Wat Wil Ik Werkboek Review

Ontdek je echt jouw passie dankzij dit praktische werkboek ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Waar ben jij momenteel mee bezig in het leven? Ben je daar tevreden mee? Of weet je niet zo goed wát je wilt in het leven? Dat laatste is helaas bij veel mensen aan de orde. Je kunt tegenwoordig uit zo onwijs veel dingen kiezen, waardoor de keuze soms erg lastig is.

Het gevolg is dat mensen niet weten wat ze willen en dus ook niet weten wat ze moeten kiezen. Hierdoor stagneert de ontwikkeling, kunnen mensen zich ongerust gaan voelen en hierdoor kunnen ze zelfs ontevreden raken. Klinkt dit bij jou bekend in de oren? Dan is het tijd om het eens volledig anders aan te gaan pakken. Wellicht kan het Wat wil ik werkboek jou hierbij helpen.

Voordat ik als online ondernemer aan de slag ging, had ik een 9 tot 5 baan. Ik moest dagelijks opdraven voor mijn baas. Na verloop van tijd zag ik dat mijn baas in dure kleding rondliep en in dure auto’s reed. Ik besefte me destijds dat ik alleen voor hem werkte.

Deed ik dit werk wel voor mezelf? Vond ik dit werk wel leuk? Nee, dat was absoluut niet het geval. Ik ging toen bij mezelf ten rade wat ik wél zou willen. Het antwoord op die vraag kon ik in eerste instantie niet geven. Ik ben daarom via Google op zoek gegaan naar mogelijke antwoorden.

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het Wat wil ik werkboek. Ik heb dit werkboek direct besteld en ben me gaan verdiepen in dit onderwerp. Na het doornemen van dit werkboek wist ik het zeker: ik wil ondernemer worden. En zo geschiedde.

Al met al heb ik veel aan dit werkboek gehad. Ik wil jou ook graag kennis laten maken met dit werkboek. Dat doe ik aan de hand van deze review; lees hier mijn onafhankelijke, eerlijke en kritische bevindingen omtrent het Wat wil ik werkboek.

Wat is het Wat wil ik werkboek?

Het Wat wil ik werkboek is een boek waarmee je helder kunt krijgen wat je nou écht wilt. Dankzij dit boek kan je er achter komen waar jouw interesses liggen en waar je je graag mee bezig houdt. Krijg met dit boek zo helder mogelijk in beeld wat jij nou écht wilt.

Zoals gezegd stoeien veel mensen met bijvoorbeeld hun werk. Zij werken puur omdat ze hiermee geld verdienen, maar niet zo zeer omdat het hen gelukkig maakt. Sterker nog; veel mensen staan dagelijks ongelukkig in de file op weg naar hun werk. Zij halen geen plezier uit hun werk en werken puur om hun hypotheek te kunnen betalen.

Is dat nou echt alles wat je zou willen? Ik bedoel maar: je leeft maar één keer. Hoezo haal je dan niet het onderste uit de kan in dit leven? Dankzij de technologische ontwikkelingen ligt de wereld momenteel aan je voeten. Je hebt voldoende kansen, maar je moet die kansen alleen in zien. Voordat het zo ver is, moet je eerst meer inzicht in jezelf krijgen. Dat is mogelijk met het Wat wil ik werkboek.

In deze review vertel ik je graag iets meer over de inhoud van dit boek, maar ook zeker over de schrijver. Tot slot kan je, zoals altijd, de mening van andere vinden én ook zeker mijn mening.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb ik namelijk met veel genoegen gebruik gemaakt van dit boek. Nadat ik dit complete werkboek gevolgd heb, wist ik het zeker: ik wilde ondernemer worden.

Na het lezen van dit werkboek heb ik dan ook direct ontslag bij mijn vorige werknemer genomen. Het was een kleine gok, maar die gok heeft goed uitgepakt. Zonder het Wat wil ik werkboek had ik deze gok echter nooit durven te nemen. Wil jij je leveren ook veranderen? Dan is dit mogelijk dé oplossing voor jou.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van het werkboek.

Wie is de schrijver van dit werkboek?

Zoals meestal start ik ook deze review met een nadere blik op de schrijver. Wie heeft het Wat wil werkboek geschreven? Dat is de heer Jan van der Meulen. Als je dit werkboek opent, zie je direct een foto en een voorwoord van hem.

In dit voorwoord schrijft Van der Meulen direct enkele rake woorden.
Door de jaren heen heeft Jan van der Meulen zich gespecialiseerd op het gebied van ontwikkeling. Hij is namelijk al jarenlang bezig als mentor/coach voor werkenden. Of beter gezegd: voor werkenden die ambitieus zijn en het onderste uit de kan willen halen.

Jan zegt hier zelf het volgende over: “In al die jaren dat ik als mentor/coach bezig ben, blijkt dat 50% van de mensen niet weet wat ze nu echt willen. Of wel een beetje een vaag idee hebben, maar zeker niet exact. En als je vage ideeën hebt, krijg je vage resultaten”.

Allereerst wil ik graag benoemen dat ik het prettig vind dat Jan van der Meulen open en transparant is. Hij staat immers met naam en foto in het boek afgebeeld. Daarnaast schrijft hij uit persoonlijke titel ook een voorwoord.

Hierdoor heeft hij direct punten gescoord; hij straalt immers betrouwbaarheid en een warm gevoel uit. Daarnaast straalt hij op de voorpagina ook direct uit dat hij weet waar hij mee bezig is. Hoe hij dat doet? Wel, hij heeft zijn certificaten en behaalde resultaten op een rijtje gezet:

 • Eigenaar Power to Grow

 • Eigenaar De PassieTest

 • Gecertificeerd PassieTest mentor

 • Gecertificeerd PassieTest voor Business mentor

 • Gecertificeerd TalentAnalyse Specialist (TMA)

 • Master Destination Coach

 • Life Coach van Robbins Madanes (dé top coach wereldwijd Tony Robbins, die werkte met Prinses Diana, President Bill Clinton en Serena Williams)

Wat laat dit lijstje zien? Onder meer dat we met een capabel en vaardig persoon te maken hebben. Een persoon die weet waar hij over praat én op die manier graag andere mensen wilt helpen. Dat spreekt mij onwijs aan.

Ik vind het belangrijk dat de maker van een dergelijk boek capabel is, transparant is en een gevoel van betrouwbaarheid uitstraalt. Jan van der Meulen heeft dit allemaal voor elkaar gekregen in de eerste drie pagina’s van zijn werkboek. Prima!

Voor wie is dit boek geschikt?

In het voorwoord benoemt Jan van der Meulen ook direct voor wie dit boek geschikt: “Dit werkboek is dus gemaakt voor alle ambitieuze, creatieve, leuke en interessante mensen die alles uit het leven willen halen en er vooral van willen genieten en gelukkig zijn”.

Besef je dat je maar één keer leeft? Dan is het tijd om in actie te komen. Benut de tijd die je hebt zo goed mogelijk. Dat kan je onder andere doen door dingen te doen die je leuk vindt. Door dergelijke dingen te doen, kan je gelukkig(er) worden.

Aangezien je dagelijks met je werk bezig bent, is het vooral van belang dat je op het carrière vlak de juiste keuzes maakt. Met dit werkboek kan je dan ook inzicht krijgen in datgene wat je écht wilt. Waar liggen jouw interesses? Waar ben je graag dagelijks mee bezig? Op onder meer die vragen kan je antwoord geven na het lezen van dit boek.

Al met al is dit werkboek dus voor een specifieke groep mensen geschikt. Ben je niet ambitieus of ben je tevreden met datgene wat je nu hebt? Dan heb je mogelijkerwijs persoonlijk niet al te veel aan dit boek. Desalniettemin kan dit boek uitermate interessant zijn voor onder andere managers en leidinggevenden. Je krijgt zodoende namelijk ook meer inzicht in datgene wat andere mensen willen.

Hoe is het boek opgebouwd?

Laten we direct verder kijken naar de inhoud van dit boek. Hoe is het Wat wil ik werkboek opgebouwd? Allereerst kan ik stellen dat de inhoud volstrekt duidelijk en logisch is. Dat bewijst onder meer het onderstaande rijtje van hoofdstukken uit dit boek:

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Doelen stellen
 • Hoe krijg ik het voor elkaar?
 • Vervolgstappen

Per hoofdstuk zijn ook weer allerlei subhoofdstukken te vinden. Bij het hoofdstuk Wie ben ik? komen de volgende subhoofdstukken naar voren:

 • Ben ik uniek?
 • Wat zijn mijn normen en waarden?
 • Welke actiewoorden passen bij mij?
 • Mijn top 5 sterktes

Het leuke aan boek is dat je zelf aan de slag moet gaan. Op pagina 7 wordt het onderwerp ‘Ben ik uniek?’ beschreven. Op deze pagina zie je vijf strepen staan met daarboven de tekst ‘Vijf woorden die mij het beste omschrijven!’. Na het lezen van deze pagina is het dus bedoeling dat je dit zelf in gaat vullen.

Hier komt dan ook direct de naam werkboek vandaan. Het is niet een boek waar je uit moet lezen. Nee, het is een boek waaruit je leest en waar je vervolgens actie op onderneemt. Je bent dus interactief bezig en zodoende ga je antwoorden op de vragen voor jezelf vinden.

Eigenlijk vind je per pagina wel een dergelijke oefening terug. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je inzicht in de huidige situatie krijgt. Daarnaast krijg je ook inzicht in datgene wat je nou écht wilt. Komen deze twee inzichten niet met elkaar overeen? Dan is het tijd om in actie te komen. Ook daar heeft Jan van der Meulen allerlei handige hoofdstukken voor opgebouwd.

Vanaf hoofdstuk ga je namelijk puur naar de vraag ‘Wat wil ik?’ kijken. Wat mij betreft is de opbouw van dit boek onwijs handig en logisch. Daarbij heb ik ook alleen maar lof voor de oefeningen die op nagenoeg elke pagina verwerkt zijn. Hierdoor ben je interactief bezig en krijg je echt inzicht in datgene wat je wilt.

Wat kan je bereiken met dit boek?

Met het Wat wil ik werkboek is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen wat je nou écht wilt. Dat is echter niet het enige dat je met dit boek kunt bereiken. Nee, het boek is eigenlijk een soort van dagboek. Je schrijft immers allerlei dingen op.

Naar die opgeschreven dingen kan je in een later stadium terugblikken. Je kunt zodoende jouw doelen (SMART geformuleerd) weer opnieuw stellen en zodoende jezelf continue blijven ontwikkelen.

Dit werkboek is dan ook voornamelijk gericht op veranderingen voor de lange termijn. Je neemt nú beslissingen waar je de rest van jouw leven profijt van gaat hebben. Dat is eigenlijk het hoofddoel van het boek. Gelukkiger worden, gelukkiger leven en het onderste uit de kan halen. Je leeft immers maar één keer; maak er dan ook het allerbeste van.

Wat is mijn mening over dit boek?

We gaan langzaamaan alweer richting het einde van deze Wat wil ik werkboek review. Ben je benieuwd naar mijn mening over dit boek? Dan kan ik je direct vertellen dat ik onwijs enthousiast over dit boek ben. In mijn ogen is juist dit boek wat veel mensen nodig hebben.

Het is niet meer noodzakelijk om voor een baas te werken. Het is niet meer nodig om ongelukkig door het leven te gaan. Nee, het is tijd om te veranderen en dat kan je voor elkaar krijgen dankzij dit Wat wil ik werkboek. Ik ben uitermate te spreken over de vormgeving en over de inhoud van het boek.

Het boek is op een logische manier ingedeeld en bespreekt per hoofdstuk een specifiek onderwerp. Hierdoor krijg je, in mijn ogen, een totaalplaatje waar je ook echt iets aan hebt.

Heb ik dan ook nog nadelen aan dit boek weten te ontdekken? Nou, eigenlijk maar één nadeel. Het boek is namelijk op een relatief slechte manier geschreven. Daarmee bedoel ik niet de inhoud, maar de zinsopbouw en de grammatica.

Bij behoorlijk veel zinnen ontbreken leestekens of staan woorden in een onlogische volgorde. Wat mij betreft had Jan van der Meulen hier beter een specialist voor in kunnen huren. Als hij dat had gedaan, las het boek namelijk iets beter weg. Nu gaat het lezen soms met horten en stoten.

Wat zijn de meningen van anderen?

Vooralsnog heb je in deze review veel feiten kunnen noemen. Hierboven heb ik ook al mijn mening gegeven, maar ik vind het ook belangrijk om te weten wat andere van dit werkboek vinden. Sluiten de meningen van andere bijvoorbeeld aan op mijn mening? Of ben ik de enige die uitermate te spreken is over het Wat wil ik werkboek? Ik ben op onderzoek gegaan naar wat andere nou van dit boek vinden.

Ik moet hierbij allereerst opmerken dat het aantal recensies relatief beperkt is. Het lijkt er op dat dit boek nog niet bij het grote publiek aangeslagen is. Desalniettemin zijn de bestaande recensies stuk voor stuk positief. Zo valt er te lezen dat mensen bijzonder veel aan dit boek gehad hebben.

Zij doen nu echt wat ze leuk vinden in plaats van dat ze elke dag voor een baas werken. Dat ze daarbij soms genoegen moeten nemen met minder inkomen is geen probleem.

Dankzij het werkboek heb ik inzicht gekregen in mijn passie en doe ik nu wat ik ECHT leuk vind!

Els de Bond

Wat kost dit boek?

Heb je interesse om iets in jouw leven te veranderen? Dan kan je die verandering met dit boek in de juiste baan leiden. Maar, wat voor bedrag moet je dan neertellen voor dit boek? Je gelooft het bijna niet, maar je hoeft slechts een bedrag van € 9,95 voor dit boek te betalen. Voor dit minieme bedrag krijg je het boek direct in je mailbox geleverd.

Want, let op: dit betreft een e-book en geen fysiek boek. Voor dit bedrag kan je het boek eigenlijk niet laten liggen. Je kunt je leven nu dus al gaan veranderen voor nog geen 10 euro. Wat houdt jou nog tegen?

Is dit boek de moeite waard?

Zoals altijd sluit ik een review af met het antwoord op bovengenoemde vraag. Is dit boek de moeite waard? Ja, zonder meer. Ik kan je van harte aanraden om dit boek te bestellen en met jouw leven aan de slag te gaan. Dit boek kan de kentering in jouw leven veroorzaken. Dit boek kan aan de basis staan van een gelukkig en onbezorgd leven.

Een leven waarin je doet wat je nou écht graag wilt doen. Ik ben uitermate te spreken over de inhoud van het boek. Het boek is op een logische manier ingedeeld en bespreekt alle belangrijke facetten. Daarbij spreken we oefeningen mij ook onwijs aan.

Je hebt per pagina wel een bepaalde oefening waar je goed over na moet denken. Hierdoor ga je ook nadenken over dit dingen waar je nog nooit over nagedacht hebt. Dit gaat ongetwijfeld tot nieuwe inzichten, en zodoende tot veranderingen, leiden.

Op het gebied van de prijs-kwaliteitsverhouding kan ik kort zijn: die is perfect. Je betaalt immers nog geen 10 euro voor dit boek, terwijl het boek wel voor een ingrijpende verandering kan zorgen. Al met al ben ik dus bijzonder positief: bestel dit boek nu direct!

Wat Wil Ik Werkboek
Wat Wil Ik Werkboek

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

21 jan 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *