Wat is een Jack Russell?

Als je in een willekeurige Nederlandse wijk over straat loopt, is de kans groot dat je één of meerdere honden tegenkomt. De kans daarbij is groot dat je ook een Jack Russell tegenkomt. Dit hondenras is namelijk onwijs populair en wordt veelal getypeerd als een onwijs plezierig ras.

Bij het opvoeden van een Jack Russell is het wel belangrijk om rekening te houden met bepaalde gedragskenmerken van een Jack Russell. De honden kunnen behoorlijk dominant zijn, de honden kennen weinig tot geen angst en de honden houden graag van actie. Als je een Jack Russell in huis haalt, moet je absoluut de nodige tijd aan de opvoeding gaan besteden. Om deze opvoeding in goede banen te kunnen leiden, kan je bijvoorbeeld het Jack Russell handboek lezen. In dit handboek krijg je alles aangeleerd op het gebied van verzorging, opvoeding en training.

Niet alleen qua gedragskenmerken is een Jack Russell uniek, maar ook wat betreft uiterlijke kenmerken. Daarbij is het wel goed om te weten dat er twee soorten Jack Russell varianten bestaan; één met korte pootjes en één met langere poten. Bij het uitzoeken van een nieuwe Jack Russell is het belangrijk om daar goed op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *