Het Complete Handboek Voor De Jack Russell Review

Je Je Jack Russell Bijna Direct Veranderen In Een Liever En Gehoorzamer Dier Ja of Nee?

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Een trouwe viervoeter in huis is ongeveer het leukste dat je je kunt bedenken. Althans; dat is mijn persoonlijke ervaring met een hond. Ik vind het heerlijk om een hond in huis te hebben.

Als ik ’s ochtends wakker word, staat hij/zij al met een kwispelende staart op me te wachten. Ook van het wandelen en het spelen kan ik oprecht genieten. Om het helemaal af te maken, vind ik het ook heerlijk als de hond op mijn schoot kruipt en daar lekker in slaap valt. Maar goed, zo ver is het (nog) niet. Ik heb namelijk nog geen trouwe viervoeter, maar ik ben wel naarstig op zoek.

Het uitzoeken van een nieuwe hond is een proces dat ik zeer serieus neem. Ik wil namelijk het juiste ras uitkiezen; zowel voor mijzelf als voor de hond. Door het juiste ras te kiezen, weet ik namelijk dat ik van bovengenoemde situaties kan gaan genieten.

Maar, wat is het juiste ras? Daar ben ik nog niet over uit, maar een Jack Russell is zeker één van de kanshebbers. Dit ietwat driftige ras is niet al te groot en is behoorlijk populair in ons land. Uiteraard is dat niet zonder reden.

Aangezien een Jack Russell in mijn lijstje van mogelijke rassen staat, heb ik besloten om me nader te verdiepen in dit ras. Ik wil eigenlijk alles weten over het gedrag, over de geschiedenis van dit ras en over belangrijke aandachtspunten op het gebied van bijvoorbeeld verzorging.

Ik was daarom via het internet op zoek naar de belangrijkste informatie over verschillende hondenrassen. Maar, ik kwam al snel het Jack Russell handboek tegen. In dit handboek beschrijft de schrijver eigenlijk álles over dit ras. Op de voorpagina van het boek staat niet voor niets ‘Het complete handboek voor de Jack Russell’. Dat sprak mij in ieder geval erg aan, waarna ik direct besloot om het boek te bestellen.

Wat ik van dit boek vind en of dit boek mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken om voor een Jack Russell te kiezen, lees je in deze uitgebreide review. Ik bespreek eigenlijk in deze Jack Russell handboek review het boek van A tot Z.

Op basis van mijn bevindingen kan ook jij een goede keuze gaan maken met betrekking tot het uitzoeken van een nieuwe hond. Ben je benieuwd geworden? Ga er even goed voor zitten en lees op je gemakje deze uitgebreide review door!


Wat is het Jack Russell handboek?

In dit boek staat de Jack Russell volledig centraal. Je krijgt uitgebreide informatie over het gedrag, over de verzorging en over de opvoeding van dit ras. Daarnaast vind je nog veel meer praktische informatie én verscheidene tips. Volgens de schrijver is het daarom een compleet handboek voor alle (toekomstige) eigenaren van een Jack Russell.

Zoals gezegd ben ik bezig met het zoekproces naar een nieuwe hond. Ik wil een trouwe viervoeter in huis hebben die, qua gedrag, aansluit op mijn wensen en behoeften. Ik heb in ieder geval al voor mezelf bepaald dat ik graag een kleine(re) hond wens te hebben.

Een hond met het formaat van bijvoorbeeld een Jack Russell kan ik immers moeiteloos op schoot nemen. Het lijkt me heerlijke om op één van de weinige vrije avonden samen met mijn hond op de bank te liggen. Op de avonden dat ik als DJ aan het werk ben, wil ik bovendien dat de hond zich rustig weet te houden en zichzelf kan vermaken.

Mijn zoektocht naar een nieuwe hond kent nogal de nodige eisen en wensen, waardoor ik het voor mezelf niet al te makkelijk maak. Ik vind het echter een zeer serieus proces, aangezien ik voor een belangrijke keuze sta. Toen ik met dit Jack Russell handboek in aanraking kwam, werd ik dan ook direct blij.

In mijn ogen was dit wellicht een prima mogelijkheid om alles over een Jack Russell te weten te komen. Of dit uiteindelijk ook zo uitgekomen is, lees je later in deze review. Eerst wil ik graag nader naar de schrijver van dit boek kijken.

Bekijk in onderstaande video de inhoud van dit complete e-book.

Wie heeft dit boek geschreven?

Bij alle reviews die ik schrijf, kijk ik kritisch naar de schrijver/ontwikkelaar van een boek, een cursus of een online training. In mijn ogen moet de schrijver/ontwikkelaar voldoende kennis van zaken hebben. Daarnaast ben ik ook altijd benieuwd naar de beweegredenen van een persoon/bedrijf om een bepaald boek, cursus of training te ontwikkelen.

Op de voorpagina van dit boek zag ik direct de naam Jan Kramer staan. Wat een toeval dat de schrijver weer een typische Hollandse naam heeft. Zoals ik vorige week al in mijn review over het complete handboek voor de Franse Buldog schreef, worden meerdere van dit soort handboeken geschreven door schrijvers met Nederlandse namen.

Na een zoektocht kwam ik er achter dat het bedrijf Blue Sky Marketing achter deze handboeken zit. Dit bedrijf schrijft deze boeken zelf, maar geeft vervolgens de schrijver een typische Nederlandse naam.

Zo heeft Jan Kramer dit handboek geschreven en was het handboek over de Franse Buldog door Piet de Wit geschreven. Deze namen kloppen dus niet; het bedrijf Blue Sky Marketing schrijft deze boeken en deze namen zijn simpelweg verzonnen.

Wat ik daar van vind? Ik heb daar zo mijn bedenkingen over. Als je overtuigd bent van een bepaald product/dienst, durf je dit toch onder eigen naam aan te bieden? Als Blue Sky Marketing zijnde zou je toch juist trots op de verschillende handboeken zijn? Dat lijkt mij vanzelfsprekend, maar dat is het voor dit bedrijf dus niet.

Ik hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid, maar dat straalt dit bedrijf niet echt uit. Dat wordt nog verder versterkt als ik de lay-out (voorpagina bijvoorbeeld) van dit boek vergelijk met de andere handboeken van dit bedrijf. Het blijkt dat de lay-out exact hetzelfde is; alleen de kleuren, de tekst en de afbeelding is aangepast. Voor de rest zijn deze voorpagina’s identiek.

Graag had ik gezien dat Blue Sky Marketing transparant en open zou zijn, maar dat is helaas niet het geval. Aangezien ik toch veel kennis over een Jack Russell op wilde doen, besloot ik toch om het boek te bestellen. Wat mijn bevindingen over de inhoud van dit boek zijn, vind je in het restant van de review.

Wat is het doel van dit boek?

Nu ik weet welk bedrijf achter dit boek zit, vond ik het ook belangrijk om naar het doel van dit boek. Wat hebben lezers exact aan de informatie uit dit boek? En voor welke doelgroep is dit boek zoal geschikt?

Allereerst wil ik aangeven dat dit boek voor een behoorlijk breed publiek geschikt is. Als je interesse hebt in een Jack Russell, is dit eigenlijk een prima boek. In het boek komt namelijk alles omtrent een Jack Russell ter sprake; variërend van de opvoeding tot aan de beweging die dit ras nodig heeft.

Het doel van het boek is dan ook om mensen zo uitgebreid mogelijk te informeren. In het voorwoord zegt Jan Kramer (oftewel Blue Sky Marketing) hier het volgende over: “Ik kwam erachter dat ik niet de enige was die met dezelfde vragen en problemen zat over de opvoeding en verzorging van de Jack Russell. Daarom besloot ik een boek over de Jack Russell te schrijven om zo mijn kennis en ervaringen met anderen te delen”.

Het doel is dus om mensen zo goed mogelijk te helpen. Dat spreekt mij wél aan, aangezien dat precies de reden is waarom ik dit boek kocht. Ik wilde namelijk ook geholpen worden gedurende mijn zoektocht naar mijn nieuwe hond.

Over het doel en de beweegredenen van dit boek ben ik daarom wel te spreken. Helaas biedt Blue Sky Marketing niet de gewenste transparantie en betrouwbaarheid waar ik veel waarde aan hecht. Enfin, dat onderwerp laat ik vanaf nu los. Graag wil ik namelijk in het kort bespreken hoe het boek opgebouwd is.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Op de voorpagina van het boek prijkt de tekst “Het complete handboek voor de Jack Russell”. Deze titel wordt bijgestaan door de volgende subtitel: “Leer hoe jij je Jack Russell verandert in een lieve, gezonde & gehoorzame hond. Stap-voor-stap expert handboek”.

Eigenlijk geven deze titel en subtitel al direct aan waar het in dit boek om draait; eigenlijk om alle aspecten die bij een Jack Russell om de hoek komen kijken.

Als je vervolgens het boek doorbladert, kom je al op pagina 3 de inhoudsopgave tegen. In deze inhoudsopgave staan de volgende hoofdstukken vernoemd:

 • Voorwoord
 • Hoofdstuk 1: De Jack Russell
 • Hoofdstuk 2: De aankoop van een Jack Russell
 • Hoofdstuk 3: Je puppy mee naar huis nemen
 • Hoofdstuk 4: Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 5: Leven met een Jack Russell
 • Hoofdstuk 6: Sport en Show
 • Hoofdstuk 7: De gouden jaren
 • Hoofdstuk 8: Veelgestelde vragen
 • Nawoord
 • Nuttige links

Van een dergelijke, uitgebreide inhoudsopgave word ik direct blij. Zo op het eerste oog lijkt het namelijk alsof alle belangrijke facetten in dit boek besproken wordt.

Hoofdstuk 1 begint met de basis informatie over dit ras. Je kunt onder andere veel informatie over de geschiedenis, het uiterlijk en het karakter vinden. Dit hoofdstuk is in mijn ogen direct één van de beste hoofdstukken van het boek. Althans; deze informatie was precies waar ik naar op zoek was. Ik wilde meer kennis op doen over dit ras en in dit hoofdstuk staat direct al allerlei relevante informatie vermeld. Dit hoofdstuk wordt vervolgens afgesloten met een lijstje met de voor- en nadelen van een Jack Russell. Ook dat vond ik persoonlijk erg prettig.

In hoofdstuk 2 krijg je vervolgens meer informatie voorgeschoteld over de aankoop van een Jack Russell. De schrijver geeft aan waar je dit ras kunt kopen, waar je op moet letten bij de aankoop en waar je vooral géén Jack Russells moet kopen.

Hoofdstuk 3 en 4 staan vervolgens in het teken van de eerste periode samen met jouw Jack Russell. Je krijgt informatie over datgene wat je de eerste dagen moet doen; deze informatie gaat gepaard met enkele handige én praktische tips.

Vervolgens vind je onwijs veel informatie over de opvoeding en het trainen van een Jack Russell. Met deze informatie ben je absoluut in staat om jouw Jack Russell op de juiste manier op te voeden. De informatie is uitgebreid, veel informatie is prima onderbouwd en dit hoofdstuk sluit ook prima aan op de eerste hoofdstukken.

Hoofdstuk 5 sluit vervolgens weer perfect aan op hoofdstuk 3 en 4. In dit hoofdstuk krijg je veel informatie over het dagelijkse leven met een Jack Russell. Concreet betekent dit onder meer interessante informatie over de hoeveelheid beweging, het soort voeding en mogelijke gezondheidsrisico’s. Daarop aansluitend vind je ook handige tips om de gezondheid van jouw Jack Russell te waarborgen.

Hoofdstuk 6 en 7 zijn in mijn ogen de minste hoofdstukken uit het boek. In deze hoofdstukken ligt de nadruk namelijk op Sport en Show en op de gouden jaren. Je vindt in deze hoofdstukken onder meer informatie over hondenshows met een Jack Russell.

Vervolgens is hoofdstuk 7 eigenlijk een beknopte samenvatting van de eerste hoofdstukken uit het boek. In mijn ogen heeft de schrijver deze samenvatting echter iets té kort gehouden, waardoor de informatie in dit hoofdstuk nogal beperkt is.

Het boek wordt vervolgens afgesloten met het antwoord op veelgestelde vragen, een nawoord en nog enkele nuttige links. In mijn ogen heeft de schrijver al met al voor een prima opbouw gezorgd. De inhoud van het boek is ook dik in orde.

Eigenlijk komt de schrijver zijn woorden na; dit is inderdaad het complete handboek voor alle (potentiële) eigenaren van een Jack Russell. Met de informatie uit dit boek moet een ieder in staat zijn om een perfect leven voor zichzelf en zijn/haar Jack Russell te creëren.

Heeft dit boek mij verder geholpen?

Zoals je in de inleiding van dit artikel hebt kunnen lezen, ben ik op zoek naar een nieuwe hond. Ik neem de zoektocht echter onwijs serieus en wil me dus zo uitgebreid mogelijk informeren. Mede daarom heb ik dit boek besteld en ben ik me gaan verdiepen in het wel en wee van een Jack Russell.

Heb ik uiteindelijk iets aan dit boek gehad? Ja, absoluut. Ik vond de meeste hoofdstukken onwijs interessant en heb zodoende onwijs veel kennis op kunnen doen. Ik ben nu zelfs in staat om een weloverwogen keuze te maken; ga ik voor de Jack Russell of voor een ander ras? Op die vraag kan ik (nog) geen antwoord geven, aangezien ik me in andere rassen nog iets verder wil verdiepen.

Feit is dat ik in dit boek wel alle benodigde informatie heb kunnen vinden. Ik weet nu in principe alles over de opvoeding, de training en de verzorging van een Jack Russell. Ook de uitgebreide informatie over uiterlijke kenmerken en gedragskenmerken vond ik zeer prettig om door te nemen. Ik heb al met al dus een hoop aan dit boek gehad!

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Mijn mening staat uiteraard niet gelijk aan de meningen van andere lezers. Ik ben daarom op zoek gegaan naar wat andere lezers zoal van dit boek vinden. Wat blijkt uit deze beoordelingen? Mijn mening komt redelijk overeen met de mening van andere lezers.

Het blijkt namelijk zo te zijn dat ik níet de enige ben die problemen heeft met houding van de schrijver van dit boek. Waarom is Blue Sky Marketing niet gewoon transparant en waarom stralen ze geen betrouwbaarheid uit? Dat zijn vragen die niet alleen ik stel, maar ook veel andere lezers van dit boek.

Daarnaast is het absoluut een feit dat veel lezers positief zijn over de inhoud van het boek. Zij hebben stuk voor stuk de gewenste/benodigde informatie uit dit boek kunnen halen. Hierdoor zijn zij in staat om hun Jack Russell op de juiste manier op te voeden.

Daarnaast heb ik ook in beoordelingen gelezen dat mensen door dit boek een juiste keuze hebben kunnen maken. Sommige hebben voor een Jack Russell gekozen, maar sommige hebben ook voor een ander ras gekozen. In dit boek worden namelijk ook enkele nadelen voor Jack Russell eigenaren benoemd.

Al met al zijn de bevindingen van andere lezers dus overwegend positief. Het enige grote minpunt is dus dat de schrijver niet transparant is en het boek dus uitgegeven is onder de schuilnaam ‘Jan Kramer’.

Krijg je nog extra bonussen bij dit boek?

Zoals ik uit eerdere reviews weet, is Blue Sky Marketing happig op het aanbieden van extra bonussen. Geldt dat ook bij het Jack Russell handboek? Ja, absoluut. Je krijgt namelijk de volgende bonussen standaard meegeleverd:

 • Bonus 1: e-book ‘Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy’.

 • Bonus 2: e-book ‘Leer stap-voor-stap hoe jij het probleembedrag bij je Jack Russell voor eens en altijd kunt oplossen!

 • Bonus 3: e-book ‘Honden training geheimen; ontdek de geheimen van professionele hondentrainers.

 • Bonus 4: e-book ‘8 simpele technieken om je hond te leren komen op commando’.

 • Een verrassingsbonus

Ook over deze bonussen ben ik persoonlijk uiterst te spreken. Ik vond met name het als tweede genoemde e-book onwijs interessant. Het onderwerp en de inhoud van dat boek was voor mij welkome informatie tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe hond. Al met al heeft Blue Sky Marketing goed werk afgeleverd door meerdere bonussen gratis mee te leveren.

Wat kost dit boek?

Wil jij je, net zoals ik, goed voorbereiden op de mogelijke aanschaf van een Jack Russell? Dan is het van belang om je goed voor te bereiden. Door dit boek aan te schaffen, kan je je absoluut goed voorbereiden. Maar, wat moet je nou betalen voor dit boek? Je dient een bedrag van 37 euro neer te tellen voor dit boek. Voor dat bedrag krijg je dus óók de hierboven genoemde bonussen mee geleverd.

Ben je niet volledig tevreden met het boek? Dan kan je dit binnen 60 dagen aan Blue Sky Marketing laten weten. Vervolgens krijg je jouw aankoopbedrag voor de volle 100% weer retour.

Kan ik dit boek aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde van deze review uitgekomen. Je hebt in deze review veel informatie over het Jack Russell handboek kunnen vinden. De belangrijkste vraag is uiteraard of ik dit boek aan kan raden. Ik kan bevestigend op deze vraag beantwoorden.

Ja, ik ben uiterst te spreken over de opbouw, de inhoud en het doel van dit boek. Ook vind ik het onwijs prettig dat je meerdere bonussen meegeleverd krijgt en dat de initiële aanschafprijs relatief laag is. Dankzij de 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie loop je bovendien geen enkel risico.

Heb je zelf een Jack Russell? Of wil je wellicht een Jack Russell aanschaffen? In beide gevallen biedt dit boek alle benodigde informatie. Schaf het boek aan, lees het boek aandachtig door en voorzie jezelf op deze manier van alle benodigde informatie!

Het Complete Handboek Voor De Jack Russell
Het Complete Handboek Voor De Jack Russell

Beoordeling door David van BetrouwbareReviews,

03 apr 2020
4
David van BetrouwbareReviews
Als auteur van BetrouwbareReviews.nl deel ik je graag mijn mening over verschillende (digitale) producten. Dit doe ik aan de hand van betrouwbare reviews die tot stand zijn gekomen na uitvoerig onderzoeken en testen. Na het lezen van een review weet je of het betreffende product iets voor jou is.

Een website voor iedereen die graag gebruikerservaringen wil lezen

Op het internet worden zoveel producten en diensten aangeboden tegen uiteenlopende prijzen. betrouwbarereviews.nl test al deze producten en diensten en geeft een eerlijke en betrouwbare mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *