Met dit Suikervrije Feestdagen E-book kan je nog enigszins gezond deze maand doorkomen.

Is alles in dit boek echt suikervrij?

Op deze vraag kan ik een antwoord geven: ja, de recepten uit dit boek zijn echt suikervrij. Alle recepten, van een heerlijk muffin tot aan een Irish Coffee, die in dit boek staan, bevatten geen suikers. Een ideale mogelijkheid dus om op een gezonde manier door de feestdagen heen te komen.

Zijn de recepten in dit boek makkelijk te maken?

Vooralsnog heb ik in deze review de nadruk gelegd op het woord ‘suikervrij’. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van de recepten uit dit boek. Maar, ondertussen zijn al deze recepten ook nog eens lekker en makkelijk te bereiden. Je hoeft absoluut geen ster in de keuken te zijn om deze recepten zelf te bereiden.

Dat is dan ook een ander voordeel aan dit boek. Althans; ik heb dat als een voordeel ervaren. Ik hoefde namelijk niet al te lang in de keuken te staan, terwijl ik wel heerlijke recepten kon bereiden. Het is dus absoluut zo dat deze recepten allemaal makkelijk te maken zijn.

Wel moet je hiervoor de juiste ingrediënten aanschaffen, maar dat is eigenlijk bij elk kook-/dieetboek het geval. Gelukkig heeft de schrijver van dit boek, Eva van Zeeland, uitgebreid uitgeschreven welke ingrediënten je per recept nodig hebt.

Het enige wat je nog hoeft te doen, is deze ingrediënten aan te schaffen en vervolgens de bereidingswijze te volgen. Vervolgens kan je in een relatief kort tijdsbestek een heerlijke maaltijd bereiden. Een maaltijd zonder suikers bovendien. Maaltijden waarmee de feestdagen nóg leuker (en gezonder) worden.

Zijn deze recepten geschikt voor het hele gezin?

Uiteraard vier je de feestdagen niet alleen. Gelukkig kan je met dit boek recepten voor het hele gezin maken. Jong en oud kan genieten van de heerlijke en gezonde recepten uit dit digitale boek.

Ongeacht de leeftijd; de recepten hebben een heerlijke smaak en zijn dan ook voor alle leeftijden geschikt. Dat geldt uiteraard ook voor de recepten voor de Sinterklaas periode. Iedereen lust toch pepernoten en Taai Taai?

Ik heb dit receptenboek vorig jaar gekocht en een aantal recepten met Sinterklaas en kerst uitgeprobeerd. de hele familie heeft hier heerlijk van gesmuld. Een regelrechte aanrader dus!

Ilse de Kort

Wat kost het boek?

Wil je ook graag op een gezonde manier door de feestdagen heen komen? Het is mij bijzonder goed bevallen. Het enige wat je daar nog voor hoeft te doen, is dit E-book aan te schaffen. Je kunt het boek al voor € 22,95 inclusief btw kopen.

Het voordeel daarbij is dat je het boek ook direct in je mailbox hebt zitten. Je hoeft dus niet te wachten. Nee, je kunt direct aan de slag. Het is dus ook nog mogelijk om dit boek op bijvoorbeeld 3 december te bestellen. Ook dan heb je nog voldoende tijd om de heerlijke Sinterklaas recepten klaar te maken.

Is het Suikervrije Feestdagen E-book de moeite waard?

Zo, ik ben alweer aan het einde van deze review gekomen. Hierboven heb je in ieder geval een hoop informatie over dit boek kunnen vinden. Ondertussen heb je ook al een groot deel van mijn onafhankelijke mening kunnen lezen.

Ik heb het boek aan een strenge keuring onderworpen en ik kan alleen maar positief zijn. Het is een boek zoals je die weinig ziet. Dat heeft niet zo zeer met de recepten te maken, maar meer met het totaalplaatje. Voor veel mensen zijn de feestdagen namelijk een doorn in het oog.

Ze gaan, onbewust of bewust, toch veel te veel eten. Dit is niet alleen ongezond, maar is ook nog eens ontzettend zonde om op die manier het jaar af te sluiten. Met het Suikervrije Feestdagen E-book kan je dat gelukkig vanaf nu heel anders aan gaan pakken.

Ik kan de aanschaf van dit boek dan ook absoluut aan raden. De recepten zijn divers, de recepten zijn heerlijk en de recepten zijn perfect voor de feestdagen. Maak de feestdagen nog leuker én gezonder dankzij dit heerlijke en leuke E-book.

Suikervrije Feestdagen E-book kopen met korting

Heeft deze review over de streep getrokken? Heeft mijn mening je overtuigd om dit boek aan te schaffen? Je hebt hierboven kunnen lezen dat je voor dit boek een bedrag van € 22,95 moet betalen. Ik heb nog een mooie korting voor je kunnen regelen. Je kunt het boek nu al voor € 14,95 kopen. Dat is een mooie korting, niet waar?

Heb ik speciaal voor jou geregeld. Met name omdat ik óók jou wil laten genieten van dit boek. Het boek heeft ongelooflijk veel te bieden en maakt de maand december nog leuker. Dan rest mij nu nog één ding: veel plezier tijdens de komende feestdagen. Dat gaat ongetwijfeld goed komen met alle heerlijke lekkernijen uit dit E-book!

Suikervrij de feestdagen doorkomen?

Doe jezelf dit mooie E-book cadeau of geef dit als fysiek geschenk aan een vriendin.

Ga naar de kortingspagina!
Suikervrije Feestdagen E-book
Suikervrije Feestdagen E-book

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

06 nov 2019
5

Ik heb nog lang niet alle recepten uitgeprobeerd. Maar de gemberkoekjes en de gluhwein smaakten in ieder geval erg goed! Komende feestdagen proberen we weer een paar nieuwe recepten uit.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *