Chronische Stress Verminderen Review Prana

Vanaf nu je stress onder controle dankzij deze training ja of nee?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Voor steeds meer mensen is/wordt stress een groot probleem. Als je last van stress hebt, beheerst dat namelijk je hele leven. Je voelt je opgejaagd, je voelt je lusteloos, je bent snel geïrriteerd en je bent stukken minder efficiënt. Helaas is het een feit dat stress bij steeds meer Nederlanders de overhand weet te nemen. Dit komt onder meer door de hectische maatschappij waar we hedendaags in leven. Alles moet in de hoogste versnelling plaatsvinden en bij alles ligt er een behoorlijke druk op.

Zelf heb ik dit lange tijd niet ervaren. Ik zat lekker in mijn vel, ik deed m’n ding en ik was gelukkig. Gaandeweg merkte ik echter dat het best makkelijk is om jezelf te vergelijken met andere mensen. Er ontstaan dan vragen zoals of je wel zo gelukkig bent en of je wel zo succesvol bent als je denkt in het leven. Door dergelijke vragen ging ik harder en harder werken, waardoor ik uiteindelijk m’n lichaam op wist te branden. Ondertussen merkte ik dat ik steeds meer ging piekeren en dat ik niet meer de complete controle over mezelf had. Wat moest ik toch doen om die controle weer terug te krijgen?

Via het internet ging ik op zoek naar datgene waar ik last van had. Al snel stuitte ik op de term chronische stress. Nadat ik de omschrijving en symptomen gelezen had, wist ik het al direct zeker: daar had ik last van. Nadat ik even door ging zoeken op Google kwam ik uit bij de training ‘Chronische stress verminderen’. In deze review wil ik je graag nader kennis laten maken met deze training.

Ik vertel onder meer wie de training ontwikkeld heeft, wat het doel van de training is en wat de kosten voor de kosten training zijn. Aan het einde van deze review kan je mijn algehele eindconclusie vinden. Op basis van de informatie uit deze ‘Chronische stress verminderen training’ review kan je direct voor jezelf bepalen of deze training voor jou op het lijf geschreven is.


Wat is de training ‘Chronische stress verminderen’?

Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze training zich volledig op het verminderen van stress. In de training wordt onder meer duidelijk hoe de stress ontstaat, wat je hier tegen kunt doen en welke methode je daar zoal voor kunt gebruiken.

Een recent onderzoek heeft schrikbarende cijfers laten zien omtrent het aantal stressgevallen in Nederland. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben last van stress; dat is een ongekend hoog aantal. Deze grote groep mensen ervaren daar psychische klachten van, maar de stress is ook een gevaar voor de algehele volksgezondheid. Als de stress niet in een vroegtijdig stadium aangepakt wordt, licht een burn out namelijk op de loer.

Een burn out kost onwijs veel aandacht, tijd en geld. Het is dus absoluut zaak om de stress al in een zo’n vroeg mogelijk stadium uit te bannen. Hoe je dat doet? Dat krijg je volledig aangeleerd in deze training. Graag vertel ik je meer over deze training!

In onderstaande video kun je de inhoud van deze training bekijken.

Wie heeft deze training ontwikkeld?

Stress is een gevaar voor een ieder en is daarom een onwijs serieus onderwerp. In mijn ogen is het daarom ook noodzakelijk dat trainingen omtrent dit onderwerp door een gespecialiseerde partij ontwikkeld worden. Is dat het geval bij deze training? Ja, absoluut.

Deze training is namelijk door het Belgische bedrijf Prana ontwikkeld. Dit bedrijf werd ruim 25 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien onwijs veel ervaring en kennis opgedaan. Het bedrijf richt zich op de persoonlijke groei van mensen in combinatie met de mentale welzijn. Een onderwerp als stress sluit dus perfect aan op de reguliere bedrijfsvoering van dit bedrijf.

Als je een kijkje op de website neemt, komt het bedrijf direct betrouwbaar over. Het bedrijf heeft een keurige website en straalt veel transparantie uit. Dat blijkt onder meer uit de foto’s die op de website geplaatst staan. Het bedrijf heeft van alle medewerkers foto’s gemaakt en deze op de website geplaatst. Je krijgt hierdoor direct een duidelijke indruk met wie je te maken hebt. Deze transparantie roept mij direct een betrouwbaar gevoel op.

Al met al zijn mijn bevindingen over het bedrijf Prana vooralsnog zeer positief. Het bedrijf heeft onwijs veel ervaring, het bedrijf heeft een duidelijk specialisme en het bedrijf is transparant. In mijn ogen staan daarom alle seinen op het groene licht om je aan te melden bij één van de trainingen van dit bedrijf. Het Vlaamse bedrijf heeft namelijk nog véél meer trainingen ontwikkeld; daarover vertel ik aan het einde van deze review nog iets meer.

Wat is het doel van deze training?

Ja, het doel van deze training staat eigenlijk al in de titel van de training genoemd. Het doel is duidelijk: het verminderen van de chronische stress. Prana zegt hier zelf overigens het volgende over: Opgestapelde stress leren loslaten en je energie opnieuw opbouwen.

In deze gehele training draait alles om stress. Niet alleen de manier waarop je van stress af kunt komen, maar ook hoe je weer hernieuwde energie op kunt bouwen. Als je eenmaal veel stress heeft, slurpt dat je hele energieniveau namelijk weg; ik spreek daarover uit ervaring.

Voor wie is deze training geschikt?

Op de website van Prana valt te lezen dat het bedrijf zich op verschillende ‘soorten mensen’ richt. Ze richten zich op een individu, maar ook op complete teams van vaklieden. Deze training is daarom ook voor een onwijs breed publiek geschikt. Wil jij bijvoorbeeld bij jouw teamleden de stress wegnemen? Of wil je jouw teamleden preventief over stress informeren? Dan is deze training voor hen op het lijf geschreven.

Ervaar jezelf veel stress? Wil je graag die stress wegnemen en in plaats daarvan weer van positieve energie kunnen genieten? Ook dan is dit de perfecte training voor jou. Al met al is de training voor iedereen geschikt die op de één of andere manier van doen heeft met stress. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de training geschikt voor een individu maar ook voor een compleet team of een complete afdeling.

Hoe is deze training opgebouwd?

Heb je het idee dat deze training voor jou op het lijf geschreven is? Ervaar jezelf veel stress en wil je daar van afkomen? Of heb je het idee dat iemand in jouw directe omgeving last van stress heeft? Hierboven heb je reeds kunnen lezen dat deze training voor een breed publiek geschikt is. Om te bepalen of jij ook iets aan deze training hebt, is het goed om naar de inhoud van de training te kijken.

De training is opgebouwd aan de hand van 3 verschillende modules. Dit klinkt op papier als niet al te veel, maar de modules zijn behoorlijk uitgebreid te noemen. Dat is zeker het geval bij de derde module. Voor het overzicht heb ik de verschillende modules hieronder in een rijtje opgesomd:

  • Module 1: Voor je start
  • Module 2: Plan tijd voor rust en recuperatie (powernap)
  • Module 3: De meest voorkomende oorzaken van stress
  • Module 3.1: Overtuigingen zorgen voor een innerlijk conflict
  • Module 3.2: Chaos in je to do’s
  • Module 3.3: Onverwerkte zaken (conflicten, gebeurtenissen, trauma’s)
  • Module 3.4: Verkeerde gewoonten
  • Module 3.5: Stress & lawaai in de omgeving

De cursus begint allereerst bij het basisniveau. In de eerste module krijg je uitgelegd over welke kennis je eigenlijk bij voorbaat moet beschikken. Het advies is om eerst de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’ te volgen. Over deze training heb ik recent ook een review geschreven (link naar deze review).

Vervolgens gaat de cursus echt de diepte in. Je krijgt uitgelegd hoe stress ontstaat en hoe je deze stress middels rust zoveel mogelijk op kunt lossen. Met name de lessen bij module 3 zijn onwijs uitgebreid. De eerste les (module 3.1) kent bijvoorbeeld een video van ruim 30 minuten. Ook de andere lessen uit deze module hebben lange video’s, waarmee je onwijs veel kennis over chronische stress op kunt doen.

Onder aan de streep ben ik bijzonder te spreken over de opbouw en inhoud van de cursus. Je krijgt onwijs veel nuttige informatie over chronische stress voorgeschoteld, waar je absoluut baat bij kunt hebben.

Wat kost deze training?

Heb je het gevoel dat de stress alle macht over jou heeft? Heb je het gevoel dat je onwijs lusteloos, geïrriteerd en vermoeid bent? Dan is het absoluut zaak om iets aan deze stress te gaan doen. Deze stress kan namelijk – ook op de lange termijn – tot grote gevolgen leiden. Wil je deze training daarvoor gaan volgen? Dan moet je rekening houden met een prijskaartje van 138 euro. Voor dat bedrag krijg je toegang tot deze online training.

Je kunt deze online training bekijken op je computer en laptop, maar je kunt ook de speciale Prana app downloaden. Middels deze app is het mogelijk om de training via je smartphone of tablet te volgen. Je kunt eigenlijk dus altijd en overal de training volgen, zodat je spoedig de chronische stress kunt verminderen.

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Bij veel trainingen en online cursussen is het tegenwoordig gebruikelijk dat je bonussen meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij deze training? Nou, deels. Je krijgt namelijk maar één bonus meegeleverd, maar dat is wel een onwijs waardevolle bonus. Je krijgt namelijk tijdelijk gratis toegang tot de training ‘Hoe haal je het maximale uit je brein?’.

Juist die training heb je eigenlijk nodig om de juiste basiskennis te hebben voor het volgen van deze training. Ik ben er dus uitermate over te spreken dat je deze training tijdelijk gratis meegeleverd krijgt. Het is niet bekend hoe lang je van deze actie kunt genieten, dus mijn advies is om tijdig in actie te komen.

Kan ik deze training aanraden?

De tijd is aangebroken om mijn eindconclusie te vellen. Kan ik deze training van Prana aanraden? Ja, dat kan ik zeker. Uit eigen ervaring weet ik dat stress onwijs vervelend is. In deze training krijg je alle informatie toegereikt om deze stress te verminderen én om stress in de toekomst te voorkomen. Je krijgt namelijk ook aangeleerd wat de meest voorkomende oorzaken van stress zijn. Al met al heeft deze training dus onwijs veel te bieden. Mocht je nu last van stress hebben, is deze stress eigenlijk onmisbaar voor je.

Prana-flix platform

Deze training is één van de vele trainingen die door het bedrijf Prana aangeboden worden. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de persoonlijke groei & mentale welzijn van mensen. Wil jij ook elke dag het uiterste van jezelf vragen? Wil je elke dag het onderste uit de kan halen? Dan is het uiterst interessant om eens naar het Prana platform te kijken. Ik schreef recent een uitgebreide review over dit platform! (link naar de grote Prana review).

Chronische stress verminderen
Chronische stress verminderen

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

15 mei 2020
5
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *