Chihuahua handboek review

Je Chihuahua Bijna Direct Veranderen In Een Liever En Gehoorzamer Dier Ja of Nee?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

Ben je het trotse baasje van een chihuahua? In de wereld van honden heeft dit hondje een speciale plek ingenomen. Een chihuahua heeft min of meer een cultstatus weten te verwerven; dit komt onder andere door de schattige en lieve uitstraling van het beestje.

Daarnaast bestaat er ook enige onduidelijkheid omtrent het verleden van het ras chihuahua. Sommige verhalen zeggen dat de chihuahua afstamt van de woestijnvos, terwijl andere verhalen zeggen dat de chihuahua iets van doen heeft met de xoloitzquintil; een klein en kaal hondje uit China.

Wat het exacte verhaal is, is niet bekend. Wat ik wel weet, is dat het opvoeden van een chihuahua soms een lastig verhaal kan zijn.Toen ik na vele jaren eindelijk met mijn partner samen ging wonen, werd het tijd voor gezinsuitbreiding. Nee, niet in de vorm van een baby, maar in de vorm van een hond.

We besloten om naar verschillende rassen te kijken; onder andere een labrador, een beagle en een chihuahua passeerden de revue. Het klopt dat dit nogal uiteenlopende hondenrassen zijn; wij wisten op dat moment nog niet echt wat voor hond we wilden hebben.

Al snel hadden we echter bedacht dat we een hondje overal mee naar toe willen nemen. Daarnaast leek het ons heerlijk om een hond op schoot te kunnen nemen en om te knuffelen. De keus viel daardoor relatief snel op een chihuahua.

Hoewel we nog niet direct een keuze konden maken in het soort hond dat we in huis wilde nemen, hebben we ook uitgebreid gekeken of een chihuahua iets voor ons is.  Via internet besloot ik om op zoek te gaan naar meer informatie.

Ik kwam daarbij al snel in aanraking met het E-book ‘Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua’. Ik liet dit direct aan mijn partner weten en we besloten direct om het E-book aan te schaffen.

Hebben we baat gehad bij de aanschaf van dit e-book? Op onder meer die vraag kan je in deze review het antwoord vinden. In deze review kan je eigenlijk alles over het boek vinden. Ik bespreek onder meer wie de schrijver van het boek is, hoe het boek opgebouwd is en wat mijn ervaringen met het boek zijn.

Daarnaast kijk ik ook nog naar de meningen van andere lezers, bespreek ik hoeveel je voor het e-book moet betalen en kan je nog een algehele conclusie vinden. Uit die conclusie blijkt direct of het aan te raden is om dit boek te kopen, of niet. Ben je benieuwd geworden? Lees deze chihuahua e-book review dan op je gemakje door.


Wat is het chihuahua e-book?

In dit boek vind je nuttige informatie, handige achtergrondinformatie en handige tips voor het opvoeden van een chihuahua. Door de informatie uit dit boek in de praktijk toe te passen, kan je jouw chihuahua op de juiste manier opvoeden.

In de inleiding van deze review heb je reeds kunnen lezen dat ik behoorlijk moeite had met het opvoeden van een chihuahua. Was ik de enige die daar last van had? Nee, absoluut niet. In dit e-book valt bijvoorbeeld de volgende passage te lezen: ‘Na de aanschaf van mijn eerste chihuahua heb ik van alles fout gedaan.

Ik kreeg hem als kleine pup en was stapelgek op hem. Ik bracht hem met veel liefde groot en behandelde hem als een kind. Uiteindelijk leidde de manier waarop ik met hem omging ertoe dat hij na een paar jaar vervelende gedragsproblemen begon te vertonen. Zo luisterde hij totaal niet naar me en blafte onophoudelijk. Hij trok aan de lijn, blafte ook naar andere honden en sprong tegen mij en het bezoek op’.

Deze passage laat één ding duidelijk zien: een goede opvoeding van een chihuahua is óók voor de lange termijn onwijs belangrijk. Door je chihuahua op de juiste manier op te voeden, profiteer je zijn/haar hele leven van een lieve, trouwe en gezellige hond.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van de e-books.

Wie heeft dit e-book geschreven?

Bij alle boeken vind ik het van belang om naar de schrijver te kijken. Is de schrijver capabel genoeg om een dergelijk boek te schrijven? En wat zijn de beweegredenen van de schrijver geweest om een dergelijk boek te schrijven? Die twee vragen staan bij mij eigenlijk altijd centraal.

In dit geval kwam ik al snel in aanraking met de schrijver van dit e-book. Direct op de tweede pagina is namelijk de naam ‘Peter Plasman’ zichtbaar. Ook verderop in het boek komt deze naam veelvuldig voor, maar exacte informatie ontbreekt.

Het wordt mij dan ook niet helemaal duidelijk wie de schrijver van dit boek is. Wie is Peter Plasman exact? Is dit een bestand persoon? Of is het een pseudoniem van bijvoorbeeld een onderneming?

Dat laatste is het geval; na enig zoekwerk blijkt namelijk dat Peter Plasman behoort tot het bedrijf ‘Blue Sky Marketing’. Dit bedrijf schrijft meerdere boeken omtrent het opvoeden van honden en lijkt daardoor voldoende kennis in huis te hebben.

De grote vraag is alleen waarom men zo geheimzinnig over de ware identiteit doet. Dit roept bij mij vraagtekens op en levert het boek eigenlijk direct minpunten op.

Desondanks besloot ik destijds om het boek aan te schaffen. Ik was namelijk behoorlijk wanhopig en was op zoek naar een hulpmiddel. Feit is dat ik nu vind dat het bedrijf van dit boek vele malen transparanter moet zijn.

Waarom doet men zo geheimzinnig en waarom schrijft men de boeken niet onder persoonlijke titel? Het is mij niet helemaal duidelijk, maar het roept bij mij in ieder geval geen betrouwbaar gevoel op.

Hoe is het boek opgebouwd?

Als je het e-book opent, zie je direct een foto van een lieve chihuahua. Deze foto wordt bijgestaan door de volgende teksten:

 • Het complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een chihuahua.
 • Gedrag, opvoeding, training en problemen oplossen
 • Nu inclusief 5 gratis bonussen

De voorpagina maakt direct duidelijk waar het boek exact om draait; het opvoeden, trainen en verzorgen van een chihuahua. Als je vervolgens naar de volgende pagina ‘doorbladert’, zie je de inhoudsopgave. Deze inhoudsopgave is geen lijst met droge tekst, maar is opgedeeld met verschillende foto’s. Per foto staat vervolgens de naam van het hoofdstuk:

 • Inleiding
 • De chihuahua; klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf
 • Welkom thuis!
 • Je chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke chihuahua
 • Tijd voor training!
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij de chihuahua
 • Nawoord
 • Belangrijke en interessante websites
 • Colofoon

Bovenstaande hoofdstukken c.q. onderwerpen zijn verdeeld over 50 pagina’s. In deze 50 pagina’s vind je behoorlijk veel informatie én handige tips. Dankzij deze informatie en tips kan je jouw chihuahua op de juiste manier opvoeden, trainen en verzorgen.

Als je verder door het boek bladert, zie je dat de lay-out van elk hoofdstuk nagenoeg hetzelfde is. De hoofdstukken zijn netjes ingedeeld, hebben een prettig lettertype en hebben overzichtelijke alinea’s.

Peter Plasman heeft er ook voor gekozen om belangrijke termen vetgedrukt te maken en bepaalde termen cursief te maken. Hierdoor leest het boek bijzonder makkelijk weg en zie je direct wat écht belangrijk is.

Mijn bevindingen over de opbouw van het boek? In mijn ogen vind je in dit boek alles terug wat je maar terug wilt vinden. Het boek herbergt onwijs veel informatie en de verschillende hoofdstukken zijn stuk voor stuk van meerwaarde. Per hoofdstuk vind je relevante en specifieke informatie terug; met deze informatie kan je jouw chihuahua op de juiste manier opvoeden, trainen en/of verzorgen.

Voor wie is het boek geschikt?

Voor wie heeft het bedrijf Blue Sky Marketing dit boek nou geschreven? Nou, in mijn ogen voor een breed publiek. In eerste instantie sowieso voor alle eigenaren van chihuahua’s, maar ook voor mensen die graag meer willen leren over chihuahua’s.

In de inleiding van deze review heb je kunnen lezen dat ik twijfelde over het soort hond dat ik zou nemen. Uiteindelijk heb ik voor een chihuahua gekozen, maar ook een labrador en een beagle behoorden tot de mogelijkheden.

Met dit e-book zou je een dergelijke keuze een stuk makkelijker kunnen maken; in dit boek vind je immers alle relevante informatie omtrent een chihuahua.

Ook als je een hondentrainer of hondenfokker bent, is dit boek onwijs interessant. In het boek vind je namelijk veel informatie terug over de voortplanting en over de verschillende karaktereigenschappen van een chihuahua.

Door een uitgebreide inhoud van het boek is dit boek dan ook voor een breed publiek geschikt. Ben je zelf de trotse eigenaar van een chihuahua? Dan is het boek zeker voor jou op het lijf geschreven!

Heeft het boek mij geholpen?

In de inleiding van deze review heb je kunnen lezen dat we erover gedacht hebben om een chihuahua aan te schaffen.  Het lukte mij gewoon niet om onze neuzen in dezelfde richting te krijgen. Hoewel het boek me heeft verteld dat je een chihuahua best goed kan opvoeden, zijn we er nog steeds niet uit welke hond we gaan aanschaffen.

Dankzij dit boek heb ik wel meer inzicht gekregen in de karaktereigenschappen van een Chihuahua. Daardoor kwam ik er al snel achter dat een chihuahua behoefte heeft aan duidelijke richtlijnen. Ik ben het baasje, dus ik bepaal ook wat er gaat gebeuren.

Chihuahua’s hebben dat echt nodig en uit dit e-book bleek duidelijk hoe belangrijk dat is. Ik besloot daarom om het nog even af te wachten en verschillende hondenrassen te bekijken.

Heeft het boek mij geholpen? Ja, absoluut. Het heeft me precies verteld wat ik van een Chihuahua kan verwachten en waar ik op moet letten bij de opvoeding. Ook heeft het me veel inzicht gegeven in of een chihuahua bij me past.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Ik vind het belangrijk om óók naar de meningen van andere lezers te kijken. Persoonlijk heb ik veel aan dit boek gehad, maar geldt dat ook voor de andere lezers? Het antwoord op deze vraag vind ik onwijs belangrijk, waardoor ik op het internet op zoek ben gegaan naar de meningen van andere lezers.

In de recensies komen constant twee zaken naar voren: de inhoud van het boek is top, maar het boek straalt geen betrouwbaarheid en transparantie uit. Dat heeft met name te maken met het feit dat het bedrijf achter dit boek ontzettend anoniem door het leven gaat. In de ogen van veel lezers had dit beter gekund; daar sluit ik me volledig bij aan.

Over de inhoud en de opmaak van het boek zijn nagenoeg alle lezers het met elkaar eens; de inhoud en de opmaak zijn prima in orde. Het boek leest lekker weg, het boek is logisch opgebouwd en het boek bevat onwijs veel nuttige informatie.

Wat krijg je voor bonussen meegeleverd?

Op de voorpagina van het boek staat duidelijk het volgende vermeld: inclusief 5 gratis bonussen. Om welke bonussen gaat dit? Het gaat hierbij om verschillende e-books die je gratis meegeleverd krijgt. Voor het overzicht heb ik deze e-books even op een rijtje gezet:

 • Bonus 1: e-book ‘Handleiding om probleemgedrag van je chihuahua op te lossen’.

 • Bonus 2: e-book ‘Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy’.

 • Bonus 3: e-book ‘Ontdek de geheimen van professionele hondentrainers’.

 • Bonus 4: e-book ‘Acht ongelooflijk simpele technieken om je hond te laten terugkomen als je hem roept’.

 • Bonus 5: e-book ‘101 manieren om het gedrag van je chihuahua te verbeteren’.

Al deze bonussen vormen een prima aanvulling op het reguliere boek. Dankzij deze bonussen krijg je nog meer inzicht in het karakter van een chihuahua én kan je jouw pup nog beter trainen. Al met al ben ik bijzonder te spreken over de bonussen die je standaard meegeleverd krijgt.

Wat kost het e-book?

Wil je ook graag op de juiste manier met de opvoeding van jouw chihuahua aan de slag gaan? Dan kan je ervoor kiezen om dit e-book aan te schaffen. Als je het boek aan wilt schaffen, moet je een bedrag van 37 euro betalen. Dit bedrag is relatief laag, aangezien je ook nog eens 5 bonussen meegeleverd krijgt.

Voor nog geen 40 euro kan je dus de opvoeding van jouw chihuahua in goede banen gaan leiden. Hier ga je de rest van je leven profijt van hebben; dat is nog geen 40 euro meer dan de moeite waard, niet waar?

Kan ik dit e-book aanraden?

Ik ben alweer aan het einde van deze review uitgekomen. Je hebt tot nog toe veel informatie kunnen lezen in deze review; het is nu tijd om mijn algehele conclusie uiteen te zetten. Kan ik dit e-book namelijk aanraden of niet? Ja, dat kan ik zeker.

Ik wil je graag van harte aanraden om dit e-book aan te schaffen. Het e-book bevat onwijs veel nuttige informatie, biedt handige tips en vormt zodoende een prima leidraad tijdens de opvoeding van jouw chihuahua.

Aangezien je slechts 37 euro voor het e-book hoeft te betalen, kan je hier eigenlijk niet mee in de mist gaan. Het boek is logisch opgebouwd, het boek bevat veel informatie en je krijgt ook nog 5 bonussen meegeleverd. Al met al ben ik positief en kan ik dit e-book aanraden!

Chihuahua Handboek
Chihuahua Handboek

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

20 mrt 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *