Yoga Nidra Cursus Review

Kom je dankzij deze cursus bewust tot diepe ontspanning ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Het leven in de huidige maatschappij is hectisch en de lat wordt steeds hoger gelegd. De verwachting is dat iedereen ambitieus is, iedereen naar het hoogst haalbare streeft en iedereen zichzelf blijft ontplooien. Wat mij betreft is dit een verkeerde insteek van onze maatschappij. In mijn ogen is het veel beter om tevreden te zijn met wat je nu hebt.

Door tevreden te zijn met de huidige situatie, kan je een gelukkig gevoel ervaren. Dat gevoel ervaar je niet als je continue maar naar het hoogste haalbare wilt streven. Dat streven naar het hoogst haalbare levert namelijk behoorlijk veel slachtoffers op. Daarbij heb ik het over het krijgen van stress en eventueel een daaruit voortvloeiende burn-out.

Om stress tegen te gaan, is het aan te raden om met yoga aan de slag te gaan. Middels yoga kan je helemaal zen worden. Je kunt tevreden zijn met wat je hebt en je kunt in een bewuste diepe ontspanning raken. Dat laatste is, volgens de ontwikkelaars, mogelijk met behulp van deze Yoga Nidra cursus. Deze cursus is onderdeel van het grote en populaire Happy with Yoga platform.

Enkele jaren terug ervaarde ik ook een gevoel van stress. Ik had het gevoel dat het werk mij volledig in de greep had, waardoor ik nooit meer echt kon ontspannen. Ik kwam toen – enigszins toevallig – in aanraking met het Happy with Yoga platform. Dankzij de ontwikkelaars kreeg ik toegang tot alle cursussen en kon ik de verschillende cursussen uitproberen.

Graag wil ik met jou mijn bevindingen delen omtrent de Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewust diepe ontspanning cursus. Heeft deze cursus een hoop te bieden? Kan deze cursus jou helpen om onder jouw stressniveau vandaan te komen? Je leest het in deze onafhankelijke, eerlijke en kritische review.


Wat is de Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewust diepe ontspanning cursus?

Deze cursus is een combinatie van informatie omtrent Yoga Nidra, het uitvoeren van Yoga Nidra oefeningen en het volgen van Mini Yoga lessen. In deze cursus wordt eigenlijk alles besproken c.q. toegelicht wat met Yoga Nidra te maken heeft.

Door de jaren heen zijn er behoorlijk veel varianten van yoga op de markt verschenen. Dit heeft onder andere te maken met de stijgende populariteit van yoga. Steeds meer mensen, waaronder ondertekende, hebben hun heil gevonden in yoga.

Als we het over Yoga Nidra hebben, spreken we van een specifieke variant van yoga. Bij deze variant van yoga gaat het namelijk om het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Deze oefeningen voer je, over het algemeen, in een liggende houding uit.

Daar komt de benaming Yoga Nidra dan ook vandaan; vrij vertaald betekent dit ‘slaap van de yogi’s’. Dankzij deze ontspannen houding is het mogelijk om in een bewust diepe ontspanning te raken.

Deze bewust diepe ontspanning maakt jouw geest en lichaam vrij van alle stressperikelen. Althans; dat is het doel van deze cursus. Weet deze cursus dat ook te behalen of niet?

Ik kan je alvast verklappen dat deze cursus voor mij een eyeopener was. Dat heeft niet specifiek met de Yoga Nidra oefeningen te maken, maar ook met de informatie die in het bijbehorende e-book terug te vinden is. Graag vertel ik jou daar meer over in deze review, zodat jezelf kunt bepalen of je je ook aan wilt melden voor de cursus.

In onderstaande video krijg je een goede indruk van de cursus.

Mocht je interesse in deze cursus hebben, kan het ook interessant zijn om je aan te melden voor andere cursussen van het Happy With Yoga platform. Maar, ik loop enigszins op de zaken vooruit nu. Laat ik eerst maar eens bespreken wie de ontwikkelaar van deze cursus is.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Zoals hierboven reeds gezegd, is deze cursus door het Happy with Yoga platform ontwikkeld. Dit platform is ontwikkeld door Melanie en Rolf. Deze twee yogi’s zijn de drijvende kracht achter het grote en groeiende platform. Veel mensen hebben hun heil gevonden in yoga en zijn daarvoor bij het Happy with Yoga platform aan het juiste adres. Melanie en Rolf zijn dit platform begonnen nadat ze in Bali kennis maakte met een Yoga opleiding.

Die opleiding greep hun ontzettend aan; ze hadden het gevoel dat ze sinds die cursus écht diepe ontspanning gevonden hadden. Nadat ze van Bali terug kwamen, gingen ze zich verder specialiseren in de wereld van yoga. Hiervoor hebben ze meerdere opleidingen in het buitenland gevonden.

Toen ze veel kennis van yoga vergaard hadden, vroegen ze zich af of ze ook andere mensen hiermee konden helpen. Dat hebben ze uiteindelijk gedaan door het Happy with Yoga platform op te richten. Hiermee helpen, informeren en begeleiden ze mensen die met yoga aan de slag zijn (gegaan).

Het is wat mij betreft perfect dat dit de ontwikkelaars van deze cursus zijn. Melanie en Rolf zijn namelijk transparant, eerlijk en capabel. Zij hebben niet voor niets vele opleidingen gevolgd. De kennis die zij opgedaan hebben, proberen ze nu over te brengen op een ieder die interesse in yoga heeft.

Dat spreekt mij ontzettend aan, onder meer vanwege de reden die ik in de inleiding van deze review al gaf. Ook ik kampte met een hoog stressniveau. Pas toen ik in aanraking met het Happy with Yoga platform kwam, wist ik van dit hoge stressniveau af te komen. Dat is onder andere gekomen door deze cursus; daar ben ik van overtuigd.

Al met al ben ik dus bijzonder positief over de ontwikkelaars van deze cursus. Ik vind het sowieso onwijs belangrijk dat ontwikkelaars van cursussen transparant zijn. Dat zijn Melanie en Rolf absoluut; op het platform en in de cursussen zijn zij met naam en afbeeldingen terug te vinden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een cursus ontwikkeld is door iemand met verstand van zaken.

Dat is ook zeker het geval bij Melanie en Rolf. Zij hebben deze cursussen niet gemaakt om geld te verdienen. Nee, zij hebben deze cursussen gemaakt om mensen te helpen op het gebied van yoga. Het is nu eenmaal een feit dat veel mensen met stress kampen. Dankzij Melanie en Rolf is het voor velen mogelijk om iets aan hun stressniveau te doen. Hieronder ga ik nader in op de inhoud van deze uitgebreide cursus.

Voor wie is deze cursus ontwikkeld?

Per cursus geven Melanie en Rolf aan voor wie zij de cursus ontwikkeld hebben. Dat hebben ze dus ook gedaan bij de Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewust diepe ontspanning cursus. Het leuke bij deze cursus is dat ze zeggen dat Yoga Nidra voor iedereen is.

Deze cursus is dus ook voor iedereen geschikt. Wil je graag gedurende een dag af en toe absolute ontspanning vinden? Dan is de cursus zeker aan te raden.

Een bijkomend voordeel is dat Yoga Nidra makkelijk te integreren is in je dagelijkse leven. Je moet hier af en toe even de tijd voor pakken en te gaan liggen. Luister vervolgens naar de instructies en kom tot volledige en diepe ontspanning.

Al met al kan ik dus concluderen dat deze cursus voor een breed publiek geschikt is. Heb je interesse in yoga en wil je graag tot een bewust diepe ontspanning komen? Dan is deze cursus voor jou op het lijf geschreven.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

De cursus is onder te verdelen in drie componenten. Allereerst vind je een Yoga Nidra Instructie E-book terug. Vervolgens vind je zeven Yoga Nidra sessies terug en tot slot 4 Mini Yoga lessen.

Het e-book is opgebouwd aan de hand van twaalf hoofdstukken. In deze twaalf hoofdstukken worden alle facetten van Yoga Nidra Chakra uitgebreid toegelicht. Het eerste hoofdstuk heeft de toepasselijke naam ‘Yoga Nidra’ gekregen.

Hierin wordt meer verteld over wat Yoga Nidra is én wat je hier zoal aan kunt hebben. Vervolgens heeft hoofdstuk 2 de naam ‘Inleiding’ gekregen. Dit is min of meer een welkomstwoord van Rolf en Melanie.

Vanaf hoofdstuk 3 wordt er echt dieper ingegaan op de stof. In onderstaande lijst heb ik de hoofdstukken met bijbehorende namen opgesomd:

 • Hoofdstuk 3: Wat is Yoga Nidra?
 • Hoofdstuk 4: Sankalpa
 • Hoofdstuk 5: Achtergrond en geschiedenis van Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 6: Yoga Nidra is geen hypnose
 • Hoofdstuk 7: Yoga Nidra en hersengolven
 • Hoofdstuk 8: Voordelen van Yoga Nidra – waar is Yoga Nidra goed voor?
 • Hoofdstuk 9: Belangrijke richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 10: Wanneer en hoe vaak beoefen je Yoga Nidra?
 • Hoofdstuk 11: Beoefenen van Asana’s voor Yoga Nidra
 • Hoofdstuk 12: 5 manieren om Yoga Nidra oefeningen toe te passen

Als je bovenstaande hoofdstukken afgerond hebt, heb je alle benodigde basiskennis omtrent Yoga Nidra. Vervolgens kan je aan de slag gaan met het volgen van de Yoga Nidra sessies. Dit zijn in totaal zeven sessies; deze zijn allemaal in audio-vorm uitgegeven.

Deze audio sessies zijn op een zeer prettige en rustige manier ingesproken door Rolf. Hij weet dit op een hele kalme en rustgevende manier te doen. Volg zijn instructies op en kom tot de volledige diepe ontspanning.

Tot slot vind je nog meerdere yoga lessen. Deze yoga lessen zijn online te bekijken en geven je veel informatie. In totaal vind je drie verschillende lessen terug. Elke les duurt minstens een kwartier en geeft je zodoende veel informatie.

Wat is het doel van de cursus?

Bij alle cursussen op het Happy with Yoga platform krijg je extra informatie aangeleverd. Dat is dus ook het geval bij deze cursus waarbij alles om diepe ontspanning draagt. Door de bewuste ontspanning te vinden, kan je van enkele voordelen genieten:

 • Je geniet van fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Je komt simpelweg volledig tot rust.

 • Je verbetert jouw immuunsysteem doordat je het autonome zenuwstelsel in balans brengt.

 • Je verkrijgt meer energie, meer creativiteit en je verbetert jouw breinfuncties.

 • Je slaapt beter en dieper.

 • Je hebt minder angst en minder frustraties.

 • Je bent in staat om goede gewoontes te integreren in jouw leefstijl.

Bovenstaande aspecten zijn allemaal te bereiken met dank aan deze cursus. Het doel van de cursus is dan ook om energieker en rustiger te worden. Dit zorgt er direct ook voor dat je jouw stressniveau naar een lager niveau kunt brengen.

Wat krijg je als je je aanmeldt voor de cursus?

Heb je mogelijke interesse om deze cursus aan te melden? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de kosten zijn, wat je zoal krijg als je je aanmeldt en wat andere van deze cursus vinden. Al die zaken ga ik in het vervolg van deze cursus aan je voorleggen. Allereerst trap ik af met het antwoord op de vraag ‘wat krijg je als je je aanmeldt voor de cursus?’.

Je krijgt allereerst toegang tot het uitgebreide e-book. Dit e-book is opgebouwd aan de hand van 12 hoofdstukken en geeft je allerlei (achtergrond)informatie omtrent Yoga Nidra. Dankzij dit e-book krijg je goed in beeld waar je mee bezig bent en wat je zoal met Yoga Nidra kunt bereiken.

Vervolgens krijg je ook nog 7 verschillende Yoga sessies toegereikt. Deze yoga sessies zijn door de ontwikkelaars ingesproken en brengen je tot een diepe ontspanning. Eigenlijk zijn deze sessies alles waar je naar op zoek bent.

Tot slot krijg je ook nog 3 korte yogavideo’s aangeleverd. Deze video’s zijn in feite een cadeautje van de ontwikkelaars. Per video krijg je in ruim 15 minuten verschillende yoga oefeningen aangeleerd. Deze video’s zijn op een prettige manier gefilmd en geven jou onwijs veel informatie.

Maar, dat is nog niet alles. Nee, als je je voor deze cursus aanmeldt, krijg je ook toegang tot de besloten Facebook groep van het Happy with Yoga platform. Daar kan je jouw vragen stellen aan Melanie en Rolf, maar je kunt ook in contact komen met andere gebruikers van deze cursus.

Wat is de mening van anderen?

Zoals je van mij gewend bent, kijk ik ook graag naar de mening van andere. Ik staar me niet blind op mijn persoonlijke mening, maar vind het juist prettig om naar het totaalbeeld te kijken.

Sluiten de meningen van andere gebruikers aan op mijn mening? Bij deze cursus kan ik dat absoluut bevestigen. Ik lees namelijk louter positieve berichten van gebruikers van deze uitgebreide Yoga Nidra cursus.

Men is met name te spreken over de opbouw, over de inhoud en over de diepgang van de cursus. Die diepgang wordt onder meer verkregen door de perfecte Yoga sessies en de extra meegeleverde Yoga video’s.

Veel gebruikers geven ook aan dat zij nu echt weten hoe je tot ontspanning moet komen. Zij genieten van meer energie, meer rust en een prettiger gevoel. Het wegnemen van stress is absoluut mogelijk met dank aan deze uitgebreide en diepgaande cursus.

Wat kost deze Yoga Nidra cursus?

Ook wil ik je graag informeren over de kosten van deze cursus. Als je je voor deze cursus aan wilt melden, dien je een bedrag van 37 euro te betalen. Voor dat minieme bedrag – normaliter kost de gehele cursus 87 euro – krijg je toegang tot alle cursusonderdelen die ik hierboven vernoemd hebt.

Een bijkomend voordeel is dat je levenslange toegang tot het programma houdt. Op het moment dat de ontwikkelaars de cursus bijwerken/updaten, blijf je de toegang behouden. Je kunt dus continue je kennis omtrent Yoga Nidra bijschaven.

Ben je niet helemaal tevreden met deze Yoga Nidra cursus? Dan kan je gebruik maken van de niet-goed-geld-terug-garantie. Met deze garantie laat het Happy with Yoga platform nogmaals merken dat ze overtuigd zijn van hun eigen producten en cursussen. Ik kan wel begrijpen waarom!

Is deze cursus de moeite waard?

Deze Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewust diepe ontspanning cursus review sluit ik graag af met mijn persoonlijke mening. Ben ik onder de indruk van deze cursus? Ja, zeker. Heeft deze cursus mij ook geholpen?

Ja, zonder meer. Deze cursus leerde mij hoe ik tot echte diepe ontspanning kon komen. Dankzij dit leerproces kon ik van mijn hoge stressniveau afkomen. Ik zag het leven weer vrolijk in en bleef me bezig houden met de Yoga Nidra oefeningen.

Ik kan een ieder dan ook aanraden om zich aan te melden voor de cursus. Voor een bedrag van slechts 37 euro krijg je levenslange toegang tot de cursus. Dit minieme bedrag staat eigenlijk in schril contrast met de inhoud van de cursus en de daaruit voortvloeiende gevolgen. Dankzij deze cursus kan je namelijk echt veel gelukkiger en rustiger door het leven gaan. Dat is de investering van 37 euro meer dan waard.

Hierbij kan ik je overigens ook aanraden om ook naar andere cursussen van het Happy with Yoga platform te kijken. Deze cursussen sluiten perfect aan en behandelen ook andere aspecten van Yoga Nidra.

Al met al ben ik dus bijzonder te spreken over deze cursus en over het gehele Happy with Yoga platform. Ik wens je alvast veel plezier/succes met deze cursus. Laat je me weten hoeveel profijt je van deze cursus hebt gehad?

Yoga Nidra
Yoga Nidra

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

28 jan 2020
5

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *