101 Keto Recepten Review

De beste afslankrecepten om snel af te vallen ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Ben je een voorstander van een Keto dieet? Ben je bijvoorbeeld al eens met de Keto Revolutie aan de slag gegaan? In deze review wil ik graag een ander soort keto ‘dieet’ gaan bespreken. Oók ik ben namelijk een flinke voorstander van een keto dieet.

Het is in mijn ogen één van de beste manieren om van de overtollige kilo’s af te komen. Daarnaast heb ik zelf mogen ervaren dat ik me veel fitter voelde, dat ik een strak(ker) lichaam kreeg en dat ik simpelweg een stuk gelukkig werd.

Ik vind het fijn vind om regelmatig nieuwe recepten te proberen. Zo ook de recepten die passen binnen het keto dieet. Mede hierom ben ik op zoek gegaan naar een interessant boek met verscheidene keto recepten. Logischerwijs stuitte ik al snel op het 101 Keto Recepten boek.

Dit boek bevat, zoals de naam al doet vermoeden, meer dan 100 recepten. Deze recepten zijn makkelijk te bereiden en bevatten de juiste voedingswaarden. Wil je graag meer weten over dit boek? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het boek opgebouwd is en wat de kosten voor dit boek zijn? Je leest het allemaal in deze uitgebreide 101 Keto Recepten boek review.


Wat is het 101 Keto Recepten boek?

Dit kookboek staat bomvol met gezonde recepten die aansluiten op een keto dieet. Deze ketogeen recepten dragen bij aan vetverlies en zijn makkelijk te bereiden. Je kunt het boek met een ‘regulier’ kookboek vergelijken; het enige verschil is dat dit alleen maar ketogeen recepten betreffen.

Zoals in de inleiding gezegd; ik ben een groot voorstander van een ketogeen dieet. In mijn ogen is dit dé manier om op een verantwoorde manier van de overtollige kilo’s af te komen. Tegelijkertijd kwam ik er al snel achter dat het aanbod van keto recepten beperkt was. Of beter gezegd; mijn kennis van deze recepten was behoorlijk beperkt.

Ik ging hierom op zoek naar een uitgebreid kookboek of naar een kookcursus. De enige vereisten die ik had, waren: veel recepten en alle recepten moeten ketogeen zijn. Na een snelle zoektocht via Google kwam ik al snel op dit kookboek uit. Ik besloot direct om me hiervoor aan te melden en ging vol goede moed van start met het boek.

In deze review kan je alles over mijn bevindingen lezen. Ik beperk me daarin niet alleen tot mijn eigen mening. Nee, ik heb ook naar de bevindingen van andere lezers gekeken en geef uiteraard een hoop feitelijke informatie. Na het lezen van dit artikel ben je in ieder geval in staat om voor jezelf te bepalen of dit kookboek op je wensen aansluit.

In onderstaande video kun je de inhoud van dit receptenboek bekijken.

Wie is de schrijver van dit boek?

Bij alle boeken vind ik het van belang om naar de schrijver te kijken. Dat is bij dit boek zeker het geval. Ik vind afvallen/diëten namelijk een zeer serieus onderwerp. Een onderwerp waarbij ik alleen maar met professionals te maken wil hebben.

Ik wil niks van doen hebben met mensen die snel geld denken te verdienen door een kwalitatief matig boek te schrijven. Is dat ook het geval bij dit kookboek? Of is de schrijver van 101 Keto Recepten boek wel bekwaam genoeg om een dergelijk kookboek te schrijven?

Ik hoefde eigenlijk niet te zoeken naar de schrijver van het boek; op de voorpagina kwam ik namelijk ‘Elkehaptelt’ tegen. Deze website ken ik maar al te goed, aangezien ik in het verleden met een andere online dienst (de welbekende Keto Revolutie) van hen te maken heb gehad.

Als je een kijkje op de website van Elkehaptelt neemt, zie je direct dat je met een serieuze partij te maken hebt. De website ziet er gelikt uit, het team biedt meerdere producten aan en het bedrijf heeft zelfs een eigen klantenservice. Dat ziet er dus prima uit, maar wie behoren nou tot ‘het team van Elkehaptelt’?

Dat is onder meer Mitchel van Duuren. Hij is de schrijver van het Keto Revolutie programma, maar ook van dit kookboek. In de afgelopen jaren heeft hij zijn sporen flink verdiend in de online wereld. Zo was hij de eerste die het paleo dieet naar Nederland haalde en heeft hij in totaal 6 boeken geschreven.

Eén van die boeken is dus ook de Keto Revolutie. In deze revolutie kon je ruim 60 recepten vinden, maar veel mensen gaven aan dat ze toch op zoek waren naar meer recepten. Als reactie daarop heeft Mitchel van Duuren dit boek geschreven. Met nog eens 101 Keto Recepten heb je meer mogelijkheden om dagelijks gevarieerd en lekker te eten.

Wat mijn bevindingen zijn over Mitchel van Duuren? Ik kende naam van deze jongeman al langere tijd. Ik heb namelijk óók gebruik gemaakt van de Keto Revolutie en ben toen in contact met hem gekomen. In mijn ogen is van Duuren absoluut capabel genoeg om een dergelijk boek te schrijven. Al sinds jaar en dag is hij namelijk bezig met twee aspecten: gezond leven en afvallen. Een dergelijk kookboek sluit hier dan ook prima op aan.

Het enige wat ik bij dit boek mis, is een korte introductie van hem zelf. In het voorwoord wordt bijvoorbeeld geschreven door ‘Het team van Elkehaptelt’. In mijn ogen zou het betrouwbaarder overkomen als hij daar zijn eigen naam noemt en wellicht een foto van het team toevoegt. Desalniettemin ben ik er wel van overtuigd dat hij de aangewezen persoon is om een dergelijk boek te schrijven. Graag vertel ik je meer over de inhoud van dit boek en mijn bevindingen.

Wat is het doel van dit boek?

Uit ervaring weet Mitchel van Duuren dat er in principe een tekort aan Keto Recepten was. Met zijn Keto Revolutie had hij al veel recepten op papier weten te krijgen, maar dat was toch voor veel mensen nog niet voldoende. Naar aanleiding van allerlei vragen is hij dus aan de slag gegaan met dit boek.

In het voorwoord schrijft Mitchel van Duuren zélf wat het doel van dit kookboek is: Ons doel met dit boek is om mensen te laten genieten tijdens het volgen van een Keto dieet van alle lekkere dingen die je wél kunt eten, en om zoveel mogelijk denkwerk weg te nemen.

Kortom; het doel is om een keto dieet voor veel mensen bereikbaarder te maken. Een tekort aan Keto Recepten is, dankzij dit boek, in één klap weggenomen. Hierbij wil ik ook graag nog het volgende opmerken; de dagelijkse totale koolhydraatconsumptie komt niet boven de 50 gram uit. Dát is exact het doel van een Ketogeen dieet.

Voor wie is dit boek geschikt?

Ben je al met de Keto Revolutie aan de slag gegaan? Of wil je graag met een ketogeen dieet aan de slag gaan? In beide gevallen is dit kookboek voor jou op het lijf geschreven. Het boek is namelijk geschikt voor mensen die aan de slag willen gaan met een ketogeen dieet. Voor mensen die van de overtollige kilo’s af willen komen en gelukkiger door het leven willen gaan. Dankzij de vele recepten is het zeker mogelijk om veel kilo’s kwijt te raken.

Ook als je dagelijks op zoek naar meer energie bent, is dit boek voor jou op het lijf geschreven. Dankzij dit boek ben je namelijk in staat om elke avond gezond te eten, terwijl je ook lekker eet. Door de juiste voedingswaarden binnen te krijgen, verkrijg je vanzelf (veel) meer energie.

Hoe is het boek opgebouwd?

Als je het digitale boek opent, zie je direct een heerlijke voorpagina. Een voorpagina met daarop lekker eten; ik zie onder meer een stukje vlees en een beetje sla. Als je vervolgens verder scrollt, kom je al direct bij het voorwoord van het team van Elkehaptelt uit.

In dit voorwoord vertelt het team wat het boek is, bespreken ze in het kort de Keto Revolutie nog en geven ze aan wat het doel van dit boek is. Na het voorwoord krijg je een – behoorlijk creatieve – inhoudsopgave te zien. Uit deze inhoudsopgave blijkt direct dat het boek onderverdeeld is in enkele hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1: Ontbijt
 • Hoofdstuk 2: Lunch
 • Hoofdstuk 3: Diner
 • Hoofdstuk 4: Snack
 • Hoofdstuk 5: Overige

Deze hoofdstukken laten twee dingen direct zien; het boek is uitgebreid opgebouwd en voor alle maaltijden zijn meerdere Keto Recepten te vinden.
Als je vervolgens door scrollt, kom je bij het eerste hoofdstuk ‘Ontbijt’ uit. In dit hoofdstuk zie je de volgende recepten staan:

 • Ontbijtcups van bacon
 • Eipannetje met broccoli
 • Spinazieomelet
 • Gevulde pesto eieren
 • Schuimomelet met blauwe bessen
 • Groene asperges pannetje
 • Avocado met tonijnsalade
 • Slawraps met ham en rauwkost
 • Hartige kokospannenkoek
 • Groene smoothie met kokosyoghurt
 • Chocolade-amandelwafels
 • Hartige wafels
 • Griekse pannenkoeken
 • Chocolade-chiamousse
 • Rood fruit – chia ontbijtje

Uit deze opsomming blijkt direct dat de recepten behoorlijk gevarieerd zijn. Daarnaast zijn het ook recepten die je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks eet. Doordat de recepten zo gevarieerd zijn, kan je maandenlang van dit kookboek genieten. Je eet elke dag weer wat anders en je eet elke dag weer lekker. Ondertussen zorgt dit ook nog voor het verlies van vetten.

Als je vervolgens naar één van de recepten scrolt, zie je dat de recepten allemaal op dezelfde manier opgebouwd zijn. Aan de linkerkant zie je enkele ingrediënten staan en aan de rechterkant zie je de bereidingswijze staan. Haal de juiste ingrediënten in huis, volg de bereidingswijze en geniet van de lekkere én gezonde maaltijden.

De inhoud van het boek

In dit boek vind je dus vijf verschillende hoofdstukken terug. Per hoofdstuk vind je allerlei verschillende recepten terug, waarbij één ding altijd centraal staat; ketogeen. Bij de verschillende recepten zie je dan ook een rijtje met zogeheten macro nutriënten staan. In dit rijtje wordt vermeld hoeveel calorieën, koolhydraten, vezels, eiwitten en vetten het recept bevat. Dit rijtje is in principe het ‘bewijs’ dat je ook echt met koolhydraatarme recepten aan de slag gaat/kunt gaan.

Over de inhoud van het boek kan ik verder kort zijn; dat is meer dan in orde. Het boek bevat maar liefst 101 recepten, waarbij de recepten netjes onderverdeeld zijn in de verschillende maaltijden. De recepten hebben een fraaie foto, de ingrediënten staan duidelijk vermeld en de bereidingswijze is volledig duidelijk. Je kunt met dit kookboek dan ook met onwijs veel plezier aan de slag met het ketogeen dieet.

Wat vinden andere lezers van het boek?

In deze review heb je tussen de regels door al mijn mening kunnen vinden. Maar, wat vinden andere lezers nou van het boek? In mijn ogen is dat een belangrijke vraag waar ik graag het antwoord op wil geven. Ik ben namelijk online op onderzoek gegaan naar beoordelingen/recensies van andere lezers van het boek.

Wat blijkt? Nagenoeg iedereen is onwijs positief over het boek. Men is te spreken over de inhoud van het boek, men vindt de opbouw van het boek perfect en men spreekt vol lof over de recepten. Deze zijn namelijk gezond, zijn makkelijk te bereiden en passen perfect bij een ketogeen dieet.

Daarnaast zijn er ook beoordelingen te lezen waarin positieve woorden over Elkehaptelt staan. Dit online platform is dus opgericht door Mitchel van Duuren en is principe het bedrijf achter dit boek. Voor veel mensen is het blijkbaar een prettig gevoel dat een serieus bedrijf dit boek geschreven heeft.

Al met al zijn de meningen van andere lezers dus behoorlijk positief. Men is te spreken over eigenlijk het gehele boek. Negatieve beoordelingen zijn (vooralsnog) niet te vinden op het wereldwijde web.

Wat krijg je als je je aanmeldt voor dit boek?

Bij veel hedendaagse boeken is het zo dat je ook nog enkele bonussen meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij dit 101 Keto Recepten boek? Ja, zeker. Je krijgt namelijk de volgende 5 bonussen gratis meegeleverd:

 • Keto Snelstart gids; in deze gids kan je lezen wat Keto nou exact is en wat de positieve gevolgen van een keto dieet zijn.
 • Keto Eten Buiten De Deur; in deze restaurantgids vind je alle opties die je kunt overwegen als je buiten de deur gaat eten.
 • Complete Keto Voedingslijst; in dit boek is een overzicht te vinden met alle Keto voeding.
 • Maaltijdplanningen en Boodschappenlijstjes; deze bonus spreekt voor zich.
 • 101 Keto Excel Macro’s en Calorielijst; met dit Excel bestand heb je een compleet overzicht van alle recepten.

Wat kost het 101 Keto Recepten boek?

Je hebt tijdelijk geluk; je kunt namelijk profiteren van een lagere prijs voor het 101 Keto Recepten boek. Je betaalt tijdelijk namelijk slechts 37 euro. Voor dat minieme bedrag krijg je niet alleen het boek geleverd, maar dus ook bovengenoemde vijf gratis bonussen.

In mijn ogen is deze prijs behoorlijk laag. Je krijgt maar liefst 101 recepten voorgeschoteld, terwijl je daar nog geen 40 euro voor hoeft te betalen. De gevolgen van deze recepten zijn ook evident; je voelt je fitter, je raakt de overtollige kilo’s kwijt en je geniet veel meer van het leven. Dat is die 37 euro wel waard, niet waar?

Kan ik dit boek aanraden? Ja, zonder ook maar enige twijfel. Het boek is keurig opgebouwd, het boek bevat onwijs veel lekkere recepten en het boek laat niks te wensen over. Dat wordt nog eens versterkt door de handige bonussen die je gratis meegeleverd krijgt en het feit dat je slechts 37 euro voor het boek hoeft te betalen. Ik kan je dan ook van harte aanraden om dit boek aan te schaffen en aan de slag te gaan met het Keto dieet.

101 Keto Recepten
101 Keto Recepten

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

04 mrt 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *