Writgo.nl: Teksten Laten Schrijven Voor Je Website Review

Zijn de commerciële teksten kwalitatief hoogwaardig ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Steeds meer digitale ondernemers gaan aan de slag met een eigen website of webshop. Het doel hiervan is, uiteraard, om zoveel mogelijk geld te verdienen. Anderzijds hebben sommige ondernemers ook een maatschappelijk doel. Als ik naar mezelf kijk, wil ik andere mensen zo uitgebreid mogelijk informeren. Op die manier kan ik voorkomen dat zij een kat in de zak kopen of op een andere manier teleurgesteld worden in hun aankoop. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik met deze website, betrouwbarereviews.nl, gestart ben. Ik probeer om mensen zo uitgebreid mogelijk te informeren, zodat uiteindelijk iedereen passende keuzes met betrekking tot cursussen en trainingen kan maken.

Ik ben absoluut niet de enige met een dergelijke website. Sterker nog; er zijn onwijs veel ondernemers bezig met het verstrekken van informatie. Dit kan betrekking hebben op cursussen en trainingen, maar het kan ook in de vorm van bijvoorbeeld affiliate marketing zijn. Bij deze vorm van online marketing is het belangrijk dat bezoekers overtuigd worden om een bepaald product aan te schaffen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het onwijs belangrijk dat de website onwijs goede teksten heeft.

Eind 2019 ben ik gestart met een eigen affiliate website. Deze vorm van online marketing sprak mij erg aan. Bovendien zag ik bij een goede vriend dat hij de nodige resultaten wist te behalen. Hij is eigenlijk mijn voorbeeld, aangezien hij op een relatief passieve manier toch een behoorlijke som geld weet te verdienen. Dat is uiteraard de droom van elke ondernemer én dus ook van mij. Maar, hoe krijg je dat nou voor elkaar? Ik ben via Google op zoek gegaan naar de mogelijkheden om een affiliate website zo snel mogelijk zo groot mogelijk te maken.

Daarbij stuitte ik al snel op het bedrijf Writgo. Eén van de specialisaties van dit bedrijf is het schrijven van teksten voor op affiliate websites. De eigenaar van dit bedrijf wist mij al snel te overtuigen van zijn diensten en de gevolgen van unieke en waardevolle teksten. Ik besloot daarom om de teksten voor mijn affiliate website aan deze partij uit te besteden. Is dat bevallen? Wat voor teksten schrijft Writgo precies?

En wie is de oprichter van dit bedrijf? Op al deze vragen vind je in deze review een uitgebreid antwoord. Aan de hand van deze review kan je vervolgens voor jezelf bepalen of dit bedrijf ook iets voor jou is. Als je een eigenaar van een affiliate website bent, is het in ieder geval zeer interessant om eens naar Writgo te kijken.


Wat is Writgo precies?

Zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, is Writgo gespecialiseerd in het schrijven van teksten. Dat is echter niet het enige. Op de eigen website zegt Writgo namelijk het volgende: Wij helpen jou online groeien. Eigenlijk is Writgo dus een bedrijf waarmee je jouw website/bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen.

Zoals ik eerder in deze review al zei, heb je op het internet te maken met veel concurrentie. Dat heb ik ook gemerkt bij het starten van mijn eigen affiliate website. Ik dacht dat ik een leuke niche had gevonden, maar ik stuitte al snel op 2 á 3 andere affiliate websites in deze niche. Desondanks heb ik besloten om het een kans te geven. Het gezegde ‘nooit geschoten is altijd mis’ gaf voor mij de doorslag. Ik wilde simpelweg eens uittesten wat ik met deze affiliate website zou kunnen bereiken.

Al snel bedacht ik me dat ik niet alle kennis voorhanden heb om een dergelijke website op te starten én uit te bouwen. Mede daarom ging ik via Google op zoek naar mogelijkheden om mijn affiliate website uit te bouwen. Daarbij stuitte ik dus al snel op Writgo.

De website sprak mij direct aan en ik besloot direct om contact op te nemen met het bedrijf. Na een kort gesprek werd het voor mij al snel duidelijk; de diensten van dit bedrijf wilde ik graag eens uit gaan proberen.

Of deze diensten voor mij winst opgeleverd hebben, laat ik je graag in het restant van deze review weten. Verder voorzie ik je in deze review van alle relevante informatie omtrent Writgo. Te beginnen met een nadere blik op de eigenaar van het bedrijf.

Bekijk in onderstaande video mijn persoonlijke ervaringen over Writgo.

Wie heeft dit bedrijf opgericht?

Zoals je van mij gewend bent, vind ik het van belang om naar de ontwikkelaar van een online cursus/training te kijken. Die informatie geeft mij namelijk voldoende handvatten om alvast een eerste oordeel te vellen. Ik doe dit niet alleen bij online cursussen en trainingen, maar ook met de zakenpartners waar ik samen mee werk. Voordat ik met Writgo in zee ging, ben ik dus op zoek gegaan naar wie de oprichter van dit bedrijf is.

Hier hoefde ik echter niet al te veel zoekwerk voor te verrichten. Op de website klikte ik namelijk op het kopje ‘Over ons’, waarna ik direct meer informatie over de eigenaar vond. Zijn naam is Mike Schonewille en hij staat met naam én afbeelding op de website afgebeeld. Dat spreekt mij in ieder geval direct aan, want daarmee laat Mike zien dat hij transparant is. Dit straalt betrouwbaarheid uit en daar hecht ik onwijs veel waarde aan.

Op de website heeft Mike zelf ook nog een kort stukje over hem geschreven. Hij geeft aan dat hij in 2017 met Writgo gestart is, nadat hij op het internet las dat het mogelijk is om via online kanalen geld te verdienen. Dit sprak Mike bijzonder aan; hij durfde daarom de sprong in het diepe te maken. Na enige tijd bedacht Mike zich dat hij wel wat hulp kon gebruiken. Hij ging daarom via het internet op zoek naar interessante cursussen en heeft meerdere van deze cursussen tot een goed einde gebracht.

Na het volgen van deze cursussen kon Mike een steeds uitgebreider dienstenpakket aanbieden. De focus lag niet alleen meer op het schrijven van waardevolle teksten, maar ook op het aanbieden van overige diensten. Ondertussen werkt Mike, naar eigen zeggen, samen met meerdere freelancers om alle klanten naar tevredenheid van waardevolle diensten te kunnen voorzien.

Het verhaal van Mike, en van Writgo, spreekt mij bijzonder aan. Hij is eigenlijk zelfstandig onder aan de ladder begonnen en heeft zich gaandeweg steeds verder op weten te werken. Hedendaags is hij het grote gezicht van het bedrijf, waarmee hij al behoorlijk wat klanten dagelijks van waardevolle diensten voorziet. Persoonlijk vind ik het onwijs prettig dat hij open en transparant is. Hij durft met naam en afbeelding naar buiten te treden en dat roept bij mij een betrouwbaar gevoel op. En ja, ook ik ben zeer tevreden met de affiliate teksten die door Writgo geleverd worden; daarover lees je later meer.

Welke diensten biedt het bedrijf aan?

Als je op de website van Writgo een kijkje neemt, zie je meerdere kopjes in het menu naar voren komen. Je kunt hierbij onder meer kiezen tussen ‘Boeken’, ‘Trainingen’, ‘Blog’, ‘Online tools’ en ‘Diensten’. Met de eerst genoemde menu-items probeert Mike je van alle relevante informatie te voorzien.

Hij wil namelijk dat óók jouw website naar een hoger niveau getild wordt. Daar kan je mogelijk boeken, trainingen en online tools voor gebruiken. Onder de categorie Blog vind je handige blogartikelen van Mike over zijn bedrijf, zijn ervaringen en zijn kennis. Daar gaat het mij op dit moment echter niet zo over. Nee, het menu-item ‘Diensten’ is veel interessanter.

Onder dit item staan namelijk de verschillende specialisaties van Writgo beschreven. Deze specialisaties hebben allemaal hetzelfde onderwerp: content/tekst. Het doel en de opbouw van deze teksten is echter verschillend:

 • Commerciële content
 • Teksten voor je affiliate webshop
 • Teksten voor je webshop
 • Productteksten voor Bol.com

Deze drie verschillende soorten teksten worden door Writgo in de vorm van pakketten aangeboden. Daarover vertel ik je graag later iets meer in deze review.

Op wie richt Writgo zich?

Wellicht vraag je je nu al of Writgo ook een interessante zakenpartner voor jou is. Heb je een eigen affiliate website? Heb je een eigen webshop? Of verkoop je producten via Bol.com? Als je op één of meerdere van deze vragen ‘ja’ geantwoord hebt, is Writgo een interessante zakenpartner voor jou. Het bedrijf richt zich namelijk specifiek op deze drie groepen ondernemers.

Voor eigenaren van een affiliate website, een webshop of een Bol.com verkoopkanaal biedt Writgo absoluut interessante diensten aan. Zoals je wellicht al had verwacht, heb ik voor de commerciële content gekozen. Voor mijn affiliate website is het immers belangrijk om allerlei blogs te plaatsen. Hoe deze dienst opgebouwd is, wat je kunt verwachten en wat de voordelen hiervan zijn, bespreek ik graag in het restant van deze Writgo.nl review!

Hoe zijn de diensten van Writgo opgebouwd?

Het mag duidelijk zijn; Writgo biedt voor verschillende digitale ondernemers interessante teksten aan. Het bedrijf weet zich echter op nóg een manier te onderscheiden: het bedrijf biedt namelijk de teksten in de vorm van pakketten aan.

Je kunt hierbij kiezen tussen drie verschillende pakketten:

 • 1 blog per week (1500+ woorden)
 • 2 blogs per week (1500+ woorden)
 • 4 blogs per week (1500+ woorden)

Bij al deze pakketten kan je, volgens Writgo, van meerdere voordelen genieten. Zo is het een feit dat je nooit meer teksten voor je eigen website hoeft te gaan schrijven. De tijd die je hiermee weet te besparen, kan je aan jouw core business besteden. Dat is immers datgene waar jij goed en succesvol in bent. Verder ben je verder verzekerd van elke week nieuwe teksten op jouw website. Dat valt bij onder meer Google in goede aarde. Het is volgens Writgo dan ook mogelijk dat je steeds meer bezoekers naar jouw kwaliteit gaat trekken.

De teksten zijn van de hoogste kwaliteit en bieden jou een 100% ontzorging aan. Als tijdelijke actie krijg je zelfs een gratis content plan meegeleverd. Writgo denkt dus ook na over datgene wat op jouw website moet komen te staan. Voordat dit wordt gedaan, maakt het bedrijf een uitgebreide analyse van jouw website.

Deze analyse heeft Mike ook voor mijn website uitgevoerd. Volgens Mike zou het goed zijn als er twee keer per week een blog van minimaal 1500 woorden op mijn website geplaatst zou gaan worden. Ik besloot dit advies te volgen en koos dus voor het tweede pakket. Mike gaf mij direct aan dat dit ook het meest gekozen pakket is door zijn klanten.

Vooralsnog ben ik onwijs te spreken over de teksten die door Mike en zijn team aangeleverd worden. De teksten zijn van hoge kwaliteit én de teksten worden continue voor de gestelde deadline aangeleverd. Ik heb eigenlijk geen omkijken meer naar de content voor mijn website en dat spreekt mij bijzonder aan.

Ook ben ik zeer te spreken over de pakketten die het bedrijf aanbiedt. Door deze pakketten krijg je veel duidelijkheid, terwijl de teksten ook echt van een goede kwaliteit zijn. Prettig vind ik bovendien dat de pakketten een vast bedrag per maand hebben. Hierdoor ben ik in ieder geval in staat om de uitgaven voor mijn website beter te budgetteren.

Wat vinden andere klanten?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat mijn ervaringen met het bedrijf behoorlijk positief zijn. Zijn andere klanten van Writgo ook zo positief? Ik besloot om dit nader uit te gaan zoeken. Mijn mening is immers niet heilig; ik kijk daarom ook graag naar de meningen/ervaringen van andere klanten.

Tijdens deze zoektocht kwam ik al snel meerdere beoordelingen tegen. In deze beoordelingen kwam hoofdzakelijk positieve woorden naar voren. Sterker nog; nagenoeg alle beoordelingen zijn super positief. In veel van deze beoordelingen komen overigens twee dezelfde aspecten keer op keer terug: de kwaliteit van de teksten én de betrouwbaarheid.

Veel klanten geven namelijk aan dat de teksten altijd binnen de gestelde deadline geleverd worden. Eén klant geeft aan: ‘Afspraak is afspraak en daar houdt Mike zich zeer strikt aan. Mijn teksten worden altijd op tijd geleverd en zijn bovendien van de hoogste kwaliteit. Ik heb geen omkijken meer naar de content voor op mijn website; ideaal’.

De beoordelingen van andere klanten sluiten dus prima op mijn ervaringen aan. Ook ik kan de kwaliteit van de teksten en de betrouwbaarheid beamen. Al mijn teksten worden keer op keer binnen de gestelde deadline geleverd.

Krijg je bij de pakketten nog bonussen meegeleverd?

Biedt Mike ook nog een verrassende extra bonus aan? Nou, je profiteert eigenlijk vanaf het allereerste moment van de proactieve houding van het bedrijf. Mike en zijn team hebben mijn website geanalyseerd en met mij meegedacht over het optimaliseren van de website. Ze hebben zelfs een content plan voor mij uitgestippeld.

Als je je nu voor één van de pakketten aanmeldt, krijg je dit content plan standaard aangeleverd. Hierbij kijkt Writgo niet alleen naar jouw website, maar ook naar de websites van jouw concurrenten. Het doel is immers om de concurrenten voorbij te streven en één van de mogelijkheden daarvoor is het plaatsen van unieke en waardevolle content op jouw website. De bonus is dus eigenlijk dat Writgo hierover nadenkt en jou van een passend content plan voorziet.

Wat kosten de diensten van Writgo?

Wil jij ook genieten van 100% ontzorging op het gebied van content? Dan is het absoluut interessant om eens naar de pakketten van Writgo te kijken. De drie pakketten hebben bepaalde eigenschappen en een bijpassend prijskaartje:

 • 1 blog per week (1500+ woorden) – 200 euro per maand
 • 2 blogs per week (1500+ woorden) – 380 euro per maand
 • 4 blogs per week (1500+ woorden) – 700 euro per maand
 • Unieke teksten; de teksten van Writgo zijn altijd 100% uniek

 • Goede research; het team van Writgo doet eerst uitgebreid onderzoek, voordat een tekst geschreven wordt

 • Wanneer jij het nodig hebt; je bepaalt zelf op welke dag van de week je de teksten wilt ontvangen

 • Persoonlijk contact; de lijntjes worden door Writgo kort gehouden en je kunt binnen één dag een reactie op je mail verwachten

Zijn de tarieven marktconform te noemen? Ja, in mijn ogen wel. Ik heb gekozen voor het tweede pakket waar ik maandelijks 380 euro per maand voor betaal. Dit komt grofweg neer op 95 euro per week. Voor dit bedrag ontvang ik wekelijks twee teksten; dit komt neer op een bedrag van 47,5 euro per tekst. Is dat veel voor een tekst van meer dan 1500 woorden? Nee, absoluut niet. Deze teksten leveren mij namelijk véél meer geld op.

Kan ik de diensten van Writgo aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde gekomen van deze review over Writgo. In deze review heb je informatie over de oprichter, over de diensten en over de pakketten kunnen vinden. Tussen de regels door heb je ook mijn mening kunnen lezen; ik ben namelijk onwijs blij met de diensten van Writgo.

De teksten zijn van een hoge kwaliteit, de teksten zijn 100% uniek en ik geniet van de volledige ontzorging. Ook het gratis content plan dat door Mike aangeboden werd, voldeed aan al mijn verwachtingen.

Het team heeft goed nagedacht over mijn website en heeft eigenlijk de gehele richting voor mijn website bepaald. Doordat mijn website nu standaard twee keer per week van nieuwe content voorzien wordt, is mijn website ook groeiende binnen Google. Ik maak nu al een mooie winst met deze website, maar dankzij Writgo gaat deze winst alleen maar meer en meer worden. Ik ben tevreden en kan het bedrijf absoluut aanraden aan elke digitale ondernemer!

Writgo.nl commerciële content
Writgo.nl commerciële content

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

17 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *