Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s Cursus Review

Is dit de meest effectieve yoga cursus om compleet te ontspannen ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Voor steeds meer mensen maakt yoga een vast onderdeel van de dag uit. Dankzij yoga is het mogelijk om even ‘zen’ te worden en je terug te trekken uit de hectische maatschappij. In het hedendaagse leven moet alles snel, snel en nog eens snel. Daarbij komt ook nog eens dat de lat om te presteren tegenwoordig ontzettend hoog is.

Dit brengt bij veel (werkende) mensen een bepaalde vorm van stress met zich mee. Dankzij yoga is het mogelijk om deze stress te voorkomen en/of tegen te gaan.

Ook ik heb enkele jaren geleden kennis mogen maken met yoga. Ik merkte aan mezelf dat ik erg onrustig was en zodoende ook niet gelukkig was. Via het internet ben ik op zoek gegaan naar eventuele oplossingen. Destijds stuitte ik op het Happy With Yoga platform. Op dit platform kan je onwijs veel informatie lezen over yoga. Daarnaast hebben de ontwikkelaars ook meerdere cursussen ontwikkeld.

Eén van deze cursussen is de Yoga Nidra Chakra cursus. Graag wil ik mijn bevindingen omtrent deze cursus met jou delen. Ben je benieuwd naar wat ik van deze cursus vind? Ben je benieuwd wat ik zoal aan deze cursus heb gehad? Lees dan zeker even deze Yoga Nidra Chakra cursus review door!


Wat is de Yoga Nidra Chakra cursus?

In deze cursus leer je alles omtrent chakra’s. Deze chakra’s zijn de plaatsen binnen het energielichaam van een mens. Met deze cursus krijg je inzicht in de werking hiervan en hoe je zelf zoveel mogelijk energie kunt verkrijgen.

Zoals gezegd is yoga voor steeds meer mensen belangrijk geworden. Daarbij dien ik wel op te merken dat yoga niet zomaar yoga is. Nee, eigenlijk is yoga een allesomvattend begrip voor meerdere technieken en meerdere onderwerpen.

Eén van die onderwerpen zijn de chakra’s. Deze chakra’s hebben betrekking op het energiesysteem van een mens. Dit systeem heeft betrekking op onwijs veel facetten binnen het dagelijkse leven. Op de website van het Happy With Yoga platform staat hierover het volgende vermeld: ‘Alles is energie’.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat van alles gepaard gaat met energie. Hierbij kan je denken aan jouw gedachten en aan jouw emoties. Als jij een vervelende baas hebt, ga je elke dag ontevreden naar je werk toe. Je brengt dan negatieve energie met je mee; deze energie brengt jou alleen maar in onbalans en heeft absoluut geen verfrissende werking op jouw innerlijk.

Het is zodoende zaak om het energiesysteem in jouw lichaam altijd in balans te houden. Dankzij deze cursus ben ik in ieder geval in staat geweest om de richting van mijn leven terug te vinden. Ik was zoekende in het leven en wist niet zo goed wat ik nou écht wilde.

Nadat ik met het Happy with Yoga platform kennis maakte, trok deze cursus direct mijn aandacht. Ik heb me daarom met veel enthousiasme aangemeld voor deze cursus en heb de hele cursus van A tot Z gevolgd. Mijn bevindingen? Die zijn overwegend positief. Graag vertel ik je in deze review alles over de cursus.

In onderstaande video kun je de inhoud van deze cursus inzien.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Zoals ik reeds in deze review vermeld heb, is deze cursus ontwikkeld door het Happy with Yoga platform. Maar, van wie is dat platform dan? Ik vind het altijd belangrijk om te achterhalen wíe een bepaalde cursus ontwikkeld heeft. Op basis daarvan krijg ik direct inzicht in de wereld achter de cursus.

In dit geval moest ik mijn ogen dus richten op de ontwikkelaars van het Happy With Yoga platform. Dit platform is ontwikkeld door Melanie en Rolf. Zij zijn dé gezichten achter het gehele platform en dus ook achter deze cursussen.

Met hun platform hebben zij één duidelijke missie: Het is de missie van Happy with Yoga om de tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen.

Hoe zijn Melanie en Rolf in de wereld van yoga gerold? Ze hebben beide een yogadocenten opleiding op Bali gevolgd. Daaruit bleek direct dat zij bovengemiddelde interesse in yoga en de wereld om yoga heen hadden. Deze interesse hebben zij door de jaren heen uit weten te breiden, onder meer dankzij meerdere bezoekjes aan het buitenland waar yoga onwijs populair is.

Uiteindelijk is oorsprong van dit platform terug te vinden in het stresslevel waar zowel Melanie als Rolf mee te maken hebben gehad. Beide hebben (veel) stress gehad en waren zoekende naar een oplossing hiervoor. Zij vonden uiteindelijk de oplossing in yoga en willen dat nu graag met een ieder delen.

Vooralsnog gaat dat ze prima af, aangezien het Happy With Yoga platform behoorlijk populair is. Je vindt op dit platform onwijs veel informatie, artikelen, oefeningen en cursussen. De Yoga Nidra Chakra cursus is één van de vijf cursussen die je in het dashboard van het platform terug kunt vinden.

Mijn bevindingen over het platform zijn louter positief. Dat geldt ook voor de manier waarop Melanie en Rolf zich presenteren. Op de website, en ook in de cursus, staan zij meerdere malen op een foto afgebeeld.

Dit brengt een betrouwbaar gevoel met zich mee. Daarnaast zijn Melanie en Rolf transparant; dat spreekt mij altijd bijzonder erg aan. Al met al ben ik vooralsnog dus positief over het platform en het team van dit platform. Maar, hoe zit het met de cursus? Uiteraard heb ik daar ook het nodige over te vertellen.

Voor wie is deze cursus ontwikkeld?

Laat ik allereerst maar aftrappen met bovenstaande vraag. Want: voor wie is het nou écht aan te raden om gebruik te maken van de Yoga Nidra Chakra cursus? Het antwoord op deze vraag is door Melanie en Rolf zelf al gegeven.

Zij geven namelijk op hun website aan dat deze cursus geschikt is voor mensen die willen werken aan de belangrijkste energiecentra in hun lichaam. Daarbij is de cursus uitermate geschikt voor mensen die meer willen weten over chakra’s.

Daarnaast geven Melanie en Rolf ook nog enkele voorbeeldsituaties op. In onderstaande situaties is het uitermate interessant om eens naar deze cursus te kijken:

 • Als je wilt werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen
 • Als je wilt werken aan het veranderen van limiterende gewoontes
 • Als je wilt werken aan het veranderen van diepgewortelde programmeringen en conditioneringen
 • Als je op zoek bent naar diepe ontspanning

Al met al zijn de beweegredenen dus behoorlijk divers om met deze cursus te starten. Dit betekent tegelijkertijd dat de cursus behoorlijk uitgebreid te noemen is. Je kunt om meerdere redenen met deze cursus starten en dat is uitermate prettig.

Voor mij persoonlijk sprak met name het vierde punt mij aan; op zoek gaan naar diepe ontspanning. Ik kan me goed voorstellen dat dit voor onwijs veel mensen een gewenste situatie is. Dat is zéker het geval in de huidige hectische maatschappij. Wil je graag genieten van diepe ontspanning? Dan biedt de Yoga Nidra Chakra cursus jou hiervoor een uitgelezen mogelijkheid.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Ik kan direct wel stellen dat deze cursus onwijs uitgebreid is. De cursus is opgebouwd aan de hand van twaalf hoofdstukken. In deze twaalf hoofdstukken worden alle facetten van Yoga Nidra Chakra uitgebreid toegelicht. Het eerste hoofdstuk heeft de toepasselijke naam ‘Yoga Nidra’ gekregen.

Hierin wordt meer verteld over wat Yoga Nidra is én wat je hier zoal aan kunt hebben. Vervolgens heeft hoofdstuk 2 de naam ‘Inleiding’ gekregen. Dit is min of meer een welkomstwoord van Rolf en Melanie.


Vanaf hoofdstuk 3 wordt er echt dieper ingegaan op de stof. In onderstaande lijst hebben wij de hoofdstukken met bijbehorende namen opgesomd:

 • Hoofdstuk 3: Wat is Yoga Nidra?
 • Hoofdstuk 4: Sankalpa
 • Hoofdstuk 5: Achtergrond en geschiedenis van Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 6: Yoga Nidra is geen hypnose
 • Hoofdstuk 7: Yoga Nidra en hersengolven
 • Hoofdstuk 8: Voordelen van Yoga Nidra – waar is Yoga Nidra goed voor?
 • Hoofdstuk 9: Belangrijke richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 10: Wanneer en hoe vaak beoefen je Yoga Nidra?
 • Hoofdstuk 11: Beoefenen van Asana’s voor Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 12: 5 manieren om Yoga Nidra oefeningen toe te passen

Dit zijn alle hoofdstukken waarin simpelweg alles omtrent Yoga Nidra besproken wordt. Het blijft echter niet bij droge stof omtrent deze vorm van yoga. Nee, je krijgt ook onwijs veel sessies voorgeschoteld.

Met deze sessies ga je de Yoga Nidra oefeningen uitproberen en optimaliseren. Op die manier ben je in staat om écht diep in ontspanning te komen. Iets waar deze cursus uiteindelijk om draait.

Wat krijg je bij deze cursus meegeleverd?

Bij andere cursussen van het Happy With Yoga platform vielen mij bepaalde zaken op. Eén van die zaken is dat je nog veel meer andere zaken meegeleverd krijgt bij het aanmelden op een cursus. Dat is ook het geval bij de Yoga Nidra Chakra cursus. In onderstaande lijst kan je zien waar je zoal toegang tot krijgt:

 • 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies

 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’

 • Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra

 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen

 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)

 • Begeleiding van professionele Yogadocente

 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Krijg je veel als je je aanmeldt voor deze cursus? Ja, zeker. Ben ik daar enthousiast over? Ja, absoluut. In mijn ogen pakt het Happy with Yoga platform dit onwijs handig aan.

Doordat zij veel diensten standaard meeleveren, krijg je de beschikking over een uitgebreid palet. Een uitgebreid palet waar je onwijs veel energie en inspriatie uit kunt halen.

Ondertussen leer je alles omtrent yoga en in dit geval omtrent Yoga Nidra. Door een uitgebreid palet aan te bieden, weet het Happy with Yoga platform haar leden ook enthousiast te houden.

Binnen de wereld van yoga kan je immers continue door blijven leren. Met deze cursus heb je ook écht de gelegenheid om continue door te blijven leren.

Waar draait deze cursus om?

Het mag duidelijk zijn dat deze cursus draait om Yoga Nidra. Maar, om wat dan exact? Nou, daarvoor is het wellicht handig te kijken naar een lijst die Melanie en Rolf naar mij toegestuurd hebben. In deze lijst staat namelijk exact vermeld wat je in deze cursus kunt/gaat leren.

Het eerste wat je gaat leren, is om een hele bewuste diepe ontspanning te vinden. Zoals ik al eerder zei, kan ik me goed voorstellen dat veel mensen hier behoefte aan hebben. Ik had dat ook toen ik me enkele jaren terug bij het Happy With Yoga platform aanmeldde.

Vervolgens leer je hoe het chakra systeem werkt en functioneert. Ook leer je wat de energie van chakra’s uit balans brengt, hoe je deze energie weer in balans kan brengen en wat de eigenschappen en karakteristieken van iedere chakra zijn.

Tot slot leer je ook hoe jouw energielichaam bij kan dragen aan jouw gezondheid, geluk en kracht. Tot slot krijg je ook aangeleerd hoe de relatie tussen de chakra’s en Yoga Nidra is. Kortom: je leert onwijs veel in deze cursus waar je ook onwijs veel aan hebt in het dagelijkse leven.

Wat is de mening van anderen?

Bij elke review vind ik het belangrijk om naar de mening van andere te kijken. Ik heb met veel genoegen gebruik gemaakt van deze cursus, maar daardoor heb ik wellicht een beetje een tunnelvisie gekregen. Door naar de meningen van andere te kijken, kan ik het hele plaatje goed in perspectief zien. Voor het zoeken naar meningen hoefde ik niet al te veel tijd te besteden.

Nee, op het internet zijn onwijs veel (positieve) recensies over de Yoga Nidra Chakra cursus te vinden. Uit deze recensies blijkt direct dat veel mensen écht iets aan deze cursus hebben. Zij kunnen hun leven verbeteren dankzij deze cursus en zijn onder meer in staat om een diepe ontspanning te vinden.

Een ontspanning waardoor je écht rustig wordt en waardoor je even afstand kunt nemen van de hectische maatschappij. Al met al zijn nagenoeg alle recensies positief. In deze positieve recensies zijn ook veel positieve verhalen over Melanie en Rolf te vinden.

Met hun Happy with Yoga platform hebben zij in feite goud in handen. Zij kunnen onwijs veel mensen helpen en doen dat ook met veel plezier. Uiteindelijk kan ik bevestigen dat mijn mening aansluit op de mening van andere. Ik ben positief en dat geldt ook voor andere gebruikers van deze cursus.

Wat kost deze cursus?

Het Happy With Yoga Platform biedt meerdere cursussen aan. Het is daarbij niet verplicht om alle cursussen in één keer te bestellen. Nee, als jij specifiek interesse in deze cursus hebt, kan je deze cursus los bestellen. In dat geval dien je eenmalig een bedrag van 87 euro te betalen.

Nadat je dit bedrag betaald hebt, krijg je direct toegang tot jouw online dashboard. In dit online dashboard zijn alle onderdelen van deze uitgebreide cursus terug te vinden. Je houdt je hele leven lang toegang tot dit dashboard, waardoor je ook jouw eigen tijd in kunt delen. Je bepaalt volledig zelf wanneer je welke lessen volgt.

Is de Yoga Nidra Chakra cursus de moeite waard?

Het antwoord op bovengenoemde vraag is kort en krachtig: ja, deze cursus is absoluut de moeite waard. In mijn ogen is dit de beste cursus binnen de wereld van Yoga Nidra. Simpelweg alle facetten worden op een duidelijke en prettige manier omschreven.

Daarbij hoef je het niet alleen met droge stof te doen. Nee, de oefeningen en sessies stellen je in staat om op een interactieve manier deze cursus te doorlopen.

Ook dat spreekt mij ontzettend aan. Daarnaast is het een goed teken dat de ontwikkelaars zo’n uitgebreid en groot platform opgericht hebben. Dit is een duidelijk teken dat zij hun zaakjes op orde hebben. Dat zie je dus ook terug in de cursus. Ik kan al met al niets anders dan onwijs enthousiast te zijn over de Yoga Nidra Chakra cursus.

Het is niet voor niets dat ik ongelooflijk veel aan deze cursus te danken hebt. Wil jij ook gelukkiger door het leven? Wil je jouw energielichaam optimaliseren? Wil je kunnen genieten van een diepe ontspanning? Meld je dan direct aan voor deze cursus. Je gaat hier zeker geen spijt van krijgen!   Kennisbank artikel

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een variant van yoga waarbij je jezelf lichamelijk en geestelijk voorbereidt om diepere niveaus van het bewustzijn te zoeken. Binnen deze tak van yoga draait behoorlijk veel om meditatie. Met meditatie is het mogelijk om de diepe ontspanning te vinden en juist dat is één van de doelen van Yoga Nidra.

De naam van Yoga Nidra betekent overigens letterlijk ‘slaap van de yogi’s”. Bij het uitvoeren van veel bijbehorende oefeningen lig je namelijk plat op de grond. Je hebt het idee dat je slaapt, maar in de werkelijkheid breng je je jouw bewustzijn naar een nóg dieper niveau.

Door de houding die je aanneemt, is jouw lichaam in staat om zich op verschillende vlakken volledig te ontspannen. Voor veel mensen is Yoga Nidra dan ook dé manier om de hectische maatschappij even te ontvluchten.

Bij het Happy With Yoga platform is een uitgebreide cursus over Yoga Nidra te vinden; de Yoga Nidra Chakra cursus. Bij deze cursus krijg je alles geleerd over de verschillende facetten van Yoga Nidra.

Daarbij leer je onder meer dat het doel van Yoga Nidra is om jouw lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch in een diepe ontspanning te brengen.

Yoga Nidra: Reis door de chakra's
Yoga Nidra: Reis door de chakra's

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

23 jan 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *